Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Dukátové buchtičky pro dětičky

Obtížnost Čas přípravy
2h 30min
Čas vaření Celkový čas Porce
40min 3h 10min
Nutriční hodnoty
3320 kalorií 10.0g cukrů 104.0g tuků 60.0g bílkovin

Příprava

Zpracujeme těsto z vykynutého kvásku (mléko, droždí a troška cukru) a ostatních přísad. Rumem ochucujeme. Těsto má být pevnější. Necháme 30 minut vykynout. Potom těsto vyválíme silné 5 mm, potřeme rozpuštěným máslem nebo olejem, posypeme zbylým cukrem, rozinkami a skořicí. Těsto svineme do rolády. (Pokud je příliš dlouhé, rozřežte na polovinu a sviňte zvlášť, lépe se stlačuje). Roládu nakrájíme na plátky asi 2 cm silné a skládáme na vymazaný plech těsně k sobě (tak jako byly v závinu, ne řeznou stranou), přičemž dotykové strany omastíme, aby se daly dobře oddělit. Necháme asi 15 minut kynout a potom vložíme do vyhřáté trouby a upečeme. Teplé dukátové buchtičky oddělíme, uložíme na talíře, přelejeme krémem a podáváme.
Krém: v mléce rozmícháme žloutky, maizenu, vanilkový cukr a přivedeme k varu. Uvaříme na hladký krém a necháme trochu vychladnout. Ochutíme rumem. Pro děti rum vynecháme. Namísto takto připraveného krému se výborně hodí krém ze Zlatého klasu ve střední hustotě.


Přidat na Pinterest
katka16031

27. 11. 2009, Recept navštíven: 3323x


Přidat recenzi
Přidat komentář
Angel 666
Buchtičky se u nás dělají podobně, dneska byly k obědu, tak můžu přidat fotečky :o).

Angel 666 14. 02. 2010, 12:35

Facebook komentáře