Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Zapečená lilkovo - bramborová kaše s mletým masem

Obtížnost Čas přípravy
1h 0min
Čas vaření Celkový čas Porce
50min 1h 50min
Nutriční hodnoty
976 kalorií 18.0g cukrů 71.0g tuků 59.0g bílkovin

Příprava

Brambory uvařené ve slupce si oloupeme a z lilku vydlabeme dužinu, kterou krátce orestujeme s oloupanými brambory (můžeme posolit). Směs na hrubo umixujeme a vyplníme dno zapékacích misek nebo větší mísy. Na másle pak orestujeme cibulku a maso, přidáme koření, česnek a pyré (protlak). Dolijeme troškou vody a necháme dusit. Směs naklademe na umixované lilky s bramborem a posypeme strouhaným sýrem (parmezánem nebo eidamem). Do sýra můžeme přidat kolečko lilku (předem osolené, aby pustilo šťávu a následně omyté - potřené kapkou olivového oleje) nebo nakrájená cherry rajčátka. Zapečeme.

Bulb Tip k receptu

Pokud máte vánoční formičky, můžete si pohrát a zapéci ze sýra srdíčky nebo květinky. Lepší jsou velké formy. Po rozpečení ještě sýr může vytékat z formy. Můj tip je: rozpečte sýr krátce v mikrovlnce nebo vyhřáté troubě a odstraňte formu. Zbytek zapečte v troubě a po vytažení upravíme párátkem tvar. Do sýra můžete přidat nadrcené oregano, chutná výborně!


Přidat na Pinterest
Vera

03. 05. 2011, Recept navštíven: 2193x


Přidat recenzi
Svetlana
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
kaša je chuťovo výborná

19. 03. 2017, 19:55

Přidat komentář

Facebook komentáře