Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Vdolky z Jižních Čech

Obtížnost Čas přípravy
15min
Čas vaření Celkový čas Porce
20min 35min
Nutriční hodnoty
450 kalorií 5.0g cukrů 32.0g tuků 7.0g bílkovin

Příprava

Do nádoby pekárny dáme mléko, žloutky, rum, rozpuštěnou Heru, špetku soli, mouku, 4 lžíce cukru a droždí a zapneme program těsto.
Jablka oloupeme a nastrouháme na hrubé slzy. Dáme je do mísy, přidáme asi 3 lžíce cukru, můžeme i méně, záleží na sladkosti jablek. Přisypeme skořici, promícháme a lehce z nich vymačkáme šťávu, aby nepromáčely těsto.
Hotové těsto rozdělíme asi na 16 dílků, roztáhneme je, naplníme jablky, zabalíme do kuličky a nakonec zmáčkneme na placičku.
Naskládáme na plech, vyložený pečícím papírem, potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme mákem. Necháme ještě chvíli kynout a v troubě rozehřáté na 180°C pečeme asi 20-25 minut dozlatova.


Přidat na Pinterest
Angel 666

01. 04. 2010, Recept navštíven: 3560x


Přidat recenzi
hanka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
recept som vyskúšala, je velmi dobrý

26. 06. 2017, 13:46

Přidat komentář

Facebook komentáře