Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty z kategorie Česká - stránka 97

Tvaroh s bezinkami

Tvaroh s bezinkami

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g bezinek, 250 g jemného tvarohu, 3 lžíce cukru krupice, 10 ml citronové šťávy, 1/2 šálku mléka

Omyté, stopek zbavené bezinky svaříme s cukrem a citrónovou šťávou a po vychladnutí ušleháme s tvarohem a mlékem. Vychladíme a podáváme jako dezert.

Dezert Suzette

Dezert Suzette

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

7 vajec, šťáva z půl citrónu, 200 g cukru krystal, 180 g polohrubé mouky, sklenka meruňkových povidel, 1 balení dětských piškotů, 150 g sekaných ořechů, 150 g rozinek, 2 dcl rumu, 1 balení meruňkového kompotu i se šťávou, 5 vajec na krém, 200 g cukru krystal na krém, 300 g másla

Žloutky utřeme s krystalovým cukrem do pěny. Přidáme citrónovjou šťávu, ušlehaný tuhý sníh z bílků a po částech polohrubou mouku. Vše zlehka promícháme. Těsto na vymaštěném plechu upečeme ve vyhřáté troubě. Po upečení a vychladnutí potřeme těsto m...

Štika na český způsob

Štika na český způsob

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg štiky, 120 g rajčat, 120 g žampionů, 80 ml oleje, 100 ml bílého vína, 1 citrón, 4 stroužky česneku, troška pažitky, špetka soli, troška tymiánu

Očistenú a vypitvanú šťuku umyjeme pod prúdom tečúcej vody, osušíme a pokrájame na porcie. Osolíme a z oboch strán opečieme do zlatista. Podlejeme bielým vínom a pridáme rajčiaky, rozkrájané šampiňóny, rozotretý cesnak a vetvičku tymiánu. Udusíme ...

Oříškové řezy za 15 minut

Oříškové řezy za 15 minut

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 ks vejce, 65 g cukru krupice, 100 g lískových oříšků, 250 ml smetany ke šlehání (šlehačky), 50 g čokolády na vaření

Lískové oříšky najemno umeleme. Žloutky vymícháme s cukrem a přidáme k nim namleté lískové oříšky a nakonec tuhý sníh z bílků. Plech vyložíme pečicím papírem a těsto na něj rozetřeme. Pečeme asi 10 minut. Mezitím si ušleháme šlehačku a nastrouháme...

Uzená krkovička s ananasem

Uzená krkovička s ananasem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg uzené krkovice, 5 cibulí, 500 g ananasového kompotu, 3 lžíce francouzské hořčice, 1 lžička zázvoru, 1 lžíce cukru, 1 lžíce kari , špetka soli, 4 lžíce másla, 250 ml ananasové šťávy

Ananás nakrájame na kúsky,šťavu zlejeme. Cibuľu nakrájame na kolieska.Horčicu, zázvor, cukor, soľ, a 1/2PL kari vymiešame na pastu. Mäso potrieme pastou a vložíme do vymasteného pekáča. Okolo mäsa rozložíme nakrájaný ananás a kolieska cibule. Posy...

 Uzená kuřecí stehna dle hospodyně

Uzená kuřecí stehna dle hospodyně

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

6 uzených kuřecích stehen, 20 plátků slaniny, 800 g kysané kapusty, 500 g na plátky nakrájených brambor

Stehna umyjeme, osušime a obalíme plátkami slaniny. Do pekáča dáme kyslú kapustu, na to navrstvíme zemiaky a nakoniec stehna. Pečieme v horúcej rúre cca 60minút.

Rychlé domácí špízy v trojobalu

Rychlé domácí špízy v trojobalu

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g cibule, 500 g točeného salámu, 400 g tvrdého sýru, 2 vejce, 1/2 šálku hladké mouky, 1/2 hrnečku strouhanky

Malé cibule s průměrem do 5 cm (spíš podlouhlé) nakrájíme na kolečka. Plátky sýra o šířce asi 1 cm nakrájíme na čtverečky asi 2 x 2 cm. Točený salám oloupeme a nakrájíme na kolečka. Jedna porce jsou asi dvě 10 - 15 cm špejle. Napícháme za sebou ...

Pečená srnčí kýta

Pečená srnčí kýta

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1,2 kg vykoštěného srnčího stehna, 120 g domácí slaniny, 80 g tuku, 1 lžička pepře, 1 lžička soli, 10 borůvek nebo kuliček jalovce, 150 ml červeného vína

Mäso umyjeme, prešpikujeme prúžkami údenej slaniny, osolíme, okoreníme a na rozpálenej masti sprudka opečieme zo všetkých strán. Potom podlejeme červeným vínom pridáme borievky a prikryté pomaly dusíme. Keď je mäso mäkké, vložíme ho do rúry a pri ...

Tvarohové šišky

Tvarohové šišky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g tvarohu, 1 vejce, 4 lžíce hrubé mouky, špetka soli, 3 lžičky strouhanky, 200 g másla, 2 lžíce cukru moučka

V míse smícháme tvaroh, vejce, mouku, sůl a vypracujeme těsto. Mouku přidáváme podle potřeby. Na pomoučněném vále vytvoříme váleček o průměru asi 3 cm a nakrájíme ho na stejné dílky. Pomoučněnýma rukama vytvoříme šišky, které ve vroucí vodě po...

Bramboráčky s pikantní směsí

Bramboráčky s pikantní směsí

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

800 g brambor, 120 g hladké mouky, 2 - 3 stroužky česneku, 1 hrst majoránky, 1 špetka soli, 2 ks slepičích vajec, 3 lžíce mléka, 3 kuřecí prsa, 1 konzerva fazolí ve šťávě, 1 ks cibule, 2 - 3 ks papriky (kapie), 1 špetka chilli koření, 1 špetka soli

Ze surovin vypracujeme těsto na bramboráky a upečeme je. Kuřecí prsa nakrájíme na kostičky. Osmahneme na pánvi, přidáme na větší kousky nakrájenou cibuli a papriku. Chvilku opékáme. Poté přidáme fazole i se šťávou. Nakonec dochutíme solí a chilli ...

Tvarohový dort nepečený

Tvarohový dort nepečený

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g jemného tvarohu, 250 g cukru moučka, 2 ks slepičích vajec, 2 dcl mléka, 125 g másla, 2 lžíce želatiny + 2dcl mléka, 1 balení piškotů, čerstvé nebo kompotované ovoce, 1 sáček práškové želatiny na dozdobení, 1 hrst ovoce na dozdobení

Želatinu zalijeme 2dcl mléka a necháme nabobtnat. Potom za stálého míchání přivedeme k varu. Dáme do mixéru, přidáme všechno ostatní a umixujeme hladkou hmotu. Dortovou formu vypláchneme studenou vodou, nalijeme polovinu hmoty, naskládáme piškoty,...

Koláč rebarborový

Koláč rebarborový

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g hladké mouky, 100 g cukru moučka, 130 g margarínu na vaření, 4 žloutky, 1 sáček vanilkového cukru, 1-1,5 kg rebarbory, 160 g cukru krupice, troška skořice, 4 bílky - sníh, 60 g cukru moučka

Vypracujeme hladké těsto z mouky, cukru, změklého tuku (Hera) a žloutků. Necháme půl hodiny v lednici zabalené ve fólii. Oloupanou reveň nakrájíme na kousky velké asi 1 cm. Promícháme ji se 160 g cukru. Těsto vyválíme a rozložíme na plech vymazaný...

Rebarborový bezé dort

Rebarborový bezé dort

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g margarínu na vaření, 180 g cukru krupice, 1 vanilkový cukr, 3 slepičí vejce, 200 g polohrubé mouky, 1 kypřící prášek do pečiva, 300 g rebarbory, 2 žloutky, 1 lžíce Solamylu, 50 g cukru moučka, 5 lžic sladké smetany, 3 bílky, 150 g cukru moučka

Nakrájenou rebarboru dusíme s 3 lžícemi vody a necháme vychladnout. Vymažeme dortovou formu o průměru 26 cm. Troubu si předehřejeme na 200°C. Utřeme margarín (Heru) s cukrem a s vanilkovým cukrem. Postupně vešleháme vejce, přisypeme mouku s kypříc...

Marinovaný grilovaný ananas se smetanovou zálivkou

Marinovaný grilovaný ananas se smetanovou zálivkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 ananas, 5-6 lžic bílého rumu, 1 limeta, 1/2 hrnečku třtinového cukru, 1 balení zakysané smetany, 1 lžička skořice, ovoce a máta na ozdobu

Ananas oloupeme, nakrájíme na plátky, silné 1 cm a kulatým vykrajovátkem vykrojíme tuhé středy. V širší misce smícháme bílý rum se šťávou z limetky a do této směsi naložíme kolečka ananasu. Necháme odležet v chladu, nejlépe do druhého dne. Druh...

Jednoduché rychlošpízy

Jednoduché rychlošpízy

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 špekáčky, 1 cibule, 3 brambory, špetka soli, hrst grilovacího koření

Brambory a špekáčky nakrájíme na silnější kolečka, cibuli na větší kousky. Vše střídavě napichujeme na špízy, poté osolíme a posypeme grilovacím kořením. Zabalíme do alobalu a dáme péci cca na 30 minut do trouby.

Ředkvičková pomazánka

Ředkvičková pomazánka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 kousky taveného sýra, 80 g másla, 1/2 cibule, 2 - 3 svazky ředkviček, špetka soli

Máslo utřeme se sýry, přidáme jemně nakrájenou cibuli a nastrouhané ředkvičky. Podle chuti osolíme. Mažeme na krajíčky veky, pečiva a hustě sypeme pažitkou.

Kmínový sýr

Kmínový sýr

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g tučného tvarohu, 100 g másla, lžička kmínu, 1/2 lžičky soli

Tvaroh napěchujeme do vysoké nádoby a necháme na teplém místě zkysat. Pak jej utřeme s máslem, solí a kmínem a na mírném ohni za stálého míchání přivedeme k varu. Sýr odstavíme, nalijeme na misku a necháme vychladnout.

Mléčná bezinkáda

Mléčná bezinkáda

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 květy Bezu černého, 500 ml mléka, 1 lžíce cukru moučky, 1 balení vanilkového cukru, 2 žloutky

Mléko přivedeme k varu a přelijeme jím dobře očištěné bezové květy. Necháme 30 minut louhovat a přecedíme. Žloutky utřeme s cukrem, přilijeme k nim vychladlé bezové mléko a rozšleháme dohladka. Podáváme vychlazené.

Šumivý bezový nápoj

Šumivý bezový nápoj

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

12 květů Bezu černého, 4 citróny, 1 kg cukru krupice, 8 l vody

Vodu s cukrem svaříme a necháme vychladnout. Do vychladlé vložíme dobře omytá květenství, přidáme na kousky nakrájené citróny, dobře nádobu uzavřeme a postavíma na 7 dní do temna kvasit. Poté přecedíme a stočíme do láhví.

Koláč z olomouckých tvarůžků

Koláč z olomouckých tvarůžků

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g polohrubé mouky, 125 g olmouckých tvarůžků, 300 g bílého jogurtu, 1 vejce, 100 g anglické slaniny, 1/2 sáčku kypřícího prášku do pečiva, špetka soli, špetka kmínu, špetka oregana

Mouku promícháme s kypřícím práškem, do mísy dáme vejce a jogurt, promícháme a přisypáváme mouku, promíchanou s kypřícím práškem a vypracujeme těsto. Formu vymažeme olejem a navlhčenou rukou do ní rovnoměrně rozložíme vypracované těsto, po celé pl...

Jahodový dezert s čokoládou a mátou

Jahodový dezert s čokoládou a mátou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g jahod, 1 sáček vanilkového pudinkového prášku, 400 ml mléka, 3-4 lžíce cukru krupice, 250 g měkkého tvarohu, 50 g hořké čokolády, 3-4 lístky máty peprné

Nejdříve si uvaříme pudink z mléka a pudinkového prášku. Potřebujeme hustší pudink a tak mléka dáme jen 400 ml. Necháme vychladnout. Jahody rozmixujeme s cukrem, vmícháme do nich tvaroh, vychladlý pudink, vše dobře prošleháme, přidáme nahrubo nas...

Popencová omeleta

Popencová omeleta

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 ks brambor, 100 g anglické slaniny, 1 ks cibule, 4 lžíce popence, 4 ks slepičích vajec, 1 špetka soli, 1 špetka pepře

Brambory oloupeme, uvaříme a nakrájíme na kolečka (mohou být i z předchozího dne). Na pánvi rozškvaříme kostičky slaniny a přidáme kolečka brambor a cibule. Chvíli opékáme. Vejce rozšleháme s nadrobno nakrájeným popencem, solí a cibulí. Nalijeme n...

Mléčná kopřivová polévka

Mléčná kopřivová polévka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g mladých kopřiv, 500 ml drůbežího vývaru, 300 ml kravského mléka, 2 kousky taveného sýra, 1 špetka soli, 1 špetka pepře, 1 vejce

Kopřivy omyjeme, nasekáme najemno, vložíme do hrnce a zalijeme vývarem a mlékem. Přivedeme k varu. Tavený sýr pokrájíme, přidáme do polévky a mícháme, dokud se nerozpustí. Polévku osolíme, opepříme a ještě chvíli povaříme. Nakonec přidáme rozšleha...

Jogurtový salát z pampelišek

Jogurtový salát z pampelišek

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g mladých listů pampelišky lékařské, 150 ml bílého jogurtu, 1 lžíce pažitky, 1 špetka soli, 1 špetka pepře

Pampeliškové listy dobře propereme a natrháme na větší kousky. Vložíme do talířů a zalijeme zálivkou vyrobenou z bílého jogurtu, nadrobno nakrené pažitky a špetky soli a petržele.

Grilovaný bůček na jehle

Grilovaný bůček na jehle

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g vepřového boku bez kosti a kůže, 4 stroužky česneku, lžička římského kmínu, šťáva z 1 citronu, 4 lžíce olivového olej, 2 lžíce zázvorového piva, sůl, pepř, 3 snítky šalvěje, 3 snítky majoránky

V misce smícháme šťávu z citronu, olej, pivo, trochu pepře a mletý kmín na marinádu. Bylinky posekáme a promícháme s prolisovaným česnekem. Bůček odblaníme a ostrým nožem uděláme do masa i tuku několik zářezů. Potom maso z vnitřní strany lehce nak...

stránka: