Salát s hovězím masem
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
Omyté maso uvaříme v osolené vodě doměkka. Maso vyndáme a necháme zchladnout. Z vývaru můžeme uvařit polévku.
Rajčata nařízneme do kříže a vložíme na chvilku do vařící vody, vyjmeme je a sloupneme slupku.
Studené maso nakrájíme na nudličky, vložíme do mísy, přidáme okurky nakrájené také na nudličky, papriku nakrájenou na proužky, oloupaná rajčata nakrájená na malé kousky a cibuli nasekanou nadrobno.
Vše promícháme, osolíme, opepříme a zalijeme zálivkou, kterou připravíme tak, že dobře smícháme olej s octem a troškou cukru.
Nakonec do salátu vmícháme nadrobno nasekanou petrželku a salát necháme vychladit.
Při servírování každou porci obložíme vejcem rozkrojeným na čtvrtinky.
Tip k receptu
Podáváme s čerstvým chlebem.
Angel 66601. 05. 2011
Podobné recepty
Recenze
Přidat recenzi
dušanka 06. 04. 2016, 09:49

katka16031 22. 11. 2019, 20:43
Jozef 02. 05. 2011, 07:45
Angel 666 02. 05. 2011, 19:16