Řecká musaka
Obtížnost
Čas přípravy
20min
Čas vaření
1h 40min
Celkový čas
2h 0min
Porce
Nutriční hodnoty
3108
kalorií
2.0g
cukrů
180.0g
tuků
221.0g
bílkovin
Příprava
Lilky očistíme, podélně nakrájíme na plátky a osolíme. Dáme na 30 min. odležet. Nasekanou cibuli a česnek zpěníme na 2 lžících oleje. Přidáme maso a opečeme je. Přimícháme petrželku, rajčata a protlak. Osolíme a opepříme. Dusíme 15 min.
Oloupané brambory nakrájíme na plátky. Krátce je předvaříme v osolené vodě a vyjmeme. Lilky osušíme a opečeme na 2 lžících oleje.
Troubu předehřejeme na 180 °C. Z mouky a másla upražíme jíšku. Přilijeme mléko a provaříme. Dáme vychladnout. Do omáčky vmícháme jogurt, vejce a sýr. Osolíme a opepříme. Vymaštěnou formu vysypeme strouhankou a naplníme ji masem. Přikryjeme plátky brambor a lilků. Zalijeme omáčkou. Pečeme asi 50 min.
s.sy29. 04. 2010
Ingredience
- 1 cibule
- 2 vejce
- 750 g mletého masa
- 800 g sterilovaných rajčat
- 450 g brambor
- 50 g hladká mouka
- 50 g másla
- 200 g bílého jogurtu
- 600 ml mléka
- lžíce soli
- 4 lžíce olivového oleje
- 2 lžíce rajčatového protlaku
- 4 lžíce parmazánu/parmezánu
- 3 lžíce strouhanky
- špetka pepře
- 1 nasekaný svazek petrželky
- 2 lilky
- 2 stroužky česneku
Kategorie
Další recepty
Recenze
Přidat recenzi© 2024, Railsformers s.r.o.