Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty z kategorie Hlavní chod - stránka 39

Kari směs s ananasem a mandlemi

Kari směs s ananasem a mandlemi

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g telecí kýty, 200 g telecích jater, 4 lžíce slunečnicového oleje, 1 cibule, 1 sáček maggi kuřecí dobroty soté, špetka kari koření, špetka soli, 80 g másla, 120 g ananasového kompotu, 80 g mandlí

Maso a játra nakrájíme na hrubší nudličky, prudce opečeme na oleji a přidáme jemně nakrájenou cibuli a kari koření. Krátce osmahneme, přidáme Maggi Kuřecí dobroty soté rozmíchané ve vodě a vaříme za občasného míchání do poloměkka. Ananas nakrájíme...

Pstruh na šampaňském

Pstruh na šampaňském

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 pstruzi asi 500g, 150 g másla, 50 g zelené petrželky, kopr, bazalka, 1 stroužek česneku, 0,2 l šampaňského vína, sůl, pepř, šťáva z poloviny citrónu, worcesterská omáčka

Pstruha očistíme. Máslo utřeme do pěny a přidáme k němu nakrájenou petrželku, česnek, kopr a bazalku. Za stálého míchání přiléváme víno, ochutíme solí, pepřem, citrónovou šťávou a worcesterskou omáčkou. Pstruhy několikrát šikmo nařízneme a s bylin...

Krůta královny Viktorie

Krůta královny Viktorie

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g krůtích prsou, 3 lžíce oleje, 1 velká cibule, 1 červená paprika , 3 stroužky česneku, 1 pomeranč, sůl a pepř podle chuti, 150 ml bílého vína, 1 rajče, 2-3 hrsti mraženého hrášku, 200 ml zakysané smetany

Prsa nakrájíme na kostičky, dáme do misky, osolíme, opepříme, zakapeme 1 lžící pomerančové šťávy a necháme asi 1 hodinu odležet v chladu. V hlubší pánvi rozehřejeme olej a maso začneme restovat. K poloměkkému masu přihodíme papriku a cibuli, oboj...

Studené kuře v bílém víně

Studené kuře v bílém víně

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kuře, 5 lžic olivového oleje, 2 stroužky česneku, 3 bobkové listy, 250 ml bílého vína, 4 lžíce vinného octa, šťáva z jednoho citrónu, sůl a pepř podle chuti

Kuře naporcujeme na osm dílů. V hlubší pánvi rozehřejeme olej a kuře na něm ze všech stran opečeme. Do pánve přihodíme celé stroužky česneku a bobkový list, zalijeme vínem, octem a citronovou šťávou, osolíme opepříme a zakryjeme poklicí. Na mírněj...

Cannelloni se špenátem

Cannelloni se špenátem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

16 ks cannelloni (těstoviny), 2 lžíce oleje, 1 cibule, 2 stroužky česneku, 800 g mraženého listového špenátu, 400 g krémového smetanového sýra, 3 vejce, špetka muškátového oříšku, Na omáčku: 1 lžíce rostlinného oleje, 1 střední cibule, 3 stroužky česneku, 2 lžíce rajčatového protlaku, 400 g rajčat, 1 lžíce cukru krupice, 150 g Mozzarelly, sůl a pepř dle chuti

Nakrájenou cibuli a česnek zpěníme na oleji, přidáme rozmrzlý špenát, ze kterého vymačkáme přebytečnou vodu a krátce podusíme. Vložíme do mísy, přidáme sýr, rozšlehaná vejce, muškátový oříšek, sůl, pepř a opatrně promícháme. Na omáčku zpěníme na...

Italský králík po myslivecku

Italský králík po myslivecku

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

stehna a hřbet z králíka, sůl a pepř podle chuti, trochu hladké mouky, olivový olej, 2 stroužky česneku, několik listů šalvěje, snítka rozmarýnu, 120 ml bílého vína, hrst černých oliv, 100 lžíce rajčatového protlaku

Omyté porce králíka osolíme, opepříme a lehce obalíme v mouce. Rozehřejeme olej a králíka ze všech stran orestujeme. Pak do pánve přihodíme bylinky a zalijeme vínem. Rajčatový protlak zředíme asi 1,5 dl vody a také přilijeme do pánve. Oloupané st...

Nudle se slaninou

Nudle se slaninou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g širokých nudlí, 100 g zelených fazolek, 1 lžička olivového oleje, 200 g anglické slaniny, 1 cibule, 2 stroužky česneku, 2 lžíce octa balsamico, 250 ml smetany ke šlehání, 20 g vlašských ořechů, sůl a pepř dle chuti

Fazolky omyjeme, odřízneme stonky a přepůlíme. Asi 2 minutky je v osolené vroucí vodě povaříme, slijeme a necháme okapat. Jestliže používáme mražené, nic s nimi neděláme. Nudle uvaříme dle návodu na obalu, aby jsme je měli tzv. na skus. Uvařené ...

Voňavé kuře po čínsku

Voňavé kuře po čínsku

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2-3 kuřecí prsa, 120 g dlouhozrnné rýže, 1 lžíce oleje, 1 cibule, 2 chilli papričky, 4 stroužky česneku, 200 g sojových výhonků, 300 g čínského zelí, 2 lžíce sezamových semínek, 300 ml drůbežího vývaru, 8 lžíc sojové omáčky

Rýži uvaříme dle návodu. Maso opláchneme a osušíme. Nakrájíme na kostky, cibuli nadrobno a česnek utřeme. Papričky rozkrojíme, zbavíme semínek a nařežeme. Sojové výhonky opláchneme a zelí nastrouháme. Sezamová semínka orestujeme na suché pánvi. Na...

Kuřecí s ostrou omáčkou

Kuřecí s ostrou omáčkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 kuřecí prsa, 2 lžíce oleje, 1 cibule, 250 g brambor, 1/2 lžíce rajčatového protlaku, 1 konzerva sterilovaných rajčat, 2 chilli papričky, 1 bobkový list, 1/2 plechovky červených fazolí, 1 a 1/2 papriky (1/2 z každé barvy), 1/2 lžíce octa, 1/2 lžíce mleté papriky, špetka muškátového oříšku, sůl a pepř dle chuti

Maso nakrájíme na kostky a opečeme zprudka na oleji. Osolíme, opepříme a prozatím odložíme bokem. Cibuli nasekáme nadrobno a osmahneme. Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky. Přidáme je k cibuli, spolu s rajčaty z plechovky, chilli a bobkovým ...

Lasagne s lososem

Lasagne s lososem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g lososa, 2 papriky (zelenou a červenou), 150 g másla, šťáva z jednoho citrónu, 150 g hladké mouky, 300 ml zeleninového vývaru, 100 ml mléka, 50 g parmazánu, 50 g čedaru, 1 balení lasagní, 2 vejce, sůl a pepř dle chuti, olej na vymazání formy, 2 lžíce strouhanky na vysypání formy

Lososa omyjeme a osušíme. Nakrájíme na asi centimetrové plátky, které pokapeme citrónem, posolíme a opepříme. Necháme chvíli odstát. Papriky omyjeme a nakrájíme na malé kostičky. Na pánvi si rozpustíme máslo, na kterém osmažíme mouku, kterou zalij...

Gratinované gnocchi se špenátem, slaninkou a Blaťáckým zlatem

Gratinované gnocchi se špenátem, slaninkou a Blaťáckým zlatem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g Gnocchi, 150 g anglické slaniny, 1 talíř čerstvých špenátových lístků, 200 ml sladké smetany, 80 g strouhaného sýra, sůl a pepř podle chuti, 120 g sýra Blaťácké zlato

Gnocchi dáme vařit podle návodu. Když jsou vařené, vybereme je cedníkem do mísy a do vařící vody po nočkách vhodíme špenátové lístky. Necháme je povařit asi 20 vteřin, pak je také scedíme a přidáme do mísy k nokům, osolíme, opepříme, přidáme strou...

Skopové plátky na grilu

Skopové plátky na grilu

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

800 g skopového masa, 200 ml sojové omáčky, 200 ml bílého vína, 1 cibule, 3 stroužky česneku, 3 lžíce slunečnicového oleje, 1 lžička mletého zázvoru

Vezmeme plátky skopového masa - nejlépe krkovičku nebo kotletu a omyjeme a dobře osušíme ubrouskem. Cibuli pokrájíme na kostičky a poté přidáme do misky. K cibuli přidáme všechny ostatní přísady - sojovou omáčku, bílé víno, česnek olej a zázvor. ...

Cuketový špíz

Cuketový špíz

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g cukety, 2 lžíce soli, troška pepře, 16 cherry rajčátek, 1 klobása, 1 vejce, 1 šálek hladké mouky, 1 hrneček strouhanky, 1 šálek slunečnicového oleje, 150 g tvrdého sýru

Na jehly napichujeme nastřídačku na kostky nakrájenou cuketu, sýr, celá rajčata, a na kolečka klobásu. Hotové špízy obalíme v klasickém trojobalu (mouka, vejce, strouhanka) a smažíme na rozpáleném oleji dozlatova. Skvěle se jako příloha hodí zel...

Hovězí po turecku

Hovězí po turecku

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g hovězího zadního masa, 2 cibule, 200 g rajčat, 200 g lilku, 2 papriky, 1 chilli paprička, troška pepře, špetka soli, 2 lžíce slunečnicového oleje

Cibuli pokrájíme na kostičky a na rozpáleném oleji osmažíme dozlatova. Přidáme nadrobno nakrájené maso, pak na nudličky nakrájené papriky, rajčata a nakonec lilek nakrájený na kolečka. Osolíme, opepříme a podlijeme vodou. Poté pod pokličkou dusíme...

Telecí banánový špíz

Telecí banánový špíz

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g telecího steaku, 300 g telecích jater, 150 g anglické slaniny, 250 g banánů, 50 g másla, 50 ml slunečnicového oleje, špetka soli, troška pepře

Telecí steak a játra nakrájíme na kousky, v misce osolíme a opepříme. Dobře promícháme. Banány nakrájíme na silnější kolečka. Na špízovou jehlu napichujeme telecí maso, srolované tenké plátky anglické slaniny, poté plátky jater a nakonec banán. Na...

Švestkovo-tvarohový rýžovník

Švestkovo-tvarohový rýžovník

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 sáčky rýže, 0,2 kg švestek, 1 balení tvarohu, 1 vejce, troška másla, 2 lžičky skořice, 5 lžíc cukru moučka, 1 sáček pudinkového prášku, špetka soli

Rýži si uvaříme v lehce osolené vodě doměkka. Do uvaření rýže vmícháme dle chuti trochu cukru a skořice. Polovinu ochucené rýže navrstvíme na dno zapékací misky, na to poklademe vypeckované švestky, lehce zaprášíme skořicí, a potřeme tvarhovou náp...

Okoun po zámecku

Okoun po zámecku

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 větší okouni nebo 8 menších, 80 g másla, 80 g anglické slaniny, 100 ml červeného vína, 100 ml smetany, sůl a tymián

Ryby stáhneme z kůže a osolíme. Polovinou másla vymažeme zapékací misku, pomazané dno poklademe polovinou anglické slaniny nakrájené na menší plátky. Na slaninu nandáme připravené rybky. Posypeme je tymiánem a podlijeme červeným vínem. Navrch dá...

Brokolice s dipem a brambory

Brokolice s dipem a brambory

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 hlávka brokolice, 1 zakysaná smetana, sůl, pepř, medvědí česnek dle chuti, 1 lžíce slunečnicového oleje, vařené brambory, máslo

Brokolici opláchneme pod vodou a necháme okapat. Rozebereme ji na menší růžičky a kdo chce, tak odkrojí košťál. Růžičky dáme vařit do páry. Oškrábané a nakrájené brambory uvaříme v osolené vodě. Omytý a okapaný medvědí česnek krátce rozmixujeme se...

Kotleta sypaná sýrem

Kotleta sypaná sýrem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky vepřové kotlety bez kosti, 3 lžíce slunečnicového oleje, sůl, mletý pepř, plnotučná hořčice, 2 špetky mleté papriky, Na zálivku - 1 lžička kukuřičného škrobu, 1 lžička kečupu, 1 lžička polévkového koření tekutého, 1 lžička sojové omáčky, 100 ml vody, 4 lžičky strouhaného sýra

Kotlety naklepeme, osolíme, z jedné strany opepříme a druhou stranu potřeme hořčicí. Sýr nastrouháme na jemno. Ve vodě smícháme kečup, sójovou omáčku, polévkové koření a škrob. V pánvi na rozehřátém oleji opečeme kotlety opepřenou stranou, maso ob...

Krůtí nudličky Peloponés

Krůtí nudličky Peloponés

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g krůtích prsou, sůl, pepř a oregáno, šťáva z jednoho citrónu, 2 stroužky česneku, 100 g strouhaného sýra, 2 lžíce olivového oleje

Maso nakrájíme na nudličky, osolíme, opepříme, přisypeme oregáno, zalijeme citronovou šťávou a necháme asi hodinu odležet v chladu. Na pánvi rozehřejeme olej, přihodíme nudličky a česnek nasekaný nadrobno. Maso necháme restovat doměkka. Hotové m...

Hovězí kuličky se smetanovou omáčkou

Hovězí kuličky se smetanovou omáčkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g hovězího mletého masa, 2 lžičky koření na mleté maso, sůl dle potřeby, sušená petrželová nať, 50 ml vody, 1 lžíce kukuřičného škrobu, 1 lžíce polohrubé mouky, 1 vejce, Na omáčku - 40 g másla, 1 kostka hovězího bujónu, 2 lžíce plnotučné hořčice, 1 lžíce sojové omáčky, 1 lžíce kečupu, 2 - 3 lžíce polohrubé mouky, 500 ml 10% smetany na vaření

Maso promícháme s vodou, vejcem, solí, kořením, moukou, škrobem a necháme chvilku stát. Poté lžící nabíráme maso, kousky masa vkládáme na rozehřáté máslo a krátce opečeme z obou stran. Podlijeme horkou vodou tak, aby byly pouze ponořené. Přidáme h...

Zapečený pórek

Zapečený pórek

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

8 menších pórků (jen bílá část), 8 plátků šunky, 100 g strouhaného sýra, 2 lžíce Dijonské hořčice, 6 lžic zakysané smetany

Rozpalte troubu na 180°C. Pórek povařte asi čtyři až pět minut v osolené vodě, až zkřehne; nesmí se ale rozvařit. Slijte a hned zchlaďte ve studené vodě, aby dál neměkl, a nechte okapat. Každý pórek obalte v plátku šunky a vzniklé balíčky naskláde...

Papriky s balkánským sýrem a smetanou

Papriky s balkánským sýrem a smetanou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 světlé zelené papirky, 200 g balkánského sýra, 250 ml zakysané smetany, 1 lžička másla

Papriky podélně rozřízneme, odstraníme jadřince a papriky naskládáme do vymazaného pekáčku nebo zapékací misky. Na každou papriku položíme plátek balkánského sýra a lžičku zakysané smetany, zasypeme bazalkou, mletou červenou paprikou a pokapeme oc...

Zapečený celer

Zapečený celer

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g bulvového celeru, 15 ml slunečnicového oleje, 70 g strouhanky, 3 vejce, 60 g eidamu (Edam), 15 g másla, 15 g zakysané smetany

Očištěný celer uvaříme v osolené vodě, vyjmeme a nakrájíme na plátky. Pekáč vymastíme tukem, vysypeme strouhankou a vložíme plátky celeru. Vejce uvařené natvrdo oloupeme a nakrájíme, přidáme na celerové plátky spolu se strouhaným sýrem a zbylou st...

Hovězí kližka v omáčce

Hovězí kližka v omáčce

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g hovězí klížky, 1 plátek másla, 1 lžička mleté papriky, 1/4 lžičky mletého pepře, 1 lžička soli, 2 lžičky plnotučné hořčice, 2 stroužky česneku, 2 lžíce polohrubé mouky, 500 ml 10% smetany na vaření, 50 g uzené krkovičky

Omyté hovězí maso nakrájíme na kostky a na másle v tlakovém hrnci opečeme. Poté ho posypeme paprikou, zamícháme a podlijeme trochou vody. Přidáme pepř, sůl, hořčici a celé stroužky česneku. Dle potřeby přidáme ještě vodu, hrnec uzavřeme a maso dus...

stránka: