Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty z kategorie Celoročně - stránka 221

Husí játra v těstíčku

Husí játra v těstíčku

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

Těsto: 500 g polohrubé mouky, 15 g droždí (kvasnic), 8 vajec, 350 g másla, 3 lžičky cukru, 4 lžíce teplé vody, Nádivka: 700 g husích jater, 300 g slaniny, 200 ml suchého bílého vína, pepř, sůl, tuk-olej na vymazání

Droždí smícháme se 4 lžícemi teplé vody, přidáme mouku, cukr, osolíme, přidáme vejce a vypracujeme těsto, které na 2 hodiny dáme odležet. Poté přidáme rozpuštěné máslo, vypracujeme těsto a uložíme ho na 2 hodiny do tepla. Játra vložíme do teplé vo...

Špaldový salát z tofu

Špaldový salát z tofu

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

150 g špaldy, 1 balení bylinkového Tofu, 2 ks kapie, 2 rajčata, 1/2 salátové okurky, 1 hrst arašídů, 2 lžíce olivového oleje, špetka provensálského koření, sůl dle chuti, citrónová šťáva dle chuti

Nejdříve si připravíme špaldu. Je nutné ji vařit asi 30 minut pod pokličkou se špetkou soli a bez míchání. Mezitím si nakrájíme tofu, papriky, rajčata a okurku na kostičky. K zelenině s tofu přidáme uvařenou špaldu s oříšky. Ochutíme zálivkou z ol...

Těsto na pizzu z domácí pekárny

Těsto na pizzu z domácí pekárny

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 ml vody, 2 polévkové lžíce olivového oleje, 3/4 čajové lžičky soli, 2 čajové lžičky cukru krupice, 450 g pšeničné mouky, 1 sáček sušeného droždí

Ingredience dáváme do pekárny v pořadí: nejdříve tekuté (voda, olej), pak sypké (mouka, cukr, sůl) a nakonec dáme kvasnice. Zapneme pekárnu na program "těsto". Pak těsto vytáhneme z pekárny a na válu propracujeme. Rozdělíme na polovinu a vyválíme...

Papriková polévka s topinkou

Papriková polévka s topinkou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 papriky, 1,2 l hovězího vývaru, 150 ml smetany, 200 g Eidamu (Edam), 4 topinky z veky, bazalka, pepř, sůl

Do vařícího hovězího vývaru přidáme na nudličky nakrájené papriky a povaříme cca 5 minut. Přidáme smetanu a dochutíme bazalkou, osolíme a opepříme. Osmahneme na másle tenké plátky veky. Na topinky položíme jemně nastrouhaný sýr. Topinku vložíme do...

Selská paštika z vepřového masa

Selská paštika z vepřového masa

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g vepřových jater, 800 g vepřové krkovice, 1 dcl suchého bílého vína, 2 vejce, 2 cibule, 2 stroužky česneku, 2 dcl mléka, 1 lžíce bramborového škrobu, 1 svazek zelené petržele, 200 g slaniny, muškátový ořech, pepř, sůl

Maso a játra pomeleme na mlýnku, přidáme víno, opepříme, osolíme, přidáme muškátový oříšek. Cibuli nakrájíme nadrobno, česnek a petrželku nasekáme a smícháme s masovou hmotou. Přidáme vajíčka, bramborový škrob, mléko, důkladně vypracujeme. Formu n...

Ovocná zmrzlina

Ovocná zmrzlina

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g mraženého ovoce, 4 lžíce cukru, 1 lžička citrónové šťávy, 2,5 dcl kondenzovaného mléka

Mražené ovoce rozmixujeme, přidáme cukr, citrónovou šťávu a mléko a znova rozmixujeme.

Ovocný dezert s mrkví

Ovocný dezert s mrkví

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 pomeranč, 1 banán, 100 g mrkve, 1 lžička medu, 1 bílý jogurt, piškoty dětské

Oloupaný pomeranč bez pecek nakrájíme na tenké plátky. Vložíme do misky, přidáme nakrájený banán a jemně nastrouhanou mrkev. Promícháme s medem a jogurtem. Podáváme s piškoty.

Tvarohová pomazánka

Tvarohová pomazánka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g tvarohu, 1 dcl zakysané smetany, 4 rajčata, pažitka, špetka pepře, špetka soli

Tvaroh promícháme se smetanou. Rajčata spaříme, odstraníme slupku a nastrouháme na hrubém struhadle. Promícháme je s tvarohovou hmotou a dochutíme solí a pepřem. Pomazánku rozetřeme na pečivo nebo na chleba a zdobíme jemně nasekanou pažitkou.

Králičí medailonky na růžovém pepři

Králičí medailonky na růžovém pepři

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

0,5 kg filetů z králíka, 1 konzerva bambusových výhonků, 4 listy čínského zelí, 2 lžíce sojové omáčky, 1 lžička soli, 2 lžíce olivového oleje, 1 kg brambor či hotové hranolky, 4 lžičky růžového pepře ve slaném nálevu

Fitety z králičího masa pokrájíme na větší kousky a vhodíme na rozpálený olivový olej. Mírně opečeme, přidáme okapané bambusové výhonky, pokrájené na kousky, pokrájené čínské zelí a necháme opékat za občasného míchání. Ochutíme solí a sojovou omáč...

Medailonky ve slaninovém kabátku

Medailonky ve slaninovém kabátku

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg vepřového masa, 200 g anglické slaniny, 1 dcl rostlinného olej, 1 lžičku pepře, 1 lžičku soli, 1/2 lžičky kmínu, 1 konzervu brusinkové omáčky

Vepřové maso nakrájíme na medailonky a lehce naklepeme. Okořeníme pepřem, kmínem a solí. Obalíme slaninou - tu upevníme např. kovovou jehlicí nebo omotáme nití (pokud nití, stačí 2x omotat a nevázat). Medailonky zprudka z obou stran opečeme do zl...

Jogurtové řízky

Jogurtové řízky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

8 kousků kuřecích prsou (můžeme nahradit i kotletami či jiným masem), 2 kelímky hustého bílého jogurtu, 3 vejce, 4 stroužky česneku, sůl, pepř, koření dle chuti, strouhanka, olej

Maso naložíme do připravené jogurtové marinády. Tu umícháme z jogurtu, vajec, česneku, soli a koření dle chuti (např. grilovací směs). Necháme uležet v marinádě nejlépe do druhého dne. Když řízek vyndáme, obalíme ho ve strouhance a smažíme klasick...

Salát z cuket

Salát z cuket

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 cukety, 3 stroužky česneku, 200 g bílého jogurtu, 100 g sterilované kukuřice, špetku soli, špetku pepře

Cukety oloupeme překrojíme podélně nožem a nakrájíme na plátky. Přidáme lisovaný česnek, jogurt a kukuřici. Osolíme a opepříme. Vše důkladně promícháme.

Ananasovo - sýrová pomazánka

Ananasovo - sýrová pomazánka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g taveného sýra, 1 konzervu ananasu, 1 lžíci citrónové šťávy, 4 lžíce zakysané smetany

Sýr smícháme se smetanou. Přidáme citrónovou šťávu a vyšleháme do pěny. Přimícháme na kousky nakrájený ananas.

Zelný salát s červenou řepou a jogurtem

Zelný salát s červenou řepou a jogurtem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg bílého zelí, 2 červené řepy, 2,5 dl bílého jogurtu, 1 lžíce citrónové šťávy, 1 lžíce cukru moučka, 1 lžíce fenyklu, špetka soli

Zelí nakrouháme nahrubo, červenou řepu nakrouháme, přidáme k zelí. Přidáme jogurt a ochutíme citrónovou šťávou, cukrem a solí. V 1 dcl vody převaříme 1 lžičku fenyklu. Ochlazený vývar z fenyklu přidáme do salátu, promícháme, uložíme v ledničce na ...

Mrkvový salát s celerem

Mrkvový salát s celerem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 mrkve, 1 bulvový celer, 2 dcl smetany ke šlehání (šlehačky), 1 lžičku cukru krupice, 1 lžíci citrónové šťávy, 2 lžíce majonézy, špetku soli, špetku pepře

Mrkev a celer nastrouháme na hrubém struhadle. Přidáme smetanu a majonézu. Dochutíme cukrem, citrónovou šťávou, solí a pepřem. Vše důkladně promícháme.

Paprikový salát

Paprikový salát

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 papriky, 1 cibule, 1 lžíce olivového oleje, 1 lžíce citrónové šťávy, 1 lžíce tymiánu, špetka soli, špetka pepře

Papriku nakrájíme na kostičky, cibuli nadrobno nasekáme, zakápneme olivovým olejem, ochutíme citrónovou šťávou, špetkou tymiánu, osolíme, opepříme. Salát necháme cca hodinu odležet.

Salát z bambusových výhonků

Salát z bambusových výhonků

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g sterilovaných bambusových výhonků, 150 g sterilované kukuřice, 1 cibuli, 1 malý svazek petrželové natě, 200 g majonézy, špetku soli, špetku pepře

Cibuli nakrájíme nadrobno, přidáme jemně nakrájenou petrželovou nať, bambusové výhonky, kukuřici a majonézu. Dochutíme solí, pepřem a důkladně promícháme.

Ovocný salát s majonézou

Ovocný salát s majonézou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 švestky, 2 jablka, 2 banány, 2 hrušky, 1 pomeranč, 1 dl majonézy, 250 ml koňaku, 1 lžička cukru moučka, 1 lžíce citrónové šťávy, 1 lžička muškátového oříšku, špetka pepře

Švestky překrojíme na půl a vypeckujeme. Z jablek a hrušek vyjmeme jádřince a nakrájíme na osminky. Banány nakrájíme na kolečka, pomeranče rozebereme na měsíčky a odstraníme pecky. Jablka, hrušky a banány zakápneme citrónovou šťávou, majonézu prom...

Zeleninový salát s žampiony

Zeleninový salát s žampiony

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 okurky, 1 pórek, 4 papriky (kapie), 1 lžíci citrónové šťávy, 1 lžíci olivového oleje, špetku soli, špetku pepře, 100 g nakládaných žampionů

Okurky nakrájíme na kostičky, pórek na kolečka, papriky na proužky a žampiony na kostičky. Zakápneme citrónovou šťávou, olejem, osolíme a opepříme. Vše promícháme a podáváme.

Salát z medvědího česneku

Salát z medvědího česneku

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g medvědího česneku, 150 g Eidamu (Edamu), 1 lžíci citrónové šťávy, 1 lžíci olivového oleje, špetku soli, špetku pepře

Mladé lístky medvědího česneku nakrájíme na proužky a přidáme najemno nastrouhaný eidam. Zakápneme olejem, ochutíme citrónovou šťávou, osolíme, opepříme a promícháme.

Pomerančový salát

Pomerančový salát

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

6 pomerančů, 1,5 dcl bílého vína, 100 g cukru krupice, 250 ml koňaku, 1 lžíce hořčice, 2 lžíce sojové omáčky, špetka chilli koření

Pomeranče nakrájíme na kostičky. Víno svaříme s cukrem a necháme vychladnout. Přidáme koňak, hořčici, sójovou omáčku, chilli a utřeme do pěny. Na pomeranče uložené na talíři nalijeme připravenou omáčku.

Květákový salát s jogurtem

Květákový salát s jogurtem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 květák, 1 cibuli, 200 ml bílého jogurtu, 1/4 lžičky soli, špetku pepře

Květák rozebereme na růžičky a uvaříme do poloměkka ve slané vodě. K vychlazenému květáku přidáme jemně nakrájenou cibuli a jogurt. Osolíme a opepříme. Vše promícháme.

Salát z kvašáků

Salát z kvašáků

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g sterilovaných okurek v soli, 1 cibuli, 1 mrkev, 1 lžičku olivového oleje, 1 lžičku citrónové šťávy, špetku soli, špetku pepře

Sterilované okurky v soli a cibuli nakrájíme na kostičky. Mrkev nastrouháme na hrubém struhadle. Zakápneme olejem a ochutíme citrónovou šťávou. Osolíme a opepříme. Vše promícháme.

Omeleta s tuňákem

Omeleta s tuňákem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

4 vejce, 50 g tuňáku, 4 lžíce smetany, 1 lžíci olivového oleje, špetku soli

Vajíčka rozšleháme se solí a usmažíme z nich omeletu. Smícháme tuňáka se smetanou a solí. Směsí potřeme omeletu a stočíme.

Paprika plněná paštikou

Paprika plněná paštikou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

16 paprik (kapií), 4 balení játrové paštiky, 150 g másla

Z paprik odstraníme semínka. Paštiky smícháme s máslem. Směsí plníme papriky.

stránka: