Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty z kategorie Hlavní chod - stránka 25

Kuře s jablky

Kuře s jablky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kuře, 4 jablka, 80 g másla, podle chuti sůl, 1 lžíce drcených vlašských ořechů, 2-3 lžíce rybízového džemu

Kuře osolíme a na másle pečeme dorůžova. Před dopečením k němu přidáme neloupaná rozpůlená jablka. Jablka vyplníme džemem smíchaným s ořechy. Kuře dopečeme.

Hovězí guláš s olivami

Hovězí guláš s olivami

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g hovězího zadního, 4 cibule, 2 mrkve, 1/4 celeru, 3 lžíce sádla, 3 lžíce rajčatového protlaku, špetka soli, špetka pepře, 4 kuličky nového koření, 2 bobkové listy, 20 g hladké mouky, 20 g slunečnicového oleje, 80 g oliv

Na sádle osmahneme cibuli, přidáme maso na kostičky a orestujeme, osolíme,opepříme. Přidáme protlak, nové koření, bobkový list, všechno podlijeme vodou a dusíme pod pokličkou. Na nudličky nakrájíme celer a mrkev a vmícháme k téměř měkkému masu. Z ...

Čočka na husto

Čočka na husto

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

kousek česneku, 35 dkg čočky, troška majoránky, 1-3 lžíce hladké mouky, 2 lžíce slunečnicového oleje, špetka soli, 2 lžíce zakysané smetany

Čočku uvaříme spolu s majoránkou, poté zahustíme moukou. Přidáme 2 lžíce oleje, ochutíme solí a mačkaným česnekem. Na konec zamícháme zakysanou smetanu.

Kuřecí rizoto

Kuřecí rizoto

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g dlouhozrnné rýže, 1 cibule, 200 g kuřecích prsou, 2 lžíce sójové omáčky, špetka oregana, špetka soli, 100 g strouhaného sýru, 1 kostka drůbežího bujónu, 200 g mražené zeleninové směsi

Cibuli nakrájím nadrobno a zpěním na rozpáleném oleji. Přidáme maso na nudličky a restujeme. Přidáme zeleninovou směs a restujeme. Dochutíme sojovou omáčkou a bujonem. Podlijeme vodou, přidáme rýži a dusíme 20 minut.

Hovězí na česneku s rýží

Hovězí na česneku s rýží

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g hovězí zadní, 50 g slaniny, 50 ml slunečnicového oleje, 50 g cibule, 40 g česneku, 1 balení hovězího bujónu, hladká mouka na zahuštění, voda na podlévání

Na oleji pozvolna rozpustím rozkrájenou slaninu. Hovězí maso zprudka opečeme na tuku se slaninou, přidáme nasekanou cibuli a česnek, krátce restujeme. Podlijeme vodou, přidáme bujon a pod pokličkou zvolna dusím v troubě do měkka 120-150 minut při ...

Co dům dal, s těstovinami

Co dům dal, s těstovinami

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

50 g hlívy ústřičné, 2 papriky, 2 listy řapíkatého celeru, 400 g špekáčků, 1 cibule, 100 g 45% eidamu, 5 vejcí, špetka soli, špetka pepře, 200 g drobných těstovin, 2-3 lžíce slunečnicového oleje

Zeleninu očistíme a nakrájíme na proužky, nebo na drobno. Sýr nastrouháme na slzičkovém struhadle, špekáčky na kostičky. Drobnější těstoviny uvaříme dle návodu. Ve větší pánvi na oleji restujeme zeleninu asi 5 minut, dokud paprika trochu nezměkne....

Guláš z hub

Guláš z hub

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 cibule, 750 g hub, špetka kmínu, 1/2 lžičky mleté papriky , 1 lžíce hladké mouka, špetka pepře, 2 lžíce rajčatového protlaku, špetka soli, 60 g ztuženého pokrmového tuku

Na tuku zpěníme cibuli, přidáme nakrájené houby, česnek utřený se solí, kmín, sladkou papriku a dusíme 15 minut. Guláš zahustíme moukou - usmažíme ji, podlijeme, přidáme protlak a provaříme.

Plátky z vepřového karé

Plátky z vepřového karé

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g vepřového karé, 2 papriky (kapie), 2 rajčata, papriková 1 ks klobásy, 1 cibule, 2 lžíce slunečnicového oleje, 1 kalíšek zeleninového bujónu

Vepřové karé nakrájíme na plátky a naklepeme, zeleninu nakrájíme na kousky a paprikovou klobásu na kolečka. Na pánvi začneme opékat masové plátky dozlatova, přidáme cibuli a ostatní zeleninu i rajčata. Přilijeme trochu vody a pomalu dusíme, dokud ...

