Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty z kategorie Hlavní chod - stránka 22

Krůtí závitek se špenátem

Krůtí závitek se špenátem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

4 krůtí plátky - prsa, 1 dle potřeby, pepř mletý dle potřeby, 4 plátky anglické slaniny, 2 balení špenátu listového, 2 cibule, 1/2 sklenky mléka, 8 stroužků česneku, 2 - 3 lžíce hladké mouky, 4 lžíce sádla na opečení masa, 4 lžíce másla pod špenát

Špenát připravíme obvyklým způsobem. Na másle zpěníme pokrájenou cibuli, zaprášíme moukou, lehce osmahneme, podlijeme mlékem, uděláme jíšku, na kterou vložíme zmrazený špenát, dle potřeby podlijeme malinko vodou, krátce povaříme, osolíme a přidáme...

Krůtí kousky se žampióny

Krůtí kousky se žampióny

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g krůtích prsou, 200 g žampionů, plátek másla, 1 menší cibule, 2 lžičky Mexického koření, polohrubá mouka na zahuštění, špetka soli

Maso nakrájíme na kousky, cibuli nadrobno a žampióny na plátky. Na másle usmažíme cibuli do sklovita. Přidáme nakrájené maso, orestujeme ze všech stran, osolíme a přidáme koření. Zamícháme a ihned podlijeme vodou. K téměř udušenému masu přidáme ža...

Kuře na paprice na divoko

Kuře na paprice na divoko

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1/2 kuřete, 4 mrkve, 2 bobkové listy, 6 cibulí, 2-3 lžíce mleté sladké papriky, 4 lžíce slunečnicového oleje, 300 ml polotučného mléka, 200 ml zakysané smetany, 1 lžíce grilovacího koření, 1/2 zeleninového bujónu, 1 1/2 l vody, troška barevného pepře, 2-3 lžíce hladké mouky na zahuštění

Mrkev, cibuli očistíme a nakrájíme na kostičky. Osmažíme na oleji a přidáme omyté a osolené kuře. Orestujeme a kuře necháme zatáhnout. Vložíme bobkový list, pepř, papriku, grilovací koření na drůbež. Zalijeme zeleninovým vývarem domácím nebo 1/2 k...

Krůtí mix

Krůtí mix

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g brambor, 100 g Moravské uzené , 100 g anglické slaniny, 1 konzerva červených fazolí ve slaném nálevu, 2 lžíce slunečnicového oleje, špetka soli, 2 lžičky Mexického koření, 2 vařená vejce, 2 stroužky česneku, 400 g krůtích prsou, 4 lžíce škrábané mrkve

Oškrábané a omyté brambory uvaříme v osolené vodě do měkka a vejce natvrdo. Maso nakrájíme na kousky, nebo na nudličky. Uzené nakrájíme na širší nudličky a anglickou na tenké. Oloupaný česnek nastrouháme na jemno a očištěnou mrkev naškrábeme škrab...

Kapustové čevabčiči

Kapustové čevabčiči

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

10 g cibule, 5 g česneku, 70 g hlávkové kapusty, troška majoránky, troška pepře, špetka soli, 10 g ztuženého pokrmového tuku, 1 vejce, 30 g vepřového masa

Uvařenou kapustu umeleme s masem a cibulí. Přidáme vejce, utřený česnek, osolíme, okořeníme a dobře promícháme. Tvoříme malé šišky, které opékáme na rozpáleném tuku.

Kapusta jako mozeček s vejci

Kapusta jako mozeček s vejci

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

10 g anglické slaniny, 10 g cibule, 80 g hlávkové kapusty, troška kmínu, špetka soli, 1 vejce

Posekanou vařenou kapustu osmahneme na slanině a zpěněné cibulce s kmínem, osolíme a podusíme do měkka. Do vysmahnutého vlijeme vejce a když začne houstnout, vmícháme zelenou nať.

Květákové smaženky

Květákové smaženky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

30 g krupice vařené v mléce, 80 g květáku, troška muškátového květu, 10 g strouhanky, špetka soli, 10 g tuku, 1 vejce

Na drobno nasekaný květák smícháme s krupicí a žloutkem, solí, kořením a nakonec vmícháme z bílku tuhý sníh. Lžící vytváříme placičky, které popř. obalíme ve strouhance a osmažíme je po obou stranách dozlatova.

Vločkovo-brokolicové bramboráčky

Vločkovo-brokolicové bramboráčky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

7 brambor, 3 lžíce vařené brokolice, 1 hrnek ovesných vloček (mleté), 2-3 stroužky česneku, 1 lžička majoránky, 2 lžičky soli, 1 lžíce petrželové natě sušené, 1 lžíce pažitky, troška barevného pepře, 1-2 mrkve

Brambory a mrkev očistíme a nastrouháme na jemném struhadle. Česnek oloupeme a prolisujeme. Přidáme mleté ovesné vločky. Vidličkou rozmačkáme uvařenou brokolici. Dochutíme majoránkou, petrželkou, pažitkou, solí a pepřem. Tvoříme bramboráčky, které...

Vařený květák s vinnou omáčkou

Vařený květák s vinnou omáčkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1/4 kostky bujónu, 0,3 dcl kečupu, 120 g květáku, 0,5 dcl vinné omáčky, 15 g strouhaný sýr, špetka soli, 10 g tuku

Dobře očištěné květákové růžičky vložíme do vroucí osolené vody nebo bujónu a vaříme do měkka. Podáváme polité tukem a posypané sýrem nebo kečupem nebo vinnou omáčkou. Vinná omáčka: 1 žloutek utřeme s cukrem (25 g), přidáme citrónovou šťávu (0,1 ...

Dušený květák alá Čína

Dušený květák alá Čína

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

10 g cibule, 2,5 g cukru moučka, 5 g česneku, 100 g květáku, 0,5 dcl vína, 5 g škrobu, 3 - 5 kapek sójové omáčky, troška pepře, 10 g tuku, 3 - 5 kapek worcesterové omáčky, troška zázvoru

Nadrobno rozebraný květák osmahneme na tuku s cibulí a česnekem, okořeníme, dáme sójovou omáčku, worcester, glutasol, cukr, podlijeme vínem a dusíme do měkka. Před koncem dušení přidáme škrob rozmíchaný v trošce vody.

Pečený květák se smetanou

Pečený květák se smetanou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

120 g květáku, troška muškátového květu, troška pepře, troška petrželové natě, 0,3 dcl smetany, špetka soli, 5 g tuku

Na růžičky rozebraný květák přelijeme vařící smetanou s tukem a kořením a necháme péci v troubě do měkka. Může péct i v alobalu.

Květák s vejcem

Květák s vejcem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

80 g květáku, troška zelené natě, troška pepře, špetka soli, 5 g tuku, 1 vejce

Na drobné růžice rozebraný květák osmahneme na tuku, osolíme, okořeníme, přidáme vejce a mícháme, až vejce začne tuhnout. Podáváme se zelenou natí.

Květákové květy

Květákové květy

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

5 g cibule (kolečka), troška grilovacího koření, 30 g květáku (uvařený do poloměkka), 5 g plátkového sýru, 5 g plátkového salámu, 5 g tuku

Květákové růžice podélně nařízneme (od květu ke košťálu) a do řezu vložíme plátek salámu a kolečko cibule či pórku. Okořeníme, poklademe plátkem sýra a necháme v troubě zapéci, příp. zabalíme do alobalu.

Kapustové palačinky

Kapustové palačinky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

70 g hlávkové kapusty, 0,5 dcl mléka, 25 g polohrubé mouky, troška pepře, špetka soli, 10 g tuku, 1 vejce

Do rozšlehaného vejce s moukou a mlékem vmícháme jemně pokrájenou, uvařenou kapustu, osolíme, okořeníme. Na rozpáleném tuku smažíme palačinky.

Květákové špízy

Květákové špízy

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

20 g cibule, 1 troška grilovacího koření, 60 g květáku (uvařený do poloměkka), 15 g plátkového sýru, 40 g uzeniny, 10 g tuku

Na špízovou jehlu postupně napichujeme cibuli, květák, uzeninu, květák. Okořeníme, opečeme na rozpáleném tuku a dodusíme do měkka, popř. ještě zapečeme s plátkovým sýrem.

Jehněčí maso s kůrčičkou z brambor a sýra

Jehněčí maso s kůrčičkou z brambor a sýra

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g jehněčí kýty, 40 g přepuštěného másla, 1 cibule, špetka soli, troška pepře, 300 g mrkve, 500 g fazolek (zelené fazolové lusky), 1/4 lžičky tymiánu (Mateřídouška obecná), 250 ml masového vývaru, 400 g brambor, 150 g ementalu, 1/8 l smetany ke šlehání (šlehačka), 1/4 lžičky mleté papriky

Maso omyjeme a pokrájíme na kostky. V hlubší pánvi je opečeme ze všech stran na přepuštěném másle spolu s kostičkami cibule. Osolíme je a opepříme a poté přidáme 1/8 l vody. Necháme asi tak 30 minut dusit. Poté očistíme a omyjeme mrkev i fazole. M...

Zapečený nákyp z rýže a ovoce

Zapečený nákyp z rýže a ovoce

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g rýže, smetana či mléko dle potřeby, 1 vejce, 1 - 2 lžíce cukru krupice, voda dle potřeby, 2 - 3 balení skořicového cukru na posypání, 1/2 lžičky soli, švestky na povrch dle potřeby, 5 - 6 jablek

Rýži uvaříme téměř doměkka v osolené vodě. Ke skoro dovařené vlijeme smetanu či mléko a 2 lžíce másla, trochu přisladíme. Směs musí mít hustotu hustší kaše. Raději lehce mícháme, aby se rýže nepřipálila. Mezitím rozkrájíme neloupaná jablka na čtvr...

Smetanové prstýnky s eidamem na vepřové panence

Smetanové prstýnky s eidamem na vepřové panence

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

800 g brambor, 60 g másla, 2 žloutky, 150 g smetany, 150 g eidamu, špetka soli, špetka pepře, špetka muškátového ořechu, 2 kousky vepřové panenky po 350 g, 1,5 l zeleninového vývaru, 500 g listového špenátu, 40 g přepuštěného másla, 2 stroužky česneku

Brambory oloupeme a nakrájíme na hrubé kostky a uvaříme v osolené vodě doměkka. Poté je prolisujeme lisem na brambory a vymícháme dohladka spolu se žloutky, změklým máslem, smetanou a na jemno nastrouhaným eidamem. Maso vložíme asi na 15 minut do ...

Lasagně s chřestem

Lasagně s chřestem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

9 plátků celozrných lasagní, 1 kg zeleného chřestu, 40 g másla, 2 lžíce celozrné mouky, 500 ml mléka, 100 g strouhaného sýra, špetka soli, špetka pepře, špetka nastrouhaného muškátového ořechu

Plátky lasagní uvaříme v lehce osolené vodě al dente. Vyjmeme je a propláchneme studenou vodou a necháme okapat. Chřest oloupeme a uvaříme v osolené vodě. Rozehřejeme máslo, osmahneme mouku a přidáme mléko, za stálého míchání přivedeme k varu a va...

Těstoviny s anglickou a sýrem

Těstoviny s anglickou a sýrem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g vařených těstovin, 100 g anglické slaniny, 1 lžíce slunečnicového oleje, 100 g mražené zeleninové směsi, špetka soli, špetka pepře, 100 g plísňového sýru, 3 vejce

Na oleji krátce orestujeme anglickou slaninu a poté přidáme zeleninu. Opékáme na mírném plameni tak dlouho, dokud zelenina nezměkne. Přidáme rozdrobený sýr, promícháme a vmícháme uvařené těstoviny. Do směsi vylijeme rozklepnutá vejce, osolíme, ope...

Květák s vepřovým masem

Květák s vepřovým masem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

10 g cibule, 60 g květáku, troška muškátového květu, troška pepře, špetka soli, 5 g tuku, 1/2 g vejce, 40 g vepřového masa

Na nudličky nakrájené, osolené a okořeněné maso osmahneme s drobnými růžicemi květáku na zpěněné cibulce a dusíme ve vlastní šťávě do měkka. Na závěr šťávu zahustíme vejcem a ochutíme zelenou natí.

Květáková musaka s těstíčkem

Květáková musaka s těstíčkem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

10 g cibule, 60 g květáku (uvařený do poloměkka), 10 g másla, 0,15 dcl mléka, 30 g mletého masa, 20 g hladké mouky, troška pepře, špetka soli, 10 g tuku, 1,5 vejce, 0,15 dcl zakysané smetany

Menší růžice květáku a košťál rozkrájený na kolečka obalujeme v těstíčku z 1/2 vejce, mouky a mléka. Smažíme dozlatova na rozpáleném tuku. V tomtéž oleji osmahneme dobře pokrájenou cibulku, přidáme mleté maso, osmažíme je a do mírně prochladlé smě...

Brambory zapékané s čerstvým kyselým zelím

Brambory zapékané s čerstvým kyselým zelím

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g brambor, 150 ml smetany ke šlehání (šlehačka), špetka soli, špetka pepře, špetka muškátového ořechu, 2 lžíce petrželové natě, 1 cibule, 1 lžíce margarinu, 500 g kyselého zelí, 1 jablko, 1 šálek zeleninového vývaru, 50 g strouhaného parmazán/parmezán

Brambory uvaříme ve slupce v malém množství vody asi 30 minut, poté je slijeme a necháme vystydnout. Pak oloupeme a nakrájíme na tenčí plátky. Smetanu dobře promícháme se solí, pepřem,muškátovým oříškem a na jemno nasekanou petrželkou. Cibuli olou...

Gratinované brambory se sýrem

Gratinované brambory se sýrem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g brambor, 200 g cukety, 150 g žampionů, 200 g smetanového sýra, 2 lžíce smetany ke šlehání (šlehačka), 75 g parmezánu, 1 vejce, špetka soli, špetka pepře

Brambory omyjeme a oloupeme. Oloupané brambory opláchneme a také si očistíme cuketu a žampiony. Všechny 3 druhy zeleniny si nastrouháme na stejně silné plátky, ale ne moc silné. Zapékací formu vymažeme a navrstvíme do ní plátky brambor, cuket a hu...

Marinované Pangasové řízečky

Marinované Pangasové řízečky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

700 g pangasiuse, 1 slepičí vejce, 3 lžíce Řeckého jogurtu, 1 lžíce majonézy, 1 lžička pažitky, 1 lžička citronové šťávy, 1 lžička limetové šťávy 100%, 4 jehličky-lístečky rozmarýnu

Z bílého jogurtu, majonézy, pažitky, citronové a limetové šťávy si vytvoříme marinádu. Dochutíme solí a pepřem. Nakonec přidáme nasekané 4 tenké jehličky - lístečky rozmarýnu. Filety Pangase omyjeme a osušíme, osolíme. Nakrájíme na řízečky a vloží...

stránka: