Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty z kategorie Hlavní chod - stránka 20

Mleté hovězí maso se zeleninou

Mleté hovězí maso se zeleninou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g mletého hovězího masa, 1 lžíce másla, 1 lžička soli, 1 kostka hovězího bujónu, 100 g mrkve, 200 g kedluben, 4 lžičky polohrubé mouky, 200 ml vody, 200 g 30% smetany

Na rozehřátém másle na mírném plameni mícháme mleté maso tak dlouho, dokud se nerozdrobí. Osolíme, podlijeme vodou a vaříme 20 minut. Poté přidáme bujón, nahrubo nastrouhanou mrkev, kedlubnu a vaříme asi 10 minut. Zahustíme moukou rozmíchanou ve 2...

Vepřové plátky v tlakáči

Vepřové plátky v tlakáči

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 plátky libové vepřové plece, 1 cibule, 3 lžíce slunečnicového oleje, 2 lžičky koření Maďarský guláš, 1 lžíce kremžské hořčice, špetka soli, 3 lžičky polohrubé mouky

V tlakovém hrnci na oleji usmažíme do růžova nadrobno nakrájenou cibuli. Na ní krátce orestujeme plátky masa, přidáme sůl, hořčici, koření a podlijeme horkou vodou. Dusíme do měkka, tedy asi 30 minut. Vše zahustíme moukou rozmíchanou v trošce stud...

Chléb s knedlíkem a vejci

Chléb s knedlíkem a vejci

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 krajíce chleba, 2 plátky houskového knedlíku, 5 vajec, 6 lžic slunečnicového oleje, troška pepře, špetka soli, 1 lžička pažitky

Starší krajíce chleba a plátky knedlíku nakrájíme na kostky. Pažitku omyjeme a nakrájíme nadrobno. Vejce rozklepneme do misky, přidáme sůl, pepř, metličkou rozšleháme a nakonec přidáme nakrájenou pažitku. V teflonové pánvi rozehřejeme olej, přidám...

Kuřecí prso s jablkem

Kuřecí prso s jablkem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kuřecí prso, špetka soli, troška kari koření, 1 lžíce másla, 1 jablko

Jablko bez slupky a jádřince nakrájíme na 8 dílů, maso na nudličky. Na másle osolené maso orestujeme a přidáme díly jablek, které opečeme z obou stran. Jablka vyndáme a maso posypané kari kořením ještě krátce orestujeme.

Těstoviny se surimi a vejci

Těstoviny se surimi a vejci

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g těstovin, 2 lžíce másla, 1 lžíce slunečnicového oleje, 1/2 lžičky soli, špetka pepře, 1 cibule, 3 vejce, 250 g surimi tyčinek, 1 lžička sušené petrželky

Nakrájenou cibuli usmažíme na směsi oleje a másla do lehkého zrůžovění. Přidáme nakrájené tyčinky a krátce opečeme. Poté je rozmačkáme šťuchadlem na brambory, osolíme, opepříme a posypeme sušenou petrželkou. Vmícháme vejce, promícháme a přidáme uv...

Mexické kuřecí nudličky ve smetanové omáčce

Mexické kuřecí nudličky ve smetanové omáčce

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kuřecí prso, 3 lžíce slunečnicového oleje, 2 lžičky Mexického koření, 1 lžička mleté papriky, 1 kostka drůbežího bujónu, 2 lžíce hladké mouky, 500 ml plnotučného mléka, 50 g plátkové anglické slaniny, 100 ml horké vody

Prso nakrájené na nudličky promícháme s olejem a mexickým kořením a necháme v chladu uležet do druhého dne. Nudličky masa orestujeme do měkka, přidáme slaninu nakrájenou nadrobno a osmahneme. Posypeme paprikou a podlijeme horkou vodou s rozpuš...

Kližka na hořčici

Kližka na hořčici

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 plátky hovězí klížky, 1 cibule, 3 lžíce slunečnicového oleje, 1 kostka hovězího bujónu, 2 lžíce strouhané mrkve, 2 lžíce speciální orientální hořčice, 200 ml 30% smetany , 2 lžíce hladké mouky

Cibuli očistíme a nakrájíme na drobno. V tlakovém hrnci ji osmahneme a na ní krátce orestujeme naklepané plátky masa z obou stran. Přidáme bujón, hořčici, mrkev, podlijeme vodou a dusíme do změknutí masa. Ve smetaně rozmícháme mouku a přidáme k ma...

