Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty z kategorie Česká - stránka 157

Párečkové bonbóny

Párečkové bonbóny

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení listového těsta, 6-8 kousků uzeniny-párku, 1 vejce

Párky nakrájíme na kousky a každý propíchneme 2 - 3 krát vidličkou. Těsto rozválíme na tenko a nakrájíme na obdélníky asi o 3 cm širší než kousky párků. Každý kousek párku položíme na obdélník těsta a zabalíme do válečku. Okraj těsta mírně přitlač...

Lívance

Lívance

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g polohrubé mouky, 2 vrchovaté lžíce ovesných vloček, 1/4 l mléka, 20 g cukru krupice, 15 g droždí, špetka soli

Droždí rozdrobíme do hrnku, přidáme trochu mléka, lžíci cukru, lžíci mouky a necháme vykynout kvásek. Ovesné vločky, zbytek mouky a cukru dáme do mísy, přidáme vykynutý kvásek a zbytek mléka a zaděláme lité těsto. Necháme asi 20 minut kynout a pot...

Horká vánoční čokoláda

Horká vánoční čokoláda

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

150 g čokolády s obsahem kakaa nad 60%, 250 ml mléka, 1 zarovnaná lžička Solamylu

1. V nádobě s dvojitým dnem rozehřejte čokoládu na teplou přibližně 50 °C. Ve druhé nádobě přiveďte k varu mléko a za stálého míchání jím zalijte rozehřátou čokoládu. 2. V malé trošce vody rozpusťte solamyl, přidejte k čokoládě na zahuštění a neu...

Sýrový nákyp

Sýrový nákyp

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g Eidamu v celku, 4 vejce, 150 ml mléka, 6 lžic polohrubé mouky, sůl, muškátový květ, máslo, strouhanka

Do misky dáme celá vejce a nahrubo nastrouhanou eidamskou cihlu, zalijeme mlékem a přidáme polohrubou mouku. Pořádně zamícháme, přidáme muškátový květ a sůl. Zapékací misku pořádně vymažeme máslem a zasypeme strouhankou. Přendáme sýrovou hmotu a d...

Králík na víně

Králík na víně

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 králík, 80 g anglické slaniny, 100 g másla, 5 kuliček černého pepře, 3 bobkové listy, 5 kuliček nového koření, 40 g hladké mouky, 1 citrón, 1 lžíce octa, sůl, 50 g švestkových povidel, 20 g cukru moučka, 100 g cibule, 100 g kořenové zeleniny, 500 ml červeného vína, 100 ml vývaru

Očištěného králíka omyjeme a rozkrájíme na větší kousky. Maso protáhneme částí slaniny, potom rozehřejeme máslo a kousky králíka opečeme, Zbytek slaniny nakrájíme na kostičky a v kastrůlku rozpustíme, k tomu přidáme zbytek másla, přisypeme nakráje...

Sváteční špenátová roláda

Sváteční špenátová roláda

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kuře, sůl, mletý barevný pepř, 150 g listového špenátu, 100 g anglické slaniny, grilovací koření, rostlinný olej

Kuře zbavíme kůže a vykostíme. Plát zlehka naklepeme, osolíme a opepříme. Ze špenátu odkrojíme stonky, spaříme a necháme okapat. Na plát masa rozložíme plátky slaniny, kterou poklademe listy špenátu. Maso pevně zavineme a ovážeme nití. Roládu potř...

Domácí sušený česnek

Domácí sušený česnek

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg česneku

Domácí česenek oloupeme, nakrájíme na tenké plátky. Dáme na vhodný podnos a sušíme na topení,lze použít i domácí sušičku. Po usušení skladujeme na vhodném místě. Pokud potřebujeme česnekový prášek, použijeme mixer. Použití je jako u čerstvého prod...

Prostopášné toasty

Prostopášné toasty

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g vepřové kýty, 4 plátky toastového chleba, 200 g loveckého salámu, 150 g plátkového sýra, 2 lžíce olivového oleje, kečup, pažitka, sůl

Maso naporcujeme na čtyři řízky, naklepeme, osolíme a zprudka opečeme na oleji.Lovecký salám nastrouháme nahrubo, prohněteme a z hmoty utvoříme čtyři placičky. Na plátek toastového chleba položíme masový řízek, na něj salámovou placičku a celé to ...

Bílá houbová omáčka

Bílá houbová omáčka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 l vody, 500 g různých hub, 250 ml zakysané smetany, 1 lžíce hladké mouky, 20 g másla, 1 lžička octu, 4 vejce, sůl, kmín

Pokrájené houby dáme vařit do vody se solí a kmínem. Za čtvrt hodiny zahustíme omáčku moukou rozmíchanou ve smetaně, a když se omáčka začne prudce vařit rozklepneme do ní 4 vejce. Tyto vejce necháme bez míchání 4 - 5 minut povařit. Omáčku podle ch...

Rybí polévka

Rybí polévka

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

2 kapří hlavy, 3 lžíce jiker, 3 lžíce mlíčí, 150 - 200 g kořenové zeleniny, 60 g másla, 60 g hladké mouky, sůl, petrželka, 1,5 - 2 l vody, osmažená kolečka rohlíku

Rybí hlavy a česnek vaříme tak dlouho, až jdou kosti od sebe. Velké kosti vybereme a maso protlačíme cedníkem. Zalijeme částí vývaru, přidáme jemně nastrouhanou zeleninu, sůl a světlou jíšku a vše rozředíme studenou vodou. Polévku vaříme mírným va...

Barevný knedlík

Barevný knedlík

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 brambory, 1 vejce, 1 mrkev, troška pažitky

Vše promícháme, uděláme kulaté knedlíky, které vaříme v osolené vodě cca 20 minut.

Luxusní nádivka

Luxusní nádivka

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

10 rohlíků, 10 vajec, 1 hrst mladých kopřiv, 500 g vepřové plece, 500 g vařeného uzeného masa, 50 g majonézy, 700 ml vepřového bujónu, 5-10 stroužků česneku

Rohlíky nakrájíme a namočíme do vepřového bujónu. Na kostičky nakrájíme také maso a přidáme do mísy. Dále přidáme žloutky, posekané kopřivy, majonézu a utřený česnek. Důkladně promícháme. Z bílků ušleháme sníh a také ho zlehka vmícháme. Po té nádi...

Kakaové bochánky

Kakaové bochánky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

15 dkg sádla, 15 dkg cukru moučka, 16 dkg hladké mouky, 6 dkg kakaa, 1 vanilkový cukr smíchaný s troškou moučkového cukru na obalení

Z ingrediencí uděláme těsto,které necháme cca půl hodiny odležet v ledničce! Poté tvoříme kuličky které dáme na vymazaný plech,a mírně pečeme! Nakonec po upečení obalíme kuličky v moučkovém cukru s vanilkovým cukrem!

Nepečené dvoubarevné roládky

Nepečené dvoubarevné roládky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g dětských piškotů, 50 g mandlí, 70 g Hery, 150 g cukru moučky, 50 ml vaječného likéru, 2 lžíce kakaa

Piškoty dáme do sáčku a rozdrtíme válečkem. Mandle spaříme horkou vodou, zbavíme slupky a nastrouháme. Heru nakrájíme na malé kousky(nebo nastrouháme)a utřeme s cukrem dohladka. Přidáme piškotové drobečky a vaječný likér. Vypracujeme hladkou hmot...

Kakaový dort

Kakaový dort

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 sklenky vody, 1/2 sáčku kakaa, 1 máslo, 2 žloutky, 1 vanilkový cukr, 140 g cukru moučky, 2 balení piškotů dětských, 1 balení mandlí, 1 smetanu ke šlehání (šlehačku)

Ve dvou sklenicích vody svaříme kakao a necháme vychladnout. Máslo, cukr a vanilkový cukr mícháme do pěny. Tento krém vmícháme do kakaové hmoty, postupně přidáme žloutky a ještě krátce šleháme. Mandle spaříme a oloupeme, osušené nasekáme a přisype...

Pomazánka z droždí a vajec

Pomazánka z droždí a vajec

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

120 g droždí (kvasnice), 40 g másla, 125 ml mléka, 3 vejce, 1 cibule, strouhanka na zahuštění, pažitka na dochucení a dozdobení, sůl, pepř

Na másle zpěníme drobně nakrájenou cibuli, přidáme rozdrobené droždí a za stálého míchání smažíme až zrůžoví a voní. Ihned podlijeme mlékem, zahustíme strouhankou a podusíme. Když hmota začíná být opět sypká, přilijeme osolená a opepřená vejce a n...

Mandlový polibek

Mandlový polibek

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 cl Amareta, 2 lžíce (kopečky) vanilkové zmrzliny, 1 kandovanou třešni

Do mixéru vložíme zmrzlinu, nalijeme likér a umixujeme do hladké hmoty. Nalijeme do koktejlky a ozdobíme třešničkou.

Nepečené kokosové oči

Nepečené kokosové oči

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

350 g cukru moučky, 120 g másla, 6 uvařených žloutků, 120 g kokosové moučky, 1 čokoládovou polevu

Žloutky nastrouháme, smícháme s cukrem, máslem a kokosovou moučkou. Tvarujeme kuličky, doprostřed uděláme důlek, do kterého nalijeme čokoládovou polevu.

 Zeleninové smaženky

Zeleninové smaženky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

30 dkg Eidamu (Edamu), 4 vejce, 1/2-1 balení mražené zeleninové směsi, pepř, sůl, rostlinný olej na smažení

Sýr nastrouháme, přidáme vejce, mraženou zeleninu, osolíme, opepříme a na oleji utvoříme malé placičky, které opečeme. Množství je pouze orientační, záleží na chuti a hlavně aby se těsto spojilo. Rychlá a dobrá chuťovka i bez brambor pro nečekan...

Plněné řízky

Plněné řízky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 kuřecí stehenní řízky, 4 stroužky česneku, 4 lžíce plnotučné hořčice, 4 plátky dietního salámu, 4 plátky anglické slaniny, 1 vejce, sůl, 100 g polohrubé mouky, 100 g strouhanky

Kuřecí řízky lehce naklepeme, osolíme, potřeme prolisovaným česnekem a hořčicí, na každý řízek položíme plátek salámu a proužek slaniny. Přehneme, upevníme jehlou na závitky nebo párátky a obalíme v trojobalu – mouka, vejce, strouhanka. Smažíme do...

Domací nakládaný hermelín

Domací nakládaný hermelín

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

10 Hermelínů, 10 čili papriček, 5 cibulí, 5 lžiček chilli koření, 5 lžiček mletého pepře, 5 lžiček grilovacího koření, 1 l rostlinného oleje

Sýr podélně rozkrojíme a posypeme vším kořením. Dno sklenice, do které budeme nakládat, posypeme taky kořením, vložíme na kolečka nakrájenou cibuli a vložíme okořeněný sýr, který přikryjeme podélně nedokrojenými papričky. Toto zalijeme olejem a př...

Nedietní řízky

Nedietní řízky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

750 g bůčku, 100 g strouhanky, 4 vejce, 250 ml smetany, 4 lžíce olivového oleje, 4 stroužky česneku, 2 lžičky grilovacího koření, sůl, 1 lžíci sojové omáčky

Bůček nakrájíme na plátky, naklepeme, mírně osolíme a vložíme do marinády – smícháme olej, rozetřený česnek, sojovou omáčku a koření. Necháme v ledničce nejlépe přes noc. Druhý den vyjmeme z marinády, ale tak, aby na nich trochu zůstala, obalíme ...

Chleba

Chleba

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 hrnečky vody, 2 lžičky soli, 1 lžičku cukru krupice, 2 lžičky kmínu, 3 hrnečky hladké mouky, 2 hrnečky žitné chlebové mouky, 1 lžičku droždí (kvasnic)

Ingredience vložíme do pekárny a zapneme program Základní, velikost bochníku II, barva kůrky světlá. Po upečení vyklopíme z nádoby a necháme v utěrce na mřížce vychladnout.

Bezlepkové piškoty

Bezlepkové piškoty

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

4 vejce, 150 g cukru moučky, 6 lžic horké vody, 150 g bezlepkové mouky, 50 g Solamylu, 1/2 kypřícího prášku do pečiva, 1 lžíci olivového oleje

Z bílků ušleháme tuhý sníh. Žloutky vyšleháme s cukrem a horkou vodou do pěny. Mouku prosejeme se Solamylem a kypřicím práškem a tuto směs přisypáváme za stálého šlehání (pomocí elektrického šlehače na nejnižším stupni otáček) ke žloutkové pěně. N...

Bosáky

Bosáky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

700 g brambor, 1 vejce, 100 g hrubé mouky, 100 ml olivového oleje, 1 cibule, sůl

Syrové brambory nastrouháme a vymačkáme z nich přebytečnou vodu. Přidáme sůl, vejce a hrubou mouku. Těsto dobře promícháme. Lžící vhazujeme do vroucí vody menší knedlíčky, které vaříme asi 8 minut. Během varu nadzvedáváme knedlíky ode dna hrnce. M...

stránka: