Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
 Řecká musaka

Řecká musaka

Obtížnost Čas přípravy
20min
Čas vaření Celkový čas Porce
1h 40min 2h 0min
Nutriční hodnoty
3108 kalorií 2.0g cukrů 180.0g tuků 221.0g bílkovin

Příprava

Lilky očistíme, podélně nakrájíme na plátky a osolíme. Dáme na 30 min. odležet. Nasekanou cibuli a česnek zpěníme na 2 lžících oleje. Přidáme maso a opečeme je. Přimícháme petrželku, rajčata a protlak. Osolíme a opepříme. Dusíme 15 min.

Oloupané brambory nakrájíme na plátky. Krátce je předvaříme v osolené vodě a vyjmeme. Lilky osušíme a opečeme na 2 lžících oleje.

Troubu předehřejeme na 180 °C. Z mouky a másla upražíme jíšku. Přilijeme mléko a provaříme. Dáme vychladnout. Do omáčky vmícháme jogurt, vejce a sýr. Osolíme a opepříme. Vymaštěnou formu vysypeme strouhankou a naplníme ji masem. Přikryjeme plátky brambor a lilků. Zalijeme omáčkou. Pečeme asi 50 min.


s.sy

29. 04. 2010, Recept navštíven: 2372x


Přidat recenzi
palino
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
musaka vydarená

21. 03. 2017, 19:22

Přidat komentář

Facebook komentáře