Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Další recept ›

Pomalu pečené velikonoční jehněčí s citrónem a olivami

Pomalu pečené velikonoční jehněčí s citrónem a olivami
Obtížnost: Rating Rating Rating Rating Rating_gray

Čas přípravy: 20min , Čas vaření: 3h 30min
Celkový čas: 3h 50min , porce

918 kalorií, 1.0g cukrů, 15.0g tuků, 21.0g bílkovin

Příprava

Česnek rozebereme na stroužky – polovinu stroužků necháme neoloupané, druhou polovinu oloupeme a nakrájíme na plátky.
Citróny nakrájíme na čtvrtiny.
Brambory oloupeme a nakrájíme na čtvrtiny (či osminy – podle velikosti).
Do pekáčku dáme neoloupané stroužky česneku, tři bobkové listy a čtvrtky z citrónu. Zalijeme 200 ml vody.
Na to posadíme jehněčí kýtu a potřeme ji olivovým olejem. Osolíme, opepříme. V kůži jehněčího masa prořízneme malé otvory, kterými protáhneme zbylé bobkové listy a oloupaný česnek nakrájený na plátky.
Kýtu ještě posypeme skořicí a zakryjme. Pečeme 30 minut na 220 °C, poté snížíme teplotu na 150 °C a pečeme 4 hodiny (na posledních 30 minut odkryjeme).
Po hodině pečení přidáme do trouby brambory smíchané s olivovým olejem a okořeněné.
Po upečení zabalíme kýtu na 30 minut do alobalu a necháme odpočívat. Zkontrolujeme zda jsou brambory upečené.
Olivy přepůlíme a svaříme je s vínem.
Jehněčí maso nakrájíme na plátky a podáváme s bramborami a olivami, přelité šťávou (kterou můžeme zredukovat).

Bulb Tip k receptu

Pokud seženeme, použijeme čerstvé bobkové listy. V opačném případě si vystačíme se sušenými.
Ve většině receptů to není jedno, tady ale ano – můžeme použít i bílé suché víno.

sonizna

26. 10. 2015, Recept navštíven: 665x

Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Pomalu pečený bůček

Pomalu pečený bůček

Troubu rozehřejeme na 220°C. Do pekáčku vložíme bůžek (můžeme nařezat kůži i sádlo pod ní, aby se vše hezky...

Pomalu pečené velikonoční jehněčí s citrónem a olivami

Pomalu pečené velikonoční jehněčí s citrónem a olivami

Česnek rozebereme na stroužky – polovinu stroužků necháme neoloupané, druhou polovinu oloupeme a nakrájíme ...

Pomalu pečená letní směs

Pomalu pečená letní směs

Vše kromě bazalky opečeme na pánvi. Poté dáme zeleninu do trouby a pečeme dvě hodiny na 160 °C. Poté ne...

Zobrazit všechny podobné recepty k Pomalu pečené velikonoční jehněčí s citrónem a olivami Link-arrow

Přidat recenzi
Svetlana
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
fantastická lahodka

27. 10. 2015, 18:54

majka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
výborné jedlo

30. 10. 2015, 21:46

bookmen
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
Tohle jídlo, byť trochu náročné vidím moc dobře.

06. 12. 2015, 22:18

hanka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
napriek naročnejšej príprave je to velmi dobrý recept

03. 04. 2016, 16:22

Přidat komentář

Facebook komentáře