Hlíva s mrkví a hráškem

Hlíva s mrkví a hráškem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g hlívy ústřičné, 150 g mrkve, 150 g mraženého hrášku, 60 g másla, špetka soli, špetka bílého pepře, 1 kostka hovězího bujónu, 200 g zakysané smetany

Hlívu očistíme a nastrouháme, nebo nasekáme na drobno a mrkev nastrouháme na nudličky. V pánvi na rozehřátém másle hlívu s rozdrobeným bujónem restujeme asi 10 minut. Přidáme mrkev, hrášek a restujeme dalších 10 minut. Dochutíme solí a vmícháme sm...

Zapečený krůtí řízek s ananasem

Zapečený krůtí řízek s ananasem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 krůtí stehenní řízky, 1 konzerva ananasu, 2 šálky husté smetany, 4 lžíce kari kečupu, troška sůl, troška bílého pepře, 3 lžíce rostlinného oleje, 200 g strouhaného sýru, 1 lžíce másla

Krůtí řízky očistíme a nakrájíme na plátky. Osolíme a opepříme. Necháme po obou stranách "zatáhnout " na rozpáleném oleji s máslem na pánvi. Hustou smetanu smícháme s kari kečupem, solí a pepřem. Konzervu ananasu slijeme (kostičky). Řízky přendá...

Kuřecí maso s česnekem

Kuřecí maso s česnekem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 kuřecí stehenní řízky, 3 stroužky česneku, 1 lžička plnotučné hořčice, 1 lžička hladké mouky, 2 lžíce slunečnicového oleje, 1 lžička Drákulova smrt, 1 lžička rajčatového protlaku, špetka soli

Maso nakrájené na menší kousky orestujeme, přidáme nastrouhaný česnek, hořčici, koření, protlak a sůl. Podlijeme vodou a dusíme do měkka. Poté zahustíme moukou rozmíchanou ve vodě a povaříme.

Králík s jablky

Králík s jablky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

maso z jednoho vykostěného králíka, 3 jablka, 1 silnější plátek celeru, 3-4 stroužky česneku, 2-3 lžíce sójové omáčky, 1 lžíce soli, 2-3 lžíce kečupu, 1-2 lžičky kari koření, 2 lžíce oleje, 1 větší cibule

Maso z králíka nakrájíme na kousky. Oloupaná jablka a celer nahrubo nastrouháme do misky, přidáme lisovaný česnek a ostatní přísady (kromě cibule!), vložíme maso a pořádně promícháme. Necháme uležet v lednici do druhého dne. Následující den na ...

Kotlety s česnekem

Kotlety s česnekem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 vepřové kotlety bez kosti, 3 lžíce slunečnicového oleje, špetka soli, špetka pepře, 100 ml vody, 1 lžička plnotučné hořčice, 1 lžička sójové omáčky, 1 lžička kukuřičného škrobu, 1 lžička polévkové koření tekuté, 2 stroužky česneku

Česnek oloupeme a nastrouháme na jemné nudličky. Ve vodě rozmícháme hořčici, sójovou omáčku, tekuté polévkové koření a škrob. Kotlety z obou stran naklepeme, osolíme a opepříme. V pánvi na rozehřátém oleji je opečeme z obou stran. Poté je dáme na ...

Vepřová játra se šunkovou rýží

Vepřová játra se šunkovou rýží

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g vepřových jater, 1 lžíce slunečnicového oleje, 50 g anglické slaniny, 1 lžička Mexického koření, špetka soli, 3 lžičky hladké mouky, 200 g vařené rýže, 50 g šunky od kosti, 3 lžíce sterilovaného hrášku, 1 lžička slunečnicového oleje

Játra nakrájíme na menší kousky a anglickou slaninu na nudličky. Na lžíci oleje orestujeme játra s anglickou slaninou, poté podlijeme vodou a dusíme do změknutí jater. Přidáme koření a šťávu zahustíme hladkou moukou rozmíchanou ve studené vodě. Pr...

