Guláš z vepřového srdce

Obtížnost

Čas přípravy

30min
Čas vaření
1h 0min

Celkový čas

1h 30min

Porce


Nutriční hodnoty

572 kalorií
9.0g cukrů
27.0g tuků
23.0g bílkovin


Příprava

Srdce dobře očistíme a omyjeme. Nakrájíme na kostky. Slaninu nakrájíme na kostičky a necháme vyškvařit. Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobno. Přidáme ke slanině a osmahneme do zlatova. Vložíme srdce, orestujeme, mírně osolíme a opepříme. Přidáme protlak a mletou papriku, promícháme a zalijeme asi 700 ml vody. Dusíme doměkka. Mouku důkladně promícháme v trošce vody a přilijeme. Necháme povařit za stálého míchání asi 5 minut. Dochutíme solí, pepřem, prolisovaným česnekem a petrželkou. Nakonec přidáme na proužky nakrájenou papriku a krátce prohřejeme. Hotový guláš ozdobíme jarní cibulkou a podáváme s čerstvým pečivem.

Tip k receptu

Můžeme podávat s houskovým knedlíkem.

přidejte na:
veerac

30. 07. 2012

Další recepty


Přidat recenzi
Chybí obrázek
chutný guľáš

07. 11. 2017, 20:51

Přidat komentář
Vaříte rádi? Zajímá Vás zdravá výživa a vše kolem jídla? Pak ste tu správně. sRecepty.CZ jsou komunitním portálem, kde se setkávají uživatelé s podobnými zájmy.