Vdolky z Jižních Čech
Obtížnost
Čas přípravy
15min
Čas vaření
20min
Celkový čas
35min
Porce
Nutriční hodnoty
450
kalorií
5.0g
cukrů
32.0g
tuků
7.0g
bílkovin
Příprava
Do nádoby pekárny dáme mléko, žloutky, rum, rozpuštěnou Heru, špetku soli, mouku, 4 lžíce cukru a droždí a zapneme program těsto.
Jablka oloupeme a nastrouháme na hrubé slzy. Dáme je do mísy, přidáme asi 3 lžíce cukru, můžeme i méně, záleží na sladkosti jablek. Přisypeme skořici, promícháme a lehce z nich vymačkáme šťávu, aby nepromáčely těsto.
Hotové těsto rozdělíme asi na 16 dílků, roztáhneme je, naplníme jablky, zabalíme do kuličky a nakonec zmáčkneme na placičku.
Naskládáme na plech, vyložený pečícím papírem, potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme mákem. Necháme ještě chvíli kynout a v troubě rozehřáté na 180°C pečeme asi 20-25 minut dozlatova.
01. 04. 2010
Další recepty
© 2024, Railsformers s.r.o.