Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty z kategorie Česká - stránka 93

Reveňová omáčka

Reveňová omáčka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 lžíce medu, 1 lžíce škrobu, 4 dcl vody, 1/2 kg rebarbory

Oloupanou reveň nakrájíme na špalíky a dáme do rendlíku s vodou a medem. Krátce podusíme a poté zahustíme škrobem. Je to výborná příloha ke smaženým a grilovaným masům.

Rybí salát z králíka

Rybí salát z králíka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 předek z králíka, 1 bílý jogurt, 1/2 balení majonézy, 1 sklenka nakládané zeleniny Moravanka, 2 cibule, 1/2 lžíce plnotučné hořčice, 1/2 lžičky cukru moučka, sůl, pepř, ocet

Uvaříme předek z králíka a nakrájíme na kousky, přidáme bílý jogurt, majolku, okapanou, nakládanou a nakrájenou zeleninu, posekanou cibulku a vše ochutíme hořčicí, moučkovým cukrem, solí, pepřem a octem. Vše pořádně smícháme a necháme odležet do d...

Falešná hrachovka z cukety

Falešná hrachovka z cukety

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 středně velká cuketa, 2-3 brambory, 1 menší cibule, 1/2 lžíce másla, 1 kostka zeleninového bujónu, 2-3 stroužky česneku, špetka pepře, špetka soli, lžíce majoránky, 2-3 lžíce smetany ke šlehání , troška nasekaného libečeku

V hrnci na másle orestujeme jemně nakrájenou cibuli, přidáme oloupanou cuketu, nakrájenou na malé kostičky a kostičky brambor. Zalijeme vodou, přidáme kostku bujónu, osolíme, opepříme a vaříme doměkka. Měkkou zeleninu rozmixujeme ponorným mixérem,...

Plněná rajčátka

Plněná rajčátka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g malých kulatých rajčat, 120 g Lučiny, 1-2 lžíce husté zakysané smetany, 2-3 lžičky sušeného medvědího česneku , 1-2 lžíce nasekané čerstvé bazalky, špetka bílého pepře

Lučinu smícháme se zakysanou smetanou, přidáme medvědí česnek, bazalku a bílý pepř. Dobře vše promícháme. Malým rajčátkům seřízneme vršek, dužinu opatrně vydlabeme (dobře to jde vykrajovátkem na kuličky z brambor). Připraveným krémem lžičkou neb...

Beton

Beton

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 cl Becherovky, sklenka Tonicu, sklenka ledu

Do sklenky s ledem nalijeme becherovku a dolijeme tonicem.

Betini

Betini

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

6 cl Becherovky, 2 cl vermutu dry, sklenka ledu, plátek citrónu

Do sklenky s ledem nalijeme becherovku a vermut. Ozdobíme plátkem citronu.

Lososový puding

Lososový puding

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g marinovaného lososa, 1 citrón, 80 ml olivového oleje, 800 g brambor, 2 šalotky, lžíce másla, 400 ml smetany, 1 vejce, 2 lžíce podravky, sůl, pepř, lžíce nasekaných bylinek

Filety z lososa potřeme solí, posypeme částí nasekaných bylinek a zakapeme citrónovou šťávou, nakonec ho zalijeme olivovým olejem a necháme do druhého dne rozležet. Brambory uvaříme ve slupce, ale jen do poloměkka, aby se daly dobře krájet na plá...

Hovězí s brokolicí na víně

Hovězí s brokolicí na víně

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

800 g vysoké roštěné, 7 lžic oleje, 250 g brokolice, 120 g pórku na kolečka, 1 paprika na nudličky, 2 lžíce rajčatového protlaku, lžíce sojové omáčky, 1 lžíce drceného pepře, 200 ml červeného vína, lžička citronové šťávy, 1/2 lžičky Worcesterové omáčky, sůl

Maso nakrájíme na plátky a lehce naklepeme. Lžic oleje, citrónovou šťávu a sojovou omáčku smícháme, a do směsi naložíme maso. V chladu necháme odležet nejlépe do druhého dne. Na oleji roštěnky zprudka osmahneme, osolíme, opepříme, v pekáčku v trou...

Losos s houbovou omáčkou

Losos s houbovou omáčkou

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky lososa, 4 lžíce olivového oleje, 100 g bylinkového másla, sůl, pepř, 20 g sušených hub, 30 g másla, 30 g hladké mouky, 4 lžíce smetany, 2 lžíce koňaku

Plátky lososa z obou stran dobře osolíme, opepříme a obložíme bylinkovým máslem a opečeme na olivovém oleji. Připravíme houbovou omáčku. Sušené houby propláchneme a uvaříme doměkka. Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, kterou zalijeme vývarem...

