Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Schované maso

Schované maso

Obtížnost Čas přípravy
20min
Čas vaření Celkový čas Porce
30min 50min
Nutriční hodnoty
184 kalorií 1.0g cukrů 2.0g tuků 9.0g bílkovin

Příprava

Maso očistíme, zlehka naklepeme, posolíme a opepříme. Potom dáme olej na pánev, rozehřejeme a maso na něm zprudka osmahneme po obou stranách, přidáme houby, očištěnou, na nudličky nakrájenou papriku (můžeme klidně i brokolici nakrájenou na kousky), česnek, kari, sojovou a vorčestrovou omáčku, lžičku hořčice a masox, podlijeme a necháme za občasného zamíchání podusit. Než maso změkne, tak si na druhé pánvi nasucho osmahneme hladkou mouku (až než začne chytat světle hnědou barvu), odstavíme a necháme vychladnout. Až je maso měkké, přidáme sterilovaný hrášek, osmahlou mouku rozmícháme v trošce studené vody a šťávu jí zahustíme. Je-li třeba dochutíme.
Používám spíše než teflonovou pánev, pánev ze sady která byla v nerezovém nádobí a na osmahnutí mouky obyčejnou plechovou malou pánvičku.
Masa nemusí být mnoho, nám hlavně chutná ten sos, ale bez šťávy, kterou do toho to maso pustí, by to nebylo ono.
Přílohou může být třeba i rýže.


10. 02. 2011, Recept navštíven: 1411x


Přidat recenzi
Přidat komentář

Facebook komentáře