Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty z kategorie Hlavní chod - stránka 17

Jablečňáky dle Ládi

Jablečňáky dle Ládi

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 jablka, 1 hrnek hrubé mouky, 1 perník na pečení, 1 sladký bílý jogurt

Jablka omyjeme, oloupeme, zbavíme jádřinců a nastrouháme na jemno. Přidáme hrubou mouku a vypracujeme lepivé těsto, ze kterého tvoříme kuličky. Jablečňáky dáme vařit do osolené vody dokud nevyplavou. Před servírováním ozdobíme jogurtem, nastrouhan...

Masové taštičky z listového těsta

Masové taštičky z listového těsta

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 listové těsto, 3-4 kuřecí prsa, 8 plátků anglické slaniny, 8 plátků sýra, špetka soli, špetka pepře, 3 lžíce rostlinného oleje

Kuřecí prsa si nakrájíme na větší kusy, ochutíme kořením na kuřecí steaky, opečeme na pánvi po obou stranách a necháme na talíři vystydnout. Koupené listové těsto rozválíme na vále a rozkrájíme na 8 obdélníků, doprostřed každého obdélníku položíme...

Zapečené nudle s brokolicí

Zapečené nudle s brokolicí

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 brokolice, 200 g slaniny, 400 g těstovin, 4-5 slepičích vajec, 150 ml polotučného mléka, 1/2 lžičky soli, špetka saturejky

Nejdříve si těstoviny (nejlépe široké nudle) uvaříme ve slané vodě, zcedíme a necháme okapat. Mezitím opláchneme brokolici, rozdělíme na růžičky a dáme povařit do slané vody. Po chvilce ji vyjmeme, necháme vychladnout a nakrájíme. Do zapékací mísy...

Houbové placičky se sýrem

Houbové placičky se sýrem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 hrnky hub, 1-2 cibule, 1 hrnek polotučného mléka, 2 rohlíky, 2 lžíce másla, 2 slepičí vejce, 15 dkg tvrdého sýru, 1 lžička soli, troška pepře, 3 lžíce strouhanky, 150 ml rostlinného oleje

Cibuli omyjeme, oloupeme, nakrájíme na drobno a osmahneme na másle. Poté přidáme očištěné, nakrájené houby a dusíme dokud se neodpaří přebytečná voda. Rohlíky nakrájíme na kostky, vložíme do misky, přelijeme vlahým mlékem a necháme vsáknout. Ná...

Hovězí roláda s česnekovou šťávou

Hovězí roláda s česnekovou šťávou

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

450 g hovězího zadního, 50 g čerstvého Baby špenátu, 100 g libové anglické slaniny, 1 lžička slunečnicového oleje, 1 lžíce slunečnicového oleje, 2 vejce, 1/2 kostky hovězího bujónu, 5 stroužků česneku, 1 a 1/2 lžíce hladké mouky, špetka soli, špetka pepře

Anglickou a špenát nakrájíme na širší nudličky. Špenát spaříme vařící vodou a necháme na sítu okapat. Na lžičce oleje prohřejeme slaninu, přidáme vejce, osolíme, opepříme a připravíme míchaná vejce. Poté vmícháme špenát a ještě chvíli mícháme. ...

Míchaná vejce s nudlemi

Míchaná vejce s nudlemi

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g nudlí, 8 slepičích vajec, 60 g másla, 50 g tvrdého sýra, špetka soli, 1-2 lžíce sladké smetany, 1 lžíce petrželové natě

Široké nudle uvaříme v osolené vodě, scedíme je a dáme na máslo do kastrolku prohřát. Poté nudle zalijeme rozmíchanými vejci s několika lžícemi mléka, dle chuti osolíme a mícháme,až vejce ztuhnou. Před podáním vmícháme nastrouhaný sýr a sekanou p...

Smažené kosmatice

Smažené kosmatice

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1/8 l bílého vína, 4 slepičí vejce, 120 g polohrubé mouky, špetka soli, 2 hrnky rostlinného oleje

Čerstvé květy černého bezu natrháme před úplným rozvinutím. Tuhé stopky odřízneme a a pak je rychle opláchneme a otřepáním usušíme. Ve víně (nebo v mléce) rozkvedláme vejce, přimícháme mouku a sůl a vše vařečkou lehce promícháme v hustě tekoucí t...

Zapékaný pórek

Zapékaný pórek

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 pórky, 2 plátky sýra, 400 g uzeného masa, 40 g másla, 1 lžička Vegety kari, 1 šálek vývaru z kostí

Dobře očištěné a omyté středně velké pórky vložíme do vymazané ohnivzdorné misky, osolíme, posypeme kořením, zalijeme šálkem vývaru z masa a 20 minut dusíme. Potom na pórek položíme plátky sýru, přikryjeme pokličkou a dusíme na velmi mírném ohni ...

Kapr po pražsku

Kapr po pražsku

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky kapra, 1 cibule, 2-3 hrnky strouhanky, 1 lžička mleté papriky, trocha soli, 80 g másla

Dobře očištěné, omyté, osušené porce kapra osolíme a obalíme je v růžové strouhance, kterou jsme předem promísili se sladkou paprikou. Na dno kastrólu dáme část másla, na něj vložíme jemně nakrájenou cibuli a na ni umístíme obalené porce kapra, n...

Domácí tvarohové knedlíky s jahodami

Domácí tvarohové knedlíky s jahodami

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení jemného tvarohu, 200 g hrubé mouky, 1 slepičí vejce, špetka soli, 500 g jahod

Na vál nasypeme mouku se špetkou soli, tvaroh, celé vajíčko a pečlivě propracujeme. Z hotového těsta utvoříme váleček, který si nakrájíme na dílky. Omyté a osušené jahody pečlivě balíme do těsta, zakulatíme a dáme do hrnce s vroucí vodou. Když ...

Zapečený řízek se zakysanou smetanou

Zapečený řízek se zakysanou smetanou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 kuřecí prsa, 2 balení zakysané smetany, 1 lžíce grilovacího koření, 2 stroužky česneku, 8 velkých brambor

Kuřecí prsa naklepeme, můžeme rozkrojit na tenčí plátky, rozložíme je po pekáči. Na ně položíme na plátky nakrájené brambory. Česnek prolisujeme a smícháme se zakysanou smetanou a grilovacím kořením. Vzniklou směs nalijemena brambory. Dáme péci na...

Palačinky se sýrem

Palačinky se sýrem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3-4 dcl polotučného mléka, 2 slepičí vejce, 200 g polohrubé mouky, špetka soli, 100 g tvrdého sýra

V části mléka rozšleháme vejce se solí a postupně přidáváme mouku, zbylé mléko a rozšleháme na těsto. Necháme v chladnu cca hodinu odležet. Mezitím si na hrubo nastrouháme sýr, který před pečením vmícháme do těsta, jež dle potřeby zředíme mlékem....

Bramborák se sýrem

Bramborák se sýrem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g brambor, 200 g tvrdého sýru, 3 stroužky česneku, 1 slepičí vejce, 3 lžíce polotučného mléka, 4-5 lžíce hladké mouky, 1 lžička soli, troška pepře, 1 šálek rostlinného oleje

Omyté syrové brambory, oloupáme a jemně nastrouháme do mísy, přidáme sůl, pepř, utřený česnek, jedno syrové vejce, mléko a na malé kostičky nakrájený sýr. Směs pečlivě promícháme a dle potřeby zahustíme hladkou moukou. Na pánvi s rozpáleným olejem...

Brambory zapečené se sýrem

Brambory zapečené se sýrem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

700 g brambor, 400 g uzeného sýra, 80 g másla, 2 dcl sladké smetany, troška soli, troška pepře

Omyté brambory uvaříme ve slupce a po vychladnutí je oloupeme a nakrájíme na plátky. Skleněnou varnou mísu vytřeme máslem a vložíme část pokrájených brambor, které posolíme, opepříme a poklademe kousky uzeného sýra, takto vrstvy střídáme, až do s...

Karbanátky z hlívy ústřičné

Karbanátky z hlívy ústřičné

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g hlívy ústřičné, 150 ml polotučného mléka, 30 g cibule, 1 slepičí vejce, 2 housky, 150 g strouhanky, 1 lžička soli, troška pepře, 1 lžička majoránky, 1 stroužek česneku, 200 g rostlinného oleje

Omytou hlívu si nakrájíme a zhruba 25 minut dusíme. Pak ji zcedíme a umeleme na masovém strojku. K houbám přidáme dva namočené a rozmačkané housky, na tuku osmaženou cibuli, vejce, utřený česnek se solí, majoránku a pepř. Podle potřeby zahustíme s...

Jikrové karbanátky

Jikrové karbanátky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

150 dkg jiker, 2 brambory, 1 lžíce petrželové natě, troška máty peprné, 1 lžička soli, troška pepře, 3 lžíce hladké mouky, 1 dcl rostlinného oleje, 1 cibule

Jikry z kapra povaříme 10 minut ve vodě, odblaníme a rozmixujeme. Přidáme uvařené, rozmačkané brambory, na kostičky pokrájenou cibuli, petrželku a mátu, dle potřeby osolíme, opepříme a dobře prohněteme. Uděláme karbanátky, obalíme je v hladké mouc...

Tvarohové neplněné knedlíky

Tvarohové neplněné knedlíky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g jemný tvaroh, 1 lžíce krupice, 1 ks slepičí vejce, 1 špetka sůl

V míse promícháme měkký tvaroh s vejcem a krupicí a vypracujeme těsto, které necháme nejméně 2-3 hodiny v lednici (nejlépe však přes noc) odpočinout. Poté si těsto rozdělíme na menší kousky, vytvarujeme z nich knedlíčky o průměru cca 6 cm, které v...

Noky z vepřových jater

Noky z vepřových jater

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

150 g jater, 100 g mletého vepřového masa, 1 rohlík, 3 lžíce hrubé mouky, 6 lžic vody, 1 lžička soli, troška pepře, 1 slepičí vejce, 2-3 lžíce strouhanky, špetka majoránky

Očištěná játra naškrábeme nožem, smícháme s masem a namočeným rohlíkem, přidáme vejce, sůl, pepř, špetku majoránky a zahustíme strouhankou na mírně tuhou masu. Lžičkou vykrajujeme noky a vaříme v mírně osolené vodě cca 20 až 25 minut.

Kapr zapečený s kyselou smetanou

Kapr zapečený s kyselou smetanou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kapr, 1 cibule, 1 balení kysané smetany, 1 lžička soli, 1 lžička tymiánu (Mateřídoušky obecné), 2 lžíce citronové šťávy

Nejdříve si připravíme filety z kapra. Do pekáče rozložíme na plátky pokrájenou cibuli a porce kapra, které osolíme, okořeníme a pokapeme citrónovou šťávou. Zalijeme částí smetany, vložíme do trouby a pečeme. Během pečení podléváme smetanou. Por...

Mexické řízky

Mexické řízky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g vepřové kýty, 50 g česneku, 1 lžička soli, troška pepře, 70 g rostlinného oleje, 60 g cibule, 60 g papriky (kapie), 60 g rajčat

Maso z vepřové kýty nejdříve umyjeme a nakrájíme na 4 řízky. Potřeme je prolisovaným česnekem, osolíme, opepříme a na rozpáleném oleji po obou stranách opečeme dozlatova. Maso vyndáme, cibuli a papriku omyjeme, nakrájíme na drobno, dáme na pánev ...

Cuketa v sýrovém těstíčku

Cuketa v sýrovém těstíčku

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 cuketa, 3 lžíce hladké mouky, 2 lžíce Solamylu, špetka soli, 2 lžíce Vegety, 2-3 vejce, špetka pepře, 1/4 hrnku vody, 100 g strouhaného sýru, 2 lžíce sójové omáčky, špetka mleté pálivé papriky

Všechny ingredience smícháme a vytvoříme hustší těstíčko. Cuketu nakrájíme na plátky nasolíme a necháme odvodnit. Poté je obalujeme ve směsi a smažíme na pánvi.

Houby zapečené s brambory

Houby zapečené s brambory

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

80 g másla, 1 cibule, 300 g hub, 1 lžička kmínu, 100 g uzeného boku, troška pepře, 4 brambory, 1 lžička soli, 2-3 slepičí vejce, 5 lžic polotučného mléka

Na polovině másla zpěníme na hluboké pánvi oloupanou, nakrájenou cibuli, přidáme omyté, pokrájené houby, koření dle potřeby a vše promícháme a podusíme. Do podušených hub přidáme na kostičky nakrájený uzený bůček, na silné plátky pokrájené vařen...

Vejce s nudlemi a sýrem

Vejce s nudlemi a sýrem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g nudlí (těstovin), 10 dkg másla, 2-3 cibule, 10 dkg tvrdého sýru, 4 lžíce smetany, 6 slepičích vajec, 1 lžička soli

Nudle (nejlépe domácí) si uvaříme v osolené vodě, scedíme a omastíme máslem. Na másle zpěníme na drobno nakrájenou cibulku, přidáme rozšlehaná vejce a před ztuhnutím nalijeme smetanu. Teplé nudle polijeme vejci a hustě posypeme strouhaným sýrem.

Houbový bramborák

Houbový bramborák

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g hub, 1/2 kg brambor, 40 g hladké mouky, 1 slepičí vejce, 3-4 stroužky česneku, 1 lžička soli, špetka pepře, 1 lžíce majoránky

Očištěné houby nakrájíme a podusíme na másle. Syrové brambory omyjeme a nastrouháme na jemném struhadle do mísy, přidáme prolisovaný česnek, vejce a mouku. Ochutíme solí, pepřem a sušenou majoránkou. Nakonec přidáme vychladlé podušené houby a pe...

Vepřová kotleta na pórku a ananasu

Vepřová kotleta na pórku a ananasu

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky vepřové kotlety, kousek pórku, špetka soli, špetka pepře, 1/2 konzervy ananasu

Plátky kotlety naklepeme, hodíme na pánev bez tuku, a opečeme z obou stran. Poté k ní nasypeme pórek, zalijeme vodou, osolíme, opepříme a dusíme do změknutí. Následně maso vyjmeme a omáčku rozmixujeme omáčku tyčovým mixérem. Na závěr zahustíme mou...

stránka: