Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Vepřové plátky s kapií

Obtížnost Čas přípravy
20min
Čas vaření Celkový čas Porce
1h 10min 1h 30min
Nutriční hodnoty
316 kalorií 1.0g cukrů 28.0g tuků 4.0g bílkovin

Příprava

Vepřovou krkovici naklepeme, mírně osolíme a opepříme. Cibuli oloupeme, nakrájíme na drobno a na oleji usmažíme do růžova. Na ní dáme naklepané plátky masa, česnek nakrájený na plátky a bez opékání ihned přiklopíme poklicí. Maso pustí šťávu, ve které by se mělo dusit do měkka. Pokud potřebujeme podlévat, učiníme tak, až je šťáva vydušená na tuk. Než se nám maso udusí, tak si z cukety nastrouháme na hrubém struhadle zelenou část a nakrájíme na drobno sterilovanou kapii. V troše vody si rozmícháme krémžskou hořčici. Až máme maso měkké, tak přidáme rozmíchanou hořčici, horkou vodu na potřebné množství šťávy a mírně zahustíme jíškou. Provaříme, na dochucení přidáme bujón, sójovou omáčku, nastrouhanou cuketu a nakrájenou kapii. Necháme už jen přejít varem a odstavíme. Podáváme s rýží.


Přidat na Pinterest
JanaB

02. 11. 2011, Recept navštíven: 2754x


Přidat recenzi
Svetlana
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
chutovo velmi dobre

12. 11. 2015, 15:14

Přidat komentář

Facebook komentáře