Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Další recept ›

Pikantní Cikánský guláš

Obtížnost: Rating Rating Rating_gray Rating_gray Rating_gray

Čas přípravy: 40min , Čas vaření: 1h 0min
Celkový čas: 1h 40min , porce

2752 kalorií, 0.0g cukrů, 120.0g tuků, 52.0g bílkovin

Přidat na Pinterest

Příprava

Maso nakrájíme na kousky, smícháme, se sladkou paprikou, solí, pepřem a polovinou nadrobno nasekaného či utřeného česneku. Přes noc necháme chutě spojit v lednici.
Ráno cibuli pokrájíme a spolu se slaninou (popř.) kousek sádla, necháme osmažit dozlatova. Přidáme maso a pokrájené klobásy a zprudka opečeme.
Přidáme na proužky pokrájené papriky možno i pálivé, rajčata (popř. kečup), zbytek česneku a vaříme 10 minut. Přidáme masoxy, popř. vývar, když ho máme, dochutíme solí, pepřem a přikryté dusíme asi 60 minut, až je maso měkké. Zahustíme chlebem, či tmavou jíškou.
Dochutíme solí a pepřem, přivedeme k varu a přikryté pokličkou dusíme zhruba 90 minut, až je maso měkké.

Bulb Tip k receptu

Je možné jíst i s chlebem a do guláše někdy přidám trochu majoránky, ale až je uvařeno, aby nezhořkla.
Zdobíme petrželkou a cibulkou, jak kdo chce.

Roxana

21. 01. 2012, Recept navštíven: 2665x

Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Pikantní Cikánský guláš

Pikantní Cikánský guláš

Maso nakrájíme na kousky, smícháme, se sladkou paprikou, solí, pepřem a polovinou nadrobno nasekaného či u...

Pikantní cibulové kroužky

Pikantní cibulové kroužky

Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka. Do misky dáme 2 lžičky oleje + lžičku medu, lžíci jogurtu a koření....

Zobrazit všechny podobné recepty k Pikantní Cikánský guláš Link-arrow
Thumb.50202

Domácí těstoviny

Do misky rozklepneme vejce, přidáme vodu a vše pořádně rozkvedláme. Přisypeme trochu mouky a mícháme, až ná...

Thumb.24761

Houskové knedlíky kynuté – s droždím

Do mísy prosejeme mouku a promícháme ji se solí. Do mléka přidáme droždí a vytvoříme kvásek, který necháme ...

Thumb.15170

Vlněné knedlíky - z mikrovlnky

Včerejší rohlíky nakrájíme na kostičky a vsypeme do mísy. Přisypeme hrnek mouky, přidáme vejce, olej a sůl....


Přidat recenzi
planeta
Restaurant_star
myslím , že přidávat masox není potřeba

30. 01. 2014, 08:48

Přidat komentář
JanaB
Balení masoxu- 2 kostky?

JanaB 21. 01. 2012, 13:14

Roxana
Není to překlep, ano 2 kostky, kupuji teď nějaké menší, než byly dříve a už pak nesolím třeba vůbec. Až budu mít obal, napíšu co je to zač, já je vyndala do krabičky. Jen vím, že jsou ve stříbrném balení. Ono těch Masoxů dnes je, že už se v nich nevyznám. Ale nejvíc se mi líbí ten ve malé platové vaničce - želatinový, ač je dost drahý.

Roxana 21. 01. 2012, 17:50

Roxana
Zpět, vždyť to v receptu mám blbě, dík!!!

Roxana 21. 01. 2012, 17:52

Jozef
Určite to je výborný recept.Ale nemalo by sa to hovädzie (hovězi) dať skôr dusiť. Ďakujem fajn recept.Jozef.

Jozef 22. 01. 2012, 10:19

Roxana
U někteých smíšených druhů mas to dělám, ale tady ne. Spíš to zaleží na druhu masa, snažím se vybrat hodně světlé, mladé hovězí a z vepřového plecko, nějak tvrdé není. Dost s oblibou vařím v papiňáku, tam je za 10-15 minut měkounké maso tak nějak stejně.

Roxana 22. 01. 2012, 10:51

Roxana
jj, taky podle toho jakého, když dělají teď různé, extra silný stačí jeden. Navíc jsem si koupila Masox v Červené umělohmotné dóze a to používám teď nejradějii. Pak 2 lžičky...

Roxana 05. 02. 2013, 08:36

Roxana
Tak teď jsem si asi nerozuměly, jsem jak pitomá, ono balení obsahuje 2 kostky - nebo ještě více, je jich teď plno, do receptu patří 1 !!! kostka - bylo to v ingrediencích tak psáno. Toho z dózy dávám 2 rovné čajové lžičky a mám ho nejraději.

Roxana 05. 02. 2013, 08:41

Roxana
A pan Jozef, to máte svatou pravdu, že hovězí je tužší, ale pokud je v papiňáku, máte je nakrájené na kostky a počítáte čas od doby varu, tak 15 minut opravdu stačí.

Roxana 05. 02. 2013, 08:43

Facebook komentáře