Bramborový koláč s krevetami

Obtížnost

Čas přípravy

20min
Čas vaření
50min

Celkový čas

1h 10min

Porce


Nutriční hodnoty

3312 kalorií
26.0g cukrů
168.0g tuků
218.0g bílkovin


Příprava

Brambory nakrájíme na plátky a uvaříme je v osolené vodě doměkka. Poté je scedíme, smícháme je s crème fraîche, lžící hořčice, 50 ml mléka a 55 g másla. Rozšťoucháme na kaši, podle chuti osolíme, opepříme.
Ze zbylého másla vezmeme polovinu a roztavíme ji na pánvi. Zasypeme hladkou moukou a smažíme jíšku. Poté přiléváme vlažné mléko - aby nám vzniknul bešamel, přidáme muškátový oříšek, bobkové listy a povaříme 3 minuty. Přidáme hořčici a kopr, zamícháme a necháme zchladnout.
Ryby nakrájíme na kousky, krevety oloupeme a vše vmícháme do bešamelu.
Bešamelovou směs přeneseme do pekáčku, nahoru dáme rozšťouchané brambory, posypeme strouhaným čedarem a polijeme zbylým máslem.
Pečeme 30-35 minut na 200 °C.

Tip k receptu

Crème fraîche lze nahradit kvalitní zakysanou smetanou.

přidejte na:
Chybí obrázek

18. 01. 2016

Podobné recepty


Přidat recenzi
Chybí obrázek
krevety velmi nemusime ale vyskúšam zas daco nove

19. 01. 2016, 10:30

Chybí obrázek
laka to vyskúšať

26. 01. 2016, 11:59

Chybí obrázek
celkom chutné

01. 02. 2016, 11:52

Chybí obrázek
da sa to zjest

23. 05. 2016, 09:45

Chybí obrázek
Maminka bude šťastná.

07. 11. 2017, 14:18

Přidat komentář
Vaříte rádi? Zajímá Vás zdravá výživa a vše kolem jídla? Pak ste tu správně. sRecepty.CZ jsou komunitním portálem, kde se setkávají uživatelé s podobnými zájmy.