Chili con carne

Obtížnost

Čas přípravy

15min
Čas vaření
1h 15min

Celkový čas

1h 30min

Porce


Nutriční hodnoty

1044 kalorií
0.0g cukrů
65.0g tuků
108.0g bílkovin


Příprava

Na rozehřátém oleji zpěníme nasekanou cibuli, přidáme nadrobno nasekaný česnek a maso a vše společně opečeme dorůžova.
Po chvíli přidáme rajčata z konzervy i se šťávou, čerstvá rajčata, nakrájená na kousky, osolíme, opepříme, přidáme cukr, chilli a pod pokličkou zvolna dusíme na mírném ohni asi 1 hodinu.
V polovině dušení přidáme papriku, nakrájenou na menší proužky.
Před koncem do masa přidáme scezené okapané fazole, necháme prohřát a úplně nakonec vložíme dvě kostičky hořké čokolády, necháme ji rozpustit a můžeme vypnout.
Necháme ještě chvíli v klidu, aby se chutě propojily a můžeme podávat.
Podáváme s chlebem, slaným pečivem nebo rýží.

Tip k receptu

Já ještě při začátku dušení masa přilévám trochu červeného vína, ale do klasického chilli nepatří, proto jsem si netroufla napsat ho do receptu.

přidejte na:
Chybí obrázek

09. 03. 2010

Další recepty


Přidat recenzi
Chybí obrázek
skvelý recept, chuťovo perfektný

12. 12. 2016, 21:12

Chybí obrázek
velmi chutný, vydarený recept na chili con corne

06. 01. 2017, 20:38

Chybí obrázek
vyborný recept

10. 02. 2019, 12:59

Přidat komentář
Chybí obrázek
Jednoduchý recept ktorý nikdy nesklame a dá sa pri ňom aj dobre improvizovať.

Warheart 666 15. 09. 2016, 13:56

Vaříte rádi? Zajímá Vás zdravá výživa a vše kolem jídla? Pak ste tu správně. sRecepty.CZ jsou komunitním portálem, kde se setkávají uživatelé s podobnými zájmy.