Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Další recept ›

Žemlovka - trojitá

Obtížnost: Rating Rating Rating_gray Rating_gray Rating_gray

Čas přípravy: 30min , Čas vaření: 1h 10min
Celkový čas: 1h 40min , porce

896 kalorií, 0.0g cukrů, 26.0g tuků, 25.0g bílkovin

Přidat na Pinterest

Příprava

Formu na pečení vymažeme tukem, nebo máslem. Příprava tvarohu - celé vejce rozmícháme s cukrem a škrobem, poté vmícháme tvaroh. Jablka rozkrojíme, vykrojíme jádřince, okrájíme slupky a poté nastrouháme na slzičkovém struhadle. Ve 400 ml mléka rozšleháme vejce. Rohlíky nakrájíme na tenké plátky a dáme je do mléka. Mírným stlačením o stěnu nádoby plátek rohlíku zbavíme přebytečného mléka. Plátky rohlíků vyložíme dno i boky formy, poklademe nastrouhanými jablky, posypeme skořicí a spařenými hrozinkami. Uvaříme pudink ve 450 ml mléka s cukrem obvyklým způsobem. Na jablka dáme tvaroh, povrch trochu uhladíme a zalijeme horkým pudinkem. Celý povrch žemlovky zakryjeme v mléce namočenými plátky rohlíků, pokapeme rozpuštěným máslem a formu vložíme do předehřáté trouby. Trojitou žemlovku pečeme při 170°C asi 60 minut.

Bulb Tip k receptu

Pečením žemlovka trochu stoupne, proto volíme vhodnou velikost formy. Chceme-li žemlovku sladší, tak osladíme jablka. Nakrájíme-li plátky rohlíků silnější, tak budeme potřebovat více rohlíků i mléka.

JanaB

10. 04. 2012, Recept navštíven: 1829x

Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Žemlovka - trojitá

Žemlovka - trojitá

Formu na pečení vymažeme tukem, nebo máslem. Příprava tvarohu - celé vejce rozmícháme s cukrem a škrobem, p...

Zobrazit všechny podobné recepty k Žemlovka - trojitá Link-arrow

Přidat recenzi
Přidat komentář

Facebook komentáře