Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty z kategorie Hlavní chod - stránka 22

Krůtí kousky se žampióny

Krůtí kousky se žampióny

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g krůtích prsou, 200 g žampionů, plátek másla, 1 menší cibule, 2 lžičky Mexického koření, polohrubá mouka na zahuštění, špetka soli

Maso nakrájíme na kousky, cibuli nadrobno a žampióny na plátky. Na másle usmažíme cibuli do sklovita. Přidáme nakrájené maso, orestujeme ze všech stran, osolíme a přidáme koření. Zamícháme a ihned podlijeme vodou. K téměř udušenému masu přidáme ža...

Kuře na paprice na divoko

Kuře na paprice na divoko

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1/2 kuřete, 4 mrkve, 2 bobkové listy, 6 cibulí, 2-3 lžíce mleté sladké papriky, 4 lžíce slunečnicového oleje, 300 ml polotučného mléka, 200 ml zakysané smetany, 1 lžíce grilovacího koření, 1/2 zeleninového bujónu, 1 1/2 l vody, troška barevného pepře, 2-3 lžíce hladké mouky na zahuštění

Mrkev, cibuli očistíme a nakrájíme na kostičky. Osmažíme na oleji a přidáme omyté a osolené kuře. Orestujeme a kuře necháme zatáhnout. Vložíme bobkový list, pepř, papriku, grilovací koření na drůbež. Zalijeme zeleninovým vývarem domácím nebo 1/2 k...

Krůtí mix

Krůtí mix

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g brambor, 100 g Moravské uzené , 100 g anglické slaniny, 1 konzerva červených fazolí ve slaném nálevu, 2 lžíce slunečnicového oleje, špetka soli, 2 lžičky Mexického koření, 2 vařená vejce, 2 stroužky česneku, 400 g krůtích prsou, 4 lžíce škrábané mrkve

Oškrábané a omyté brambory uvaříme v osolené vodě do měkka a vejce natvrdo. Maso nakrájíme na kousky, nebo na nudličky. Uzené nakrájíme na širší nudličky a anglickou na tenké. Oloupaný česnek nastrouháme na jemno a očištěnou mrkev naškrábeme škrab...

Kapustové čevabčiči

Kapustové čevabčiči

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

10 g cibule, 5 g česneku, 70 g hlávkové kapusty, troška majoránky, troška pepře, špetka soli, 10 g ztuženého pokrmového tuku, 1 vejce, 30 g vepřového masa

Uvařenou kapustu umeleme s masem a cibulí. Přidáme vejce, utřený česnek, osolíme, okořeníme a dobře promícháme. Tvoříme malé šišky, které opékáme na rozpáleném tuku.

Kapusta jako mozeček s vejci

Kapusta jako mozeček s vejci

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

10 g anglické slaniny, 10 g cibule, 80 g hlávkové kapusty, troška kmínu, špetka soli, 1 vejce

Posekanou vařenou kapustu osmahneme na slanině a zpěněné cibulce s kmínem, osolíme a podusíme do měkka. Do vysmahnutého vlijeme vejce a když začne houstnout, vmícháme zelenou nať.

Květákové smaženky

Květákové smaženky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

30 g krupice vařené v mléce, 80 g květáku, troška muškátového květu, 10 g strouhanky, špetka soli, 10 g tuku, 1 vejce

Na drobno nasekaný květák smícháme s krupicí a žloutkem, solí, kořením a nakonec vmícháme z bílku tuhý sníh. Lžící vytváříme placičky, které popř. obalíme ve strouhance a osmažíme je po obou stranách dozlatova.

Vločkovo-brokolicové bramboráčky

Vločkovo-brokolicové bramboráčky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

7 brambor, 3 lžíce vařené brokolice, 1 hrnek ovesných vloček (mleté), 2-3 stroužky česneku, 1 lžička majoránky, 2 lžičky soli, 1 lžíce petrželové natě sušené, 1 lžíce pažitky, troška barevného pepře, 1-2 mrkve

Brambory a mrkev očistíme a nastrouháme na jemném struhadle. Česnek oloupeme a prolisujeme. Přidáme mleté ovesné vločky. Vidličkou rozmačkáme uvařenou brokolici. Dochutíme majoránkou, petrželkou, pažitkou, solí a pepřem. Tvoříme bramboráčky, které...

Vařený květák s vinnou omáčkou

Vařený květák s vinnou omáčkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1/4 kostky bujónu, 0,3 dcl kečupu, 120 g květáku, 0,5 dcl vinné omáčky, 15 g strouhaný sýr, špetka soli, 10 g tuku

Dobře očištěné květákové růžičky vložíme do vroucí osolené vody nebo bujónu a vaříme do měkka. Podáváme polité tukem a posypané sýrem nebo kečupem nebo vinnou omáčkou. Vinná omáčka: 1 žloutek utřeme s cukrem (25 g), přidáme citrónovou šťávu (0,1 ...

Dušený květák alá Čína

Dušený květák alá Čína

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

10 g cibule, 2,5 g cukru moučka, 5 g česneku, 100 g květáku, 0,5 dcl vína, 5 g škrobu, 3 - 5 kapek sójové omáčky, troška pepře, 10 g tuku, 3 - 5 kapek worcesterové omáčky, troška zázvoru

Nadrobno rozebraný květák osmahneme na tuku s cibulí a česnekem, okořeníme, dáme sójovou omáčku, worcester, glutasol, cukr, podlijeme vínem a dusíme do měkka. Před koncem dušení přidáme škrob rozmíchaný v trošce vody.

Pečený květák se smetanou

Pečený květák se smetanou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

120 g květáku, troška muškátového květu, troška pepře, troška petrželové natě, 0,3 dcl smetany, špetka soli, 5 g tuku

Na růžičky rozebraný květák přelijeme vařící smetanou s tukem a kořením a necháme péci v troubě do měkka. Může péct i v alobalu.

Květák s vejcem

Květák s vejcem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

80 g květáku, troška zelené natě, troška pepře, špetka soli, 5 g tuku, 1 vejce

Na drobné růžice rozebraný květák osmahneme na tuku, osolíme, okořeníme, přidáme vejce a mícháme, až vejce začne tuhnout. Podáváme se zelenou natí.

Květákové květy

Květákové květy

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

5 g cibule (kolečka), troška grilovacího koření, 30 g květáku (uvařený do poloměkka), 5 g plátkového sýru, 5 g plátkového salámu, 5 g tuku

Květákové růžice podélně nařízneme (od květu ke košťálu) a do řezu vložíme plátek salámu a kolečko cibule či pórku. Okořeníme, poklademe plátkem sýra a necháme v troubě zapéci, příp. zabalíme do alobalu.

Kapustové palačinky

Kapustové palačinky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

70 g hlávkové kapusty, 0,5 dcl mléka, 25 g polohrubé mouky, troška pepře, špetka soli, 10 g tuku, 1 vejce

Do rozšlehaného vejce s moukou a mlékem vmícháme jemně pokrájenou, uvařenou kapustu, osolíme, okořeníme. Na rozpáleném tuku smažíme palačinky.

Květákové špízy

Květákové špízy

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

20 g cibule, 1 troška grilovacího koření, 60 g květáku (uvařený do poloměkka), 15 g plátkového sýru, 40 g uzeniny, 10 g tuku

Na špízovou jehlu postupně napichujeme cibuli, květák, uzeninu, květák. Okořeníme, opečeme na rozpáleném tuku a dodusíme do měkka, popř. ještě zapečeme s plátkovým sýrem.

Jehněčí maso s kůrčičkou z brambor a sýra

Jehněčí maso s kůrčičkou z brambor a sýra

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g jehněčí kýty, 40 g přepuštěného másla, 1 cibule, špetka soli, troška pepře, 300 g mrkve, 500 g fazolek (zelené fazolové lusky), 1/4 lžičky tymiánu (Mateřídouška obecná), 250 ml masového vývaru, 400 g brambor, 150 g ementalu, 1/8 l smetany ke šlehání (šlehačka), 1/4 lžičky mleté papriky

Maso omyjeme a pokrájíme na kostky. V hlubší pánvi je opečeme ze všech stran na přepuštěném másle spolu s kostičkami cibule. Osolíme je a opepříme a poté přidáme 1/8 l vody. Necháme asi tak 30 minut dusit. Poté očistíme a omyjeme mrkev i fazole. M...

Zapečený nákyp z rýže a ovoce

Zapečený nákyp z rýže a ovoce

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g rýže, smetana či mléko dle potřeby, 1 vejce, 1 - 2 lžíce cukru krupice, voda dle potřeby, 2 - 3 balení skořicového cukru na posypání, 1/2 lžičky soli, švestky na povrch dle potřeby, 5 - 6 jablek

Rýži uvaříme téměř doměkka v osolené vodě. Ke skoro dovařené vlijeme smetanu či mléko a 2 lžíce másla, trochu přisladíme. Směs musí mít hustotu hustší kaše. Raději lehce mícháme, aby se rýže nepřipálila. Mezitím rozkrájíme neloupaná jablka na čtvr...

Smetanové prstýnky s eidamem na vepřové panence

Smetanové prstýnky s eidamem na vepřové panence

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

800 g brambor, 60 g másla, 2 žloutky, 150 g smetany, 150 g eidamu, špetka soli, špetka pepře, špetka muškátového ořechu, 2 kousky vepřové panenky po 350 g, 1,5 l zeleninového vývaru, 500 g listového špenátu, 40 g přepuštěného másla, 2 stroužky česneku

Brambory oloupeme a nakrájíme na hrubé kostky a uvaříme v osolené vodě doměkka. Poté je prolisujeme lisem na brambory a vymícháme dohladka spolu se žloutky, změklým máslem, smetanou a na jemno nastrouhaným eidamem. Maso vložíme asi na 15 minut do ...

