Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Závin z mletého masa dvou druhů

Obtížnost Čas přípravy
20min
Čas vaření Celkový čas Porce
40min 1h 0min
Nutriční hodnoty
2610 kalorií 1.0g cukrů 169.0g tuků 217.0g bílkovin

Příprava

Připravíme si dvě mísy, protože každé maso budeme připravovat zvlášť.
Do každé mísy přidáme stejné množství nastrouhané cibule, namočené pečivo v mléce, klepneme vajíčko, okořeníme a doupravíme konzistenci strouhankou, popř. hladkou moukou.
Ustřihneme plát alobalu, postříkáme olejem ve spreji či lehce potřeme sádlem a rovnoměrně rozetřeme upravené hovězí maso.
Na něj navršíme vepřové maso, posypeme nasekaným uzeným masem, rozsekanými na tvrdo uvařenými vajíčky a zatočíme jako závin.
Upravíme tvar, alobal sundáme a dáme péci na plech do trouby, roztopené asi na 200°C. Pečeme zpočátku asi 30 minut, pak přidáme horkovzduch, aby měl kůrčičku.
Roláda se dá jíst teplá jako oběd, i studená, s hořčicí a chlebem.

Bulb Tip k receptu

Někdy přidávám i mletý kmín, či nastrouhaný muškátový oříšek, zelenou nasekanou petrželku a doprostřed na vajíčka i kapii. Možnost obměn je velká.


Přidat na Pinterest
Roxana

22. 01. 2012, Recept navštíven: 1748x


Přidat recenzi
dušanka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
chutný zavin

14. 09. 2016, 19:07

majka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
je to dobrý recept

21. 12. 2016, 13:34

Přidat komentář

Facebook komentáře