Čočka na kyselo
Obtížnost
Čas přípravy
12h 15min
Čas vaření
55min
Celkový čas
13h 10min
Porce
Nutriční hodnoty
168
kalorií
1.0g
cukrů
1.0g
tuků
6.0g
bílkovin
Příprava
Čočku namočíme na 12 hodin do vody a poté vaříme 40-45 minut, dokud nezměkne. Přitom postupně lžící odebíráme pěnu, která vznikne na povrchu. Mezitím na másle osmažíme nakrájenou cibuli. Přidáme mouku a smažíme za stálého míchání do světle hněda. Přidáme trochu vody z čočky a důkladně promícháme. Postupně přimícháváme uvařenou čočku. Přidáme rozetřený česnek, hořčičná semínka, cukr, ocet a necháme projít varem. Dochutíme pepřem a soli dle chuti. Podáváme se smaženým volským okem.
Tip k receptu
Cibuli můžeme nahradit jarní cibulkou.
Milena29. 06. 2009
Další recepty
Recenze
Přidat recenziEvík 28. 10. 2012, 23:48
Lucie 31. 10. 2012, 21:14
Přidané ingredience: cibulka
planeta 15. 01. 2014, 12:39
© 2024, Railsformers s.r.o.