Vepřové plátky s kapií
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
Vepřovou krkovici naklepeme, mírně osolíme a opepříme. Cibuli oloupeme, nakrájíme na drobno a na oleji usmažíme do růžova. Na ní dáme naklepané plátky masa, česnek nakrájený na plátky a bez opékání ihned přiklopíme poklicí. Maso pustí šťávu, ve které by se mělo dusit do měkka. Pokud potřebujeme podlévat, učiníme tak, až je šťáva vydušená na tuk. Než se nám maso udusí, tak si z cukety nastrouháme na hrubém struhadle zelenou část a nakrájíme na drobno sterilovanou kapii. V troše vody si rozmícháme krémžskou hořčici. Až máme maso měkké, tak přidáme rozmíchanou hořčici, horkou vodu na potřebné množství šťávy a mírně zahustíme jíškou. Provaříme, na dochucení přidáme bujón, sójovou omáčku, nastrouhanou cuketu a nakrájenou kapii. Necháme už jen přejít varem a odstavíme. Podáváme s rýží.
JanaB02. 11. 2011