Tvarohový nákyp s višněmi

Tvarohový nákyp s višněmi

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

4 vejce, 80 g másla, 120 g cukru krupice, 500 g sladkého jemného tvarohu, 150 g krupice, 1/2 balení prášku do pečiva, troška citronové kůry, 500 g višní, 50 g cukru moučka na višně, 1/4 l smetany

Žloutky utřeme s máslem a cukrem do pěny, přidáme prolisovaný tvaroh, prášek smíchaný s krupicí, kůru a nakonec pevný sníh z bílků. Dáme do vymazané zapékací misky zvolna upéci (170-200°C). Pak nákyp zalijeme smetanou, ve kterém rozmícháme odpecko...

Kapří špíz s bazalkovou omáčkou

Kapří špíz s bazalkovou omáčkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 lžička bazalky, 200 g bílého jogurtu, 2 cibule, 5 lžic citronové šťávy, 600 g kapra, 2-4 lžíce slunečnicového oleje, 2 papriky (kapie), špetka pepře, špetka soli, 150 g žampionů

Filety potřeme citron. šťávou, osolíme, opepříme, nakrájíme na kostky, dáme do ledničky na 15 minut. Mezitím si cibuli nakrájíme na plátky, žampiony malé necháme vcelku, papriky nakrájíme na kostičky. Na špejle střídavě napichujeme kapra, zeleninu...

Hovězí kostky v salátě

Hovězí kostky v salátě

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 lžíce slunečnicového oleje, 1 velká cibule, 400 g hovězího předního masa, 1 lžička soli, mletý černý pepř, 1 kostka hovězího bujónu, 1 miska listového salátu, 2 lžíce hladké mouky, 2 menší sterilované okurky, 1 lžička cukr krupice

Oloupanou a na drobno nakrájenou cibuli na oleji usmažíme dorůžova. Přidáme na kostky nakrájené maso, orestujeme, osolíme, opepříme a podlijeme vodou. Za občasného zamíchání a podlévání vodou dusíme do změknutí masa. Poté omáčku zahustíme moukou ...

Chřestové opečenky

Chřestové opečenky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

80 g chřestu, 5 g cibule, 1/2 vejce, 25 g brambor, 5 g polohrubé mouky, špetka soli, špetka pepře, 10 g tuku

Nastrouhaný chřest promícháme se strouhanou cibulí, bramborami, vejcem a moukou, osolíme, okořeníme. Lžíci klademe do rozpáleného tuku, rozetřeme na placičky a pečeme po obou stranách.

Chřestová omeleta

Chřestová omeleta

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

70 g chřestu, 1 vejce, špetka soli, 5 g tuku

Jemně pokrájený vařený chřest osmahneme na tuku, zalijeme osoleným vejcem a necháme ztuhnout. Podáváme se zelenou natí.

Medailonky z vepřové panenky s pečenými cherry rajčátky a čerstvými fettuccine

Medailonky z vepřové panenky s pečenými cherry rajčátky a čerstvými fettuccine

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

150 g vepřové panenky, 100 g čerstvé fettucine, 4 lístky čerstvé bazalky, 2 dcl smetany na vaření, 5 cherry rajčátek , olivový olej, sůl, pepř

Panenku nakrájíme na 3 medailonky a zprudka opečeme na olivovém oleji na pánvi. Pánev vložíme do předem vyhřáté trouby na 180°C spolu s cherry rajčátky. Čerstvé fettucine ponoříme do vroucí osolené vody a vaříme 5 minut. Na druhou pánev nalijeme...

Rajčata s kuřetem

Rajčata s kuřetem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

60 g rajčat, 40 g kuřete, 10 g mandlí, 10 g cibule, 5 g citronové kůry, 1 kapka citronové šťávy, 1 kapka sójové omáčky, 1 kapka worcesterové omáčky, 2,5 g cukru krupice, 0,5 dcl drůbežího vývaru, 10 g tuku, troška pepře, troška zázvoru, kousek chilli papričky, špetka soli

Osolená, pokrájená rajčata, cibuli s utřeným česnekem a kůrou dusíme ve vývaru do měkka. Vařené maso (nakrájené na nudličky) s kořením a posekanými mandlemi osmahneme na rozpáleném tuku, přidáme rozdušená rajčata, sójovou omáčku, worcester a citró...

