Vepřové kotlety se zeleninou
Obtížnost
Čas přípravy
30min
Čas vaření
30min
Celkový čas
1h 0min
Porce
Nutriční hodnoty
207
kalorií
1.0g
cukrů
18.0g
tuků
1.0g
bílkovin
Příprava
Mrkev, kapii a česnek očistíme. Mrkev naškrábeme škrabkou na brambory na nudličky, česnek nastrouháme na jemno a kapii nakrájíme na tenké proužky. V teflonové pánvi na lžičce oleje mrkev s kapií pomalu orestujeme. Jakmile zelenina změkne, tak přidáme česnek a vše ochutíme Mexickým kořením. Zamícháme a zalijeme zálivkou z vody, polévkového koření, sójové a worcestrové omáčky, kečupu a škrobu. Krátce povaříme do požadované hustoty a odstavíme. Kotlety naklepeme, osolíme, opepříme a na lžíci oleje opečeme z obou stran do měkka.
Tip k receptu
Podáváme s hranolky a tatarskou omáčkou.
JanaB23. 10. 2013
Ingredience
- 3 vepřové kotlety
- 2 mrkve
- 1/2 červené papriky (kapie)
- 200 ml vody
- 1 lžíce slunečnicového oleje
- 1 lžička slunečnicového oleje
- 1 lžička Mexické koření
- 1 lžička tekutého polévkového koření
- 1 lžička sójové omáčky
- 1 lžička worcesterské (Worcesterové) omáčky
- 1 lžička kečupu
- 1 lžička kukuřičného škrobu
- špetka pepře
- špetka soli
- 1 stroužek česneku
Kategorie
Podobné recepty
© 2024, Railsformers s.r.o.