Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Domácí rybí bujón (vývar)

Domácí rybí bujón (vývar)

Obtížnost Čas přípravy
15min
Čas vaření Celkový čas Porce
45min 1h 0min
Nutriční hodnoty
1110 kalorií 4.0g cukrů 60.0g tuků 161.0g bílkovin

Příprava

Rybí hlavu, odřezky a kosti pečlivě omyjeme a vložíme do hrnce. Zalijeme studenou vodou a přivedeme k varu. Vzniklou bílou pěnu odstraňujeme pomocí lžíce nebo sítka. Přidáme nakrájenou zeleninu, citrónovou šťávu a koření, přikryjeme pokličkou a vaříme na mírném plameni cca 45 minut. Hotový rybí vývar scedíme pomocí jemného síta.

Bulb Tip k receptu

Na přípravu vývaru můžeme použít i jiné ryby např. lososa, tresku.
Do vývaru můžeme přidat pro obměnu chuti na másle podušené houby.
Vývar dále používáme k přípravě rybích polévek nebo speciálních rybích omáček.


Martina Třetinová

31. 03. 2009, Recept navštíven: 3246x


Přidat recenzi
majka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
celmi dobrý vývar

15. 10. 2015, 20:09

Svetlana
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
nerobievam ale skusim

28. 10. 2015, 11:35

Přidat komentář

Facebook komentáře