Chili con carne
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
Na rozehřátém oleji zpěníme nasekanou cibuli, přidáme nadrobno nasekaný česnek a maso a vše společně opečeme dorůžova.
Po chvíli přidáme rajčata z konzervy i se šťávou, čerstvá rajčata, nakrájená na kousky, osolíme, opepříme, přidáme cukr, chilli a pod pokličkou zvolna dusíme na mírném ohni asi 1 hodinu.
V polovině dušení přidáme papriku, nakrájenou na menší proužky.
Před koncem do masa přidáme scezené okapané fazole, necháme prohřát a úplně nakonec vložíme dvě kostičky hořké čokolády, necháme ji rozpustit a můžeme vypnout.
Necháme ještě chvíli v klidu, aby se chutě propojily a můžeme podávat.
Podáváme s chlebem, slaným pečivem nebo rýží.
Tip k receptu
Já ještě při začátku dušení masa přilévám trochu červeného vína, ale do klasického chilli nepatří, proto jsem si netroufla napsat ho do receptu.
Angel 66609. 03. 2010