Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty - stránka 221

Pomerančový nákyp

Pomerančový nákyp

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

350 g pomerančů, 5 lžic másla, 5 lžic hladké mouky, 1/8 l mléka, 2-4 lžíce rumu, 5 vajec, 150 g dětských piškotů, troška cukru krystal

Ze 4 lžic másla a mouky připravíme velmi světlou jíšku, kterou zalijeme mlékem a povaříme. Po částečném vychladnutí přidáme rum a šťávu z 2/3 pomerančů, 5 žloutků a rozdrcené piškoty a vše promícháme. Pět bílků vyšleháme v tuhý sníh a zvolna je sp...

Dezert mandarinkový

Dezert mandarinkový

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

6 mandarinek, 2 lžíce cukru moučka, 4 lžíce kokosové moučky, šlehačka

Oloupané mandarinky nakrájíme na plátky, srovnáme je na talířky, posypeme cukrem a kokosem a dáme vychladit do ledničky. Mandarinkový dezert podáváme vychlazený a ozdobený šlehačkou.

Citronový moučník s čokoládou

Citronový moučník s čokoládou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

5 vajec, 550 g cukru moučka, 8 lžic vody, 10 g kypřícího prášku do pečiva, 290 g polohrubé mouky, 1 lžička borůvkového džemu, 2-3 lžíce citronové šťávy, 50 g čokolády na vaření

Žloutky vyšleháme s 250 g moučkového cukru, přidáme teplou vodu, prosátou mouku s kypřícím práškem do pečiva a nakonec lehce vmícháme bílkový sníh. Těsto vylijeme na vymazaný plech a pečeme asi 18 minut. Vychlazený moučník polijeme vyšlehanou pol...

Plněná vepřová krkovička

Plněná vepřová krkovička

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky z vepřové krkovice, 100 g uzeného sýra, 100 g slaniny, 2 feferonky, 3 vejce, 1/2 sklenky sterilované papriky (kapie), 1 cibule, špetka soli, špetka pepře, 1 lžíce nasekané petržele

Rezne naklepeme, osolíme, okoreníme a chvíľu necháme odstáť. Cibuľu pokrájame na drobné kocky, speníme na oleji, pridáme nakrájanú slaninu, na kocôčky nakrájané feferónky a restujeme. Pridáme nakrájanú kapiu, osolíme, okoreníme čiernym korením, vl...

Kotlety s česnekovým krémem

Kotlety s česnekovým krémem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

6 plátků vepřového masa , špetka soli, špetka pepře, 1/2 lžičky sušené bazalky, 1/2 lžičky sušeného oregana, 6 lžic olivového oleje, 200 g taveného sýra, 3 lžíce zakysané smetany, 6 stroužků česneku

Maso opláchneme, osušíme a naklepáme. Olej smícháme se solí, pepřem, oreganem a bazalkou. Maso vložíme do marinády a necháme asi 2 hodiny odležet. Poté maso na suché pánvi opečeme, podlijeme trochou vody nebo vývarem a dusíme doměkka. Tavený sýr v...

Koláčky na svatby a jiné příležitosti

Koláčky na svatby a jiné příležitosti

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray

500 g hladké mouky, 500 g másla, 2 žloutky, 50 g droždí , 2 lžičky + 8 lžic cukru krupice, 200 ml mléka, 250 g tvarohu, 150 ml rumu, špetka citronová kůra, 150 g máku, 1 balení švestkových povidel, 150 g cukru moučka

Na vál si dáme mouku, uprostřed vyhloubíme důlek, do něj rozdrobíme droždí, posypeme ho 2 lžičkami cukru a zalijeme 100 ml teplého mléka. Necháme 10 minut odpočinout, aby nám vykynul kvásek. Potom si k tomu přidáme 1 žloutek, špetku soli a 250 g m...

Jahodové řezy I.

Jahodové řezy I.

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

3 vejce, 1 hrneček cukru moučka, 1/2 hrnečku rostlinného oleje, 1/2 hrnečku vlažné vody, 2 hrnečky polohrubé mouky, 1 sáček kypřícího prášku do pečiva, 2 balení pomazánkového másla, 1 balení zakysané smetany, cukr moučka dle chuti, 1 balení skořicového cukru, jahody, 1 sáček ovocného želé, 1-2 lžíce rumu

Oddělíme žloutky od bílků, z bílků ušleháme tuhý sníh. Žloutky šleháme s cukrem do pěny a postupně přidáváme olej s vodou a mouku s práškem do pečiva. Nakonec lehce vmícháme tuhý sníh z bílků. Těsto nalijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech a u...

Maminčina sekaná

Maminčina sekaná

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1,5 kg vepřové plece, 5 rohlíků, 1/2-3/4 l mléka, 4 vejce, 2 lžíce hladké mouky, 3-5 stroužků česneku, 2 větší cibule, 1 lžíce soli, troška pepře, troška majoránky

Maso umeleme a rohlíky namočíme do mléka. Do mletého masa přidáme vajíčka, na kousky nakrájenou cibuli, hladkou mouku a zamícháme. Potom přimícháme namočené rohlíky, osolíme, dochutíme majoránkou, pepřem a česnekem. Pokud je směs příliš řídká, při...

Jablečný sen

Jablečný sen

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 ml mléka, 12 lžic polohrubé mouky, 1 sáček kypřícího prášku do pečiva, 6 lžic cukru krystal, 4 lžíce rostlinného oleje, 2 vejce, 6 jablek, 1 balení skořicového cukru

Vše smícháme a těsto vlijeme na plech. Na těsto nastrouháme jablka a posypeme skořicovým cukrem a máslovou drobenkou. Pečeme při 200 stupních asi 30 minut.

Topený štrůdl

Topený štrůdl

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g Hery, 350 g hladké mouky, 200 ml mléka

Ze surovin zpracujeme těsto a na 2 hodiny ponoříme do vlažné vody. Na pomoučeném vále rozválíme asi na 6 placek a plníme strouhanými jablky, která posypeme skořicovým cukrem,zavineme do závinu a upečeme dorůžova.

Kynuté smetanové koláče s koprem

Kynuté smetanové koláče s koprem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g hrubé mouky, 600 g polohrubé mouky, 35 g droždí (kvasnice), 1 lžička cukru krystal, 2 vejce, 700 ml mléka, lžička soli, 100 ml rostlinného oleje, 1 kg ve slupce uvařených brambor, 800 g zakysané smetany, 500 g tvarohu, 4 cibule, hrst nasekaného kopru

Ze 2 dl mléka, 1 lžičky cukru a droždí připravíme kvásek, který smícháme s moukou, 1 vejcem, olejem, s 1 lžičkou soli a 300 ml mléka. Těsto necháme nakynout. Rozdělíme na 3 části, vyválíme je a přeložíme na vymazané plechy. Na těsto navrstvíme náp...

Rodinný jablečník

Rodinný jablečník

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g hladké mouky, 4 lžíce cukru moučka, 2 žloutky, 1 sáček kypřícího prášku do pečiva, 200 ml zakysané smetany, 250 g másla, 50 g kokosové moučky, 4 lžíce meruňkového džemu, 1,2 kg očištěných jablek, 2 lžičky skořice, 2-3 lžíce cukru krystal, 1 bílek, 1 hrneček mletých vlašských ořechů

Mouku prosijeme s práškem do pečiva a přidáme tuk, žloutky, cukr a smetanu a vymícháme hladké těsto, které rozdělíme na 2 části. Obě vyválíme. První plát dáme na plech, potřeme džemem, posypeme kokosem a navrstvíme nastrouhaná jablka, promíchaná s...

Katův meč

Katův meč

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g vepřového masa, 1 sklenka leča, 10 sterilovaných okurek, 3 lžíce ostrého kečupu, kousek chilli papričky, 2 lžíce Dijonské hořčice, špetka soli, špetka pepře

Maso nakrájíme na nudličky, osmahneme na oleji, podlijeme trochou vody a udusíme do poloměkka. Pak přidáme lečo, na malé kostičky nakrájené okurky, nakrájené feferóny nebo čili, kečup, hořčici, směs osolíme a opepříme. Udusíme doměkka. Podáváme s...

Vepřové kotlety se sýrovo - žampiónovou omáčkou

Vepřové kotlety se sýrovo - žampiónovou omáčkou

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky vepřového masa, 200 ml masového vývaru, 100 g taveného sýra, 150 g žampionů, 150 ml mléka, pár kapek citronové šťávy, 1 šálek hladké mouky, 1 lžička mleté papriky , špetka soli, špetka pepře, 1 cibule, 2-3 lžíce rostlinného oleje

Maso naklepeme, osolíme, opepříme, posypeme mletou paprikou a necháme 30 minut odležet. Potom plátky obalíme v mouce a opečeme v rozehřátém oleji z obou stran. Maso přeložíme do pekáče, podlijeme vývarem, přikryjeme a dáme do trouby. Pečeme při 2...

Zmrzlina pro dospělé

Zmrzlina pro dospělé

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 ml smetany, 250 g jahod, 2 vejce, 20 ml rumu

Z vajec oddělíme bílky a vyšleháme je do tuhého sněhu (žloutky nebudeme potřebovat). Smetanu, jahody a rum důkladně rozmixujeme, lehce vmícháme sníh a dáme alespoň na dvě hodiny zmrazit.

Majonéza z mléka

Majonéza z mléka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 dcl mléka, 1 lžíce francouzské hořčice, 30 ml citronové šťávy, 10 ml olivového oleje

Hořčici důkladně rozmícháme v mléce a po částech přidáváme olej. Dochutíme citrónovou šťávou a šleháme ručním šlehačem dohusta.

Lehký celerový salát

Lehký celerový salát

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 celer, 1 jablko, 2 lžíce citronové šťávy, 50 ml majonézy

Celer oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle. Jablko oloupeme, zbavíme jádřince a také nastrouháme. Smícháme, přidáme majonézu a citrónovou šťávu a lehká pochoutka je na světě!

Čarovné medovníčky

Čarovné medovníčky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg hladké mouky T650, 200 g slunečnicového medu, 300 g cukru moučka, 4 vejce + 1 na potření, 100 g másla, 2 lžičky Sody bikarbóny, 1 a 1/2 lžičky mleté skořice, 1 lžička perníkového koření

Ze surovin vypracujeme jemné těsto, které zabalíme do folie a dáme na týden do lednice. Pak těsto vyválíme na 5-6 mm, vykrojíme různé tvary, přeneseme na plech vymazaný tukem, potřeme je rozšlehaným vejcem a dáme upéct do trouby, při teplotě 175 ...

Horké ochucené mléko

Horké ochucené mléko

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

120 ml horkého kravského mléka, 1 lžíce včelího medu, 1 lžíce borůvek, 10 g višní, 1 lžíce rumu

Višně odpeckujeme a rozmačkáme spolu s borůvkami. Vložíme do mixéru a přidáme ostatní suroviny. Důkladně rozmixujeme.

Meruňkový koktejl

Meruňkový koktejl

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 ml podmáslí, 2 lžíce Granka, 1 balení vanilkového cukru, 2 lžíce meruňkové marmelády

Granko a vanilkový cukr dobře promícháme. Marmeládu pečlivě po částech vešleháme do podmáslí, pak přidáme sypkou směs a důkladně promícháme. Podáváme ve vysokých sklenicích.

Kokosový koktejl z podmáslí

Kokosový koktejl z podmáslí

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 ml podmáslí, 2 lžíce Granka, 1 balení vanilkového cukru, 20 g ovesných vloček, 1 lžíce kokosové moučky, 6 větších jahod

Kokos a ovesné vločky rozmixujeme najemno, přimícháme granko a vanilkový cukr. Směs zašleháme do podmáslí, nakonec přidáme jahody a vše rozmixujeme. Lijeme do vysokých sklenic.

Koktejl z podmáslí

Koktejl z podmáslí

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 ml podmáslí, 2 lžíce Granka, 1 sáček vanilkového cukru

Granko a vanilkový cukr nejprve spolu důkladně smícháme. Poté po troškách vsypáváme do podmáslí a dobře promícháme. Vlijeme do vysokých sklenic a podáváme.

Roládové knedlíky

Roládové knedlíky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 hrnečky hrubé mouky, 4 vařené brambory, 3 lžíce Solamylu, 2 slepičí vejce, 500 g uzeného masa, 4 cibule, 10 ml slunečnicového oleje, špetka soli

Na lžíci oleje osmažíme drobně nakrájenou cibuli. Necháme vychladnout a smícháme s nakrájeným uzeným masem. Hrubou mouku, rozmačkané vařené brambory a ostatní suroviny smícháme a ručně vypracujeme tužší těsto. To rozválíme na pomoučněném vále, pot...

Játra s jablky

Játra s jablky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g anglické slaniny, 1 cibule, 1 jablko, 500 g kuřecích jater, špetka soli, špetka pepře, špetka majoránky

Slaninu, cibuli a jablko nakrájíme na kostičky. Společně zprudka osmažíme na malém množství oleje. Když je jablko poloměkké, přidáme nakrájená játra a smažíme do změknutí. Ochutíme pepřem, solí a majoránkou. Podáváme s rýží.

Hrníčkové lívance

Hrníčkové lívance

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 hrnečky vlažného mléka, 2 hrnečky hladké mouky, 1/2 kostky droždí , špetka soli, 1 lžíce cukru krupice, 1-2 vejce, 3-4 lžíce rostlinného oleje

Všechny ingredience musí mít pokojovou teplotu. Všechno zamícháme kvedlačkou a necháme v teple pod utěrkou kynout. Lívanečník vytřeme lehce olejem a pečeme lívanečky. Hotové lívance potřeme rozpuštěným máslem a namočíme do skořicového cukru nebo ...

stránka: