Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Karbanátky plněné špenátem

Obtížnost Čas přípravy
40min
Čas vaření Celkový čas Porce
50min 1h 30min
Nutriční hodnoty
1998 kalorií 1.0g cukrů 113.0g tuků 227.0g bílkovin

Příprava

Můžeme použít zbytek špenátu, nebo si jej připravíme. Špenát dáme lehce povařit, spíše jen rozmrazit, najemno nakrájíme cibulku, osmahneme ji dorůžova na tuku, zaprášíme moukou, přilijeme trochu mléka a jíšku dáme do špenátu. Přidáme sůl a prolisovaný česnek. Pro tuto přípravu je potřeba špenát hustší konzistence. Pak si připravíme těsto jako na karbanátky, tj. mleté maso, vejce, mouku, či strouhanku, příp. Solamyl, trošku studené vody, mletý pepř, sůl, špetku majoránky, příp. malinko muškátového ořechu. Uděláme placičku, navrch dáme trochu špenátu, přikryjeme druhou placičkou a spojíme, aby špenát nevytékal. Děláme buď karbanátky nebo šišky jako na čevabčiči. Dáme opéci na tuk.Podáváme s bramborovou kaší, brambory a zeleninovou oblohou.


Přidat na Pinterest
Roxana

01. 12. 2009, Recept navštíven: 3560x


Přidat recenzi
majka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
plnene špenatom azda niekedy vyskúšm

28. 12. 2016, 13:31

Přidat komentář

Facebook komentáře