Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty z kategorie Drůbež a králík - stránka 6

Dušený králík

Dušený králík

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 celý králík, 500 ml vody, 1/2 lžičky mleté sladké papriky, 1 lžička kmínu, 1 lžička tymiánu (Mateřídouška obecná), 5 stroužků česneku, 2 cibule, 1 lžička soli, 2 lžíce sádla

Králíka omyjeme a dobře osolíme. Uděláme si směs z papriky, kmínu, tymiánu a utřeného česneku. Směs promícháme a vetřeme do králíka. V pekáči rozpustíme sádlo a lehce na něm osmahneme na kolečka nakrájené cibule, přidáme králíka, zalijeme vodou a ...

Kachna s kapustou

Kachna s kapustou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kachna, 1 hlávka kapusty, 4 lžíce rostlinného oleje, 1 lžička medu, 1 lžička mletého zázvoru, špetka soli

Kachnu pořádně očistíme a uvnitř vytřeme solí. Do pekáče vložíme kachnu, podlijeme vodou s trochou oleje a pečeme v předehřáté troubě asi 1 hodinu. Olej promícháme se zázvorem a rozpuštěným medem, kachnu potřeme a pečeme dalších 30 minut. Pak kach...

Husa s jedlými kaštany

Husa s jedlými kaštany

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 husa, špetka soli, troška pepře, 4 jablka, 50 g třtinového cukru, 50 g másla, 500 g oloupaných jedlých kaštanů, 250 ml zeleninového vývaru

Husu osolíme a pokmínujeme ze všech stran. Jablka zbavíme jadřinců a nakrájíme je na menší kostky. Vložíme je do husy a husu uzavřeme. Husu dáme na pekáč, přilijeme 250 ml horké vody a pečeme zhruba 1 hodinu. Potom ji obrátíme, propícháme vidličko...

Závitky s mandlemi a s kokosem

Závitky s mandlemi a s kokosem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 krůtí nebo kuřecí stehenní řízky, 1 lžíce petrželové naťi, 1 citrón, 1 červená paprika, 1 pórek, 4 lžíce másla, 1 stroužek česneku, 300 g mletých mandlí, 25 g strouhaného kokosu, 1 vejce, 1 cibule, špetka soli, troška pepře, troška kmínu, 1 lžíce cukru krupice, 1 brambor, 200 ml vývaru

Cibuli nakrájíme na tenčí kolečka, papriku na proužky a oboje osmahneme na 2 lžících másla. Přidáme utřený česnek a vše opékáme cca 5 minut. Potom vmícháme nasekanou petrželku, mandle, kokos, citronovou kúru a rozkvedlané vejce. Promícháme a nechá...

Krůtí stehna se zeleninou

Krůtí stehna se zeleninou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 krůtí stehna, 300 g růžičkové kapusty, 500 g brambor, špetka soli, troška pepře, troška sladké mleté papriky, 2 lžíce másla, 150 ml bílého vína, 50 ml vývaru, 1 lžíce bylinkového octa, 2 bobkové listy, troška kmínu

Krůtí stehna omyjeme a pokud jsou hodně velká tak je rozřízneme jakoby na půl. Potřeme je solí, pepřem, paprikou a rychle je opečeme ze všech stran na másle. Přilijeme vývar a dusíme v troubě asi 30 minut. Pak přidáme očištěné růžičky kapusty, olo...

Krůtí stehna s vinnou omáčkou

Krůtí stehna s vinnou omáčkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g vykoštěných krůtích stehen, špetka soli, 1/2 lžičky kari koření, 2 cibule, 2 pálivé papričky, špetka mletého zázvoru, 250 ml rostlinného oleje, 50 ml bílého vína, 100 ml vody, 1/2 citrónu, 1 lžíce sojové omáčky, 1 lžíce Solamylu

Maso nakrájíme na kostičky nebo na nudličky, přidáme kari koření, zázvor, přisolíme, promícháme a osmahneme na rozpáleném oleji. Cibuli nakrájíme na tenčí kolečka, osmahneme na oleji, přidáme nakrájené papričky, osmažené maso a krátce podusíme. Ví...

Pikantní řízky s ovocem

Pikantní řízky s ovocem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 krůtí řízky, 1 banán, 1 kiwi, špetka soli, troška grilovacího koření, 2 vejce, 1 šálek hladké mouky, 1 hrneček strouhanky, 2 lžičky sezamových semínek., 150 ml rostlinného oleje

Řízečky naklepeme, osolíme a posypeme grilovacím kořením. Na každý řízek položíme čtvrtinu banánu a čtvrtinu kiwi. Zabalíme a spíchneme párátkem, obalíme v mouce, rozšlehaných vejcích a ve strouhance promíchané se sezamovým semínkem. Poté usmažíme...

Čokoládová krůta

Čokoládová krůta

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 krůtí řízky, 100 ml bílého vína, troška pepře, špetka soli, 60 g hořké čokolády, 1 lžíce mandlových lupínků, 50 ml olivového oleje

Krůtí řízky naklepeme, osolíme a opepříme. Na pánvi rozpálíme olej a řízečky na něm zprudka z jedné strany opečeme. Pak je obrátíme, podlijeme vínem, vložíme nalámanou hořkou čokoládu a zvolna pečeme, až se čokoláda rozpustí a víno zredukuje. Maso...

Filírovaná kachní prsíčka pečená se švestkovou omáčkou a pečenou bramborovou kaší

Filírovaná kachní prsíčka pečená se švestkovou omáčkou a pečenou bramborovou kaší

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

800 g kachních prsou, 80 g švestkových povidel, 80 g sušených švestek, 50 ml slivovice, 50 ml oleje, sůl a pepř dle potřeby, 8 brambor, 25 g másla, 250 ml mléka, čerstvé bylinky

Kachní prsa odblaníme a očistíme. Kůži nakrojíme na větší kostky, osolíme a opepříme. Kachní prsa položíme kůží na rozpálenou pánev a restujeme postupně z obou stran bez tuku, protože samotná nakrojená kůže vypustí dostatek tuku. Po orestování prs...

Kachní prsa na houbách

Kachní prsa na houbách

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 kachní prsa, 4 lžíce sojové omáčky, 2 lžíce medu, 200 g menších hub, 1 cibule, 1 hruška, 2 lžíce citrónové šťávy, 2 špetky mletého barevného pepře, 3 špetky soli , 4 lžíce slunečnicového oleje, 4 lžíce másla , 100 ml kuřecího vývaru, 4 stonky koriandru

Kachní prsa bez kůže nakrájejte na plátky. Sójovou omáčku promíchejte s medem a pepřem. Plátky masa vložte do marinády a nechte 30 minut marinovat. Očištěné houby a nakrájenou cibuli orestujte na oleji. Přidejte omytou, na plátky nakrájenou hrušku...

Sekané řízečky ze slepice

Sekané řízečky ze slepice

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 slepice, špetka soli, 3 cibule, 100 g mrkve, 2 bobkové listy, 4 kuličky pepře, 100 g mandlí, 100 g rozinek, 2 vajec, troška pepře, 4 lžíce strouhanky, 150 g tuku

Slepici omyjeme, očistíme a dáme vařit do osolené vody spolu s celou oloupanou cibulí, mrkví, bobkovými listy a pepřem. Hned jak maso změkne, slepici vyjmeme a obereme. Poté maso umeleme. K němu přidáme spařené, oloupané a jemně posekané mandle a ...

Kuřecí nudle se špenátem

Kuřecí nudle se špenátem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

olivový olej, 3 stroužky česneku, 50 g cibule, 400 g kuřecího masa, 250 ml smetany, 2 Natur kuřecí bujóny, 250 g mraženého listového špenátu, 350 g penne

Na rozehřátém olivovém oleji opečeme dozlatova nudličky kuřecího masa s plátky česneku a cibule. Zalijeme smetanou, přidáme bujón, rozmražený špenát a vše provaříme cca 5 minut. Servírujeme s penne a zdobíme čerstvými bylinkami.

Kachní stehna s melounem a medem

Kachní stehna s melounem a medem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 kachní stehna, 2 lžíce medu, 1 lžíci sojové omáčky, oregáno podle chuti, 20 vykrájených kuliček z melounu (nejlépe bezpeckového)

Na pánvi s nepřilnavým povrchem orestujte bez tuku kachní stehna. Nejdříve asi 6 minut ze strany s kůží, pak slijte veškerý tuk, který stehna pustila, a otočte je. Smažte další 4 minuty z druhé strany. Přidejte med a sojovou omáčku. Z melounové du...

Stehýnka s rozinkami

Stehýnka s rozinkami

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 kuřecí stehna, 1 cibule, 1 řapíkatý celer, 200 ml pomerančové šťávy, 30 g nasekaných mandlí, 1 lžíce rozinek, 1 lžička Solamylu, špetka soli, troška pepře, 1/2 lžičky mletého hřebíčku, 1/2 lžičky skořice, 100 ml rostlinného oleje

V menším hrnečku si smícháme sůl, pepř, skořici a hřebíček. Maso omyjeme, osušíme a poté okořeníme ze všech stran. V oleji po jedné straně opékáme cca 10 minut-neobracíme. Po 10 minutách maso v pánvi obrátíme a přidáme pokrájenou cibuli a celer na...

Medová stehýnka

Medová stehýnka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

8 kuřecích stehýnek, 100 ml medu, 3 lžíce sojové omáčky, 1 lžíce jablečného octa, 1 lžíce cukru

V menším hrnci smícháme med, sojovou omáčku, jablečný ocet, cukr a za stálého míchání asi 5 minut vaříme. Necháme vychladnout a do omáčky naložíme omytá a osušená kuřecí stehýnka aspoň na 2 hodiny. Poté upečeme na grilu. Na grilu je pečeme 15 mi...

Křídla po italsku

Křídla po italsku

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

12 kuřecích křídel, 100 g oliv bez pecek, 2 citróny, 1 čerstvá feferonka, špetka soli, troška pepře, 100 ml olivového oleje

Kuřecí křídla omyjeme, osušíme a vložíme do mísy. Citrón oloupeme a nakrájíme na plátky a přidáme na křídla do mísy. Přidáme očištěnou a na kousky nakrájenou feferonku a olivy. Mísu zakryjeme folií a necháme přes noc v chladničce odpočinout. Potom...

Kuře ve třech hořčicíh

Kuře ve třech hořčicíh

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kuře, 3 lžíce marmelády, 1 lžíce plnotučné hořčice, 1 lžíce kremžské hořčice, 1 lžíce Dijonské hořčice, 1 sklenka sterilované zeleniny, 100 g slaniny, 1 lžíce másla, troška pepře, troška kari koření, troška mleté sladké papriky , špetka soli

Marmeládu smícháme se všemi druhy hořčice, přidáme trochu soli, pepře, mletou papriku a kari koření. Kuře omyjeme a osušíme. Poté jej potřeme připravenou směsí na povrchu i zevnitř. Nahoru položíme plátky slaniny a 1 lžíci másla, přidáme sterilov...

Kuře v hořčicovo-sýrové omáčce

Kuře v hořčicovo-sýrové omáčce

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kuře, 2 lžíce olivového oleje, špetka soli, troška pepře, 1 lžička mleté papriky , 50 g strouhaného sýra, 200 ml bílého vína, 1 lžíce hořčice, 250 ml smetany ke šlehání (šlehačka), 25 g strouhanky

Kuře očistíme a naporcujeme na čtvrtky. Opečeme ho na oleji, osolíme, opepříme a oprášíme mletou paprikou. Poté podlijeme vodou a dusíme do měkka. Měkké maso dáme do zapékacího pekáčku. Ve výpeku rozpustíme strouhaný sýr a pomalu jej zahříváme, ab...

Kuře na majonéze

Kuře na majonéze

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kuře, špetka soli, 1 lžička pepře, 50 g slaniny, 1 sáček mražené zeleninové směsi, 150 ml smetany ke šlehání (šlehačka), 150 ml majonézy

Kuře omyjeme, rozdělíme na čtvrtky a vložíme na pekáč. Osolíme a opepříme ze všech stran. Na čtvrtky poklademe plátky slaniny, trošku podlijeme a dáme péci do trouby na cca 20 minut. Poté kuře zalijeme směsí zeleniny, majonézy, smetany a dáme na d...

