Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty z kategorie Hlavní chod - stránka 28

Brokolice zapečená s bramborami

Brokolice zapečená s bramborami

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g brokolice, 700 g vařených brambor, 200 g slaniny, 200 g strouhaného sýra, 2 vejce, 6 lžic zakysané smetany

Brokolici rozebereme na růžičky a chvíli povaříme ve vroucí vodě do poloměkka. Uvařené brambory oloupeme a nakrájíme na plátky. Na dno vymazaného pekáčku rozložíme polovinu brambor nakrájených na plátky, na ně rozložíme růžičky brokolice a hustě p...

Mrkvové karbanátky

Mrkvové karbanátky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 větší mrkve, 1 vejce, 3 stroužky česneku, 3 lžíce strouhanky, špetka soli, 200 ml slunečnicového oleje

Mrkev očistíme a poté uvaříme v osolené vodě. Poté necháme vychladnout. Nastrouháme mrkev do mísy, přidáme rozkvedlané vejce, utřený česnek,sůl a strouhanku. Vytvarujeme placičky a usmažíme je na rozpáleném oleji dozlatova z obou stran. Podáváme s...

Těstoviny s pomodoro rajčaty

Těstoviny s pomodoro rajčaty

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení špaget, 1 cibule, stroužek česneku, 15 dkg šunky, 2 balení taveného sýru, troška oregana, špetka bazalky, 1 grilovací klobása, 15 dkg tvrdého sýru, 1 hrst kukuřice, 2 konzervy sterilovaných rajčat

Na másle nebo oleji orestujte najemno nakrájenou cibulku. Až bude zlatavá přihoďte k ní šunku, salám, nebo nějaký párek na který máte chuť, pokud nejste zastáncem párků, je možné udělat v kombinaci s mletým masem. Až se Vám bude zdát že je maso op...

Kambala vařená v koriandrové páře s ústřicovou tempurou, špenátem, brokolicí a smetanou parfémovanou yuyu

Kambala vařená v koriandrové páře s ústřicovou tempurou, špenátem, brokolicí a smetanou parfémovanou yuyu

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 ústřice, 12 kousků brokolice, 16 listů špenátu, 100 ml smetany, 5 g koriandru, 30 g šalotky, 2 stroužky česneku, 400 g Kambala, Tempura mouka, sůl, pepř

Smetanu vyšleháme do husté konzistence, poté osolíme, opepříme, přidáme yuzu šťávu a nastrouhanou kůru z yuzu. Ústřici otevřeme, vyjmeme a vložíme do těstíčka z tempura mouky, kterou jsme rozmíchali ve studené vodě. Na oleji usmažíme do zlatavé ba...

Rizoto se šafránem

Rizoto se šafránem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 kuřecí prsa, 1 hrnek dlouhozrnné rýže, 0,5 g šafránu, špetka barevného pepře , špetka chilli, špetka Vegety, 1/4 sáčku mražené zeleninové směsi, cca 3 lžíce olivový olej

Nejdříve si klasickým způsobem uvaříme rýži a scedíme ji. Na pánvi na olivovém oleji osmahneme dvě kuřecí prsa, které jsme předtím nakrájeli na menší kostičky nebo nudličky. Přidáme všechna koření dle chuti kromě šafránu. Přidáme trochu směsi čers...

Kozí sýr pečený v paprikách a listovém těstě

Kozí sýr pečený v paprikách a listovém těstě

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

0,6 kg přírodního kozího sýra, 4 barevné papriky, balíček listového těsta, 2 fenykly, 100 g másla, 1 vejce, 100 g jedlých kaštanů, 1 brambor, sůl, pepř, cukr, hrst sezamu, ořechový olej, čerstvé bylinky

Kozí sýr rozmačkáme a přidáme nasekané bylinky. Papriky zprudka opečeme při vysoké teplotě v troubě, poté dáme do misky a překryjeme fresh folií. Po chvíli se nám zapaří a jdou snáze loupat. Rozválíme si listové těsto, které poklademe na pečící pa...

Dýňové risotto se šalvějí a cuketou

Dýňové risotto se šalvějí a cuketou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

50 g dýně, 50 g cukety, 2 listy šalvěje, rýže Arborio, 1 šalotka, zeleninový vývar, 20 g másla, parmezán, lanýžový olej, sůl, pepř

Očištěnou dýni a cuketu nakrájíme na kostky velké cca 1 až 2 cm. Na rozehřáté pánvi restujeme na olivovém oleji se šalotkou až do změknutí, poté přidáme zeleninový vývar a šalvěj. Připravenou uvařenou rýži Arborio přidáme na pánev a necháme povaři...

 Thajské kari s cuketou

Thajské kari s cuketou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

800 g cukety, 1 cibule, 4 lžička kari pasty, 4 dcl kokosového mléka, 1,5 dcl rostlinného oleje, 1 lžíce bramborového škrobu, 4 lžíce rybí omáčky, 20 listů koriandru, 1 paprika (kapie), dle chuti špetka sůl, 2 dcl vody

Cuketu nakrájíme na kostky asi 2x2 cm, osolíme a opepříme – necháme chvíli odležet. Na oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibulku, přidáme kari pastu a chvíli opékáme. Přidáme cuketu a vše ještě chvilku opékáme. Podlijeme vodou (vývarem) a necháme ...

Vepřové závitky plněné špenátem a hermelínem

Vepřové závitky plněné špenátem a hermelínem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 plátky vepřového masa, 1 Hermelín, 250 g špenátu, 100 g slaniny, 1 konzerva žampionů, špetka muškátového květu, sůl, pepř, olivový olej

Maso nařízneme a rozklepeme. Osolíme a na každé maso dáme plátek slaniny, trochu špenátu (nejlépe listového. Může být i mražený. Na chvíli špenátové listy spaříme horkou vodou, přebytečnou vodu vymačkáme a nasekáme nadrobno) a několik plátků herme...

Debrecínský guláš

Debrecínský guláš

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g vepřového maso, 2 cibule, 50 g slaniny, 2 papriky, 5 rajčat, 500 g brambor, 1 lžíce hladké mouky, troška pepře, špetka soli

Slaninu nakrájíme na kostičky a necháme jí rozškvařit a poté na ní osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli dozlatova. Přidáme pokrájené papriky, rajčata a maso nakrájené na menší kostky. Vše podusíme společně. Když je maso skoro měkké, přidáme na kost...

Zapečené palačinky se sýrem

Zapečené palačinky se sýrem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g mletého masa (mix hovězí + vepřové), 2 cibule, plechovka nakrájených loupaných rajčat, sůl a pepř dle chuti, troška rozmarýnu, 100 g tvrdého sýru vcelku, hrst cherry rajčátek, Na palačinky: 150 g hladké mouky, 300 ml mléka, špetku soli, 2 vejce

Cibule nakrájejte nahrubo a na oleji je nechejte osmahnout. Když je průhledná, přidejte do základu maso a rozmarýn. Nechte kousky masa opéct, pak až do hrnce přidejte loupaná rajčata, sůl a pepř. Mezitím vedle v misce rozšlehejte mléko s vejci, př...

Pohankové placičky

Pohankové placičky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g pohanky, 1 vejce, 1 lžička majoránky, 1 stroužek česneku, 3 kapky sójové omáčky, 100 g strouhanky, 250 ml slunečnicového oleje

Pohanku uvaříme v osolené vodě doměkka. Necháme ji chvíli stát v klidu. Pak do ní rozklepneme jedno vejce, přidáme majoránku, utřený stroužek česneku, 3 kapky sojovky nebo maggi a 1 lžíci strouhanky. Dobře všechno promícháme. Směs nabíráme lžící,...

Kynuté bramborové placky

Kynuté bramborové placky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g hladké mouky, 2 lžíce Solamylu, 1 lžíce rostlinného oleje, 1 vejce, 3 vařené brambory, 42 g droždí (kvasnice), 250 ml mléka, 1 lžička cukru krystal, 2 lžíce másla, špetka soli

Z vlažného mléka, cukru a droždí připravíme klasický kvásek a necháme ho na teplém místě vzejít. Do mísy dáme mouku, přilijeme vzešlý kvásek, přidáme solamyl, vejce, olej, rozmačkané vařené brambory a trochu soli. Vypracujeme těsto a necháme ho ch...

Rizoto s mungo klíčky, mrkví a pórkem

Rizoto s mungo klíčky, mrkví a pórkem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 hrnky rýže, 2 pórky, 1 mrkev, 2 lžíce másla, sůl a pepř dle chuti, 1/2 konzervy mungo výhonků, 2 lžičky kari koření, 1/2 lžičky kurkumy, 3 hřebíčky, 1 cibule najemno

Ve woku si na másle zpěníme cibulku, vhodíme omytý a na nudličky nakrájený pórek a smažíme. Jakmile nám začíná pórek hnědnout,vhodíme nadrobno nakrájenou mrkev a ještě chvíli smažíme. Poté přisypeme rýži a smažíme, dokud nám nezačne rýže trosku pr...

Těstovinový salát s krabími tyčinkami

Těstovinový salát s krabími tyčinkami

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g těstovin - kolínka, 4 vejce, 1 balení majonézy, 5 sterilovaných okurek, 2 cibule, 100 g oliv, 250 g krabích tyčinek, špetka pepře, špetka soli, troška citronové šťávy

Těstoviny si uvaříme doměkka ve vroucí osolené vodě. Vajíčka uvaříme natvrdo. Těstoviny i vejce necháme vychladnout. Do mísy dáme těstoviny a vejce nakrájená na kostičky. Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a najemno nakrájené okurky. Olivy scedím...

Slezský guláš

Slezský guláš

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg vepřové kýty, 1 cibule, 1 lžíce sádla, 250 g žampionů, 125 g hrášku, 1 sklenka zeleninového leča, špetka soli, troška pepře, troška mleté sladké papriky

Na sádle osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme k ní maso nakrájené na nudličky, osolíme jej, opepříme a za stálého míchání osmahneme. Přidáme zeleninové lečo, nakrájené žampiony, hrášek a celé poprášíme mletou paprikou. Podlijeme vodou a du...

Vepřový bůček s BBQ omáčkou, grilovanou zeleninou a bramborovým puré

Vepřový bůček s BBQ omáčkou, grilovanou zeleninou a bramborovým puré

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

150 g vepřového boku, 2 g mleté paprikay, 10 g česneku, 15 g cibule, 1 g rozmarýnu, 1 g tymiánu, 25 ml olivového oleje, 15 g lilku, 25 g cukety, 50 g brambor, 20 ml smetany ke šlehání (šlehačka), 15 g másla

Česnek, zázvor, cibuli očistíme a nakrájíme na hrubé kusy. Vše dohromady rozmixujeme v mixéru s olivovým olejem, chilli a bylinkami na hladkou marinádu, kterou osolíme a opepříme. Do marinády naložíme bůček na alespoň 24 hodin. Poté bůček vyjmeme ...

Plátky kachních prsou plněné foie gras se zázvorovým želé a zázvorovým sorbetem

Plátky kachních prsou plněné foie gras se zázvorovým želé a zázvorovým sorbetem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

0,01 l olivového oleje, 0,09 kg kachny, 0,001 kg soli, 1 g pepře, 5 g zázvoru, 2 g želatiny, 0,025 l jablkového džusu, 0,025 g kostkového cukru, 0,005 g listového salátu, 0,015 g kachních jater

Kachní prsa osolíme, opepříme a jemně nařežeme kůži, poté přidáme nasekaný tymián. Na rozpálené pánvičce opečeme z obou stran do zlatavé barvy. Poté v troubě dopečeme na 180°C cca 7 minut. Poté kachní prso necháme v ledničce vychladnout a pomocí ú...

Polární treska

Polární treska

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

150 g tresky, 1 banánový list, 120 g bílé ředkve, 25 ml sojové omáčky Kikkoman, 10 g zázvoru, 30 ml saké, 80 g chřestu, 60 g zelených fazolí

Filet tresky osolíme, opepříme, pokapeme sojovou omáčkou Kikkoman a v páře pošírujeme cca 6 minut, poté rybu zabalíme do banánového listu a propíchneme napichovátkem. Zázvor nakrájíme na slabé plátky a povaříme cca 5 minut v osolené vodě, poté vlo...

Špagety se špenátem

Špagety se špenátem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g špaget, 300 g čerstvého špenátu, 200 g kuřecích prsíček, 1 balení sladké smetany, 3 stroužky česneku, špetka soli, troška oregana, špetka muškátového oříšku, 2 lžíce másla

Ve vroucí osolené vodě vaříme špagety 8 minut. Během vaření špaget si připravíme špenátovou omáčku. V pánvi rozpálíme máslo a na něm podusíme spařený a na kousky pokrájený špenát, přilijeme smetanu, osolíme, ochutíme oreganem a špetkou muškátového...

Plněný chléb

Plněný chléb

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 malý bochník chleba , 80 g tyrolské slaniny, 300 g apetina (nebo jiný sýr balkánského typu), 2 vejce, 100 ml smetany, 1 trs cherry rajčátek, 30 g parmazánu

Troubu předehřejte na 180°C. Vrchní část chleba tence seřízněte, vnitřek pomocí lžíce vydlabejte a vyložte plátky slaniny. Sýr prošlehejte s vejci a smetanou. Směsí naplňte chleba, ozdobte rajčátky a posypte parmazánem. Plněný chléb pečte 35–45 mi...

Špagety s pórkem

Špagety s pórkem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g špaget, 1 balení smetany ke šlehání (šlehačka), 2 velké porky, 1 lžíce sójové omáčky, 1 lžička sladké mleté papriky, troška pepře, špetka soli, 1 lžíce másla, 1 lžíce hladké mouky, 100 g strouhaného sýra

Špagety uvaříme podle návodu na balení na skus. V pánvi rozehřejeme máslo, a vložíme na kolečka nakrájené pórky a orestujeme je. Přidáme sojovou omáčku, mletou papriku, osolíme a opepříme. Zaprášíme hladkou moukou, promícháme a přidáme smetanu. Ne...

Banánová žemlovka

Banánová žemlovka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

5 rohlíků, 5 banánů, 100 g rozinek, předem namočených v rumu, 450 ml smetany (30%), 80 g cukru, 5 vajec, špetka soli, lžička vanilkového extraktu, máslo na vymazání formy

Troubu předehřejte na 170°C. Pokud jste si rozinky nenamočili předem, je nejvyšší čas to udělat. Lepší je ale vzpomenout si včas, aby se namáčely několik hodin. Zapékací mísu vymažte máslem. Prošlehejte čtyři žloutky, jedno celé vajíčko, vanilkový...

Lososový koláč

Lososový koláč

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

6 plátků toastového chleba , 3 lžíce másla , 125 g sýru Philadelphia , 100 ml smetany ke šlehání, 3 vejce , svazek kopru , 200 g uzeného lososa , sůl a pepř dle chuti

Koláčovou formu vymažte máslem a vyložte toastovým chlebem. Smetanu, sýr, vejce, sůl a pepř prošlehejte do hladkého krému. Smetanovou hmotu vlijte na korpus z toastového chleba. Koláč ozdobte nakrájeným lososem a koprem. Pečte v předehřáté troub...

Ravioly se šalvějí

Ravioly se šalvějí

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení raviol s libovolnou náplní, 200 g jemného tvarohu, 100 g strouhaného sýra, 4 stroužky česneku, špetka soli, troška pepře, špetka šalvěje

Ve vroucí osolené vodě povaříme ravioly asi 10 minut - než vyplavou nahoru. Mezitím si v misce smícháme jemný tvaroh se solí, pepřem, prolisovaným česnekem a špetkou šalvěje. Pozor šalvěj je velmi aromatický, raději tedy méně. Hotové ravioly rozdě...

stránka: