Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty obsahující ingredienci Provensálské koření

Salát se špenátem a provensálským kuřetem

Salát se špenátem a provensálským kuřetem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

50 g anglické slaniny, 3 lžíce olivového oleje, 1 lžička soli, 1 lžička provensálského koření, 1 ks kuřecího prsa, 1 balení řeckého jogurtu, 1 lžíce sójové omáčky, 1 hrst sojových klíčků, 1/2 ks citrónu, 1 hrst fazolových klíčků, 150 g špenátu, 1 hrst červeného zelí, 7 g pepře

Slaninu nakrájíme na kostičky a nasucho ji opečeme na pánvi. Přidáme dvě lžíce oleje a kuřecí maso nakrájené na nudličky. Osolíme a okořením provensálským kořením. Jogurt smícháme se zbylým olejem, trochou soli, pepře, sójovou omáčkou a citrónov...

Závin z listového těsta s provensálskými bylinkami

Závin z listového těsta s provensálskými bylinkami

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 listové těsto, 2 lžíce kečupu, 15 dkg šunky, 15 dkg uzeného sýra, 1 lžíce provensálského koření, 1 vejce, 1 lžíce sezamových semínek

Listové těsto vyválíme do tvaru obdélníku. Celé potřeme kečupem nebo rajským protlakem. Doprostřed po celé délce rozložíme plátky šunky, které hojně zasypeme nastrouhaným uzeným sýrem smíchaným s provensálským kořením. Závin zabalíme a potřeme roz...

Pane Bianco

Pane Bianco

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

750 g hrubé mouky, špetka soli, trochu cukru , 1 lžíce olivového oleje, 1/2 balení droždí (kvasnic), špetka oregana, špetka provensálského koření, 300 ml vody, hrstka hrubozrnné soli

Z droždí, cukru a vlažné vody si připravíme kvásek, který spojíme s moukou, poté osolíme, přidáme olivový olej, bylinky a vodu přidáváme podle konzistence těsta tak, aby těsto bylo vláčné, ne tuhé. Po vytvarování těsta do tvaru bochánku nechám...

Hovězí závitky se šunkou a mrkví

Hovězí závitky se šunkou a mrkví

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

150 g hovězí roštěnky, 2 plátky šunky, 1 mrkev, špetka provensálského koření, špetka soli, troška pepře, 1/2 lžíce olivového oleje

Z kvalitní vyzrálé hovězí roštěné připravíme 2 plátky, které rozklepeme, lehce osolíme, nepatrně opepříme a posypeme provensálským kořením. Na každý plátek masa položíme plátek šunky a čtvrtku podélně rozříznuté mrkve. Maso i s náplní stočíme do ...

Kuře na jalovci

Kuře na jalovci

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kuře, 2 cibule, 250 g kořenové zeleniny, 10 kuliček jalovce, 3 bobkové listy, 5 kuliček pepře, 1 lžička provensálského koření, 1/2 lžička soli, 6 lžic kečupu, 200 ml červeného vína, 6 stroužků česneku

Do vymazané zapékací mísy vložíme naporcované osolené a opepřené kuře, posypeme hustě nakrájenou cibulí a zeleninou, přidáme nasekaný česnek, koření a zalijeme směsí vína a kečupu. Pečeme do změknutí, dle potřeby podléváme vodou. Podáváme se zel...

Chlebíček se sušenými rajčaty

Chlebíček se sušenými rajčaty

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g hladké mouky , 1 lžička soli, 1 prášek do pečiva, 2 lžičky provensálského koření, 300 ml podmáslí, 2 vejce, 1 lžička rajčatového protlaku, 2 lžíce olivového oleje, 10 g pokrájených sušených rajčat, 40 g nastrouhaného parmazánu

Předehřejte troubu na 180 °C. Do mísy prosejte mouku, kypřicí prášek, sůl a provensálské koření. Do jiné nádoby nalijte podmáslí a přidejte rajčatový protlak, olej a rozklepněte vajíčka. Vše promíchejte a přidejte k suchým přísadám. Nakonec vmíc...

Grilované papriky plněné kuskusem

Grilované papriky plněné kuskusem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 cibule, 1 stroužek česneku, 50 g eidamu, 100 g kuskusu, 1 mrkev, 2 lžíce olivového oleje, 4 papriky (kapie), špetka pepře, špetka soli, špetka provensálského koření

Kuskus připravíme podle návodu. Nabobtnaný pokapeme lžicí olivového oleje a promícháme. Mrkev a cibulku nakrájíme nadrobno. Vše osmahneme na oleji, přidáme česnek a pak kuskus, opepříme, osolíme, přidáme provensálské koření. Paprikám odkrojíme vrš...

Domácí játrová paštika

Domácí játrová paštika

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray

1 kg játry, 0,5 kg bůčku, 1 lžička soli, 4 špetky pepře, 1 dcl smetany ke šlehání (šlehačka), 2 stroužky česneku, 1 lžička provensálského koření, 1 cibule

Játra i bůček pokrájíme nadrobno, okořeníme a dáme přes noc do lednice. Druhý den vyndáme, promícháme, a dáme péct na 200°C asi hodinku, dokud nebude maso měkké. Vyndáme, a rozmixujeme dohladka. Pak přidáme nadrobno pokrájenou osmahnutou cibulku, ...

Grilovaný fitness hermelín

Grilovaný fitness hermelín

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 fitness hermelín, 1/2 lžičky celého barevného pepře, špetka provensálského koření, 2 lžičky olivového oleje, 1/2 hlávky ledového salátu

Ledový salát si natrháme (nekrájíme) na kousky, opláchneme a pořádně okapeme přebytečnou vodu. Vložíme na talíř. V malé mističce smícháme koření s olejem a hermelín v něm obalíme. Poté vložíme do alobalu a pečeme asi 5-7 minut na 180°C (dle typu t...

Francouzské sušenky

Francouzské sušenky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g hladké mouky, 50 g másla, 125 g tvarohu, 1/2 lžičky soli, 1 lžička provensálského koření, 1 žloutek

Hladkou mouku, máslo, tvaroh, sůl a provensálské koření smícháme a uhněteme těsto. Poté vyválíme a vykrajujeme kolečka, která přeneseme na plech. Potřeme žloutkem rozmíchaným s vodou a posypeme různým kořením (pizza koření, kmín, česnekovým,...) n...

Kuře po provensálsku

Kuře po provensálsku

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kuře, 100 ml slunečnicového oleje, 200 g rajčat, 100 g cibule, 3 stroužky česneku, 100 g žampionů, 100 g bulvového celeru, 200 ml bílého vína, špetka provensálského koření, špetka soli a mletého pepře

Očištěné a opláchnuté kuře rozdělíme na porce, osolíme a opepříme. Na oleji opečeme drobně nakrájenou cibuli, očištěný, na nudličky nakrájený celer, přidáme porce kuřete, podlijeme trochou vody a dusíme do měkka. Pak maso vyjmeme, do šťávy přidáme...

Kuřecí galantina s párkem

Kuřecí galantina s párkem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g kuřecích prsou, sůl a pepř dle potřeby, 150 ml smetany ke šlehání , 1 vejce, 1 lžíce Solamylu, 2 nohy pikantnějšího párku, provensálské koření, olej, nejlépe ve spreji, na pomaštění alobalu

Kuřecí prsíčka nakrájíme na kostičky, osolíme, opepříme a vložíme do mixéru. Přilijeme smetanu, přidáme vejce, Solamyl a vše rozmixujeme na hladkou hmotu. Směs přendáme do mísy a vmícháme lžičku provensálského koření a párky nakrájené na malé kou...

Rajčatová polévka s krutony

Rajčatová polévka s krutony

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g keříčkových cherry rajčat, 250 g žlutých cherry rajčat, 2 ks rajčat, 1 ks červené cibule, 1 svazek bazalky, 3 stroužky česneku, 1 svazek provensálského koření, 1 lžíce aceta balsamica

Rozehřejeme si troubu na maximum. Do zapékací mísy dáme všechna rajčata, keříčková necháme i se zkrácenými zelenými stonky. Přidáme bazalku a provensálské koření. Oloupeme česnek, promáčkneme nožem a nakrájíme. Přidáme k rajčatům a zakápneme kvali...

Kuřecí játrová paštika se šalvějí

Kuřecí játrová paštika se šalvějí

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g másla (200g na paštiku+50 g na zalití), 500 g kuřecích jater, 1 červená cibule nakrájená nadrobno, 200 ml drůbežího vývaru, 1-2 lžičky provensálského koření, 1 lžička soli a špetka pepře dle chuti, 100 ml smetany ke šlehání, 12 listů šalvěje

Játra důkladně očistíme a pokrájíme na kousky. V pánvi na 2 lžících másla zpěníme cibuli, přidáme játra, poté co se zatáhnou podlijeme vývarem a případně trochou bílého vína. Osolíme, opepříme, přidáme bylinky, přiklopíme a vaříme 10-15 minut domě...

Losos na sezamu

Losos na sezamu

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 porce lososa, 2 lžíce olivového oleje, 1 lžíce sezamového oleje, 2 lžíce sezamu, šťáva z 1/2 citronu, sůl, pepř, provensálské koření

Připravíme si marinádu: v misce smícháme oba oleje, lžíci sezamového semínka, šťávu z citronu, sůl, pepř a provensálské koření. Omyté porce ryby vložíme do marinády a necháme nejméně 2 hodiny v chladu marinovat. Odleželé porce lososa grilujeme n...

Pestré krůtí špízy

Pestré krůtí špízy

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g krůtích prsou, 100 g šunky - plátky, 100 g listového špenátu, 4 žampiony, 3 papriky - různé barvy, 1 lžíce provensálského koření, sůl dle chuti, 150 ml drůbežího vývaru, 1/2 lžíce hladké mouky, 1 lžíce másla, 2 lžíce rostlinného oleje

Krůtí prsa omyjeme, očistíme od případného tuku a jemně naklepeme. Špenát omyjeme a spaříme horkou vodou, ve které jej necháme přibližně minutu. Špenát z vody vyjmeme a rozprostřeme na krůtí prsa. Na špenát poklademe plátky šunky a prsa pevně srol...

Paprikové lodičky s voňavou náplní

Paprikové lodičky s voňavou náplní

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 papriky (nejlépe každá jiné barvy), 80 g másla, 125 g měkkého tvarohu, 125 g Lučiny, sůl, špetka pepře, špetka mletého kmínu, špetka mleté sladké papriky, špetka provensálského koření, 1 menší červená cibule, 12 - 15 zelených oliv, troška pažitky, troška čerstvého kopru

Změklé máslo v misce dobře rozmícháme s tvarohem a Lučinou. Přidáme najemno nasekanou cibuli, nadrobno rozkrájené olivy, nasekanou pažitku a kopr, nakonec přimícháme všechno koření a podle chuti sůl. Provensálské koření předem v dlani rozemneme. ...

Zapékaná šunka z Provence

Zapékaná šunka z Provence

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g šunky nakrájené na plátky, 1 cibule, 4 kuličky jalovce, sůl, 5 kuliček pepře, lžíce octa, lžíce másla, lžíce hladké mouky, 4 lžíce bílého vína, 100 ml smetany, lžička provensálského koření

Do kastrůlku dáme vařit hrneček vody, přidáme do ní cibuli nakrájenou nadrobno, rozdrcené kuličky jalovce, sůl, pepř a ocet. Necháme asi 10 minut povařit. Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zředíme ji přecezeným cibulovým vývarem, přidáme ...

Omáčka z bryndzy

Omáčka z bryndzy

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 hrneček Brynzy, 20 ml mléka, 10 ml drůbežího vývaru, 3 lžíce hladké mouky, 1 lžíce rostlinného oleje, 1 lžíce provensálského koření, 1 lžíce plnotučné hořčice

Z oleje a mouky připravíme v hrnci světlou jíškou. Tu zalijeme studeným vývarem a dobře prošleháme. Přidáme bryndzu, posekané provensálské bylinky a chvíli mícháme. Poté vypneme plamen. Za neustálého míchání počkáme, dokud omáčka nepřestane bubla...

Bramboropizza

Bramboropizza

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 - 5 brambor dle velikosti, 1 cibule, 1 paprika, 1 rajče, 1 sterilovaná okurka, 2 vejce, kousek strouhaného Eidamu , špetka provensálského koření, špetka pepře mletého, kousek měkkého salámu

Brambory nastrouháme nahrubo a vymačkáme vodu, jako při přípravě bramboráku. Osolíme, opepříme a dáme vyšší vrstvu brambor smažit na pánev. Pomaleji smažíme, po chvíli placku otočíme a opékáme po druhé straně. Navrh během smažení klademe pokráj...

Kávovo - karamelová kuřecí prsa se zeleninovým salátem

Kávovo - karamelová kuřecí prsa se zeleninovým salátem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g kuřecích prsou /2-3 kousky/, špetka soli, špetka grilovacího koření, špetka provensálského koření, špetka barevného pepře, 2 lžíce cukru krystal, 150 ml instantní kávy, 3 lžíce rostlinného oleje

Maso opláchneme, osušíme, očistíme a posypeme solí, pepřem, grilovacím kořením a provensálskym kořením. Plátky přeložíme do mísy, pokapeme olejem a dáme do vyhřáté trouby na 180-190°C a upečeme do zlatohněda. Krystalový cukr na mírném ohni za obč...

Kuřecí se sýrovou omáčkou a těstovinami

Kuřecí se sýrovou omáčkou a těstovinami

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 kuřecí prsa, 2 vejce, provensálské koření, Solamyl, 1 balení taveného sýra, hrneček mléka, 2 lžíce smetany ke šlehání

Nejlépe den předem si naložíme maso. Dáme do misky 2 vajíčka, cca 1 lžíci solamylu a 1 lžičku provensálského koření. Do této směsi vložíme nakrájené na malé kousky kuřecí maso. Vložíme do ledničky. Další den si připravíme sýr, mléko(dodáváme podle...

Grilovaná zelenina

Grilovaná zelenina

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 cuketa, 3 cibule, 3 papriky, 1 lžička soli, 1 lžíce provensálského koření

Zeleninu nakrájíme na větší kousky. Na pánvi si rozehřejeme olivový olej. Zeleninu restujeme 3 minutky. Poté ji posypeme solí a provensálským kořením z obou stran a promícháme. Dáme na 5-10 minut na gril.

Provensálské rizoto

Provensálské rizoto

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 - 6 nožiček debrecinských párků, 1 cibule, 2 stroužky česneku, 2 lžíce olivového oleje, 2 lžičky provensálského koření, 2 balení dlouhozrnné rýže, 300 g mražené zeleninové směsi

Cibuli a česnek nakrájíme na malé kostičky, orestujeme na olivovém oleji a přidáme provensálské koření. Párky podélně nakrájíme na půlkruhy. Přidáme k cibuli a česneku, osolíme a restujeme asi 5 minut. Přidáme zeleninovou směs a pomalu dusíme do...

Sýroví šneci z listového těsta

Sýroví šneci z listového těsta

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 listové těsto, 1 tavená niva + 1 balení polotvrdé nivy, 1 tavený sýr Bambíno, 15 dkg na kousky nakrájené šunky, hrst oliv, provensálské koření, Vegeta nebo jiné zeleninové dochucovadlo, 1 vejce na potření

Lístkové cesto rozvaľkáme, syry spolu zmiešame a natrieme na cesto. Šunku a olivy nadrobno pokrájame a rozhádžeme po ceste spolu so syrom Niva. Okoreníme provensálskym korením a zeleninovým dochucovadlom. Zrolujeme, nakrájame na 1,5 cm kolečka, po...

stránka: