Čočka na kyselo

Obtížnost

Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení

Čas přípravy

12h 15min
Čas vaření
55min

Celkový čas

13h 10min

Porce


Nutriční hodnoty

168 kalorií
1.0g cukrů
1.0g tuků
6.0g bílkovin


Příprava

Čočku namočíme na 12 hodin do vody a poté vaříme 40-45 minut, dokud nezměkne. Přitom postupně lžící odebíráme pěnu, která vznikne na povrchu. Mezitím na másle osmažíme nakrájenou cibuli. Přidáme mouku a smažíme za stálého míchání do světle hněda. Přidáme trochu vody z čočky a důkladně promícháme. Postupně přimícháváme uvařenou čočku. Přidáme rozetřený česnek, hořčičná semínka, cukr, ocet a necháme projít varem. Dochutíme pepřem a soli dle chuti. Podáváme se smaženým volským okem.

Tip k receptu

Cibuli můžeme nahradit jarní cibulkou.

přidejte na:
Milena

29. 06. 2009

Další recepty


Přidat recenzi
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
No myslím, že znám chutnější recept, hořčici do čočky nedávám. Dělám zvlášť čočku a pak macerát z koření,kterým to dochutím. K tomu volské oko a párek a kyselou okurku.

Evík 28. 10. 2012, 22:48

Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
Čočku máme u nás celkem rádi, ale zatím jsem u nikoho neviděla, že by tam přidával hořčici, třeba se v té chuti ztratí, ale moc mě k tomu nejde.

Lucie 31. 10. 2012, 20:14

Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
hořčici také do čočky nepřidávám, ale cibulku dělám na oleji mimo, v jiném kastrůlku a přidávám jí do čočky až když je hotová
Přidané ingredience: cibulka

planeta 15. 01. 2014, 11:39

Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
robím bez horčice a je vyborná

dušanka 06. 12. 2016, 21:34

Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
recept sa da urobiť

katka16031 22. 04. 2019, 14:05

Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
dobré ale bez horčice

hanka 01. 09. 2019, 19:17

Přidat komentář
Chybějící obrázek
Zkuste čočku vařit s cukrem.Je dřív hotová.Nejdriv vyskvarim špek,na vypeku usmazim cibulku-hodne a po vyjmutí udělám jisku.Po zchladnutí rozmícháme studenou vodou.Pridam do čočky a dochutím octem a soli.Podavam sypanou škvarky ze špeku a smazenou cibulkou.Uzene,párek,volské oko,okurka,to je jedno.Dobrou chut

Dag 05. 05. 2018, 22:04

Chybějící obrázek
A jak ji děláte EVIK??

Paja 30. 07. 2018, 14:22