Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty z kategorie Celoročně - stránka 162

Mixovaná jablka s pomerančem

Mixovaná jablka s pomerančem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 pomeranče, 2 jablka, 300 ml vody

Do mixéru dáme nakrájené pomeranče a jablka, přilejeme vodu a rozmixujeme.

Kung - pao ze sójového masa

Kung - pao ze sójového masa

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kostka hovězího bujónu, 1 balení sojového masa, 1 l vody, 1 lžíce škrobové moučky, 50 g arašídy (burské ořechy, buráky), 1 cibule, 1 paprika (kapie), 1 dcl černého piva

Zálivka: v 1 dcl vody a 1 dcl piva rozmícháme lžíci škrob. moučky, 4 lžíce sójové omáčky, 2 lžíce oleje a špetku nastrouhaného zázvoru. Kostky si povaříme ve vodě s bujonem a vychladlé smícháme se škrobovou moučkou, poté osmahneme na oleji do kř...

Punčové řezy

Punčové řezy

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

30 dkg polohrubé mouky, 20 dkg cukru moučka, 1 sáček vanilkového cukru, 1 sáček kypřícího prášku do pečiva, 25 dkg Hery, 4 vejce, 250 ml smetany ke šlehání (šlehačka)

Všechny suroviny dáme do mísy, smícháme a rozdělíme na dva díly. Do jednoho dílu dáme vanilkový pudink a do druhého jahodový pudink. Na vymazaný a vysypaný plech nejprve rozetřeme vrstvu s vanilkovým pudinkem a na to s jahodovým. Upečeme na 180 st...

Rychlé koka řezy

Rychlé koka řezy

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 vejce, 3 lžíce horké vody, 120 g cukru krupice, 180 g hladké mouky, 1/2 sáčku kypřícího prášku do pečiva, 250 g másla, 1 lžíce cukru moučka, 80-100 ml rumu, 1 sáček čokoládové polevy, 2-3 lžíce kokosové moučky, 2 balení Koka sušenek

V míse ušleháme vejce s vodou a krupicovým cukrem a přidáme mouku, prosátou s práškem do pečiva. Těsto vylijeme na plech, vyložený papírem na pečení a pečeme při 180 stupních asi 15-20 minut dorůžova. Mezitím si nastrouháme Koka sušenky, přidáme ...

Hovězí s pažitkovou omáčkou

Hovězí s pažitkovou omáčkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g hovězího , 2 lžíce hladké mouky, 2 lžíce másla, špetka soli, špetka pepře, lžička cukru krupice, 150 ml sladké smetany, větší svazek pažitky

Maso vložíme do studené osolené vody a uvaříme doměkka. Měkké maso nakrájíme na plátky a dáme stranou, vývar použijeme na omáčku. Z másla a mouky umícháme světlou jíšku, zalijeme vývarem a chvíli povaříme. Do omáčky přidáme pepř, sůl, smetanu, do...

Rychlý bramborový salát s celerem

Rychlý bramborový salát s celerem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg vařených brambor, 250 g vařeného celeru, 1 větší vařená mrkev, 2 menší cibule, 1 lžíce hořčice, 100 ml majonézy, 1 lžička soli, 1 lžička pepře, okurkový lák dle potřeby

Brambory, mrkev a celer nakrájíme na větší kostičky, ciuli nakrájíme nadrobno. Dáme do mísy, osolíme, opepříme, zalijeme lákem z okurek (přiměřeně, aby směs "neplavala") a důkladně promícháme. Naposledy do salátu vmícháme hořčici a majonézu, opět ...

Milánské nudle

Milánské nudle

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

3 vejce, 50 g másla, 100 g strouhaného sýru, troška hrubé mouky, 2 porce nudlí

Nejprve si přepustíme máslo. Všechna vejce rozšleháme, osolíme a přelijeme částí rozpuštěného másla. Pak do vaječné směsi vmícháme podle potřeby hrubou mouku tak, aby vzniklo řidší těstíčko (asi jako na kápání do polévky). To dáme do sáčku s malým...

Sladké bochánky

Sladké bochánky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg polohrubé mouky, 12-15 dkg Hery, 7 lžiček cukru krupice, 2 lžičky soli, 1-1a 1/2 balení droždí, 1 hrst rozinek, 200 ml mléka, 2 vejce

Smícháme všechny uvedené ingredience. Pozor - Hera musí být rozehřátá a mléko vlahé. Necháme v míse vykynout. Potom uděláme menší bochánky, které potřeme vejcem a posypeme mákem. Na plechu ještě necháme chvíli vykynout a pečeme dozlatova.

Mini bochánky

Mini bochánky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small

200 ml mléka, 35 g droždí (kvasnice), 100 g cukru, 500 g polohrubé mouky, 120 g Rama Creme Bonjour máslová pochoutka+ trochu na vymazání plechu , 3 žloutky, 1/2 vanilkového cukru, 2 lžíce rumu, 40 g rozinek, 30 g mandlí, 1 vejce, troška citronové kůry, 1 hrst sekaných ořechů

Ze dvou lžic vlažného mléka, droždí a cukru připravíme kvásek a necháme ho vzejít. Ramu vyšleháme v míse s cukrem a žloutky. Přidáme vanilkový cukr, nastrouhanou citronovou kůru asi z půlky citronu, rum, vykynutý kvásek, zbytek vlažného mléka a sů...

Dortová třešňová poleva

Dortová třešňová poleva

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

150 ml třešňového nektaru, 2 lžíce cukru krupice, 1 lžíce škrobové moučky

Ve 130 ml třešňového nektaru rozmícháme cukr a přivedem k varu. Mezitím si v 10 - 20 ml nektaru rozmícháme škrobovou moučku a přidáme ji ke šťávě, společně povaříme, dokud se část tekutiny neodpaří a šťáva nezhoustne. Po vychladnutí ji nanášíme na...

Mrkvový beránek

Mrkvový beránek

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray

100 g mrkve, 3 žloutky, 125 g cukru, 1 lžička citronové kůry, 2 lžičky citronové šťávy, 125 g strouhaných neloupaných mandlí, 100 g polohrubé mouky, 2 lžičky prášku do pečiva, 2 bílky, špetka soli, 50 g nasekaných dýňových jadérek

1. Mrkev jemně nastrouháme. Umícháme do krému žloutky s cukrem. Přidáme citrónovou kůru a šťávu. Promísíme mandle, mouku, kypřící prášek a vmícháme. Ušleháme bílky se solí. Mrkev s dýňovými jadérky vmícháme do těsta. Předehřejeme troubu na 170 °C....

Šlehačkový beránek

Šlehačkový beránek

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray

250 ml Ramy Cremefine na šlehání, 2 hrnky polohrubé mouky, 1 prášek do pečiva, 1 šálek cukru krupice, špetka soli, 2 vejce, 1 hrst nasekaných oříšků a rozinek

Všechny suroviny smícháme v míse a vlijeme do dobře vymazané a vysypané beránčí formy. Šlehačkového beránka upečeme dozlatova v horké troubě.

Čoko koláč

Čoko koláč

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small

300 g másla, 300 g cukru, 2 vanilkové cukry, 6 vajec, 1 lžíce prášku do pečiva, 400 g marcipánové hmoty, 180 g cukru moučka, 2 lžíce pomerančového likéru, 20 g tuku, 100 g mléčné čokolády, 200 g pomerančové marmelády, 150 g čokoládové polevy z hořké čokolády

Máslo s cukrem a vanilkovým cukrem ušleháme do pěny. Přidáme vejce a postupně vmícháme mouku a prášek do pečiva. Těsto vlijeme na 2 plechy vyložené papírem na pečení a pečeme při 180°C asi 12 minut. Pak vyklopíme na vál posypaný cukrem. Každou čás...

Mandlový koláč - superrychlý

Mandlový koláč - superrychlý

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

6 vajec, 150 g cukru, 90 g piškotů, 150 g mandlí

Žloutky a cukr ušleháme v lehkou pěnu, vmícháme sníh, mleté mandle a mleté piškoty. Vše vlijeme do vymaštěné a moukou vysypané formy. Mandlový koláč pečeme v mírně vyhřáté troubě.

Zeleninová směska ke svačince

Zeleninová směska ke svačince

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

kedluben, mrkev, ředkvičky, květák

Zeleninku očistíme a kedluben s mrkví nakrájíme na špalíčky, ředkvičky rozčtvrtíme a květák rozebereme na drobné růžičky. Dáme na mísu a promícháme. Podáváme s pikantními omáčkami, případně postačí i obyčejná dijonaisa.

Ořechovo tvarohová bábovka

Ořechovo tvarohová bábovka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

5 vajec, 150 g Hery, 250 g tvarohu, 250 g cukru moučka, 350 g polohrubé mouky, 1 sáček kypřícího prášku do pečiva, 1 sáček vanilkového cukru, 3 lžíce mléka, 100 g vlašských ořechů, 100 g čokolády na vaření

Žloutky utřeme s cukrem a změklou Herou. Po částech přidáme tvaroh, mléko a dobře promícháme. Ve druhé misce ušleháme bílky s vanilkovým cukrem na tuhý sníh. Sníh pozvolna vmícháme do tvarohové hmoty a přisypeme mouku, prosátou s kypřícím práškem....

Vláčná bábovka

Vláčná bábovka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

10 vajec, 500 g cukru krupice, 1 šálek vody, 1 kostka Hery, 500 g polohrubé mouky, 1 sáček kypřícího prášku do pečiva

Z bílků ušeháme sníh, cukr s vodou svaříme na nit, nalijeme horké do sněhu, zašleháme, přidáme horkou rozpuštěnou Heru a žloutky a opět zašleháme. Nakonec přimícháme prosátou mouku s práškem do pečiva a dáme do vymazaných a moukou vysypaných forem...

Citrusová bábovka

Citrusová bábovka

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g hladké mouky, 250 g cukru krupice, 4 vejce, 1 šálek mléka, 1/2 hrnečku dezertního vína Vin Santo, 1 balení droždí , citronová kůra, pomerančová kůra, olivový olej

Žloutky utřeme s cukrem, přidáme olivový olej, mléko, dezertní víno, citrónovou a pomerančovou kůru. Smícháme sušené droždí s moukou a postupně vše přidáme do žloutkové směsi. Z bílků ušleháme sníh a také ho přidáme do těsta. Pečeme ve vymazané a ...

Jess řezíky

Jess řezíky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g cukru krystal, 200 g hladké mouky, 50 g kakaa, 6 plátků želatiny, 450 ml smetany ke šlehání , 500 g bílého jogurtu, 200 g pomerančové marmelády, žlutý cukrový meloun

Vejce s cukrem důkladně vyšleháme do husté pěny, přidáme mouku a kakao a opatrně promícháme. Obdélníkovou formu vyložíme pečicím papírem nebo vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Hotové těsto nalijeme do formy, kterou vložíme do vyhřáté trouby...

Jess nákyp

Jess nákyp

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 včerejší housky , 150 ml mléka, 150 g másla, 1 lžička vanilkového cukru, 2 lžíce rozinek, 3 vejce, 5 lžic cukru krupice, 4 jablka, 1/2 lžičky skořice, 60 ml bílého vína, cukr moučka

Žemle nakrájíme na kousky a namočíme do mléka. Z másla a vanilkového cukru ušleháme hustý bělavý krém. Oddělíme žloutky od bílků. Žloutky postupně zašleháme do krému. Troubu předehřejeme na 200 stupnů. Žemle lehce vymačkáme a s rozinkami zamícháme...

Kuřecí stehna s kysaným zelím

Kuřecí stehna s kysaným zelím

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 kuřecí stehna, 500 g kyselého zelí, troška octa, 250 ml smetany ke šlehání

Na dno zapekacej misy rozprestrieme kyslú kapustu a na ňu naukladáme kuracie stehná (môžeme kľudne použiť aj stehenné rezne a pod.). Mäso potrieme octom a do misy rovnomerne vlejeme smotanu na šľahanie. Pečieme približne 3/4 hodiny až hodinu pri 2...

Ořechové rohlíčky

Ořechové rohlíčky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g polohrubé mouky, 1/2 kostky droždí (kvasnice), 350 ml mléka, 60 g másla, 40 g cukru krystal, špetka soli, 1 vejce, 1 žloutek, 3-4 hrnečky vlašských ořechů, 1/2 hrnečku cukru moučka, 1 vanilkový cukr

Droždí, 1 lžičku krystalového cukru a 250 ml mléka smícháme a kvásek necháme 10 minut kynout. Mouku prosejeme, přidáme kvásek, špetku soli, krystalový cukr, nasekané změklé máslo, vejce a žloutek. Vypracujeme vláčné těsto a necháme asi 45 minut ky...

Brusinkovo - jablečný tarte tatin

Brusinkovo - jablečný tarte tatin

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g hladké mouky, 200 g másla, 50 g cukru moučka, 1 vejce, 110 g cukru krystal, 2 lžíce vody, 50 g sušených brusinek, 700 g jablek

Troubu předehřejeme na 180 stupňů. Mouku, cukr, 150 g másla a vejce vypracujeme v hladké těsto, které necháme v lednici odležet. Zbylé máslo rozpustíme, přidáme cukr, vodu. Mícháme na mírné teplotě do rozpuštění cukru. Pak masu necháme slabo vří...

Churros

Churros

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small

240 g hladké mouky, 30 g másla, 2 vejce, 1 lžíce cukru krupice, 1/2 vanilkového cukru, cukr moučka na posyp, 300 ml vody, 10 ml oleje, špetka soli

Vodu osolíme, rozpustíme v ní oba cukry a máslo a přivedeme ji k varu. Do roztoku pomalu a za stálého míchání přisypáváme mouku. Vaříme, dokud se těsto nepřestane lepit na stěny kastrolu. Poté odstavíme. Do mírně zchladlé hmoty vmícháme vejce /můž...

Koláč ostružinový

Koláč ostružinový

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray

500 g polohrubé mouky, 175 g cukru krupice, 450 g másla, 10 ml citronové šťávy, špetka soli, 500 g ostružin, 150 g cukru krystal, 4 vejce, 750 g tvarohu, 1 pudink, cukr moučka na posyp

Mouku, 175 g cukru, sůl a šťávu z citrónu smícháme, zalijeme rozehřátým máslem. Šlehačem vypracujeme na drobenku, polovinu namačkáme na vymaštěný plech, 10 minut předpékáme v troubě na 190 stupňů. Vychladlé poklademe ostružinami a přikryjeme tvaro...

stránka: