Polévka Pot-au-feu
Obtížnost
Čas přípravy
30min
Čas vaření
1h 30min
Celkový čas
2h 0min
Porce
Nutriční hodnoty
1036
kalorií
27.0g
cukrů
94.0g
tuků
32.0g
bílkovin
Příprava
Zeleninu očistíme, nakrájíme a osmahneme na tuku dorůžova. Hovězí maso nakrájíme na kostky, vložíme do hrnce, zalijeme vodou a zvolna vaříme. Var musí být velmi slabý - voda se musí jakoby perlit. Když je hovězí maso skoro měkké, přidáme kuře, dolijeme vodu a uvaříme vše doměkka. Hovězí maso a vykostěné kuře poté nakrájíme na nudličky, zalijeme procezeným vývarem z masa. K masu přidáme zeleninu, osolíme, opepříme a krátce povaříme. Nakonec dochutíme vínem.
Tip k receptu
Polévku lze obměnit jiným druhem masa nebo zeleniny. Velmi dobře zahřeje po zimních radovánkách.
Martina Třetinová24. 04. 2009
Další recepty
Recenze
Přidat recenziPřidané ingredience: saturejka
planeta 22. 09. 2014, 17:58
© 2024, Railsformers s.r.o.