Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Další recept ›

Vdolky z Jižních Čech

Obtížnost: Rating Rating Rating_gray Rating_gray Rating_gray

Čas přípravy: 15min , Čas vaření: 20min
Celkový čas: 35min , porce

450 kalorií, 5.0g cukrů, 32.0g tuků, 7.0g bílkovin

Přidat na Pinterest

Příprava

Do nádoby pekárny dáme mléko, žloutky, rum, rozpuštěnou Heru, špetku soli, mouku, 4 lžíce cukru a droždí a zapneme program těsto.
Jablka oloupeme a nastrouháme na hrubé slzy. Dáme je do mísy, přidáme asi 3 lžíce cukru, můžeme i méně, záleží na sladkosti jablek. Přisypeme skořici, promícháme a lehce z nich vymačkáme šťávu, aby nepromáčely těsto.
Hotové těsto rozdělíme asi na 16 dílků, roztáhneme je, naplníme jablky, zabalíme do kuličky a nakonec zmáčkneme na placičku.
Naskládáme na plech, vyložený pečícím papírem, potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme mákem. Necháme ještě chvíli kynout a v troubě rozehřáté na 180°C pečeme asi 20-25 minut dozlatova.

Angel 666

01. 04. 2010, Recept navštíven: 3346x

Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Vdolky z Jižních Čech

Vdolky z Jižních Čech

Do nádoby pekárny dáme mléko, žloutky, rum, rozpuštěnou Heru, špetku soli, mouku, 4 lžíce cukru a droždí a ...

Zobrazit všechny podobné recepty k Vdolky z Jižních Čech Link-arrow

Přidat recenzi
Přidat komentář

Facebook komentáře