Kuře na banánech

Kuře na banánech

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kuře, 1 cibule, 6 banánů, 50 g másla, 1 lžička máty, 1 lžička saturejky, 1 lžička petrželové naťi, 1 lžíce hladké mouky, troška pepře a soli

Kuře dobře omyjeme a rozporcujeme. Na másle osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, vložíme na ní kuře, osolíme, opepříme a opečeme. Zalijem trochou vody a podusíme doměkka. Banány oloupeme a nakrájíme na kostky. Přidáme banány do pánve a také bylin...

Krůtí nudličky s hráškem a olivami

Krůtí nudličky s hráškem a olivami

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g krůtích prsou, 2 lžíce slunečnicového oleje, 2 lžičky hladké mouky, 10 oliv bez pecky, 2 lžíce sterilovaného hrášku, 1/4 bujónu, sůl, 1 lžička sojové omáčky, 1 lžička Mexického koření

Maso nakrájíme na nudličky, olivy na kolečka a hrášek propláchneme vodou. Na rozehřátém oleji orestujeme nudličky masa do měkka a posypeme je moukou. Promícháme, chvíli opékáme, zasypeme mexickým kořením a promícháme. Vše ihned zalijeme trochou vo...

Paella „mixta“

Paella „mixta“

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

2 hrsti celých krevet (velikost cca 30-40), 100 g kalamára (sépie) na kroužky, 100 g mořských plodů, 100 g kuřecího masa, 100 g králičího masa, 6 slávek v poloviční schránce, 150 g čerstvé červené papriky, 20 g zeleného hrášku, 1 lžíce jemně krájené cibule, 1 lžička česneku, 0,02 g šafránu, ½ lžíce rybího vývaru, 150 g rýže (arabika)

Na olivovém oleji osmahneme slávky a krevety cca 8 minut. Odložíme stranou na připravený talířek. Do oleje dáme masa a o chvilku později přidáme šafrán, cibuli, česnek a kroužky z kalamára (sépie) a nakrájené proužky z červené papriky. Osmahneme c...

Kuře a la kachna

Kuře a la kachna

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kuře, 1 větší sklenka sterilovaného zelí -0,7 l., 2 lžíce hladké mouky, 2 lžíce sádla, 1 cibule, špetka soli, troška kmínu

Kuře si rozčtvrtíme. Vezmeme pekáč, který můžeme dát potom do trouby. Na něm osmahneme na rozpáleném sádle nadrobno nakrájenou cibuli. Vmícháme mouku a zalijeme 200 ml vody. Dobře promícháme a povaříme. Přidáme polovinu sklenice zelí. Na zelí polo...

Drůbeží salát jemný

Drůbeží salát jemný

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g vařeného drůbežího masa, 200 g vařeného celeru, 150 g sterilovaných okurek, 1 jablko, 100 g hrášku, špetka soli a pepře, 1 lžička worcesterové omáčky, 50 g majonézy, 100 ml ušlehané šlehačky

Do mísy dáme nakrájené vařené drůbeží maso, nakrájený vařený celer, pokrájené okurky, nadrobno nakrájené jablko a hrášek. Dochutíme solí, pepřem, worcesterem a poté promícháme s majonézou a šlehačkou. Vše dobře promícháme.

Zapečená kuřecí prsa s lečem a nivou

Zapečená kuřecí prsa s lečem a nivou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g kuřecích prsou, 1 sklenka leča, 100 g anglické slaniny, 1 pórek, 100 g Nivy, 50 ml rostlinného oleje

Kuřecí nebo krůtí prsa omyjeme a lehce naklepeme. Poté je narychlo a naprudko orestujeme na pánvi. Do zapékací mísy dáme olej, přidáme pórek nakrájený na kolečka, pokrájenou anglickou slaninu na kostičky. Na to položíme prsa, zakápneme lečem a dám...

stránka: