Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty z kategorie Hlavní chod - stránka 30

Hovězí kostky s klobáskou a smetanou

Hovězí kostky s klobáskou a smetanou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g hovězího předního masa , 2 - 3 lžíce slunečnicového oleje, 1/2 lžičky soli, 1 lžička Mexického koření, 1 lžička mleté papriky, 2 lžičky plnotučné hořčice, 1 stroužek česneku, 100 g měkké klobásy, 1 smetana 10%, polohrubá mouka

Na rozehřátém oleji v tlakovém hrnci orestujeme maso které jsme nakrájeli na kostky. Osolíme, přidáme mexické koření, mletou papriku, promícháme a ihned podlijeme vodou. Přidáme hořčici, oloupaný a na jemno nastrouhaný stroužek česneku. Hrnec uzav...

Vepřová panenka plněná špenátem

Vepřová panenka plněná špenátem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg vepřové panenky, 0,5 kg špenátu, špetka soli, špetka pepře bílého

Vezmeme si špenát, opláchneme ho a dáme si vařit vodu, až se bude voda vařit, vložíme asi na 15 vteřin špenát spařit. Poté si vezmeme sítko, scedíme špenát a vložíme do nádoby plné studené vody a ledu, aby se nám neztratila barva. Poté si vezmeme ...

Kuřecí prsa se švestkami

Kuřecí prsa se švestkami

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g kuřecích prsou, 125 ml bílého vína, 2 lžíce Brandy, 125 ml drůbežího vývaru, 6 zralých švestek, 4 šalotky, 2 stroužky česneku, 2 lžičky estragou, sůl a pepř dle chuti, 2 lžíce rostlinného oleje

Kuřecí prsa trošičku osolíme, více spíše opepříme. Smícháme víno, brandy a vývar. Švestky vypeckujeme, rozkrájíme na menší kousky a přidáme k vínu. Pánev potřeme olejem a necháme rozpálit. Vložíme kuřecí prsa a asi 2 minuty po obou stranách opékám...

Hovězí kližka ve špenátě

Hovězí kližka ve špenátě

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g hovězí klížky, 2 menší cibule, 10 stroužků česneku, 1 lžička soli, pepř, 3 lžíce slunečnicového oleje, 1 sáček špenátového protlaku, 100 ml mléka, 1 vrchovatá lžička polohrubé mouky

Cibuli oloupeme, nakrájíme na drobno a oloupaný česnek nasekáme. Maso nakrájíme na kostky. Na rozehřátý olej dáme smažit cibuli a jakmile začne růžovět, tak přidáme maso. Zamícháme, přiklopíme poklicí, maso pustí šťávu. Po vydušení šťávy osolíme, ...

Sýrové suflé

Sýrové suflé

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g ementalu, 4 lžíce másla + 1 lžíce na vymazání formiček, 6 vajec, 250 ml mléka, 3 lžíce hladké mouky, sůl a pepř dle chuti

Z vajec oddělíme žloutky od bílků. Sýr nastrouháme najemno a z bílků ušleháme tuhý sníh. V kastrůlku rozpustíme při mírné teplotě 3 lžíce másla a postupně vmícháme hladkou mouku. Kastrůlek stáhneme z plotýnky a vmícháme žloutky a strouhaný sýr. ...

Hovězí guláš s okurkou a hráškem

Hovězí guláš s okurkou a hráškem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g hovězího předního masa, 3 lžíce slunečnicového oleje, 1 velká cibule, 5 stroužků česneku, mletý pepř, 2 lžičky uzené papriky, 2 lžičky Mexického koření, 1 lžíce plnotučné hořčice, 1 lžička soli, 1 - 2 sladkokyselé okurky, 2 lžíce mraženého hrášku, instantní tmavá jíška

Maso nakrájíme na kostky. Cibuli oloupeme, nakrájíme na drobno a česnek nasekáme na malé kousky. Na rozehřátém oleji cibuli usmažíme do růžova, vložíme maso a orestujeme. Zasypeme česnekem, paprikou, mexickým kořením, osolíme a zamícháme. Podlijem...

Ragú z divočáka se slaninovým knedlíkem

Ragú z divočáka se slaninovým knedlíkem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g kýty z divočáka, 250 g cibule, 200 ml červeného vína, 150 ml oleje, 50 ml oleje z vlašských ořechů, 10 g jalovce, sůl dle potřeby, 20 g cukru, kardamon, celá skořice, 150 g zmražených brusinek, čerstvý tymián, 100 g šípkové marmelády, Slaninové knedlíky: 200 g slaniny, 300 g hrubé mouky, 200 ml mléka, 250 g bílého pečiva, 100 g cibule, 30 g nasekané petržele, 30 g másla, 2 vejce, sůl, pepř, lískový oříšek

Očistěte maso z divočáka a nakrájejte na kostky. Zahřejte hrnec a přilijte slunečnicový a ořechový olej. Restujte maso, dokud nebude tmavé, pak jej vyjměte. Přidejte do hrnce nakrájenou cibuli s kořením a restujte dozlatova. Pak cibuli zalijte čer...

Šílený masový koule

Šílený masový koule

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg hovězího mletého masa, 250 ml chilli omáčky nebo chilli kečupu, 1 balení instantní cibulové polévky, 1 lžička soli, špetka pepře, 1 hrneček strouhanky, 2-3 slepičí vejce, 2 konzervy brusinek, 2 sáčky kyselého zelí, 2-3 cibule, 10 dkg rajčatového protlaku, 150 g hnědého cukru, 1 hrst petrželové natě, 1 dcl rostlinného oleje

Do mísy dáme mleté maso, strouhanku, vejce a instantní polévku. Dobře promícháme. Podle chuti osolíme a opepříme. Z hmoty vytvarujeme koule o průměru asi 7 cm (asi 70 gr.), klademe je na pekáček. Na pánvi orestujeme nakrájenou cibuli, jakmile zesk...

Chatařovi ježci

Chatařovi ježci

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

6 špekáčků (vuřtů), 20 dkg sýra na plátky, 30 dkg anglické slaniny, koření dle chuti

Vuřty oloupejte a podélně nakrájejte na čtvrtky. Poté berte vždy dvě čtvrtky, vkládejte mezi ně plátek sýru a to celé obalujte ještě dalším plátkem sýra. Pak přichází na řadu slanina – tenkým plátkem vuřty se sýrem omotejte a propíchněte špejlí ta...

Hovězí plněné vinnou klobásou

Hovězí plněné vinnou klobásou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

75 dkg hovězího zadního masa, 30 dkg vinné klobásy, 3 stroužky česneku, 1 cibule, 8 dkg slaniny, troška mletého pepře, 1 g soli

Maso opereme a osušíme. Nožem uděláme do masa otvor a dovnitř opatrně vložíme klobásu. Maso osolíme, opepříme, dáme do pekáče na rozpuštěnou slaninu nakrájenou na kostičky a ze všech stran opečeme. Podlijeme trochou vody a pečeme do poloměkka. Pot...

Panenská pečeně v citrónu po pražsku

Panenská pečeně v citrónu po pražsku

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 kousky vepřové panenky, 2 lžíce olivového oleje, 3 citróny, 30 g másla, 20 g hladké mouky, 1 lžíce citronového pepře, 1 lžička worcesterské omáčky, 1 lžička cukru krupice, 1 troška petrželové natě, špetka soli

Maso osolte, posypejte pepřem, polijte šťávou z 1 citrónu, worcesterem, částí oleje a nechte ho v chladu alespoň hodinu rozležet. Pak ho rychle opečte na pánvi na zbytku oleje ze všech stran. Zapékací mísu vytřete kouskem másla, položte na dno něk...

Hovězí roláda se surimi tyčinkami

Hovězí roláda se surimi tyčinkami

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 větší plátky hovězího masa, 4 kusy surimi tyčinek, kapie , sůl, pepř, 2 lžičky tmavé sójové omáčky, hladká mouka, 250 ml smetany ke šlehání , 3 lžíce slunečnicového oleje

Plátky masa naklepeme, osolíme, opepříme a pokapeme sojovou omáčkou. Poklademe surimi tyčinkami a kapií nakrájenou na proužky. Poté stočíme do rolády a zpevníme nití. Na rozehřátém oleji rolády opečeme ze všech stran, podlijeme vodou a udusíme do ...