Lasagně s chřestem

Lasagně s chřestem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

9 plátků celozrných lasagní, 1 kg zeleného chřestu, 40 g másla, 2 lžíce celozrné mouky, 500 ml mléka, 100 g strouhaného sýra, špetka soli, špetka pepře, špetka nastrouhaného muškátového ořechu

Plátky lasagní uvaříme v lehce osolené vodě al dente. Vyjmeme je a propláchneme studenou vodou a necháme okapat. Chřest oloupeme a uvaříme v osolené vodě. Rozehřejeme máslo, osmahneme mouku a přidáme mléko, za stálého míchání přivedeme k varu a va...

Těstoviny s anglickou a sýrem

Těstoviny s anglickou a sýrem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g vařených těstovin, 100 g anglické slaniny, 1 lžíce slunečnicového oleje, 100 g mražené zeleninové směsi, špetka soli, špetka pepře, 100 g plísňového sýru, 3 vejce

Na oleji krátce orestujeme anglickou slaninu a poté přidáme zeleninu. Opékáme na mírném plameni tak dlouho, dokud zelenina nezměkne. Přidáme rozdrobený sýr, promícháme a vmícháme uvařené těstoviny. Do směsi vylijeme rozklepnutá vejce, osolíme, ope...

Květák s vepřovým masem

Květák s vepřovým masem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

10 g cibule, 60 g květáku, troška muškátového květu, troška pepře, špetka soli, 5 g tuku, 1/2 g vejce, 40 g vepřového masa

Na nudličky nakrájené, osolené a okořeněné maso osmahneme s drobnými růžicemi květáku na zpěněné cibulce a dusíme ve vlastní šťávě do měkka. Na závěr šťávu zahustíme vejcem a ochutíme zelenou natí.

Květáková musaka s těstíčkem

Květáková musaka s těstíčkem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

10 g cibule, 60 g květáku (uvařený do poloměkka), 10 g másla, 0,15 dcl mléka, 30 g mletého masa, 20 g hladké mouky, troška pepře, špetka soli, 10 g tuku, 1,5 vejce, 0,15 dcl zakysané smetany

Menší růžice květáku a košťál rozkrájený na kolečka obalujeme v těstíčku z 1/2 vejce, mouky a mléka. Smažíme dozlatova na rozpáleném tuku. V tomtéž oleji osmahneme dobře pokrájenou cibulku, přidáme mleté maso, osmažíme je a do mírně prochladlé smě...

Brambory zapékané s čerstvým kyselým zelím

Brambory zapékané s čerstvým kyselým zelím

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g brambor, 150 ml smetany ke šlehání (šlehačka), špetka soli, špetka pepře, špetka muškátového ořechu, 2 lžíce petrželové natě, 1 cibule, 1 lžíce margarinu, 500 g kyselého zelí, 1 jablko, 1 šálek zeleninového vývaru, 50 g strouhaného parmazán/parmezán

Brambory uvaříme ve slupce v malém množství vody asi 30 minut, poté je slijeme a necháme vystydnout. Pak oloupeme a nakrájíme na tenčí plátky. Smetanu dobře promícháme se solí, pepřem,muškátovým oříškem a na jemno nasekanou petrželkou. Cibuli olou...

Gratinované brambory se sýrem

Gratinované brambory se sýrem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g brambor, 200 g cukety, 150 g žampionů, 200 g smetanového sýra, 2 lžíce smetany ke šlehání (šlehačka), 75 g parmezánu, 1 vejce, špetka soli, špetka pepře

Brambory omyjeme a oloupeme. Oloupané brambory opláchneme a také si očistíme cuketu a žampiony. Všechny 3 druhy zeleniny si nastrouháme na stejně silné plátky, ale ne moc silné. Zapékací formu vymažeme a navrstvíme do ní plátky brambor, cuket a hu...

Marinované Pangasové řízečky

Marinované Pangasové řízečky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

700 g pangasiuse, 1 slepičí vejce, 3 lžíce Řeckého jogurtu, 1 lžíce majonézy, 1 lžička pažitky, 1 lžička citronové šťávy, 1 lžička limetové šťávy 100%, 4 jehličky-lístečky rozmarýnu

Z bílého jogurtu, majonézy, pažitky, citronové a limetové šťávy si vytvoříme marinádu. Dochutíme solí a pepřem. Nakonec přidáme nasekané 4 tenké jehličky - lístečky rozmarýnu. Filety Pangase omyjeme a osušíme, osolíme. Nakrájíme na řízečky a vloží...

Smažená brukev po přírodnu

Smažená brukev po přírodnu

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

120 g brukve, 2,5 g cukru moučka, 5 g hladké mouky, 0,5 dcl tatarské omáčky, 0,3 dcl kečupu, špetka soli, 10 g tuku

Na větší tenké plátky pokrájené brukve osolíme, poprášíme cukrem a moukou a smažíme na rozpáleném tuku. Podáváme polité tatarskou či jinou studenou omáčkou nebo kečupem.

stránka: