Filé v zelenině
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
Rybí filé omyjeme, osušíme a nakrájíme na větší kousky, osolíme, opepříme a obalíme v mouce. Rozehřejeme 2 lžíce oleje a kousky filé na něm opečeme po obou stranách doměkka. Vyjmeme, narovnáme do servírovací mísy a připravíme si zeleninovou omáčku. Mrkev omyjeme, očistíme a nakrájíme si ji na tenké nudličky. Cibuli oloupeme a nadrobno posekáme. Zbylý olej rozpálíme a cibuli na něm zesklovatíme, poté přidáme mrkev a opékáme zhruba 10 minut. Vmícháme rajčatové pyré, bobkový list, hřebíček a skořici. Nádobu přikryjeme a 15-20 minut za občasného míchání podusíme. Omáčku trochu okyselíme, přilijeme rybí vývar a pár minut povaříme, vmícháme sekanou petrželku, podle chuti přisolíme, maličko přisladíme a nalijeme na opečené kousky filé, ozdobíme nudličkami lahůdkové cibulky. Po vychladnutí postavíme do chladničky a necháme rozležet, nejlépe do druhého dne.
Tip k receptu
Filé v zelenině můžeme také ochutit nadrobno nakrájenými olivami.
Ellis17. 06. 2011