Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty obsahující ingredienci Plnotučná hořčice

Bramborový salát s jogurtem a majonézou

Bramborový salát s jogurtem a majonézou

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

2 ks brambor, 4 ks mrkve, 5 ks okurky, 3 ks vejce, 2 ks cibule, 100 ml majonézy, 100 ml bílého jogurtu, 1 lžička soli, 1/2 lžičky pepře, 1 lžíce plnotučné hořčice

Brambory uvaříme ve slupce doměkka. Mrkev také uvaříme doměkka, vejce na tvrdo. Brambory nakrájíme na kostičky, mrkev, okurky, vejce a cibule najemno. Vše promícháme. Majonézu smícháme s jogurtem a hořčicí a vmícháme to do salátu. Podle chu...

Vepřové plátky po znojemsku - klasika

Vepřové plátky po znojemsku - klasika

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky vepřového masa, sůl, pepř, 2 lžíce hladké mouky, 2 lžíce hořčice, olej, 1 větší cibule, 1/2 l hovězího vývaru, 2 ks sterilovaných okurek, 2 vařené vejce, 2 dietní párky, 2 sáčky rýže

Plátky masa naklepeme, na okrajích nařízneme, aby se nám nekroutily, osolíme a opepříme. Obalíme v mouce a po jedné straně potřeme hořčicí (může být i dijónská). Na oleji je zprudka po obou stranách opečeme, vytáhneme a na zbylém tuku osmažíme cib...

Zeleninové závitky v řase Nori

Zeleninové závitky v řase Nori

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1/2 ks avokáda, 1 lžíce citrónové šťávy, 1/2 ks okurky, 1/2 lžičky včelího medu, 1 hrst řeřichy, 1 lžička plnotučné hořčice, troška koriandru, 1 lžíce sójové omáčky, 4 ks řasy Nori

Z medu, koriandru, sójové omáčky a nasekaného koriandru si připravíme omáčku k podávání. Avokádo nakrájíme na tenké proužky a zakápneme citrónovou šťávou. Necháme chvíli stát. Mezitím si nakrájíme okurku na tenké nudličky. Na řasu Nori dáme ...

Superzdravý koláč s masem a ledvinkami

Superzdravý koláč s masem a ledvinkami

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray

200 g jehněčí ledvinky, 100 ml červeného vína, 600 g hovězího bifteku, 140 g hladké mouky, 25 g másla, 1 lžíce slunečnicového oleje, 2 lžíce hladké mouky, 3 lžíce petrželové natě, 4 lžíce řeckého jogurtu, 2 lžíce olivového oleje, 2 ks cibule, 2 ks bobkového listu, 1 ks mrkve, 4 ks žampionů, 1 svazek tymiánu (Mateřídouška obecná), 2 lžičky rajčatového pyré, 1 lžička plnotučné hořčice, 1 lžička tymiánu (Mateřídouška obecná)

Cibuli nakrájíme najemno a spolu s bobkovým listem a tymiánovými snítky je smažíme asi 10 minut na oleji. Jehněčí ledvinky přepůlíme a očistíme, poté je nakrájíme na malé kousky. Hovězí maso nakrájíme na kousky velikosti sousta a obojí je přidám...

Celerovo-česneková pomazánka s pestem z medvědího česneku

Celerovo-česneková pomazánka s pestem z medvědího česneku

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 ks bulvového celeru, 10 dkg strouhaného sýru, 4 stroužky česneku, 4 lžíce majonézy, 2 lžíce bílého jogurtu, 1 lžíce plnotučné hořčice, 1 lžíce pesta, 1 špetka soli, 1 troška pepře

Nejdříve si připravíme celer - očistíme jej a dáme vařit, dokud není měkký. Mezitím si nastrouháme sýr, přidáme majonézu, jogurt a horčici a promícháme. Přistrouháme také vychladlý celer a přidáme drcený česnek dle chuti. Nakonec osolíme, opepří...

Marinovaná vepřová pečeně s vůní šalvěje

Marinovaná vepřová pečeně s vůní šalvěje

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 plátky vepřové pečeně, sůl, 2 lžíce oleje, pepř, 2 lžíce sójové omáčky, 2 lžíce worcesterové omáčky, 1 lžička garam masaly, 3 listy šalvěje, 1 cibule, 3 stroužky česneku, 1 lžíce hořčice, 2 lžíce kečupu

Plátky vepřové pečeně naklepeme, osolíme a nařízneme okraje. Pak je naložíme do marinády, kterou si připravíme smícháním oleje, pepře, sójové omáčky, worcesterové omáčky, garam masaly a posekaných lístků šalvěje. Marinujeme alespoň 2 hodiny (lépe ...

Španělský ptáček s rýží

Španělský ptáček s rýží

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky hovězí roštěnky, 1 vejce, 2 sterilované okurky, 1 kostka masoxu, 2 cibule, 60 g slaniny, 400 g dlouhozrnné rýže, 3 lžíce plnotučné hořčice, 2 lžíce sádla, 1 lžíce másla, 1/2 lžičky soli, 1/2 lžičky pepře

Vejce uvaříme natvrdo. Necháme vychladnout a rozčtvrtíme. Okurky podélně přepůlíme. Slaninu nakrájíme na čtyři špalíčky. Maso naklepeme, osolíme a opepříme z obou stran a z jedné strany potřeme hořčicí (jednu lžíci hořčice si necháme do omáčky). N...

Pstruh v hořčičné omáčce

Pstruh v hořčičné omáčce

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

800 g pstruhu, 7 g soli, 7 g pepře, 7 g muškátových ořechů, 50 g másla, 50 g hladké mouky, 70 g plnotučné hořčice, 250 ml plnotučného mléka, 1 citrón, 1/2 lžičky mleté papriky

Máslo necháme rozpustit na pánvi a zasypeme ho moukou. Chvíli opékáme a poté naředíme vlažným mlékem. Osolíme, opepříme a přidáme muškátový oříšek. Chvíli povaříme. Poté dochutíme hořčicí a citrónovou šťávou (množství dle chuti). Pstruha osolíme...

Trochu jiní utopenci

Trochu jiní utopenci

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g špekáčků, 2 větší cibule, 4 lžíce octa, 4 lžíce oleje, 4 lžíce plnotučné hořčice, 4 lžíce worcesterové omáčky, 4 lžíce kečupu, 8 lžic vody, sůl, 1 lžička mleté papriky , špetka cukru

Špekáčky oloupeme a nakrájíme na silnější kolečka. Cibuli oloupeme a nakrájíme na proužky. Připravíme si nálev smícháním všech ostatních surovin. Promícháme ho a necháme přejít varem. Ještě teplým nálevem přelijeme špekáčky s cibulí. Dáme vychladi...

Carbonnade a lá Flamande

Carbonnade a lá Flamande

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray

800 g hovězího zadního masa, 2 lžíce slunečnicového oleje, 1 lžičku soli, 1/2 lžičky pepře, 100 g anglické slaniny, 3 cibule, 1 lžíci třtinového cukru, 1 lžíci hladké mouky, 750 ml černého piva, trošku zeleninového vývaru, kapku plnotučné hořčice, 1/2 lžičky tymiánu (Mateřídouška obecná), 2 ks bobkového listu, 1 lžičku barevného pepře

Maso nakrájíme na kostky, osolíme, opepříme a osmažíme na oleji dohněda. Dáme stranou. Slaninu nakrájíme na kostičky a také ji osmažíme. Poté ji dáme k masu. Cibuli nakrájíme na kostičky a 15 minut ji opékáme na výpeku ze slaniny. Poté zasypeme cu...

Vepřová rolka s petrželkou a česnekem

Vepřová rolka s petrželkou a česnekem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray

1 kg vepřové plece, 1 cibule, 4 stroužky česneku, 1 mrkev, 1 kořenová petržel, 100 g plnotučné hořčice, 3 lžíce rozmarýnu, 1 lžíce kmínu, 1/2 lžičky soli, 1/2 lžičky pepře, 5 lžíc petrželové natě

Maso nařízneme na plát, ten pak osolíme a opepříme. Zevnitř potřeme maso utřeným česnekem, hořčicí, posypeme petrželkou a zarolujeme. Mrkev a cibuli nakrájíme na větší kusy a dáme na dno pekáče. Maso pokmínujeme. Maso dáme na zeleninu a pečeme 45...

Květáková pomazánka - i na chlebíčky

Květáková pomazánka - i na chlebíčky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 malý květák, 15 dkg šunky, 1 menší cibule, 1 vejce natvrdo, 1 lžíce plnotučné hořčice, sůl, špetka pepře, 1 lžíce pažitky, 1 lžíce lahůdkového droždí , bylinkové koření, 1 lžíce majonézy, 1 lžíce tatarské omáčky

Květák omyjeme, rozebereme na růžičky a uvaříme do měkka (nejlépe na páře). Necháme vychladit a rozsekáme v elektrickém sekáčku (nebo rozmačkáme šťouchadlem na brambory). Osolíme, opepříme a přidáme najemno nakrájenou cibuli a šunku, najemno nastr...

Kuřecí maso s hořčicí a anglickou slaninou

Kuřecí maso s hořčicí a anglickou slaninou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 kuřecí čtvrtky, 1 lžička soli, 1 lžíce koření na kuře, 4 lžíce plnotučné hořčice, 1 cibule, 10 dkg anglické slaniny

Kuřecí maso omyjeme, osušíme, osolíme a poprášíme kořením na kuře nebo grilovacím kořením. Pomažeme hořčicí a necháme asi půl hodiny odležet. Do pekáče (remosky) dáme na kostičky nakrájenou cibuli, na to kuřecí maso a na každý kousek položíme 1 - ...

Květákový salát s vejci

Květákový salát s vejci

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g květáku, 1 lžička soli, 2 vejce, 1 rajče, 1 hlávkový salát, 1 lžička citronové šťávy, 50 g majonézy, 100 g bílého jogurtu, 1 lžička plnotučné hořčice, troška mleté papriky , dle chuti lžička cukr krupice, 1 lžička citronové šťávy

Květák rozebereme na drobné růžičky (košťál odkrojíme) a uvaříme do poloměkka v osolené vodě. Necháme okapat, rozložíme na oprané listy salátu pokapané citrónovou šťávou. Poklademe kolečky vařených vajíček. Ostatní suroviny na zálivku smícháme a p...

Chlebové smaženky se sýrem

Chlebové smaženky se sýrem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 ks slepičí vejce, 50 g strouhaného sýra, 4 lžíce polotučného mléka, 1 lžička plnotučné hořčice, 2 špetky soli, 4 lžíce rostlinného oleje, 4-6 plátků chleba

Vejce rozšleháme a přidáme ostatní přísady. Do směsi namáčíme starší krajíčky chleba (asi 0,5 až 1cm široké) a po obou stranách na oleji smažíme. Zdobíme zeleninou.

Chlebíčková pomazánka

Chlebíčková pomazánka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

150 g taveného sýra, 100 g mrkve, 100 g brambor, 100 g majonézy, 3 slepičí vejce, 70 g sterilovaných okurek, troška pepře, špetka soli, 1 lžička plnotučné hořčice

Tavený sýr rozmícháme s majonézou, přidáme na jemno nastrouhané vařené brambory, vařenou nastrouhanou mrkev, nastrouhané vejce na tvrdo a nastrouhanou kyselou okurku. Vše zamícháme, dochutíme hořčicí, solí a pepřem.

Palačinky s kapustou a párkem

Palačinky s kapustou a párkem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g hlávkové kapusty, 1/2 l polotučného mléka, 2 slepičí vejce, 80 g dietních párků, troška pepře, špetka soli, 80 g rostlinného oleje, 2 lžíce kečupu, 2 lžíce plnotučné hořčice, 150 g polohrubé mouky

Kapustu očistíme a dáme vařit do osolené vody. Mezitím z mléka, vajec a polohrubé mouky vypracujeme těsta, do kterého následně vmícháme uvařenou a na drobno pokrájenou kapustu, párek nakrájený na kolečka, sůl a pepř. Na pánvi s rozpáleným olejem ...

Vepřová panenka v listovém těstě

Vepřová panenka v listovém těstě

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500.0 g vepřová panenka, 1.0 balení listové těsto, 200.0 g anglická slanina, 3.0 lžíce plnotučná hořčice, 2.0 troška pepř, 0.5 lžička sůl, 3.0 lžíce rostlinný olej

Vepřovou panenku v celku odblaníme a prudce orestujeme na oleji ze všech stran. Koupené listové těsto vyválíme na vál , potřeme ho hořčicí a celé poklademe plátky anglické slaniny. Do středu těsta dáme vepřovou panenku, osolíme a opepříme. Těst...

Rychlá vlašská pomazánka

Rychlá vlašská pomazánka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

5 slepičích vajec, 2 sterilované okurky, 125 g másla, 2 cibule, 5 lžic rostlinného oleje, 2 lžíce plnotučné hořčice, 150 g měkkého salámu, 1 paprika (kapie), 1-2 lžíce petrželové natě

Nejdříve si v misce utřeme máslo s olejem, přidáme na tvrdo vařené, oloupané, nastrouhané vejce, nastrouhané sterilované okurky, cibuli nakrájenou na jemno, šunkový salám nakrájený na kostičky, hořčici, sůl, petrželku a vše promícháme. Pomazánku ...

Pomazánka z makrely

Pomazánka z makrely

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g makrely, 40 g másla, 1 cibule, 1 lžíce plnotučné hořčice, špetka soli, troška pepře, špetka mleté papriky , 1 hrst petrželové natě

Uzenou makrelu vykostíme a maso pokrájíme. V míse utřeme máslo se solí a s hořčicí, přimícháme připravené maso, na drobno nakrájenou cibulku a směs okořeníme špetkou mleté papriky. Podle chuti dosolíme a opepříme. Mažeme na domácí chléb a zdobíme ...

Pikantní tvarohová pomazánka

Pikantní tvarohová pomazánka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g jemného tvarohu, 60 g pomazánkového másla, 50 g rajčatového protlaku, 20 g plnotučné hořčice, 30 g cibule, 1/2 lžičky soli, špetka mleté pálivé papriky

Tvaroh utřeme s pomazánkovým máslem, přidáme rajčatový protlak, drobně pokrájenou cibuli, hořčici a osolíme. Podle chuti přidáme mletou pálivou papriku a našleháme.

Šátečky z listového těsta se šunkou a sýrem

Šátečky z listového těsta se šunkou a sýrem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení listového těsta, 2 balení plátkového sýra, 200 g šunky, 3 lžíce plnotučné hořčice, 3 lžíce kečupu, 2 lžíce sezamových semínek, 1 slepičí vejce

Vyválené listové těsto rozkrájíme na cca šest stejně velkých čtverců. Každý čtverec potřeme z poloviny hořčicí a z poloviny kečupem. Na jednu z namazaných ploch naklademe sýr, šunku, sýr a opět šunku. Poté přehneme druhou polovinou listového těsta...

Hovězí roláda plněná okurkou

Hovězí roláda plněná okurkou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

350 g hovězího zadního, 2 větší sterilované okurky, 1 vrchovatá lžička plnotučné hořčice, 1 kostka hovězího bujónu, 2 lžičky hladké mouky, 1 lžíce slunečnicového oleje

Na rozklepaný plát masa naklademe okurky. Plát zatočíme do rolády a zajistíme nití. Roládu ze všech stran opečeme na oleji a podlijeme horkou vodou. Přidáme bujon, hořčici a dusíme. Měkkou roládu vyjmeme a šťávu z dušení zahustíme moukou rozmíchan...

Maxi ptáček s kapiovou šťávou

Maxi ptáček s kapiovou šťávou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g hovězího zadního (plátek), 2 vejce, 1 lžička slunečnicového oleje, 2-4 plátky anglické slaniny, špetka soli, 2 dkg mražených fazolek (zelené fazolové lusky), špetka pepře, 1 lžička orientální hořčice, 1/2 papriky (kapie), 1/2 kostky hovězího bujónu, 1-2 stroužky česneku, 2 lžíce slunečnicového oleje, 1 lžíce polohrubé mouky

Na lžičce oleje připravíme osolená míchaná vejce. Plát masa naklepeme a z obou stran osolíme a opepříme. Potřeme hořčicí a 1/3 vajec. Poklademe plátkovou anglickou, 1/4 kapie, 2/3 vejec a fazolkami. Zbytek vajec rozetřeme na anglickou. Maso sroluj...

Kuřecí smažené kousky s hranolky

Kuřecí smažené kousky s hranolky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g kuřecích prsou, špetka soli, 2 lžičky koření Drákulova smrt, 5 stroužků česneku, 1 lžička plnotučné hořčice, 1 lžička tekutého polévkové koření, 1 malé vejce, 1 lžička worcesterské (Worcesterové) omáčky, 3 lžičky bramborového škrobu, 3 lžíce slunečnicového oleje

Vejce smícháme s jemně nastrouhaným česnekem, solí, hořčicí, kořením a škrobem. Přidáme na nudličky nakrájené kuřecí prso, promícháme a necháme nejméně 1 hodinu v chladu uležet. V pánvi na oleji za stálého obracení rychle usmažíme.

stránka: