Bílá zelňačka s pohankou a houbami

Obtížnost

Čas přípravy

15min
Čas vaření
30min

Celkový čas

45min

Porce


Nutriční hodnoty

564 kalorií
1.0g cukrů
15.0g tuků
17.0g bílkovin


Příprava

Zelí dáme vařit do osolené vody s kmínem a kostkou masoxu. Jestliže použijeme sušené houby, přidáme je hned k zelí, máme-li mražené, přidáme je k zelí asi po čtvrt hodině varu. Když je zelí skoro měkké, uděláme si jíšku z másla a mouky a polévku zahustíme. Ještě chvíli ji povaříme, pak přidáme pepř, smetanu a nakonec vsypeme pohankovou lámanku a polévku ihned přiklopíme poklicí a vypneme. Necháme ji 20 minut v klidu, aby pohanka změkla. Po této době polévku promícháme, dochutíme, vsypeme pažitku a můžeme podávat.

Tip k receptu

Místo másla můžeme na jíšku použít sádlo.

přidejte na:
Chybí obrázek

27. 02. 2010

Další recepty


Přidat recenzi
Chybí obrázek
zelňačka výborná, zdravá

11. 11. 2016, 21:31

Chybí obrázek
veľmi chutná

22. 10. 2017, 13:19

Chybí obrázek
recept vydarený

07. 01. 2019, 18:40

Chybí obrázek
veľmi chutná zelňačka

14. 01. 2019, 17:59

Chybí obrázek
dobrá zelnačka s pohankou a hubami

13. 04. 2019, 17:42

Chybí obrázek
výborná, zdravá, chutná polévka, přidala bych i trochu libečku
Přidané ingredience: libeček

20. 05. 2019, 13:12

Přidat komentář
Vaříte rádi? Zajímá Vás zdravá výživa a vše kolem jídla? Pak ste tu správně. sRecepty.CZ jsou komunitním portálem, kde se setkávají uživatelé s podobnými zájmy.