Domácí rybí bujón (vývar)

Domácí rybí bujón (vývar)

Obtížnost

Čas přípravy

15min
Čas vaření
45min

Celkový čas

1h 0min

Porce


Nutriční hodnoty

1110 kalorií
4.0g cukrů
60.0g tuků
161.0g bílkovin


Příprava

Rybí hlavu, odřezky a kosti pečlivě omyjeme a vložíme do hrnce. Zalijeme studenou vodou a přivedeme k varu. Vzniklou bílou pěnu odstraňujeme pomocí lžíce nebo sítka. Přidáme nakrájenou zeleninu, citrónovou šťávu a koření, přikryjeme pokličkou a vaříme na mírném plameni cca 45 minut. Hotový rybí vývar scedíme pomocí jemného síta.

Tip k receptu

Na přípravu vývaru můžeme použít i jiné ryby např. lososa, tresku.
Do vývaru můžeme přidat pro obměnu chuti na másle podušené houby.
Vývar dále používáme k přípravě rybích polévek nebo speciálních rybích omáček.

přidejte na:

Další recepty


Přidat recenzi
majka
celmi dobrý vývar

15. 10. 2015, 20:09

Svetlana
nerobievam ale skusim

28. 10. 2015, 11:35

Přidat komentář
Vaříte rádi? Zajímá Vás zdravá výživa a vše kolem jídla? Pak ste tu správně. sRecepty.CZ jsou komunitním portálem, kde se setkávají uživatelé s podobnými zájmy.