Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty z kategorie Hlavní chod - stránka 16

Plněné kynuté knedlíky s uzeným masem

Plněné kynuté knedlíky s uzeným masem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g uzeného masa, 1 sáček sterilovaného zelí, 1 kg kynutého těsta

Nejdříve si uděláme kynuté těsto, než nám těsto vykyne, uvaříme uzené maso, poté ho necháme vychladit a nakrájíme na kostičky. Vykynuté těsto rozdělíme na menší díly, naplníme uzeným a zabalíme do tvaru knedlíků. Knedlíky vaříme na páře 20 m...

Uzenářské brambory

Uzenářské brambory

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

150 g brambor, 1-2 ks cibule, 60 g uzeného masa, 20 g sádla, 1 ks slepičí vejce, 3 špetky soli, 2 špetky pepře, 1 lžíce pažitky

Drobně nasekanou cibuli osmahneme na másle dozlatova, přidáme plátky vařených brambor a společně ještě opečeme. Potom doplníme na kousky nakrájeným vařeným uzeným masem, osolíme, opepříme a za stálého míchání dobře prohřejeme. Zalijeme vejcem a ...

Bramborové lasagne

Bramborové lasagne

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

10 vařených brambor, 150 g mletého masa, 2 rajčata, 3 žampiony, 1 pórek, 1 lžíce másla, 5 lžic hladké mouky, 100 ml mléka, plátkový sýr, pepř, sůl, sádlo

Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme mlékem, osolíme, opepříme a dobře povaříme. Zapékací misku vymažeme sádlem a postupně skládáme tenké vrstvy plátků brambor, mletého masa, rajčat, žampionů a pórku. Poslední vrstvu tvoří brambory. ...

Nové brambory s koprem

Nové brambory s koprem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg nových brambor, 1 svazek čerstvého kopru, 100 g másla, sůl

Brambory opereme a otřeme ostřejší houbičkou, větší překrojíme napůl a dáme vařit do osolené vody. Měkké scedíme a necháme krátce dojít pod pokličkou. Mezitím rozpustíme máslo, do vroucího vhodíme posekaný kopr a odstavíme z ohně. Brambory ještě j...

Vepřové řízky se širokými nudlemi

Vepřové řízky se širokými nudlemi

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g vepřové pečeně, 1 lžíce hladké mouky, 3 lžíce rostlinného oleje, 3 špetky soli, 2 špetky pepře, 120 ml červeného vína, 4 lžíce brusinkového kompotu, 400 g nudlí, 1/4 ks papriky (kapie), 1/2 lžičky tymiánu, 1/2 lžičky petrželové naťi

Maso očistíme a nakrájíme na čtyři plátky. Na okrajích je mírně nařízneme a z obou stran zlehka naklepeme. Maso poprášíme hladkou moukou a v pánvi na oleji je po obou stranách opečeme dozlatova. Osolíme, opepříme a zalijeme červeným vínem. Vše...

Pečená kachna na zelí

Pečená kachna na zelí

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 celá kachna (cca 1.8 kg), 2 lžičky soli, 1 lžička mletého kmínu, 1 kg kyselého zelí, 3 cibule, 3 jablka

Kachnu očistíme, omyjeme a zbavíme vnitřního tuku. Poté jí ze všech stran osolíme a okmínujeme. Oloupanou cibuli nakrájíme na čtvrtky a poté na plátky. Jablka zbavená slupek nakrájíme na drobné kousky a zelí překrájíme. Na dno skleněného pekáče ...

Placky s brokolicí

Placky s brokolicí

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

750 g brambor, 300 g brokolice, 1/4 lžičky soli, 2 stroužky česneku, 2 slepičí vejce, 100 g hladké mouky, 3 lžíce krupice, troška pepře, 1/2 lžičky kmínu

Brambory opláchneme a uvaříme v osolené vodě do měkka. Ještě horké je oloupeme, rozmačkáme a necháme vychladnout. Brokolici rozebereme na růžičky, omyjeme a dáme na 2 minuty vařit do osolené vody. Poté je zchladíme ve studené vodě, necháme okapat...

Bůček se zeleninou

Bůček se zeleninou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

6 plátků bůčku, 1/2 sáčku mražené zeleninové směsi, 2 šálky drůbežího vývaru, 1 lžíce bílého vína, 2 lžičky Solamylu, špetka soli, 1-2 lžičky sádla

Zeleninu uvaříme ve kuřecím vývaru do měkka (místo vývaru můžeme použít i kostku slepičího bujonu). Uvařenou zeleninu vyjmeme a uložíme do velké mísy. Ve vývaru uvaříme plátky bůčku a poté je položíme na zeleninu. Do vývaru přidáme bílé víno a g...

Vepřové maso s květákem

Vepřové maso s květákem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g vepřové kýty, 1 lžička Solamylu, 1 lžička mletýého zázvoru, špetka pepře, 2-3 lžičky sójové omáčky, 1 střední květák, špetka soli, 1 sušená feferonka, 2 lžíce slunečnicového oleje

Maso nakrájíme na tenké plátky, zaprášíme solamylem, zázvorem a pepřem, pokapeme polovinou sojové omáčky, promícháme a necháme půl hodinky odležet. Mezitím očištěný květák uvaříme v osolené vodě do poloměkka. Po scezení jej necháme vychladnout a n...

Barmské plátky

Barmské plátky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 krůtí prsa , špetka soli, špetka pepře, 1 dcl slunečnicového oleje, 1 jablko, špetka mleté papriky, 4 žloutky, 2 lžíce kečupu

Krutí prsa naklepeme na tenké plátky, lehce osolíme, opepříme a z obou stran zprudka opečeme na pánvi s rozpáleným olejem. Jablko oloupeme, vykrojíme jádřince a nakrájíme na kolečka, které jemně posypeme paprikou. Poté jablka rychle opečeme,aby se...

Pórkový mozeček

Pórkový mozeček

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

8 ks pórku, 60 g másla, 4 slepičí vejce, špetka soli, troška pepře, 1 lžíce petrželové natě, 2-3 lžíce strouhaného sýra

Očištěné pórky uvaříme ve slané vodě, poté je vyjmeme, nakrájíme na drobno a osmahneme na másle. Přidáme vejce, vše osolíme, opepříme a za stálého míchání vaříme do zhoustnutí vajec. Na závěr posypeme zelenou petrželkou a strouhaným sýrem.

Kuřecí prsa v arašídovém těstíčku

Kuřecí prsa v arašídovém těstíčku

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 kuřecí prsa, 3 hrsti arašídů (burských ořechů, buráků), 3 plátky toastového chleba, 2-3 vejce, špetka soli, špetka pepře, 1 lžíce olivovéjo oleje

Plech vyložíme pečícím papírem, který lehce potřeme olejem. S pomocí kuchyňského robota rozmixujeme arašídy a toustový chléb (předem rozdrobený) a přesypeme do mísy. Vmícháme olivový olej, sůl a pepř. V druhé míse rozšleháme vejce se solí. Kuře...

Těstoviny se špenátem a kuřecím masem

Těstoviny se špenátem a kuřecím masem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g těstovin, 200 g kuřecích prsou, 200 g čerstvého špenátu, 200 g zakysané smetany light, 1 slepičí vejce, 3 stroužky česneku, špetka tymiánu (Mateřídoušky obecná), troška pepře, 1 lžička soli, 1 lžíce olivového oleje

Těstoviny dáme vařit do osolené vody přibližně na 12 minut. Poté scedíme a přimícháme na kousky nakrájené kuřecí maso a omyté listy špenátu. Zapékací mísu vymažeme olejem. Těstoviny nasypeme do mísy a zalijeme zakysanou smetanou light, do které ...

Karbanátky v pivním těstíčku

Karbanátky v pivním těstíčku

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1/2 kg vepřového mletého masa, 3 ks slepičí vejce, 100 ml rostlinného oleje, 150 g hladké mouky, 250 ml světlého piva, 1/4 lžičky pepře, 1/4 lžičky soli, 2 lžíce petrželové natě, 1 okurka, 2 rajčata, 2 lžíce vody, 1/2 kg hovězího mletého masa

Mletá masa dáme do mísy, osolíme, opepříme, přidáme vajíčko, 2 lžíce horké vody, promícháme a necháme spojit. Pivní těstíčko: do misky nalijeme pivo, oddělíme bílky a žloutky rozšleháme v pivu. Za stálého míchání přisypeme hladkou mouku a vyp...

Filé s kečupem v alobalu

Filé s kečupem v alobalu

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

150 g rybího filé, 5 g másla, 2 lžíce kečupu

Do vymazaného alobalu položíme porci osoleného filé, potřeme kečupem, pevně zabalíme a pečeme na plechu v troubě.

Kapr pečený po třeboňsku

Kapr pečený po třeboňsku

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kapr, 6 stroužků česneku, 1/2 lžičky soli, 1 lžička drceného kmínu, 80 g másla, 1/2 sklenka rybího vývaru nebo vody

Připravíme si filety z kapra, porce pečlivě osušíme papírovou utěrkou, potřeme je solí utřenou s česnekem, posypeme kmínem a v pekáči na rozehřátém másle pečeme v troubě cca 15 minut při 190°C. V průběhu pečení rybu občas přeléváme vypečenou šťá...

Hovězí závitky se šunkou a mrkví

Hovězí závitky se šunkou a mrkví

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

150 g hovězí roštěnky, 2 plátky šunky, 1 mrkev, špetka provensálského koření, špetka soli, troška pepře, 1/2 lžíce olivového oleje

Z kvalitní vyzrálé hovězí roštěné připravíme 2 plátky, které rozklepeme, lehce osolíme, nepatrně opepříme a posypeme provensálským kořením. Na každý plátek masa položíme plátek šunky a čtvrtku podélně rozříznuté mrkve. Maso i s náplní stočíme do ...

Lilek plněný kuskusem

Lilek plněný kuskusem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 ks lilku, 150 g kuskusu, 1 cibule, 3 rajčata, 10 dkg anglické slaniny, 10 dkg strouhaného sýru

Lilek rozkrojíme na půl podélně a vydlabeme dužinu. Vzniklé lodičky posolíme a necháme vypotit. Cibuli nakrájíme na drobno a dáme osmahnut na pánev, k ní přidáme nakrájenou slaninu a dužinu. Mezitím připravíme kuskus podle návodu. Poté smícháme ku...

Zapečená pohanka

Zapečená pohanka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g pohanky, 5 brambor, 3 mrkve, 2 vejce, špetka soli, špetka pepře, 100 g strouhaného sýru

Pohanku uvaříme dle návodu, brambory oloupeme a nastrouháme. K nim nastrouháme mrkev, přidáme strouhanku a vše ochutíme solí a pepř. Do směsi rozklepneme vajíčka, promícháme a dáme do pekáčku. Pečeme cca 35 minut při 180°C. Ke konci můžeme posypat...

Houbové krokety

Houbové krokety

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g hub, 1 cibule, 1 slepičí vejce, 150 g mletého masa, 2-3 stroužky česneku, 1 hrst petrželové natě, špetka soli, 1-2 lžíce strouhanky

Čerstvé houby očistíme a nakrájíme na plátky. Oloupanou cibuli nadrobno nasekáme a v pánvi s rozehřátým olejem orestujeme dozlatova. Přidáme houby a dusíme je dokud se přebytečná tekutina neodpaří. Mleté maso smícháme s prolisovaným česnekem, vej...

Houbové smaženky se špenátem

Houbové smaženky se špenátem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g hub, 400 g špenátového protlaku, 3 housky, 3 slepičí vejce, 1/2 hrnku polotučného mléka, špetka soli, troška pepře, 1 hrst petrželová natě, 1 hrnek strouhanky

Čerstvé houby očistíme, nakrájíme na plátky a orestujeme na lžíci oleje. Špenát podusíme a necháme zchladnout. Housky nakrájíme na kostičky, namočíme v mléce a vymačkáme. Smícháme je s houbami, špenátem, 2 vejci a 1 žloutkem. Připravenou hmotu d...

Kapr pečený v alobalu

Kapr pečený v alobalu

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

150 g kapra, troška soli, 3 g hladké mouky, 1/4 vejce, 3 g strouhanky, 10 g másla

Porci kapra osolíme, obalíme v hladké mouce, vejci a strouhance. Pevně zabalíme do vymazaného alobalu a upečeme na plechu v troubě. Před podáváním zdobíme hlávkovým salátem a citronem.

Kuřecí špízy

Kuřecí špízy

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g kuřecích prsou, 3 cherry rajčátka, 50 g konzervovaného ananasu, 50 g šunky, špetka soli, 1 lžíce petrželové natě, 5 lžic olivového oleje

Kuřecí prsíčka nařežeme, lehce naklepeme, tak aby se maso nepotrhalo a mírně osolíme. Kompotovaný ananas necháme okapat a nakrájíme na kousky. Na plátek masa položíme šunku a na okraj naskládáme kousky ananasu. Maso zabalíme jako roládu. Připrave...

Kapr se žampióny v alobalu

Kapr se žampióny v alobalu

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 ks kapr, 1 lžička sůl, 1/2 hrnek olivový olej, 100 g cibule, 250 g žampion, 2 troška pepř, 1/2 ks citrón

Kapra očistíme, rozřízneme na 2 velké filety a osušíme. Porce osolíme, potřeme olivovým olejem, opepříme a necháme alespoň 20 minut odležet. Zatím si nakrájíme oloupanou cibuli na kolečka a zpěníme ji během 4 minut na oleji. Přidáme na plátky nak...

Palačinky s kapustou a párkem

Palačinky s kapustou a párkem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g hlávkové kapusty, 1/2 l polotučného mléka, 2 slepičí vejce, 80 g dietních párků, troška pepře, špetka soli, 80 g rostlinného oleje, 2 lžíce kečupu, 2 lžíce plnotučné hořčice, 150 g polohrubé mouky

Kapustu očistíme a dáme vařit do osolené vody. Mezitím z mléka, vajec a polohrubé mouky vypracujeme těsta, do kterého následně vmícháme uvařenou a na drobno pokrájenou kapustu, párek nakrájený na kolečka, sůl a pepř. Na pánvi s rozpáleným olejem ...

stránka: