Hruškový koláč s drobenkou
Obtížnost
Čas přípravy
1h 20min
Čas vaření
40min
Celkový čas
2h 0min
Porce
Nutriční hodnoty
1236
kalorií
100.0g
cukrů
60.0g
tuků
10.0g
bílkovin
Příprava
V širším kastrolu dusíme spolu s citrónovou šťávou nahrubo nastrouhané hrušky, do kterých jsme přidali též mletou skořici a mletý hřebíček, můžeme přidat podle chuti cukr a za častého promíchávání chvíli dusíme . Pustí-li si hrušky dostatek šťávy, nepřidáváme žádnou vodu. Pak odstavíme a vmícháme rum.
Kynuté těsto si připravíme z prosáté mouky, špetky soli, žloutků, vlažného tuku a nakonec kvásek.
Vypracujeme hladké vláčné těsto, to pak roztáhneme na vymazaný a moukou vysypaný plech a kulatou koláčovou formu.
Na těsto pak rozprostřeme hruškovou náplň, posypeme drobenkou a dáme péct do vyhřáté trouby na 200°, asi 15 min. pečeme při této teplotě a poté snížíme na 160 a pečeme podle potřeby ještě asi 10 minut.
07. 12. 2009
Ingredience
- Náplň: 1 kg nahrubo nastrouhaných oloupaných hrušek
- 3 žloutky
- Těsto: 300 g hladké mouky
- 200 g polohrubé mouky
- 100 g Hery
- Drobenka: 150 g hladké mouky
- 100 g másla nebo Hery
- 100 g cukru moučka
- 250 ml mléka
- 50 ml oleje
- citrónová šťáva
- 1 lžíce cukru krupice
- mletá skořice
- špetka soli
- hřebíček
- cukr podle chuti
- 1 kostka droždí (kvasnic)
- 5 cl rumu
Kategorie
Další recepty
© 2024, Railsformers s.r.o.