Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty z kategorie Hlavní chod - stránka 37

Špagety alio olio

Špagety alio olio

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 lžička olivového oleje, 3-5 stroužků česneku, troška petržele, 300 g špaget, kousek chilli papričky, troška parmezánu

Na olivovém oleji zprudka a na chvíli osmahneme několik, dlaní rozbitých, stroužků česneku. Česnek pak odendáme z pánve a pak přidáme (na chvíli) nasekanou petržel. Mezitím se vaří špagety, když je slejeme, smícháme je se směsí (česnekový olej s p...

Krůtí plátečky s cibulí

Krůtí plátečky s cibulí

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 lžíce slunečnicového oleje, sůl, pepř, 1 cibule, 2 stroužky česneku, 2 lžíce kečupu, 1 lžička polévkového koření tekutého, 1 lžička kukuřičného škrobu, 1 lžička plnotučné hořčice, 1 lžička sojové omáčky, 200 g malých prsních krůtích plátků

Malé plátky masa naklepeme, osolíme a opepříme. Oloupanou cibuli nakrájíme na větší kostky a česnek nastrouháme na jemno. V misce s víčkem smícháme olej, kečup, polévkové koření,cibuli, česnek, přidáme maso a promícháme. V chladu necháme odležet d...

Kuřecí prsa na liškách

Kuřecí prsa na liškách

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 kuřecí prsa s kůží, sůl a pepř podle chuti, 2 lžíce másla, 1 cibule, 2 stroužky česneku, 3 - 4 hrsti lišek, 100 ml bílého vína, několik snítek čerstvého tymiánu , 150 ml smetany, 1-2 lžičky Solamylu

Do pánve na rozehřáté máslo vložíme prsíčka kůží dolů a opečeme dozlatova. Maso obrátíme a přisypeme cibuli a česnek nasekané nadrobno. Když je cibule i maso pěkně zlatavé, přihodíme houby, osolíme, opepříme a přilijeme víno, které necháme na odkr...

Vepřové plátky ve fazolkové omáčce

Vepřové plátky ve fazolkové omáčce

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g vepřové kýty, olej, sůl a pepř podle chuti, 1 cibule, 400 g fazolek (zelených fazolových lusků), 2-3 lžíce hladké mouky, 150 ml smetany, 2 stroužky česneku, 2 natvrdo uvařená vejce

Maso nakrájíme na větší kousky, osolíme, opepříme a na rozehřátém oleji osmahneme. Přisypeme nadrobno nakrájenou cibuli a ještě chvíli restujeme, až je cibule sklovitá. Zalijeme horkou vodou nebo vývarem a pod pokličkou dusíme, až je maso poloměkk...

Vepřová krkovička s kedlubnou

Vepřová krkovička s kedlubnou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g vepřové krkovičky, 1 cibule, 2 lžíce slunečnicového oleje, 1 bujón, sůl, 1 velký kedluben, 200 g zakysané smetany 16%, 1 lžička kukuřičného škrobu, 1 lžička cukr krystal

Maso nakrájíme na menší kostky a oloupanou cibuli na drobno. Nakrájenou cibuli usmažíme na oleji do růžova, přidáme kostky masa, zamícháme, přiklopíme pokličkou a dusíme ve vlastní šťávě do vydušení. Poté mírně podlijeme vodou, přidáme bujón a dus...

Pikantní krůtí kousky na česneku

Pikantní krůtí kousky na česneku

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

5 stroužků česneku, sůl, 1/4 lžičky mletého pepře, 2 lžíce slunečnicového oleje, 1 vrchovatá lžíce hladké mouky, 250 ml vody, 3 lžičky koření na bylinkové máslo, smetana ke šlehání dle potřeby, 300 g krůtích prsou

Česnek oloupeme a nastrouháme na jemno. Maso omyjeme a nakrájíme na kousky. V pánvi rozehřejeme olej, vložíme maso, osolíme, opepříme a na mírném plameni maso restujeme asi 20 minut, dokud nezačne červenat. Maso poprášíme hladkou moukou, zamícháme...

