Žemlovka se slaninou, sýrem a špenátem
Obtížnost
Čas přípravy
10min
Čas vaření
40min
Celkový čas
50min
Porce
Nutriční hodnoty
558
kalorií
2.0g
cukrů
56.0g
tuků
3.0g
bílkovin
Příprava
Troubu rozehřejeme na 180°C. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme na kostičky.
Bagetu nakrájíme na kostičky. Asi 15 minut pečeme v pekáčku, občas promícháme, aby byla bagety propečená ze všech stran. Opečenou bagetou vyložíme vymazanou zapékací mísu, přidáme česnek, cibuli a poklademe plátky slaniny a opět vložíme do vyhřáté trouby.
Ve větší míse prošleháme šlehačem mléko, smetanu, majonézu, sůl a pepř. Takto našlehanou směs a opláchnuté lístky špenátu dáme do zapékací mísy.
Na závěr posypeme nastrouhaným sýrem a pečeme přibližně 40 minut dozlatova.
18. 02. 2011
Další recepty
© 2024, Railsformers s.r.o.