Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Čočka na kyselo

Obtížnost Čas přípravy
12h 15min
Čas vaření Celkový čas Porce
55min 13h 10min
Nutriční hodnoty
168 kalorií 1.0g cukrů 1.0g tuků 6.0g bílkovin

Příprava

Čočku namočíme na 12 hodin do vody a poté vaříme 40-45 minut, dokud nezměkne. Přitom postupně lžící odebíráme pěnu, která vznikne na povrchu. Mezitím na másle osmažíme nakrájenou cibuli. Přidáme mouku a smažíme za stálého míchání do světle hněda. Přidáme trochu vody z čočky a důkladně promícháme. Postupně přimícháváme uvařenou čočku. Přidáme rozetřený česnek, hořčičná semínka, cukr, ocet a necháme projít varem. Dochutíme pepřem a soli dle chuti. Podáváme se smaženým volským okem.

Bulb Tip k receptu

Cibuli můžeme nahradit jarní cibulkou.


Přidat na Pinterest
Milena

29. 06. 2009, Recept navštíven: 3947x


Přidat recenzi
Evík
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
No myslím, že znám chutnější recept, hořčici do čočky nedávám. Dělám zvlášť čočku a pak macerát z koření,kterým to dochutím. K tomu volské oko a párek a kyselou okurku.

28. 10. 2012, 22:48

Lucie
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
Čočku máme u nás celkem rádi, ale zatím jsem u nikoho neviděla, že by tam přidával hořčici, třeba se v té chuti ztratí, ale moc mě k tomu nejde.

31. 10. 2012, 20:14

planeta
Restaurant_star
hořčici také do čočky nepřidávám, ale cibulku dělám na oleji mimo, v jiném kastrůlku a přidávám jí do čočky až když je hotová
Přidané ingredience: cibulka

15. 01. 2014, 11:39

dušanka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
robím bez horčice a je vyborná

06. 12. 2016, 21:34

Přidat komentář

Facebook komentáře