Guláš z vepřového srdce
Obtížnost
Čas přípravy
30min
Čas vaření
1h 0min
Celkový čas
1h 30min
Porce
Nutriční hodnoty
572
kalorií
9.0g
cukrů
27.0g
tuků
23.0g
bílkovin
Příprava
Srdce dobře očistíme a omyjeme. Nakrájíme na kostky. Slaninu nakrájíme na kostičky a necháme vyškvařit. Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobno. Přidáme ke slanině a osmahneme do zlatova. Vložíme srdce, orestujeme, mírně osolíme a opepříme. Přidáme protlak a mletou papriku, promícháme a zalijeme asi 700 ml vody. Dusíme doměkka. Mouku důkladně promícháme v trošce vody a přilijeme. Necháme povařit za stálého míchání asi 5 minut. Dochutíme solí, pepřem, prolisovaným česnekem a petrželkou. Nakonec přidáme na proužky nakrájenou papriku a krátce prohřejeme. Hotový guláš ozdobíme jarní cibulkou a podáváme s čerstvým pečivem.
Tip k receptu
Můžeme podávat s houskovým knedlíkem.
veerac30. 07. 2012
Další recepty
© 2024, Railsformers s.r.o.