Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Další recept ›

Čočka na kyselo

Obtížnost: Rating Rating Rating Rating_gray Rating_gray

Čas přípravy: 12h 15min , Čas vaření: 55min
Celkový čas: 13h 10min , porce

168 kalorií, 1.0g cukrů, 1.0g tuků, 6.0g bílkovin

Přidat na Pinterest

Příprava

Čočku namočíme na 12 hodin do vody a poté vaříme 40-45 minut, dokud nezměkne. Přitom postupně lžící odebíráme pěnu, která vznikne na povrchu. Mezitím na másle osmažíme nakrájenou cibuli. Přidáme mouku a smažíme za stálého míchání do světle hněda. Přidáme trochu vody z čočky a důkladně promícháme. Postupně přimícháváme uvařenou čočku. Přidáme rozetřený česnek, hořčičná semínka, cukr, ocet a necháme projít varem. Dochutíme pepřem a soli dle chuti. Podáváme se smaženým volským okem.

Bulb Tip k receptu

Cibuli můžeme nahradit jarní cibulkou.

Milena

29. 06. 2009, Recept navštíven: 3755x

Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Čočka na kyselo

Čočka na kyselo

Čočku namočíme na 12 hodin do vody a poté vaříme 40-45 minut, dokud nezměkne. Přitom postupně lžící odebírá...

Zobrazit všechny podobné recepty k Čočka na kyselo Link-arrow
Thumb.chleba

Domácí chléb kmínový

Připravíme si kvásek – do vlažného mléka rozdrobíme kvasnice, zasypeme je lžičkou cukru a necháme v teple v...

Thumb

Italský domácí chléb

Do vody rozdrobíme kvasnice a přidáme trochu mouky. Vytvoříme tak kvásek, který necháme vykynout. Ke zkynut...


Přidat recenzi
Evík
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
No myslím, že znám chutnější recept, hořčici do čočky nedávám. Dělám zvlášť čočku a pak macerát z koření,kterým to dochutím. K tomu volské oko a párek a kyselou okurku.

28. 10. 2012, 22:48

Lucie
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
Čočku máme u nás celkem rádi, ale zatím jsem u nikoho neviděla, že by tam přidával hořčici, třeba se v té chuti ztratí, ale moc mě k tomu nejde.

31. 10. 2012, 20:14

planeta
Restaurant_star
hořčici také do čočky nepřidávám, ale cibulku dělám na oleji mimo, v jiném kastrůlku a přidávám jí do čočky až když je hotová
Přidané ingredience: cibulka

15. 01. 2014, 11:39

dušanka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
robím bez horčice a je vyborná

06. 12. 2016, 21:34

Přidat komentář

Facebook komentáře