Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Další recept ›

Bílá zelňačka s pohankou a houbami

Obtížnost: Rating Rating Rating_gray Rating_gray Rating_gray

Čas přípravy: 15min , Čas vaření: 30min
Celkový čas: 45min , porce

564 kalorií, 1.0g cukrů, 15.0g tuků, 17.0g bílkovin

Přidat na Pinterest

Příprava

Zelí dáme vařit do osolené vody s kmínem a kostkou masoxu. Jestliže použijeme sušené houby, přidáme je hned k zelí, máme-li mražené, přidáme je k zelí asi po čtvrt hodině varu. Když je zelí skoro měkké, uděláme si jíšku z másla a mouky a polévku zahustíme. Ještě chvíli ji povaříme, pak přidáme pepř, smetanu a nakonec vsypeme pohankovou lámanku a polévku ihned přiklopíme poklicí a vypneme. Necháme ji 20 minut v klidu, aby pohanka změkla. Po této době polévku promícháme, dochutíme, vsypeme pažitku a můžeme podávat.

Bulb Tip k receptu

Místo másla můžeme na jíšku použít sádlo.

Angel 666

27. 02. 2010, Recept navštíven: 2629x

Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Bílá zelňačka s pohankou a houbami

Bílá zelňačka s pohankou a houbami

Zelí dáme vařit do osolené vody s kmínem a kostkou masoxu. Jestliže použijeme sušené houby, přidáme je hned...

Zobrazit všechny podobné recepty k Bílá zelňačka s pohankou a houbami Link-arrow

Přidat recenzi
Svetlana
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
zelňačka výborná, zdravá

11. 11. 2016, 21:31

Přidat komentář

Facebook komentáře