Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Žemlovka - trojitá

Obtížnost Čas přípravy
30min
Čas vaření Celkový čas Porce
1h 10min 1h 40min
Nutriční hodnoty
896 kalorií 0.0g cukrů 26.0g tuků 25.0g bílkovin

Příprava

Formu na pečení vymažeme tukem, nebo máslem. Příprava tvarohu - celé vejce rozmícháme s cukrem a škrobem, poté vmícháme tvaroh. Jablka rozkrojíme, vykrojíme jádřince, okrájíme slupky a poté nastrouháme na slzičkovém struhadle. Ve 400 ml mléka rozšleháme vejce. Rohlíky nakrájíme na tenké plátky a dáme je do mléka. Mírným stlačením o stěnu nádoby plátek rohlíku zbavíme přebytečného mléka. Plátky rohlíků vyložíme dno i boky formy, poklademe nastrouhanými jablky, posypeme skořicí a spařenými hrozinkami. Uvaříme pudink ve 450 ml mléka s cukrem obvyklým způsobem. Na jablka dáme tvaroh, povrch trochu uhladíme a zalijeme horkým pudinkem. Celý povrch žemlovky zakryjeme v mléce namočenými plátky rohlíků, pokapeme rozpuštěným máslem a formu vložíme do předehřáté trouby. Trojitou žemlovku pečeme při 170°C asi 60 minut.

Bulb Tip k receptu

Pečením žemlovka trochu stoupne, proto volíme vhodnou velikost formy. Chceme-li žemlovku sladší, tak osladíme jablka. Nakrájíme-li plátky rohlíků silnější, tak budeme potřebovat více rohlíků i mléka.


Přidat na Pinterest
JanaB

10. 04. 2012, Recept navštíven: 1935x


Přidat recenzi
Přidat komentář

Facebook komentáře