Bílá zelňačka s pohankou a houbami
Obtížnost
Čas přípravy
15min
Čas vaření
30min
Celkový čas
45min
Porce
Nutriční hodnoty
564
kalorií
1.0g
cukrů
15.0g
tuků
17.0g
bílkovin
Příprava
Zelí dáme vařit do osolené vody s kmínem a kostkou masoxu. Jestliže použijeme sušené houby, přidáme je hned k zelí, máme-li mražené, přidáme je k zelí asi po čtvrt hodině varu. Když je zelí skoro měkké, uděláme si jíšku z másla a mouky a polévku zahustíme. Ještě chvíli ji povaříme, pak přidáme pepř, smetanu a nakonec vsypeme pohankovou lámanku a polévku ihned přiklopíme poklicí a vypneme. Necháme ji 20 minut v klidu, aby pohanka změkla. Po této době polévku promícháme, dochutíme, vsypeme pažitku a můžeme podávat.
Tip k receptu
Místo másla můžeme na jíšku použít sádlo.
Angel 66627. 02. 2010
Další recepty
Mohlo by vás zajímat
Recenze
Přidat recenziPřidané ingredience: libeček
planeta 20. 05. 2019, 15:12
© 2024, Railsformers s.r.o.