Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Zelňačka s klobásou

Obtížnost Čas přípravy
15min
Čas vaření Celkový čas Porce
30min 45min
Nutriční hodnoty
1168 kalorií 0.0g cukrů 67.0g tuků 50.0g bílkovin

Příprava

Zelí a klobásu nakrájíme, vložíme do hrnce a přidáme bobkový list, kmín a pepř a vše necháme vařit. Mezitím si necháme rozehřát sádlo, cibuli nasekáme nadrobno a osmažíme ji. Přidáme mouku a míchám vytvoříme světlou jíšku. Do jíšky přidáme mletou papriku, aby se nám zabarvila. Zalijeme trochou vody, rozmícháme a přidáme do zelí. Zamícháme, povaříme a osolíme podle chuti.

Bulb Tip k receptu

Před koncem vaření můžeme do polévky přidat smetanu pro zjemnění chutě. Zelňačka se hodí i jako vydatné samostatné jídlo. Pro zpestření můžeme zelňačku podávat ve vydlabaném bochníku chleba.


Přidat na Pinterest
Martina Třetinová

06. 04. 2009, Recept navštíven: 24902x


Přidat recenzi
planeta
Restaurant_star
tato zdravá polévka je u nás oblíbená, přidala bych i sušený libeček
Přidané ingredience: libeček

05. 05. 2014, 05:17

katka16031
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
vyborná zelňačka ako sa patrí

21. 10. 2015, 18:50

hanka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
velmi chutná zelňačka

26. 10. 2015, 11:57

palino
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
velmi chutná polievka

23. 01. 2016, 14:45

dušanka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
dobrá zelňačka

09. 03. 2016, 11:34

majka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
vyborná polievka

02. 02. 2017, 12:17

Svetlana
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
dobrá kapustová polievka

25. 02. 2017, 12:52

Přidat komentář

Facebook komentáře