Chybějící obrázek

Domácí rybí bujón (vývar)

Obtížnost

Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení

Čas přípravy

15min
Čas vaření
45min

Celkový čas

1h 0min

Porce


Nutriční hodnoty

1110 kalorií
4.0g cukrů
60.0g tuků
161.0g bílkovin


Příprava

Rybí hlavu, odřezky a kosti pečlivě omyjeme a vložíme do hrnce. Zalijeme studenou vodou a přivedeme k varu. Vzniklou bílou pěnu odstraňujeme pomocí lžíce nebo sítka. Přidáme nakrájenou zeleninu, citrónovou šťávu a koření, přikryjeme pokličkou a vaříme na mírném plameni cca 45 minut. Hotový rybí vývar scedíme pomocí jemného síta.

Tip k receptu

Na přípravu vývaru můžeme použít i jiné ryby např. lososa, tresku.
Do vývaru můžeme přidat pro obměnu chuti na másle podušené houby.
Vývar dále používáme k přípravě rybích polévek nebo speciálních rybích omáček.

přidejte na:
Martina Třetinová

31. 03. 2009

Další recepty


Přidat recenzi
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
celmi dobrý vývar

majka 15. 10. 2015, 20:09

Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
nerobievam ale skusim

Svetlana 28. 10. 2015, 11:35

Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
môže byť dobrý vývar

palino 12. 06. 2019, 19:18

Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
vyskúšam

hanka 27. 07. 2019, 18:55

Přidat komentář