Bramborový koláč s krevetami
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
Brambory nakrájíme na plátky a uvaříme je v osolené vodě doměkka. Poté je scedíme, smícháme je s crème fraîche, lžící hořčice, 50 ml mléka a 55 g másla. Rozšťoucháme na kaši, podle chuti osolíme, opepříme.
Ze zbylého másla vezmeme polovinu a roztavíme ji na pánvi. Zasypeme hladkou moukou a smažíme jíšku. Poté přiléváme vlažné mléko - aby nám vzniknul bešamel, přidáme muškátový oříšek, bobkové listy a povaříme 3 minuty. Přidáme hořčici a kopr, zamícháme a necháme zchladnout.
Ryby nakrájíme na kousky, krevety oloupeme a vše vmícháme do bešamelu.
Bešamelovou směs přeneseme do pekáčku, nahoru dáme rozšťouchané brambory, posypeme strouhaným čedarem a polijeme zbylým máslem.
Pečeme 30-35 minut na 200 °C.
Tip k receptu
Crème fraîche lze nahradit kvalitní zakysanou smetanou.
sonizna18. 01. 2016