Čočka na kari
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
Namočenou čočku uvaříme s bobkovým listem doměkka. Doporučuji malozrnou čočku, nerozvaří se, velkozrná se musí pečlivě hlídat, aby se nerozvařila na kaši.
Čočku stačí namáčet po dobu přípravy kari omáčky.
Cibuli nakrájíme na kostičky,orestujeme na troše oleje nebo másla, poté přidáme na kostičky nakrájený česnek (5 stroužků je minimum, jinak samozřejmě dle chuti). Po orestování obojího přidáme lžíci kari, rychle orestujeme a ihned zalijeme protlakem nebo kečupem a trochou vody. Lehce povaříme. Mezitím jsme uvařili čočku., kterou slijeme a ihned smcháme s kari omáčkou. Dochutíme solí, pepřem, octem ,cukrem a přidáme 100 ml oleje.
Prohřejeme dohromady.
Lze přidat i kyselou nakládanou papriku nebo kunovjanku a podobné zeleninové směsi.
02. 01. 2010