Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Chili con carne

Obtížnost Čas přípravy
15min
Čas vaření Celkový čas Porce
1h 15min 1h 30min
Nutriční hodnoty
1044 kalorií 0.0g cukrů 65.0g tuků 108.0g bílkovin

Příprava

Na rozehřátém oleji zpěníme nasekanou cibuli, přidáme nadrobno nasekaný česnek a maso a vše společně opečeme dorůžova.
Po chvíli přidáme rajčata z konzervy i se šťávou, čerstvá rajčata, nakrájená na kousky, osolíme, opepříme, přidáme cukr, chilli a pod pokličkou zvolna dusíme na mírném ohni asi 1 hodinu.
V polovině dušení přidáme papriku, nakrájenou na menší proužky.
Před koncem do masa přidáme scezené okapané fazole, necháme prohřát a úplně nakonec vložíme dvě kostičky hořké čokolády, necháme ji rozpustit a můžeme vypnout.
Necháme ještě chvíli v klidu, aby se chutě propojily a můžeme podávat.
Podáváme s chlebem, slaným pečivem nebo rýží.

Bulb Tip k receptu

Já ještě při začátku dušení masa přilévám trochu červeného vína, ale do klasického chilli nepatří, proto jsem si netroufla napsat ho do receptu.


Přidat na Pinterest
Angel 666

09. 03. 2010, Recept navštíven: 5699x


Přidat recenzi
hanka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
skvelý recept, chuťovo perfektný

12. 12. 2016, 21:12

katka16031
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
velmi chutný, vydarený recept na chili con corne

06. 01. 2017, 20:38

Přidat komentář
Thumb
Jednoduchý recept ktorý nikdy nesklame a dá sa pri ňom aj dobre improvizovať.

Warheart 666 15. 09. 2016, 13:56

Facebook komentáře