Zelňačka s klobásou

Obtížnost

Čas přípravy

15min
Čas vaření
30min

Celkový čas

45min

Porce


Nutriční hodnoty

1168 kalorií
0.0g cukrů
67.0g tuků
50.0g bílkovin


Příprava

Zelí a klobásu nakrájíme, vložíme do hrnce a přidáme bobkový list, kmín a pepř a vše necháme vařit. Mezitím si necháme rozehřát sádlo, cibuli nasekáme nadrobno a osmažíme ji. Přidáme mouku a míchám vytvoříme světlou jíšku. Do jíšky přidáme mletou papriku, aby se nám zabarvila. Zalijeme trochou vody, rozmícháme a přidáme do zelí. Zamícháme, povaříme a osolíme podle chuti.

Tip k receptu

Před koncem vaření můžeme do polévky přidat smetanu pro zjemnění chutě. Zelňačka se hodí i jako vydatné samostatné jídlo. Pro zpestření můžeme zelňačku podávat ve vydlabaném bochníku chleba.

přidejte na:

Podobné recepty


Přidat recenzi
Chybí obrázek
tato zdravá polévka je u nás oblíbená, přidala bych i sušený libeček
Přidané ingredience: libeček

05. 05. 2014, 05:17

Chybí obrázek
vyborná zelňačka ako sa patrí

21. 10. 2015, 18:50

Chybí obrázek
velmi chutná zelňačka

26. 10. 2015, 11:57

Chybí obrázek
velmi chutná polievka

23. 01. 2016, 14:45

Chybí obrázek
dobrá zelňačka

09. 03. 2016, 11:34

Chybí obrázek
vyborná polievka

02. 02. 2017, 12:17

Chybí obrázek
dobrá kapustová polievka

25. 02. 2017, 12:52

Přidat komentář
Vaříte rádi? Zajímá Vás zdravá výživa a vše kolem jídla? Pak ste tu správně. sRecepty.CZ jsou komunitním portálem, kde se setkávají uživatelé s podobnými zájmy.