Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Filé v zelenině

Filé v zelenině

Obtížnost Čas přípravy
15min
Čas vaření Celkový čas Porce
35min 50min
Nutriční hodnoty
1352 kalorií 0.0g cukrů 104.0g tuků 68.0g bílkovin

Příprava

Rybí filé omyjeme, osušíme a nakrájíme na větší kousky, osolíme, opepříme a obalíme v mouce. Rozehřejeme 2 lžíce oleje a kousky filé na něm opečeme po obou stranách doměkka. Vyjmeme, narovnáme do servírovací mísy a připravíme si zeleninovou omáčku. Mrkev omyjeme, očistíme a nakrájíme si ji na tenké nudličky. Cibuli oloupeme a nadrobno posekáme. Zbylý olej rozpálíme a cibuli na něm zesklovatíme, poté přidáme mrkev a opékáme zhruba 10 minut. Vmícháme rajčatové pyré, bobkový list, hřebíček a skořici. Nádobu přikryjeme a 15-20 minut za občasného míchání podusíme. Omáčku trochu okyselíme, přilijeme rybí vývar a pár minut povaříme, vmícháme sekanou petrželku, podle chuti přisolíme, maličko přisladíme a nalijeme na opečené kousky filé, ozdobíme nudličkami lahůdkové cibulky. Po vychladnutí postavíme do chladničky a necháme rozležet, nejlépe do druhého dne.

Bulb Tip k receptu

Filé v zelenině můžeme také ochutit nadrobno nakrájenými olivami.


Ellis

17. 06. 2011, Recept navštíven: 1499x


Přidat recenzi
katka16031
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
chutný recept

28. 05. 2016, 18:45

Přidat komentář

Facebook komentáře