Karbanátky plněné špenátem

Obtížnost

Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení

Čas přípravy

40min
Čas vaření
50min

Celkový čas

1h 30min

Porce


Nutriční hodnoty

1998 kalorií
1.0g cukrů
113.0g tuků
227.0g bílkovin


Příprava

Můžeme použít zbytek špenátu, nebo si jej připravíme. Špenát dáme lehce povařit, spíše jen rozmrazit, najemno nakrájíme cibulku, osmahneme ji dorůžova na tuku, zaprášíme moukou, přilijeme trochu mléka a jíšku dáme do špenátu. Přidáme sůl a prolisovaný česnek. Pro tuto přípravu je potřeba špenát hustší konzistence. Pak si připravíme těsto jako na karbanátky, tj. mleté maso, vejce, mouku, či strouhanku, příp. Solamyl, trošku studené vody, mletý pepř, sůl, špetku majoránky, příp. malinko muškátového ořechu. Uděláme placičku, navrch dáme trochu špenátu, přikryjeme druhou placičkou a spojíme, aby špenát nevytékal. Děláme buď karbanátky nebo šišky jako na čevabčiči. Dáme opéci na tuk.Podáváme s bramborovou kaší, brambory a zeleninovou oblohou.

přidejte na:
Roxana

01. 12. 2009

Podobné recepty


Přidat recenzi
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
plnene špenatom azda niekedy vyskúšm

majka 28. 12. 2016, 13:31

Přidat komentář