Zelňačka s klobásou
Obtížnost
Čas přípravy
15min
Čas vaření
30min
Celkový čas
45min
Porce
Nutriční hodnoty
1168
kalorií
0.0g
cukrů
67.0g
tuků
50.0g
bílkovin
Příprava
Zelí a klobásu nakrájíme, vložíme do hrnce a přidáme bobkový list, kmín a pepř a vše necháme vařit. Mezitím si necháme rozehřát sádlo, cibuli nasekáme nadrobno a osmažíme ji. Přidáme mouku a míchám vytvoříme světlou jíšku. Do jíšky přidáme mletou papriku, aby se nám zabarvila. Zalijeme trochou vody, rozmícháme a přidáme do zelí. Zamícháme, povaříme a osolíme podle chuti.
Tip k receptu
Před koncem vaření můžeme do polévky přidat smetanu pro zjemnění chutě. Zelňačka se hodí i jako vydatné samostatné jídlo. Pro zpestření můžeme zelňačku podávat ve vydlabaném bochníku chleba.
Martina Třetinová06. 04. 2009
Ingredience
Kategorie
Další recepty
Recenze
Přidat recenziPřidané ingredience: libeček
planeta 05. 05. 2014, 07:17
© 2024, Railsformers s.r.o.