Kapr trochu jinak

Kapr trochu jinak

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kapr, sardelová pasta, strouhanka, kousek másla, citrón

Kapra zbavíme vnitřností, hlavy a ocasu, kůži ponecháme. Máslo rozpustíme a smícháme se sardelovou pastou, kapra touto směsí potřeme z obou stran, posypeme strouhankou a pokapeme citronem. Na každou půlku položíme plátky citronu a dáme péci do tro...

Chundelka

Chundelka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3-4 brambory, hrubá mouka (polovina hmotnosti brambor), 2 vejce, 1 kostka drůbežího bujónu, 1 cibule, 1 lžíce másla, sůl, pepř, 250 ml mléka, petrželka

Do hrnce dáme vařit asi litr osolené vody s bujónem. Z nastrouhaných syrových brambor, mouky a jednoho vejce umícháme těstíčko. Lžičkou vykrajujeme malé kousky a zavařujeme je do vařící vody. Pak vmícháme rozšlehané druhé vejce, špetku pepře, cibu...

Báječná sekaná

Báječná sekaná

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g mletého masa, 2 větší pórky, 2 cibule, 125 g odtučněného tvarohu, sůl, pepř, mletá sladká paprika , muškátový ořech, majoránka, 1 lžička hořčice, 1 lžíce kečupu, 100 g oravské slaniny

Pórek nakrájíme na kolečka a chvíli povaříme v osolené vodě, necháme okapat. Z masa, jemně nakrájené cibule, tvarohu, koření a pórku vypracujeme směs, ze které vytvarujeme jednu podlouhlou šišku. Vložíme ji do vymazaného pekáče, podlejeme trošičko...

Zapékané brambory se slaninou

Zapékané brambory se slaninou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1/2 kg brambor, 300 g anglické slaniny, 1-2 cibule, 215 g smetany, 250 g Eidamu , kousek sádla, sůl, pepř

Množství ingrediencí (brambory, slanina, cibule) dle velikosti zapékací mísy. Zapékací mísu vymažeme sádlem. Oloupeme brambory a nakrájíme na 0,5 cm silné plátky, rozkrojíme cibuli na půl a pak na plátky, nakrájíme slaninu (ideální koupit rovnou k...

Jahodové knedlíky

Jahodové knedlíky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

na těsto: 250 g měkkého tvarohu, 1 vejce, hrubá mouka, dětská krupice (hrubou mouku i krupici přidáváme ve stejném množství tak dlouho, dokud není těsto dobře spracovatelné), špetka soli, na posypání: cukr moučka, nastrouhaný tvaroh

Z těsta vytvoříme váleček, ze kterého odkrajujeme stejné kousky a plníme jahodami. Vkládáme do vroucí vody a vaříme cca 3 minuty, obrátíme, a opět 3 minuty. Poté jeden knedlík vyndáme, rozkrojíme a přesvědčíme se, jestli jsou provařené. Po vyndání...

Pražský labužnický řízek

Pražský labužnický řízek

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g vepřové kotlety (4 řizky), 400 g šunky (4 plátky), 100 g másla, 2 vařené vejce, 400 ml bílého vína, 400 g žampionů, 150 ml zakysané smetany, 1 citrón, 50 g hladké mouky, sůl dle potřeby, 4 g mletého pepře

Do odležaných rezňov urobíme kapsy a opatrne naklepeme tupou hranou noža. Do otvoru vložíme plátok šunky a polovicu rozrezaného vajca. Otvor uzavrieme sklepaním okrajov. Okoreníme a sprudka opečieme z oboch strán na masle alebo oleji. Prilejeme ví...

Meduňkový čaj z čerstvé meduňky

Meduňkový čaj z čerstvé meduňky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

listy (květy) ze tří větviček čerstvé meduňky, 2 zarovnané lžičky třtinového cukru, 1 citrón, 1,3 l vody

Zavaříme vodu a zalijeme s ní natrhané lístky meduňky (můžeme je ponechat i na stonku). Necháme pod pokličkou 10 minut louhovat a pak scedíme. Do čaje vymačkáme jeden citrón (předtím si ale vyřízneme kolečko a dáme jej do čaje). Přidáme cukr a řád...

Cuketová musaka

Cuketová musaka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 cuketa, 0,5 kg mletého masa, 5 brambor, 2 vejce, 10 dkg strouhaného sýra, česnek, cibule, pepř, sůl, majoránka

Brambory nakrájíme na tenčí plátky a vyplníme jimi dno vymazaného pekáče. Okořeníme (pepř, sůl), druhou vrstvu vytvoříme z plátků cukety. Mleté maso promícháme s vejcem, nakrájenou cibulí, majoránkou, solí, pepřem a část rovnoměrmě rozprostřeme na...

Piškotová roláda s džemem - rychle a jednoduše

Piškotová roláda s džemem - rychle a jednoduše

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

5 žloutků, 80 g cukru krupice, 1 sáček vanilkového cukru, 5 bílků, 100 g polohrubé mouky, lžička rumu, sklenka meruňkového džemu

Z bílků ušleháme tuhý sníh. Žloutky vyšleháme s oběma cukry do světlé pěny, vmícháme do nich rum a mouku a nakonec lehce vmícháme připravený sníh. Těsto rozetřeme na plech vyložený papírem na pečení a v troubě, rozehřáté na 200 stupňů, pečeme 10...

Pruhovaný štrůdl

Pruhovaný štrůdl

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g Pomazánkového másla, 1 kelímek od pomazánkového másla polohrubé mouky, jablka, rozinky, cukr , skořice

Z másla a mouky vypracujeme těsto, můžeme nechat odležet v ledničce. Rozdělíme na dvě poloviny a vyválíme dvě oválné placky, na které do prostředka dáme nastrouhaná jablka, rozinky, skořici a cukr podle toho jak máme kyselá jablka. Okraje naříznem...

Obědový salát s grilovaným kuřecím masem

Obědový salát s grilovaným kuřecím masem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 hlávka ledového salátu, 2 kuřecí prsíčka, balsamikový ocet, olivový olej, 1 šálek sterilované kukuřice, 1 paprika (kapie), 1 okurka, 2 bagetky, máslo, sůl, pepř

Omytý ledový salát natrháme na kousky, zakápneme olivovým olejem a balsamikovým octem. Ozdobíme plátky papriky, okurky a sterilovanou kukuřicí. Kuřecí prsíčka nakrájená na malé kousky a ochucená solí a pepřem orestujeme na pánvi. Bagetku nakrájeno...

Česnekový dresing

Česnekový dresing

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení zakysané smetany, 1 lžíce tatarské omáčky, 3 stroužky česneku, špetka soli, špetka barevného pepře, špetka Vegety

Zakysanou smetanu smícháme s tatarskou omáčkou, prolisovaným česnekem a ochutíme solí, pepřem a Vegetou. Podáváme ke grilovanému masu nebo s obědovým listovým salátem s kuřecím masem.

Hovězí pečeně s omáčkou z červeného vína

Hovězí pečeně s omáčkou z červeného vína

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg libové hovězí kýty, 2 lžíce Nahrin marinády na pečené maso, 3 lžíce olivového oleje, 5 lžic vody, 2 dcl červeného vína

Z olivového oleje, vody a marinády vytvoříme směs, kterou potřeme hovězí maso. Dáme do lednice odležet cca na 24h (může být i více), přičemž občas otočíme. Další den dáme maso i s marinádou do zapékací mísy, překryjeme alobalem nebo poklicí a peče...

Kačka na červeném víně

Kačka na červeném víně

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kachna cca 1000 g, 200 g kořenové zeleniny, 200 ml červeného vína, 150 ml olivového oleje, 1 cibule, 1 lžička soli, 1 bobkový list, 2 hřebíčky, 100 ml drůbežího vývaru, 30 g hladké mouky, 1 lžíce zelené petrželove natě

Kačku rozporcujeme a osolíme. V rozpálenom oleji speníme cibuľu posekanú na drobno , pridáme pokrájanú koreňovú zeleninu, bobkový list a všetko zalejeme červeným vínom. Do tohto základu vložíme rozporcovanú kačku a klinčeky. Prikryjeme a udusíme d...

Kančí guláš speciál

Kančí guláš speciál

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g kančího masa na guláš, 3 cibule, 6 stroužků česneku, 150 g rajčatového protlaku, 100 g uzeného špeku, 50 g mleté papriky sladké i pálivé, 3 lžíce sádla, 600 ml vody vlažné, 250 ml červeného vína, 1 lžička muškátového květu, dle chuti pepř, sůl, chilli, polévkové koření, 1 lžička majoránky, 1 lžička kmínu, 5 lžic instantní tmavé jíšky, 1 lžička Zvěřinového koření

Najemno nakrájenou cibuli vložíme na rozpálené sádlo, necháme zpěnit dozlatova, přidáme špek, zpěníme a přidáme maso, na malé kousky krájené. Maso necháme zatáhnout, přidáme třetinu vína, česneku, papriky a zalijeme vlažnou vodou, dáme dusit do pa...

Rybízová šťáva

Rybízová šťáva

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg rybízu, 1 kg cukru krystal, 1 citrón, 1 l převařené vody

Vodu přivedeme k varu a necháme vychladnout. Do třílitrové zavařovací sklenice si dáme omytý rybíz (může být i se stopkami, nemusí se otrhávat) přidáme na plátky nakrájený citron a zalijeme vychladlou převařenou vodou. Přes sklenici dáme utěrku a ...

stránka: