Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Hruškový koláč s drobenkou

Hruškový koláč s drobenkou

Obtížnost Čas přípravy
1h 20min
Čas vaření Celkový čas Porce
40min 2h 0min
Nutriční hodnoty
1236 kalorií 100.0g cukrů 60.0g tuků 10.0g bílkovin

Příprava

V širším kastrolu dusíme spolu s citrónovou šťávou nahrubo nastrouhané hrušky, do kterých jsme přidali též mletou skořici a mletý hřebíček, můžeme přidat podle chuti cukr a za častého promíchávání chvíli dusíme . Pustí-li si hrušky dostatek šťávy, nepřidáváme žádnou vodu. Pak odstavíme a vmícháme rum.
Kynuté těsto si připravíme z prosáté mouky, špetky soli, žloutků, vlažného tuku a nakonec kvásek.
Vypracujeme hladké vláčné těsto, to pak roztáhneme na vymazaný a moukou vysypaný plech a kulatou koláčovou formu.
Na těsto pak rozprostřeme hruškovou náplň, posypeme drobenkou a dáme péct do vyhřáté trouby na 200°, asi 15 min. pečeme při této teplotě a poté snížíme na 160 a pečeme podle potřeby ještě asi 10 minut.


Svetlana

07. 12. 2009, Recept navštíven: 4281x


Přidat recenzi
katka16031
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
dobrý recept

31. 12. 2016, 20:56

majka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
jeden z obľubených receptov

01. 03. 2017, 14:42

Přidat komentář

Facebook komentáře