Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Bramborový koláč s krevetami

Obtížnost Čas přípravy
20min
Čas vaření Celkový čas Porce
50min 1h 10min
Nutriční hodnoty
3312 kalorií 26.0g cukrů 168.0g tuků 218.0g bílkovin

Příprava

Brambory nakrájíme na plátky a uvaříme je v osolené vodě doměkka. Poté je scedíme, smícháme je s crème fraîche, lžící hořčice, 50 ml mléka a 55 g másla. Rozšťoucháme na kaši, podle chuti osolíme, opepříme.
Ze zbylého másla vezmeme polovinu a roztavíme ji na pánvi. Zasypeme hladkou moukou a smažíme jíšku. Poté přiléváme vlažné mléko - aby nám vzniknul bešamel, přidáme muškátový oříšek, bobkové listy a povaříme 3 minuty. Přidáme hořčici a kopr, zamícháme a necháme zchladnout.
Ryby nakrájíme na kousky, krevety oloupeme a vše vmícháme do bešamelu.
Bešamelovou směs přeneseme do pekáčku, nahoru dáme rozšťouchané brambory, posypeme strouhaným čedarem a polijeme zbylým máslem.
Pečeme 30-35 minut na 200 °C.

Bulb Tip k receptu

Crème fraîche lze nahradit kvalitní zakysanou smetanou.


Přidat na Pinterest
sonizna

18. 01. 2016, Recept navštíven: 653x


Přidat recenzi
majka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
krevety velmi nemusime ale vyskúšam zas daco nove

19. 01. 2016, 10:30

dušanka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
laka to vyskúšať

26. 01. 2016, 11:59

palino
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
celkom chutné

01. 02. 2016, 11:52

Svetlana
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
da sa to zjest

23. 05. 2016, 09:45

Přidat komentář

Facebook komentáře