Farmářské kuřecí prsíčko plněné sušenými rajčátky v oleji

Farmářské kuřecí prsíčko plněné sušenými rajčátky v oleji

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g kuřecí prso, 4 sušená rajčata, 2 listy bazalky, špetka soli, špetka pepře

Vezmeme si kuřecí prsíčko a prošpikujeme ho bazalkou a sušenými rajčátky. Mlýnkem osolíme, opepříme a na rozehřáté pánvi, opečeme kuřátko z každé strany 1 minutu a 30 sekund. Vložíme do předehřáté trouby na 180°C na 10 minut. Poté kuřátko vyndáme,...

Tuňák s rýží a kukuřicí

Tuňák s rýží a kukuřicí

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g dlouhozrnné rýže, 4 kukuřice cukrové, 2 konzervy tuňáka v olivovém oleji, sůl a pepř dle chuti, 25-50 ml olivového oleje

V hrnci přiveďte k varu vodu a poté do něj vložte rýži a vařte dle návodu. Po cca 25 minutách vaření rýže přivedeme k varu vodu v druhém hrnci, ve kterém uvaříme kukuřici (10 minut). Jakmile je kukuřice uvařená, slijte vodu, nechejte kukuřici troc...

Vepřová roláda s piniemi

Vepřová roláda s piniemi

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

700 g vepřového ramínka nebo plecka rozkrojeného na plát, Na náplň: 250 g hub (ideálně lesních, ale žampiony postačí) , 60g másla na dušení hub, sůl dle chuti, pepř dle potřeby, větší množství tymiánu, 150 g piniových jadérek anebo mandlí (můžete je nasucho opražit), 1 vejce, olivový olej na opékání

V kastrole rozpusťte máslo a vsypte očištěné pokrájené houby. Osolte, přidejte tymián, promíchejte a pod poklicí na mírnějším plameni asi 20 minut poduste. Nakonec přimíchejte pinie a už dále nevařte. Do vychladlé náplně vmíchejte vejce. Plát masa...

Hovězí na mochovance

Hovězí na mochovance

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g hovězího masa , 1 cibule, 3 lžíce slunečnicového oleje, sůl, 100 g mražené polévkové směsi mochovanka, 100 ml smetany ke šlehání , trocha hladké mouky

Oloupanou cibuli nakrájíme na drobno a maso na porce. Na oleji usmažíme cibuli do růžova, přidáme maso, osmahneme ze všech stran a osolíme. Podlijeme vodou a za občasného zamíchání a podlévání vodou udusíme pod pokličkou do měkka. Poté přidáme mra...

Hovězí plátky se zelím a žampiony

Hovězí plátky se zelím a žampiony

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 plátky hovězího masa, 3 lžíce slunečnicového oleje, 1 cibule, 2 hrsti nakrájeného pekingského zelí, 2 hrsti nakrájených žampionů, sůl, pepř, hladká mouka

Na oleji usmažíme dorůžova oloupanou a na drobno nakrájenou cibuli. Vložíme maso, osolíme, opepříme, podlijeme vodou a dusíme doměkka. Poté přidáme zelí a žampiony a ještě asi 15 minut podusíme. Zahustíme moukou rozmíchanou v troše studené vody a ...

Makrely v exotické marinádě

Makrely v exotické marinádě

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 makrely, 150 g ananasu, 1 chilli paprička, 1 lžíce plnotučné hořčice, 1 lžíce kečupu, 4 stroužky česneku, 1 citrón, špetka soli, 150 ml olivového oleje

Makrely očistíme, odstřihneme ploutve, omyjeme a osušíme. Ananas rozmixujeme do misky, přidáme k němu hořčici, kečup, prolisovaný česnek a nasekanou chilli papričku. Dobře promícháme a osolíme. Marinádou potřeme ryby a necháme v chladu odležet do ...

Makrela po řecku

Makrela po řecku

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 makrely, 130 g černých oliv bez pecek, 100 ml olivového oleje, 1 lžíce tymiánu (Mateřídouška obecná)

Makrely důkladně očistíme, odstřihneme jim ploutve a dáme si je na lehce vymazaný pekáč. Přilijeme přes ryby olej a posypeme je tymiánem. Pečeme 30 minut v horké troubě a občas je potíráme olejem. Krátce před dopečením přidáme k rybám olivy. Podáv...

Lososový špíz

Lososový špíz

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g lfiletů z lososa, 3 lžíce citronové šťávy, 4 lžíce olivového oleje, 2 lžíce hořčice, špetka soli, troška pepře, troška majoránky, troška tymiánu, troška bazalky, 16 cherry rajčátek, 16 feferonek, 4 šalotky, 4 stroužky česneku

Připravíme si nejdříve marinádu: Citrónovou šťávu, olej, hořčici, sůl, pepř, majoránku, tymián a bazalku smícháme a do této marinády na 1 hodinu naložíme kousky lososa, velké tak akorát na napíchnutí na grilovací jehly. Po hodině napichujeme na gr...

Pstruh se žampiony

Pstruh se žampiony

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 pstruzi, 250 g žampionů, špetka soli, troška pepře, troška drceného kmínu, 40 g hladké mouky, 150 g másla, 2 lžíce petrželové naťi

Žampiony pokrájíme a poté je podusíme na kousku másla. Opepříme, osolíme a okmínujeme je. Dáme stranou. Pstruhy mezitím očistíme, lehce osolíme, opepříme a obalíme v mouce. Na pánvi rozehřejeme zbylé máslo a pstruhy osmažíme po obou stranách. Hoto...

Pikantní pstruh na pivu

Pikantní pstruh na pivu

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 pstruzi, 100 ml světlého piva, 60 g másla, 4 stroužky česneku, 2 lžíce plnotučné hořčice, špetka soli, troška pepře

Pstruhy vykucháme a omyjeme. Poté je osušíme ubrouskem. Pak pstruhy osolíme, opepříme a potřeme utřeným česnekem. Vevnitř je potřeme hořčicí. Bříška pstruhů rozevřeme a ryby postavíme na bříška do horkého másla a asi 3 minuty pečeme. Potom je podl...

Siven na mandlích

Siven na mandlích

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

350 g ryby Siven, 50 g máslo, 1 hrst mandlí, 200 g brambor, 1 stroužek česneku, 1 lžíce soli, špetka pepře bílého, 1 lžíce hladké mouky, 2 kapky vinného octa, troška petrželové naťě

Rybu vykucháme, odstraníme šupiny a osušíme. Rybu lehce nasolíme a mírně opepříme a zaprášíme hladkou moukou. V oválné litinové pánvi rozpustíme máslo a sivena opékáme podle váhy 10 až 14 minut (rybu obracíme pouze jednou). Současně si připravíme ...

Pstruh na mandlích

Pstruh na mandlích

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 pstruhy, 100 ml smetany ke šlehání (šlehačka), 1 pomeranč, 100 ml bílého vína, 100 g loupaných mandlí, 1 lžíce hladké mouky, 50 ml rostlinného oleje, 2 lžíce másla, 1 citrón, špetka soli, 1 lžíce petrželové naťi

Pstruhy omyjeme a osušíme. Pak je osolíme a pokapeme citronovou šťávou, obalíme v hladké mouce a zprudka opečeme ze všech stran na rozpáleném oleji. Pak oheň zmírníme, přidáme máslo a pstruhy dopečeme. Pstruhy vyjmeme a do výpeku přidáme pomerančo...

Závitky z kapra ve smetanovém zelí

Závitky z kapra ve smetanovém zelí

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg kapra, špetka soli, troška pepře, 100 g anglické slaniny, 2 lžíce oleje, 2 lžíce másla, 1 cibule, 2 lžíce hladké mouky, 500 g kyselého zelí, 500 ml černého piva, 1 balení smetany ke šlehání (šlehačka), 1 lžička sladké mleté papriky

Kapra zbavíme kostí a kůže. Porce kapra už bez kostí a kůže rozkrojíme na hřbetě a rozložíme na prkýnko. Osolíme, opepříme a poklademe plátky slaniny, srolujeme a spíchneme párátkem. Závitky poté obalíme v hladké mouce. V pekáči osmahneme na oleji...

stránka: