Karbanátky plněné špenátem
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
Můžeme použít zbytek špenátu, nebo si jej připravíme. Špenát dáme lehce povařit, spíše jen rozmrazit, najemno nakrájíme cibulku, osmahneme ji dorůžova na tuku, zaprášíme moukou, přilijeme trochu mléka a jíšku dáme do špenátu. Přidáme sůl a prolisovaný česnek. Pro tuto přípravu je potřeba špenát hustší konzistence. Pak si připravíme těsto jako na karbanátky, tj. mleté maso, vejce, mouku, či strouhanku, příp. Solamyl, trošku studené vody, mletý pepř, sůl, špetku majoránky, příp. malinko muškátového ořechu. Uděláme placičku, navrch dáme trochu špenátu, přikryjeme druhou placičkou a spojíme, aby špenát nevytékal. Děláme buď karbanátky nebo šišky jako na čevabčiči. Dáme opéci na tuk.Podáváme s bramborovou kaší, brambory a zeleninovou oblohou.
Roxana01. 12. 2009