Závin z mletého masa dvou druhů

Obtížnost

Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení

Čas přípravy

20min
Čas vaření
40min

Celkový čas

1h 0min

Porce


Nutriční hodnoty

2610 kalorií
1.0g cukrů
169.0g tuků
217.0g bílkovin


Příprava

Připravíme si dvě mísy, protože každé maso budeme připravovat zvlášť.
Do každé mísy přidáme stejné množství nastrouhané cibule, namočené pečivo v mléce, klepneme vajíčko, okořeníme a doupravíme konzistenci strouhankou, popř. hladkou moukou.
Ustřihneme plát alobalu, postříkáme olejem ve spreji či lehce potřeme sádlem a rovnoměrně rozetřeme upravené hovězí maso.
Na něj navršíme vepřové maso, posypeme nasekaným uzeným masem, rozsekanými na tvrdo uvařenými vajíčky a zatočíme jako závin.
Upravíme tvar, alobal sundáme a dáme péci na plech do trouby, roztopené asi na 200°C. Pečeme zpočátku asi 30 minut, pak přidáme horkovzduch, aby měl kůrčičku.
Roláda se dá jíst teplá jako oběd, i studená, s hořčicí a chlebem.

Tip k receptu

Někdy přidávám i mletý kmín, či nastrouhaný muškátový oříšek, zelenou nasekanou petrželku a doprostřed na vajíčka i kapii. Možnost obměn je velká.

přidejte na:
Roxana

22. 01. 2012

Další recepty


Přidat recenzi
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení
chutný zavin
dušanka 14. 09. 2016, 21:07
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
je to dobrý recept
majka 21. 12. 2016, 14:34
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
chuťovo vyborné
hanka 22. 03. 2019, 21:50