Domácí rybí bujón (vývar)
Obtížnost
Čas přípravy
15min
Čas vaření
45min
Celkový čas
1h 0min
Porce
Nutriční hodnoty
1110
kalorií
4.0g
cukrů
60.0g
tuků
161.0g
bílkovin
Příprava
Rybí hlavu, odřezky a kosti pečlivě omyjeme a vložíme do hrnce. Zalijeme studenou vodou a přivedeme k varu. Vzniklou bílou pěnu odstraňujeme pomocí lžíce nebo sítka. Přidáme nakrájenou zeleninu, citrónovou šťávu a koření, přikryjeme pokličkou a vaříme na mírném plameni cca 45 minut. Hotový rybí vývar scedíme pomocí jemného síta.
Tip k receptu
Na přípravu vývaru můžeme použít i jiné ryby např. lososa, tresku.
Do vývaru můžeme přidat pro obměnu chuti na másle podušené houby.
Vývar dále používáme k přípravě rybích polévek nebo speciálních rybích omáček.
31. 03. 2009
Další recepty
Recenze
Přidat recenzi© 2024, Railsformers s.r.o.