Hovězí plátky v pórku

Hovězí plátky v pórku

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 hovězí plátky, sůl, mletý černý pepř, 2 lžíce slunečnicového oleje, 200 g pórku, 500 ml smetany na vaření, hladká mouka

Omyté hovězí plátky naklepeme. V pánvi na dušení rozehřejeme olej a plátky na něm z jedné strany opečeme. Obrátíme je, osolíme, opepříme a přiklopíme poklicí. Plátky pustí šťávu, ve které je dusíme do vydušení na tuk. Maso podlijeme a za občasného...

Kuřecí kousky se sýrem

Kuřecí kousky se sýrem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 větší kuřecí stehenní řízek, 1 plátek másla, sůl, mletý pepř, 2 lžičky houbového koření, 300 ml plnotučného mléka, 1 lžička kukuřičného škrobu, 2 lžíce strouhaného sýra

Maso z kuřecího stehna omyjeme, nakrájíme na menší kousky, mírně osolíme a opepříme. Máslo rozehřejeme a kousky masa na něm zvolna opečeme. Podlijeme trochou vody, přidáme houbové koření a pod pokličkou dusíme do měkka. Tvrdý sýr nastrouháme na sl...

Guláš z vepřového srdce

Guláš z vepřového srdce

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g slaniny, 200 g cibule, 1 lžička soli, 1/2 lžička pepře, 50 g rajčatového protlaku, 1 lžička mleté papriky, 1 paprika (kapie), 700 ml vody, 50 g hladké mouky, 1 stroužek česneku, 1 lžíce petrželové natě (nasekané), 2 jarní cibulky, 800 g vepřového srdce

Srdce dobře očistíme a omyjeme. Nakrájíme na kostky. Slaninu nakrájíme na kostičky a necháme vyškvařit. Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobno. Přidáme ke slanině a osmahneme do zlatova. Vložíme srdce, orestujeme, mírně osolíme a opepříme. Přidáme ...

Houbové ragú

Houbové ragú

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 talíře lesních hub ( nejlépe směs), 2 šalotky, sůl, pepř a tymián podle chuti, 200 ml zeleninového vývaru, 1 lžíce dijonské hořčice, 2 lžíce brandy, 100 ml smetany, 3 lžíce oleje

Očištěné houby nakrájíme na menší kousky. Na rozehřátém oleji osmahneme nadrobno nasekanou šalotku a po chvíli přihodíme houby. Houby orestujeme, pak osolíme, opepříme, zalijeme zeleninovým vývarem, přidáme tymián a podusíme doměkka. Krátce před...

Špagety s houbovou směsí

Špagety s houbovou směsí

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

olej, 1 cibule, talíř lesních hub, 150 g libového uzeného masa (lze nahradit libovolnou uzeninou), sůl a pepř podle chuti, 3-4 lžíce ostrého kečupu, 2-3 lžíce sojové omáčky, 4 lžíce sladké smetany, 1/2 balení špaget, 2-3 stroužky česneku

Špagety dáme vařit podle návodu na obalu. Na rozehřátém oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, když zesklovatí přihodíme nakrájené houby a uzené nebo uzeninu nakrájené na kostičky. Necháme lehce orestovat, je-li třeba, podlijeme lehce vodou a ...

Rampušáky

Rampušáky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky vepřové kotlety, 100 g vepřové játry, 100 g slaniny, 100 g žampionů, 100 g šunky, 1 cibule, 1/2 lžička soli, troška barevného pepře, 50 - 100 ml kečupu, trochu ml rostlinného oleje, 2 feferonky (sterilované)

Na pánvi rozpálíme olej, přidáme na kousky nakrájené vepřové maso a opékáme. Postupně přidáme nakrájená játra , slaninu, žampiony, šunku, na jemno pokrájenou cibuli a feferonky. Ochutíme solí, kečupem, pepřem. Přiklopíme pokličkou a ponecháme na...

Krůtí roláda s mrkví

Krůtí roláda s mrkví

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 středně velký plátek z krůtího prsa, 2 - 4 plátky šunky, sůl, plnotučná hořčice, 1 cibule, 2 lžíce slunečnicového oleje, 1 lžička mleté papriky, 1 mrkev, 1 kostka drůbežího bujónu, hladká mouka, 1 menší sladkokyselá okurka

Krůtí plátek naklepeme, osolíme a potřeme hořčicí. Poklademe plátky šunky a na jeden konec položíme oškrábanou mrkev. Stočíme do rolády a trochu zpevníme nití. Mrkev může na koncích vyčnívat. Oloupanou a nakrájenou cibuli usmažíme na oleji do růžo...

Šunková omeleta s bramborovou kaší

Šunková omeleta s bramborovou kaší

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g domácí šunky, 4 vejce, 3 lžíce tvrdého sýra, sůl, mletý černý pepř, slunečnicový olej

Sýr nastrouháme na drobno a šunku nakrájíme na větší nudličky. Vejce rozklepneme do misky, metličkou je rozšleháme, osolíme, opepříme a potom do nich vmícháme nakrájenou šunku. Na pánvi rozehřejeme olej, vlijeme rozšlehaná vejce se šunkou a na pov...

Knedlíčkové  špízy

Knedlíčkové špízy

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

20 bramborových knedlíčků, 20 houskových knedlíčků, 15 dkg anglické slaniny, 30 ml olivového oleje

Když připravujeme bramborové nebo houskové knedlíky, z části hmoty si připravíme i malé knedlíčky. Pokud jsme tak nepostupovali, tak stačí vzít pár plátků bramborových a pár plátků houskových knedlíků a nakrájet je na kostky - cca po 20 ks od každ...

Rýžová směs s liškami a vepřovým masem

Rýžová směs s liškami a vepřovým masem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 hrneček směsi rýže parboiled s indiánskou rýží, 2 šalotky, 250 g vepřové kýty, 300 g lišek obecných, asi 10 cherry rajčátek, sůl a pepř podle chuti, asi 4 snítky čerstvého tymiánu , 3 lžíce Worcesterové omáčky, 4 lžíce bílého vína, olivový olej

Rýži dáme vařit podle návodu na obalu. Mezitím si na rozehřátém oleji začneme restovat maso nakrájené na malé kostičky. Po chvíli přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, za další chvilku přihodíme lišky, směs osolíme, opepříme, přidáme lístečky tymiá...

Fazolky na rajčatech a česneku

Fazolky na rajčatech a česneku

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g fazolek (zelených fazolových lusků), 1 cibule, 6 velkých zralých rajčat, 3 - 4 stroužky česneku, sůl, pepř a oregano podle chuti, asi 1 lžíce Worcesterové omáčky, lžička cukru krupice, olej, kousek parmazánu k podávání

Fazolky překrájíme na menší kousky a dáme vařit lehce podlité dopoloměkka. Rajčata nařízneme do kříže, vložíme do vařící vody, po malé chvilce vyndáme, sloupneme slupku a rajčata nakrájíme na kostičky. Cibuli nakrájenou nadrobno zpěníme na oleji...

Krůtí roláda s rýží

Krůtí roláda s rýží

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 větší plátek krůtího prsa, 1 plátek másla, 2 vejce, sůl, plnotučná hořčice, 1 naťová cibulka, 1/2 červené papriky, 2 plátky šunky, 1 kostka drůbežího bujónu, 500 ml vody, 2 lžíce slunečnicového oleje, hladká mouka

Plát masa naklepeme a osolíme. Na plátku másla připravíme ne moc tuhá míchaná osolená vajíčka. Maso ze 2/3 potřeme hořčicí a vejci. Povrch poklademe kousky papriky, cibulkou a na proužky nakrájeným 1 plátkem šunky. Svineme do rolády a zpevníme nit...

Čínské nudle sestry Eli

Čínské nudle sestry Eli

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 menší pekingské zelí, 1 balení čínských nudlí, 1 balení čínské zeleninové směsi (nejlépe drobně krájené na nudličky - Mochov), 3 lžíce kari koření, 1 lžíce sojové omáčky, 2 kuřecí prsa, sůl a pepř dle chuti, 3 lžíce oleje

Ze všeho nejdříve si připravíme suroviny. Zelí přepůlíme, nakrájíme na nudličky a pořádně propláchneme. Necháme okapat. Kuřecí maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na malinké kousky. Osolíme, opepříme a dáme stranou. Čínské nudle si vložíme do hrnce ...

Chatařské pivní kuře na špekáčku a bramborách

Chatařské pivní kuře na špekáčku a bramborách

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kuře, asi 1 kg brambor, 1 špekáček, sůl, kmín a sušený mletý česnek podle chuti, 250 ml piva, kousek másla

Omyté kuře rozdělíme na porce. Brambory oloupeme, rozkrájíme na klínky a dáme je na dno pekáčku vymazaného máslem. Brambory osolíme, posypeme kmínem a sušeným česnekem. Na vrstvu brambor rozložíme špekáček nakrájený na malé nudličky. Navrch rozl...

Krůtí roláda v protlaku

Krůtí roláda v protlaku

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 plát krůtího prsa (500g), 3 plátky venkovské šunky, sůl, plnotučná hořčice a kečup na potření, silnější plátek másla na opečení, Na omáčku - 1 lžíce plnotučné hořčice, 1 lžíce rajčatového protlaku, 250 ml vody, 1/2 kostky bujónu, 1 - 2 lžíce polohrubé mouky, 1 lžička cukru krupice

Krůtí plát masa naklepeme, osolíme, potřeme kečupem, hořčicí a poklademe plátky šunky. Maso svineme do rolády a zpevníme nití. Konec rolády nemusíme zpevňovat, vytékající hořčice nevadí. Na rozehřátém másle roládu ze všech stran opečeme, dokud mas...

Candát s pomerančovým rizotem a smetanovou omáčkou

Candát s pomerančovým rizotem a smetanovou omáčkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

130 g filet z candáta, 50 g pomeranče, 5 cl pomerančového sirupu, 1 dcl smetany, 60 g arborio rýže, 5g bylinek (mix), 5 cl bílého vína, sůl a pepř dle potřeby, olivový olej

Filé z candáta osolíme, opepříme, přidáme bylinky a necháme 5 minut odpočinout. Mezitím si orestujeme rýži, přidáme sůl, bílé víno, pomeranče a necháme restovat. Ke konci přidáme smetanu. Do rendlíku dáme pomerančový sirup, smetanu a necháme to zr...

Kynutý jahodový knedlík plněný marcipánem

Kynutý jahodový knedlík plněný marcipánem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

780 g hrubé mouky, 350 ml mléka, 2 vejce, 1 droždí (kvasnice), 40 g cukru, špetka soli, marcipán, jahody, máslo

Do vlažného mléka rozdrolíme droždí, přidáme špetku cukru a poprášíme moukou. Kvásek dáme na teplé místo a necháme vzejít. Poté smícháme s prosátou moukou, přidáme špetku soli a vajíčko. Těsto důkladně propracujeme a necháme kynout. Cca za hodinu ...

Filet z candáta s bramborovo-pomerančovým pyré

Filet z candáta s bramborovo-pomerančovým pyré

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

170 g filet z candáta, 2 růžičky brokolice, 120 g brambor, 1 pomeranč, 20 g másla, sůl a pepř dle chuti, olivový olej

Očistíme candáta, nakrájíme na filety a osolíme. Na pánvi si rozehřejeme olej a lehce ho osmažíme z obou stran. Na candáta poklademe plátek másla a dáme na 5 minut při 180°C péct do trouby. Uvaříme brambory, které poté propasírujeme. Do brambor př...

Krůtí kousky s hořčicí

Krůtí kousky s hořčicí

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g krůtích prsou, 2 lžíce slunečnicového oleje, sůl, pepř, Na zálivku - 125 ml vody, 1 lžíce plnotučné hořčice, 1 lžička kukuřičného škrobu, 1 stroužek česneku, 1 lžička sladkého kečupu, 1/2 lžičky sojové omáčky, 1 lžička tekutého polévkového koření

Příprava zálivky - ve studené vodě rozmícháme hořčici, škrob, oloupaný a na jemno nastrouhaný česnek, kečup, sójovou omáčku a polévkové koření. Krůtí maso nakrájíme na kousky nebo na nudličky. V teflonové pánvi rozehřejeme olej a přidáme nakráje...

stránka: