Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty podobné k Pomalu pečené velikonoční jehněčí s citrónem a olivami

Pomalu pečená letní směs

Pomalu pečená letní směs

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

15 ks paprik (kapie), 2 stroužky česneku, 6 lžíc olivového oleje, 1 lžíce třtinového cukru, 3 lžíce vinného octu, 3 lžíce tymiánu (Mateřídouška obecná), 3 hrsti bazalky, 7 g soli, 7 g pepře

Vše kromě bazalky opečeme na pánvi. Poté dáme zeleninu do trouby a pečeme dvě hodiny na 160 °C. Poté necháme vychladnout. Podáváme posypané bazalkou.

Pomalu pečené velikonoční jehněčí s citrónem a olivami

Pomalu pečené velikonoční jehněčí s citrónem a olivami

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray

1 česnek, 8-10 ks bobkových listů, 3 citróny, 2,5 kg jehněčí kýty, 50 ml olivového oleje, 1 lžička skořice, 1 kg brambor, 140 g oliv, 125 ml červeného vína, 1/2 lžičky soli, 1/2 lžičky pepře

Česnek rozebereme na stroužky – polovinu stroužků necháme neoloupané, druhou polovinu oloupeme a nakrájíme na plátky. Citróny nakrájíme na čtvrtiny. Brambory oloupeme a nakrájíme na čtvrtiny (či osminy – podle velikosti). Do pekáčku dáme neol...

Pomalu pečený bůček

Pomalu pečený bůček

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg vepřového boku, 3 cibule, 1 mrkev, 0,5 menšího celeru, 1 česnek, 2 snítky tymiánu, pepř, sůl

Troubu rozehřejeme na 220°C. Do pekáčku vložíme bůžek (můžeme nařezat kůži i sádlo pod ní, aby se vše hezky vyškvařilo), který potřeme solí a pepřem. Pečeme cca 15 minut a pak při snížené teplotě na 140°C pečeme dále přiklopené cca 1,5 hodiny. Odk...