Čočka na kari

Obtížnost

Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení

Čas přípravy

30min
Čas vaření
30min

Celkový čas

1h 0min

Porce


Nutriční hodnoty

1184 kalorií
45.0g cukrů
100.0g tuků
4.0g bílkovin


Příprava

Namočenou čočku uvaříme s bobkovým listem doměkka. Doporučuji malozrnou čočku, nerozvaří se, velkozrná se musí pečlivě hlídat, aby se nerozvařila na kaši.
Čočku stačí namáčet po dobu přípravy kari omáčky.

Cibuli nakrájíme na kostičky,orestujeme na troše oleje nebo másla, poté přidáme na kostičky nakrájený česnek (5 stroužků je minimum, jinak samozřejmě dle chuti). Po orestování obojího přidáme lžíci kari, rychle orestujeme a ihned zalijeme protlakem nebo kečupem a trochou vody. Lehce povaříme. Mezitím jsme uvařili čočku., kterou slijeme a ihned smcháme s kari omáčkou. Dochutíme solí, pepřem, octem ,cukrem a přidáme 100 ml oleje.
Prohřejeme dohromady.
Lze přidat i kyselou nakládanou papriku nebo kunovjanku a podobné zeleninové směsi.

přidejte na:
PrinceznaII

02. 01. 2010

Další recepty


Přidat recenzi
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení
dobra čočka

hanka 24. 08. 2016, 20:35

Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení
chutné

katka16031 01. 09. 2016, 18:32

Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
čočka na kari vyborná

Svetlana 23. 03. 2017, 12:46

Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
ráda vyzkouším

planeta 12. 01. 2019, 16:31

Přidat komentář
Ajaja
Tak já zatím vařila jen z velkozrnné čočky, tak uvidím, jestli "přesedlám".

Ajaja 16. 01. 2010, 08:23