Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty z kategorie Hlavní chod - stránka 34

Kuře a la kachna

Kuře a la kachna

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kuře, 1 větší sklenka sterilovaného zelí -0,7 l., 2 lžíce hladké mouky, 2 lžíce sádla, 1 cibule, špetka soli, troška kmínu

Kuře si rozčtvrtíme. Vezmeme pekáč, který můžeme dát potom do trouby. Na něm osmahneme na rozpáleném sádle nadrobno nakrájenou cibuli. Vmícháme mouku a zalijeme 200 ml vody. Dobře promícháme a povaříme. Přidáme polovinu sklenice zelí. Na zelí polo...

Špagety po uhlířsku

Špagety po uhlířsku

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g špaget, 100 g slaniny, 100 g šunky, troška pepře a soli, 4 vejce, 4 lžíce smetany, 1 hrst strouhaného sýra

Špagety uvaříme podle návodu na balíčku a scedíme. Na větší pánvi rozškvaříme nakrájenou slaninu na kostičky a na ní opečeme nakrájenou šunku (lze i salám nebo uzené). Poté vmícháme uvařené špagety, osolíme, opepříme a chvíli opékáme. V misce rozš...

Dušené okurky s rajčaty

Dušené okurky s rajčaty

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 větší okurka, 3 lžíce másla, 1 cibule, 5 rajčat, špetka soli, 2 vejce, troška pepře, 1 lžíce cukru krupice, kousek citrónu

Jednu velkou okurku nebo dvě menší okurky oloupeme, rozřízneme napůl, vydlabeme semínka a nakrájíme na kostičky. Do pánve dáme máslo a rozehřejeme. Na něm osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli a přisypeme okurku, přidáme pokrájená rajčata, osolíme ...

Květák v majonézové omáčce

Květák v majonézové omáčce

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 hlávka květáku, špetka soli, 1 balení majonézy, 1 balení bílého jogurtu, 3 stroužky česneku, 1 lžička plnotučné hořčice, 5 kapek worcesterové omáčky, 2 lžíce octa, 3 lžíce kopru

Květák omyjeme, rozebereme na růžičky, uvaříme v osolené vodě doměkka a necháme okapat a vychladit. Majonézu smícháme s jogurtem, 3 stroužky utřeného česneku se solí, hořčicí a několika kapkami ocata dle chuti. Nakonec vmícháme jemně nakrájený k...

Vepřenky s cibulí

Vepřenky s cibulí

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g vepřového masa, 2 rohlíky, troška pepře a soli, troška mleté papriky , stroužek česneku, 2 lžíce hladké mouky, 150 g tuku, 2 cibule, 1 lžíce pažitky

Vepřové maso nahrubo umeleme. Rohlíky nakrájíme na kostičky a namočíme v mléce. Rohlíky vymačkáme a přidáme k masu, osolíme, opepříme, přidáme papriku a 1 stroužek česneku dobře promícháme. Uděláme takové šišky nebo placičky, které zlehka obalíme ...

Česnekové kuře

Česnekové kuře

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kuře, 250 g másla, 2 cibule, 1 hlávka česneku, 200 ml vývaru, špetka soli, troška pepře

Kuře si rozporcujeme na 4 čtvrtky. Osolíme je a potřeme prolisovaným česnekem ze všech stran. Na pánvi rozehřejeme máslo a zpěníme na něm nadrobno nakrájenou cibuli, vložíme kousky kuřete, zalijeme vývarem a upečeme dozlatova.

Kapusta smažená v těstíčku

Kapusta smažená v těstíčku

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 hlávka kapusty, 3 lžíce hladké mouky, 2 vejce, 2 lžíce mléka, špetka soli, 150 g tuku

Kapustu očistíme a rozpůlíme na polovinu, poté ji povaříme ve slané vodě asi 10 minut. Pak ji scedíme, necháme okapat a nadrobno nasekáme. Ze 3 lžic hladké mouky, 2 vajec a trochy mléka uděláme hladké těstíčko. Osolíme jej a vmícháme kapustu. Lží...

Skopové po čínsku

Skopové po čínsku

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g jehněčí kýty, 50 ml sojové omáčky, troška pepře, 4 lžíce oleje, 250 ml bílého vína, 5 rajčat, 2 pórky, 2 lžíce petrželové natě

Maso nakrájíme na kostky a pokapeme sojovou omáčkou. Pak je opepříme a osmahneme na oleji. Podlijeme vínem a dusíme. Před koncem dušení přidáme 5 nakrájených rajčat, 2 velké nadrobno nakrájené pórky, ještě trochu podlijeme a dodusíme doměkka. Doch...

Loupežnická pochoutka v alobalu

Loupežnická pochoutka v alobalu

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g vepřové kýty, 4 cibule, 5 brambor, 4 ostravské klobásy, 300 g slaniny, 1 šálek hub, 5 lžic tuku

Připravíme si 6 misek a do každé zvlášť si dáme nakrájenou jednu ingredienci. Vepřovou kýtu nakrájíme na plátky, cibuli na kolečka, brambory na kolečka, klobásu na kolečka, slaninu na plátky a houby napůl. Suroviny stříděva napichjeme na grilovací...

Surimi rizoto s hráškem

Surimi rizoto s hráškem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g surimi tyčinek, 1 sáček rýže ve varných sáčcích, 3 lžíce slunečnicového oleje, 1 malá cibule, sůl, mletý černý pepř, 5 lžic sterilovaného hrášku, 50 g uzeného eidamu

Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobno. Zmrzlé tyčinky nakrájíme na plátky, hrášek propláchneme vodou a necháme okapat. Rýži v sáčku uvaříme podle návodu. Na oleji usmažíme cibuli do světlerůžova. Přidáme nakrájené tyčinky, prohřejeme, osolíme, ope...

Okurky zapečené s masem

Okurky zapečené s masem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 cibule, 5 lžic tuku, 500 g vepřové plece, špetka soli, 2 okurky, 5 lžic hladké mouky, 3 stroužky česneku, 1 hrneček mléka, 3 vejce

Cibulku nakrájíme nadrobno a zpěníme na rozpáleném tuku na pánvi. Na ní dáme nakrájené plecko, které jsme osolily a dusíme bez podlévání doměkka. 2 okurky oloupeme, rozkrojíme a vyjmeme semeníky a nakrájíme na kousky. Poté je obalíme v mouce a při...

Čočka po brněnsku

Čočka po brněnsku

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1/2 balení čočky, 1 kostka zeleninového bujónu, 1 větší mrkev, 1/4 středního celeru, 1 cibule, 1 lžíce sádla, 1 lžíce hladké mouky, sůl a pepř podle chuti, hrst nasekané petrželky, 1 kelímek zakysané smetany, troška citronové šťávy

Přebranou čočku nejméně na 2 hodiny namočíme. Pak ji v téže vodě dáme vařit. K poloměkké čočce přihodíme kostku zeleninového bujónu a přimícháme mrkev a celer nakrájené na tenké hranolky. Na sádle zpěníme nakrájenou cibuli, když se začne barvit do...

Káhirské rizoto

Káhirské rizoto

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 cibule, 2 lžíce másla, 400 g hovězího mletého masa, 1 šálek dlouhozrnné rýže, 150 g strouhaného sýra, 2 rajčata

Cibuli nakrájíme nadrobno. Na pánvi rozehřejeme máslo a na něm osmahneme cibuli dozlatova. Poté k cibuli přidáme maso, osolíme, opepříme a chvíli opékáme. Šálek rýže promyjeme horkou vodou a dáme do kastrolu, zalijeme 2 šálky horké vody a osolíme....

Rybí filé s křenem

Rybí filé s křenem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g rybího filé, špetka soli, kousek křenu, 150 g másla, 2 lžíce tuku

Rybí filé omyjeme a osušíme ubrouskem. Nakrájíme je na tenké plátky, které osolíme a posypeme nastrouhaným křenem podle libosti a poté poklademe plátky másla. Zapékací misku vymažeme tukem a do ní skládáme rybí filé ve vrstvách, poslední vrstvou j...

Mozeček z ovesných vloček

Mozeček z ovesných vloček

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g ovesných vloček, 1/2 l vody, 1 cibule, 4 vejce, špetka soli, 1 lžíce petrželové naťi

Vločky namočíme do vody a necháme několik hodin stát. Poté na oleji osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme vločky a dusíme doměkka. Pak přidáme 4 rozkvedlaná vejce, osolíme a umícháme jako mozeček. Nakonec posypeme petrželovou natí. Ideá...

Telecí závitky se sýrem

Telecí závitky se sýrem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky telecích řízků, 4 plátky sýra Ementál, 4 lžíce tuku, špetka soli a pepře, 1/4 ml vývaru, 4 lžíce instantní jíšky

Telecí řízky omyjeme a osušíme. Lehce naklepeme a posolíme a opepříme. Poté poklademe plátkem ementálu a zavineme. Upevníme nejlépe nití. V pánvi rozpálíme tuk a na něm osmahneme závitky ze všech stran poté podlijeme vývarem a dusíme doměkka. Hoto...

Skopové řízky s fazolkami

Skopové řízky s fazolkami

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky skopových řízků, troška bylinkové soli, 1 lžíce hladké mouky, 4 lžíce másla, 1 cibule, 1 sáček mražených fazolek

Skopové řízky omyjeme a osušíme, poté lehce naklepeme. Osolíme je a poprášíme hladkou moukou, jen tak lehce. Na pánvi rozehřejeme 2 lžíce másla a na něm osmahneme řízky, spíše zvolna. Podlijeme je vodou a dusíme téměř doměkka. Do druhé pánve d...

Kysané zelí s mletým masem

Kysané zelí s mletým masem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g mletého masa, 4 lžíce slunečnicového oleje, 2 papriky (kapie), 2 lžíce mleté papriky, 1 lžíce kmínu, 500 g kyselého zelí, troška pepře a soli, 1 lžíce octa, 1 lžíce cukru krupice

Na pánvi rozehřejeme olej a opečeme na něm mleté maso, přidáme k němu 2 pokrájené papriky, nejlépe na proužky. Poté okořeníme mletou paprikou, kmínem, pak přidáme okapané a pokrájené kysané zelí a trochu podlijeme vodou. Povaříme na mírném ohni 20...

Růžičková kapusta se smetanovou omáčkou

Růžičková kapusta se smetanovou omáčkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g růžičkové kapusty, špetka soli a pepře, 1 lžíce másla, špetka muškátového ořechu, 250 ml zakysané smetany, 3 lžíce mléka, 150 g šunky

Kapustičky očistíme a povaříme 10 minut v osolené vodě, poté slijeme a necháme okapat. V pánvi rozehřejeme máslo a na něm osmahneme kapustičky, osolíme, opepříme a ochutíme špetkou muškátového oříšku. Hotové kapustičky přelijeme kysanou smetanou, ...

Gruzínské skopové

Gruzínské skopové

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g skopové kýty, špetka soli a pepře, 3 stroužky česneku, 150 g hladké mouky, 100 g tuku, 1 cibule, 1 sklenka červeného vína, 1 lžička másla

Skopovou kýtu omyjeme a nakrájíme na menší medailonky, naklepeme je, osolíme opepříme a potřeme česnekem po obou stranách. Poté je lehce obalíme v mouce a na rozpáleném tuku z obou stran dobře osmahneme. Vyndáme na talíř. Do výpeku dáme nadrobno n...

Makrela s citronovou omáčkou

Makrela s citronovou omáčkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 makrely, špetka soli, troška pepře, 100 g hladké mouky, 4 lžíce tuku, 150 g másla, 100 ml citronové šťávy, 2 lžíce petrželové naťi

Makrely očistíme a vykucháme, poté je osolíme, opepříme a obalíme v mouce. Dáme je na tukem vymazavý alobal a pečeme asi 15 minut v troubě. Omáčku připravíme z rozehřátého másla, do něhož vmícháme citronovou šťávu, nasekanou petrželku a trochu s...

Vepřové maso s kapií a hráškem

Vepřové maso s kapií a hráškem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g vepřového masa, 3 lžíce sádla, 1 cibule, 1 lžička mleté papriky, 1 lžička hladké mouky, 2 dcl vody, špetka soli, 2 stroužky česneku, 1 sterilovaná paprika (kapie), 1 malá konzerva sterilovaného hrášku, 1 lžička Vegety, 150 g strouhaného sýra

Vepřové maso omyjeme a pokrájíme na nudličky jako hranolky. V tlakovém hrnci rozpustíme sádlo a na něm osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli a přidáme i maso. Poté vmícháme lžičku mleté papriky a hladké mouky, poté zalijeme 2 dcl vody. Osolíme, při...

Omeleta s ovesnými vločkami

Omeleta s ovesnými vločkami

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 vejce, 3 lžíce vody, špetka soli, 1/2 hrsti ovesných vloček, 2 lžíce strouhaného sýra, 1 lžička petrželové naťi, 1 lžíce rostlinného oleje

Vločky přebereme a spaříme. Vejce rozšleháme v misce se 3 lžícemi vody a špetkou soli. Poté vmícháme vločky, strouhaný sýr a nasekanou petrželku. Pánev vymažeme olejem a rozpálíme. Těsto nalijeme na pánev a pečeme. Když se vejce na spodní straně o...

Vařené kedlubny se sýrem

Vařené kedlubny se sýrem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg kedlubnu, špetka soli, 2 lžíce pažitky, 60 g másla, 50 g Nivy

Kedlubny oloupeme a nakrájíme na plátky, poté povaříme v osolené vodě. Mezitím vmícháme 2 lžíce nasekané pažitky nebo petrželky spolu s nastrouhanou nivou do másla. Pořádně promícháme. Kedlubny rozdělíme na talíře a na každou navršíme kopeček byli...

Zapečené fazolky

Zapečené fazolky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení sterilovaných fazolek, 2 lžíce másla, 1 větší cibule, 1 pórek, 1/2 balení sterilovaných rajčat, 2 stroužky česneku, špetka soli, 100 g šunky, 4 lžíce másla

Sterilované fazolky propláchneme vodou a necháme na sítku okapat. Na pánvi rozehřejeme 2 lžíce másla a osmahneme na něm nadrobno nakrájenou cibuli, pak přidáme pokrájený porek, okapané fazolky, pokrájená sterilovaná rajčata a krátce podusíme. Poté...

stránka: