Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Bílá zelňačka s pohankou a houbami

Obtížnost Čas přípravy
15min
Čas vaření Celkový čas Porce
30min 45min
Nutriční hodnoty
564 kalorií 1.0g cukrů 15.0g tuků 17.0g bílkovin

Příprava

Zelí dáme vařit do osolené vody s kmínem a kostkou masoxu. Jestliže použijeme sušené houby, přidáme je hned k zelí, máme-li mražené, přidáme je k zelí asi po čtvrt hodině varu. Když je zelí skoro měkké, uděláme si jíšku z másla a mouky a polévku zahustíme. Ještě chvíli ji povaříme, pak přidáme pepř, smetanu a nakonec vsypeme pohankovou lámanku a polévku ihned přiklopíme poklicí a vypneme. Necháme ji 20 minut v klidu, aby pohanka změkla. Po této době polévku promícháme, dochutíme, vsypeme pažitku a můžeme podávat.

Bulb Tip k receptu

Místo másla můžeme na jíšku použít sádlo.


Přidat na Pinterest
Angel 666

27. 02. 2010, Recept navštíven: 2758x


Přidat recenzi
Svetlana
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
zelňačka výborná, zdravá

11. 11. 2016, 21:31

Přidat komentář

Facebook komentáře