Chybějící obrázek

Schované maso

Obtížnost

Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení

Čas přípravy

20min
Čas vaření
30min

Celkový čas

50min

Porce


Nutriční hodnoty

184 kalorií
1.0g cukrů
2.0g tuků
9.0g bílkovin


Příprava

Maso očistíme, zlehka naklepeme, posolíme a opepříme. Potom dáme olej na pánev, rozehřejeme a maso na něm zprudka osmahneme po obou stranách, přidáme houby, očištěnou, na nudličky nakrájenou papriku (můžeme klidně i brokolici nakrájenou na kousky), česnek, kari, sojovou a vorčestrovou omáčku, lžičku hořčice a masox, podlijeme a necháme za občasného zamíchání podusit. Než maso změkne, tak si na druhé pánvi nasucho osmahneme hladkou mouku (až než začne chytat světle hnědou barvu), odstavíme a necháme vychladnout. Až je maso měkké, přidáme sterilovaný hrášek, osmahlou mouku rozmícháme v trošce studené vody a šťávu jí zahustíme. Je-li třeba dochutíme.
Používám spíše než teflonovou pánev, pánev ze sady která byla v nerezovém nádobí a na osmahnutí mouky obyčejnou plechovou malou pánvičku.
Masa nemusí být mnoho, nám hlavně chutná ten sos, ale bez šťávy, kterou do toho to maso pustí, by to nebylo ono.
Přílohou může být třeba i rýže.

přidejte na:

10. 02. 2011

Podobné recepty


Přidat recenzi
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
chuťovo celkom dobre jedenie

dušanka 09. 01. 2020, 19:52

Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
jedlo chutilo dobre

majka 13. 01. 2020, 21:03

Přidat komentář