Vařené zelí s vepřovým masem

Vařené zelí s vepřovým masem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

70 g bílého zelí nakrájené na nudličky, 40 g vepřového masa, 10 g cibule, 5 g česneku, 0,15 dcl smetany, 5 g tuku, 5 g hladké mouky, troška kmínu, špetka soli, troška pepře, troška octu, 1 g cukru krupice

Zelí uvaříme ve vodě s masem, kmínem, pepřem a solí. Na tuku zpěníme cibulku s česnekem, zaprášíme moukou, zalijeme smetanou, vodou se zelím, popřípadě okyselíme a přisladíme a dobře povaříme. Do omáčky dáme zelí a podáváme s pokrájeným masem.

Nepravý mozeček

Nepravý mozeček

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g pórku, 1 vejce, špetka soli, špetka pepře, 5 g tuku

Na jemná kolečka pokrájený pórek osmahneme a dusíme na tuku do poloměkka. Osolíme, okořeníme, dáme vejce a necháme, až ztuhne. Podáváme se zelenou natí.

Mrkev s rybím filé

Mrkev s rybím filé

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

70 g mrkve, 10 g křenu, 40 g rybího filé, 10 g tuku, troška pepře, 1 bobkový list, troška nového koření, špetka soli

Na kostičky nakrájenou a okořeněnou rybu a mrkev opečeme na tuku a dusíme ve vlastní šťávě do měkka. Před koncem dušení přidáme strouhaný křen a dobře promícháme.

Rajčatový pilaf

Rajčatový pilaf

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

80 g rajčat, 40 g rýže, 1 dcl vývaru, 10 g tuku, troška Vegety speciál, špetka soli, troška zelené natě

Pokrájená, osolená, okořeněná rajčata osmahneme na tuku, promícháme se spařenou rýží a zelenou natí, zalijeme vývarem a pečeme do měkka.

Lehká rajčatová rýže

Lehká rajčatová rýže

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

60 g rajčat, 40 g rýže, 10 g cibule, 1,5 dcl vývaru, 5 g másla, troška hřebíčku, troška pepře, troška bobkového listu, špetka soli, troška zelené natě

Rýži osmahneme na zpěněné cibulce, až začne skelnatět. Pak přidáme pokrájená rajčata, podlijeme vývarem, okořeníme, promícháme se zelenou natí a necháme, až se všechna tekutina vydusí.

Mrkev s kuřetem

Mrkev s kuřetem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

80 g mrkve, 40 g kuřete, 10 g tuku, 0,3 dcl drůbežího vývaru, špetka soli, troška koření na kuře

Okořeněné, osolené, na nudličky pokrájené kuře opečeme na tuku se strouhanou mrkví, podlijeme vývarem a dusíme do měkka.

Krůtí kousky v pórku

Krůtí kousky v pórku

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

350 g krůtího prsa, 1 kostka drůbežího bujónu, 2 cibule, 3 lžíce slunečnicového oleje, 1/4 lžičky mletého pepře, 200 g pórku, sůl, 1 lžička Solamylu

Krůtí prso nakrájíme na kousky. Oloupanou cibuli nakrájíme na půlkolečka. Pórek dobře omyjeme, odkrojíme tmavou část a světlou část nakrájíme na půlkolečka. V pánvi na rozehřátém oleji orestujeme mírně osolené maso s cibulí, dokud není měkké. Poté...

Zapečený celer s vejci a slaninou

Zapečený celer s vejci a slaninou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g celeru, 1 vejce, 0,3 dcl smetany, 10 g slaniny, troška celerové natě

Uvařený celer nastrouháme na hrubším struhadle, osolíme, promícháme se zelenou natí, po zahřátí v troubě zalijeme vejcem rozmíchaným se smetanou a upečeme do žluta. Kdo má chuť může celer před přípravou osmahnout na slanině.

Omeleta s mrkví

Omeleta s mrkví

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

70 g mrkve, 1 vejce, špetka soli, 10 g strouhaného sýru, 5 g tuku

Na nudličky nakrájenou mrkev osmahneme na tuku a dusíme ve vlastní šťávě do měkka. Pak ji přelijeme osoleným, rozšlehaným vejcem a necháme ztuhnout. Na talíři omeletu přeložíme a sypeme sýrem.

Mrkvový guláš s hovězím masem

Mrkvový guláš s hovězím masem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

60 g mrkve, 40 g hovězího masa, 10 g cibule, 5 g česneku, troška pepře, troška mleté papriky, troška majoránky, špetka soli, 5 g tuku

Osolené a okořeněné maso opečeme na zpěněném tuku s cibulkou a s česnekem. Podlijeme vodou, dusíme do poloměkka, pak přidáme mrkev a dodusíme do měkka. Guláš můžeme dodusit v troubě.

stránka: