Pikantní Cikánský guláš
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
Maso nakrájíme na kousky, smícháme, se sladkou paprikou, solí, pepřem a polovinou nadrobno nasekaného či utřeného česneku. Přes noc necháme chutě spojit v lednici.
Ráno cibuli pokrájíme a spolu se slaninou (popř.) kousek sádla, necháme osmažit dozlatova. Přidáme maso a pokrájené klobásy a zprudka opečeme.
Přidáme na proužky pokrájené papriky možno i pálivé, rajčata (popř. kečup), zbytek česneku a vaříme 10 minut. Přidáme masoxy, popř. vývar, když ho máme, dochutíme solí, pepřem a přikryté dusíme asi 60 minut, až je maso měkké. Zahustíme chlebem, či tmavou jíškou.
Dochutíme solí a pepřem, přivedeme k varu a přikryté pokličkou dusíme zhruba 90 minut, až je maso měkké.
Tip k receptu
Je možné jíst i s chlebem a do guláše někdy přidám trochu majoránky, ale až je uvařeno, aby nezhořkla.
Zdobíme petrželkou a cibulkou, jak kdo chce.
21. 01. 2012