Závin z mletého masa dvou druhů
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
Připravíme si dvě mísy, protože každé maso budeme připravovat zvlášť.
Do každé mísy přidáme stejné množství nastrouhané cibule, namočené pečivo v mléce, klepneme vajíčko, okořeníme a doupravíme konzistenci strouhankou, popř. hladkou moukou.
Ustřihneme plát alobalu, postříkáme olejem ve spreji či lehce potřeme sádlem a rovnoměrně rozetřeme upravené hovězí maso.
Na něj navršíme vepřové maso, posypeme nasekaným uzeným masem, rozsekanými na tvrdo uvařenými vajíčky a zatočíme jako závin.
Upravíme tvar, alobal sundáme a dáme péci na plech do trouby, roztopené asi na 200°C. Pečeme zpočátku asi 30 minut, pak přidáme horkovzduch, aby měl kůrčičku.
Roláda se dá jíst teplá jako oběd, i studená, s hořčicí a chlebem.
Tip k receptu
Někdy přidávám i mletý kmín, či nastrouhaný muškátový oříšek, zelenou nasekanou petrželku a doprostřed na vajíčka i kapii. Možnost obměn je velká.
Roxana22. 01. 2012