Kuřecí smetanové nudličky s cibulkou

Kuřecí smetanové nudličky s cibulkou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kuřecí prso, 1/2 kostky drůbežího bujónu, 3 lžíce slunečnicového oleje, 1 ks sušené chilli papričky, 1 svazek jarní cibulky, 200 g 30% smetany , 1/2 lžičky bramborového škrobu, 150 g těstovin

Prso nakrájíme na nudličky a promícháme s rozdrobeným bujónem, olejem a sušenou chilli papričkou rozdrcenou na větší kousky. V uzavřené nádobě v chladu necháme odležet do druhého dne. Cibulku očistíme a nakrájíme na kolečka, bílou a zelenou čás...

Vepřová panenka pečená

Vepřová panenka pečená

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 menší vepřová panenka, 25 dkg anglické slaniny, 1 cibule, 3-4 stroužky česneku, 250 ml šlehačky, olivový olej dle potřeby, troška soli, troška pepře, 3-4 lístky čerstvé bazalky, špetka čerstvého či sušeného tymián, 4-6 ks brambor

Vepřovou panenku podélně rozřízneme a proložíme pokrájenými plátky anglické slaniny. Na podélné misce smícháme sůl, pepř, prolisovaný česnek a nasekané bylinky (popř. sušené) a panenku ve směsi obalíme. Brambory oloupeme, pokrájíme na tenké plá...

Zapečené brambory s brokolicí

Zapečené brambory s brokolicí

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

150 g brokolice, 200 g brambor, 50 g cibulové natě, 1/2 papriky (kapie), 3 vejce, 1 balení zakysané smetany, 1 lžička soli, 1/4 lžičky pepře, 1 lžíce slunečnicového oleje, 1 lžíce bramborového škrobu, 150 g tvrdého sýra

Brambory oškrábeme, omyjeme a nakrájíme na menší kostky. Očištěnou kapii nakrájíme na 1 cm široké proužky. Brokolici zbavíme tuhých částí a nasekáme nadrobno. Naťovou cibulku nakrájíme na kolečka. Šlehačem vyšleháme zakysanou smetanu, sůl, pepř...

Hlíva s knedlíkem a vejci

Hlíva s knedlíkem a vejci

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g hlívy ústřičné, 4 plátky houskového knedlíku, 4 lžíce slunečnicového oleje, 4 vejce, troška soli, troška pepře, 1 cibule

Oloupanou, nakrájenou cibuli osmahneme na oleji, přidáme nakrájenou hlívu, osolíme, opepříme a restujeme asi 5 minut. Poté vsypeme na kostičky nakrájený knedlík a opečeme. Přidáme vejce a mícháme do ztuhnutí vajec.

Žampiónová omáčka s kuřecími nudličkami

Žampiónová omáčka s kuřecími nudličkami

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g kuřecích prsou, 1 lžíce slunečnicového oleje, troška Koření na kuře, špetka kmínu, špetka soli, 250 g žampionových hlaviček, 150 ml vody, 1 lžíce másla, 1 vrchovatá lžička hladké mouky, 1 balení smetany ke šlehání (šlehačky)

Nakrájené žampióny orestujeme na másle, osolíme, přidáme kmín, podlijeme vodou a dusíme do měkka. Zahustíme moukou rozmíchanou ve smetaně a povaříme. Na oleji orestujeme nakrájené a okořeněné maso.

Bramborový nákyp s lososem a křenem

Bramborový nákyp s lososem a křenem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g brambor, 400 ml smetany ke šlehání (šlehačky), 150 g uzeného lososa, kousek křenu , troška soli, troška Bylinkové soli, 2 lžíce másla, troška pepře, 1 lžička petrželové natě

Brambory oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Křen očistíme a nastrouháme na jemném struhadle. Smetanu dochutíme bylinkovou i kuchyňskou solí, pepřem, petrželkou a strouhaným křenem. Zapékací mísu vymažeme máslem, naskládáme 1/2 brambor zalijeme...

Plněná zapečená cuketa Rox

Plněná zapečená cuketa Rox

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

50 dkg mletého vepřového masa, 2-3 vejce, špetka mletého barevného pepře, špetka soli, 6 stroužků česneku, troška Solamylu, 1-2 cibule , 2 cukety, troška kečupu (jemného či ostrého)

Cibuli osmažíme dozlatova na sádle, přidáme mleté maso, pepř, lisovaný či jemně pokrájený česnek, a vejce, dle potřeby zahustíme Solamylem. Mladé cukety neloupeme, vydlabeme jádra, mírně osolíme, naplníme přichystanou směsí a zakapeme kečupem....

Pikantní Wraps

Pikantní Wraps

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

6 tortilla, 2 balení zakysané smetany, troška chilli omáčky, troška oregana, 3 hrnky strouhaného sýru Eidam, Gouda, Ementál, 6 plátků šunky od kosti, 6 plátků Parmské šunky, 6 lžic curry kečupu, troška soli, troška pepře, 12 oliv

Zakysanou smetanu dochutíme chilli omáčkou, oregánem, solí a pepřem. Na rozprostřenou tortillu rozetřeme curry kečup, položíme plát šunky od kosti, potřeme ochucenou smetanou, posypeme vrstvou strouhaného sýra a nahoru vložíme ještě plátek Parms...

Květák na smetaně a víně

Květák na smetaně a víně

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g vařeného římského květáku , 2 šalotky, 2 lžíce másly, 1,5 sklenky bílého vína, 1 šálek smetany ke šlehání (šlehačky), 1 šálek vody, troška šafránu, troška soli, troška pepře

Šalotku a šafrán nakrájíme nadrobno. Vložíme do pánve a restujeme na rozehřátém másle do měkka asi 3 minuty. Přilijeme víno, smetanu, vodu, přivedeme k varu a přidáme růžičky uvařeného květáku. Zakryjeme pánev a necháme 5 provařit. Dochutíme solí ...

Krůtí roláda plněná špenátem, anglickou a vejci

Krůtí roláda plněná špenátem, anglickou a vejci

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

30 g špenátu, 100 g plátkové anglické slaniny, 8 stroužků česneku, špetka pepře, 2 vejce, 350 g krůtích prsou, 1 balení kuřecího bujónu Na pánev, 1 lžíce slunečnicového oleje, 1 lžíce másla, 1 balení smetany ke šlehání (šlehačky), 1-2 lžíce hladké mouky

Česnek oloupeme, nastrouháme na jemno, anglickou slaninu a špenát nakrájíme na nudličky. Na pánvi na sucho prohřejeme anglickou slaninu, přidáme česnek (5 stroužků), pepř a vejce. Směs mícháme do ztuhnutí vajec. Plát masa naklepeme z obou stran...

Houbová smaženice s vejci z Vysočiny

Houbová smaženice s vejci z Vysočiny

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

40 dkg hříbků, 4 lžíce krupice, 6 vajec, 3 - 4 lžíce másla, 1 cibule, troška pepře, troška soli, celý kmín dle potřeby

K přípravě používám mladší hřiby, či jiné houby tuhé konzistence. Očištěné houby omyjeme, pokrájíme na menší kostky a dáme vařit spolu se solí a kmínem. Nadrobno pokrájenou cibuli osmažíme dozlatova na másle (sádle) a vmícháme do vařených hub. ...

Kližka se žampióny, olivami a smetanou

Kližka se žampióny, olivami a smetanou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g hovězí klížky, 200 g žampionů, 2 kuličky zelených oliv, 100 g libové anglické slaniny, 3 lžíce slunečnicového oleje, 1 větší cibule, 2 kostky hovězího bujónu, 400 g smetany na vaření, 3 lžíce polohrubé mouky

Maso, žampióny a olivy nakrájíme na plátky, cibuli na drobno a anglickou slaninu na nudličky. Na oleji v tlakovém hrnci orestujeme cibuli a anglickou slaninu. Na povrch položíme plátky masa, hrnec uzavřeme a velmi pomalu dusíme přibližně 10 min...

stránka: