Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty z kategorie Hlavní chod - stránka 41

Středomořské rybí filé

Středomořské rybí filé

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g filé z tresky, 15 ml rostlinného oleje, 100 g rajčat, 50 g zelené papriky, 50 ml bílého jogurtu, 5 ml rajčatového protlaku, 1 lžíce sojové omáčky, 3 stroužky česneku, sůl a pepř dle chuti, 1 lžíce citronové šťávy

Filé pokapeme citronovou šťávou a potřeme prolisovaným česnekem, který jsme smíchali se solí. Vložíme do pekáčku, který jsme vymazali olejem a na rybu poklademe nakrájenou zeleninu. Když je ryba upečená, přibližně po 10-ti minutách, zalijeme směsí...

Rajčatové rizoto

Rajčatové rizoto

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 cibule, 500 g rajčat, 1 svazek bazalky, 2 lžíce olivového oleje, 275 g dlouhozrnné rýže, 2 lžičky zeleninového bujónu, sůl a pepř dle chuti

Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Rajčata spaříme, stáhneme z nich slupku a odstraníme jadérka. Dužinu nasekáme nahrubo. Bazalku omyjeme a nakrájíme nadrobno. V hrnci necháme zesklovatět cibuli, vsypeme opláchnutou rýži a mícháme dokud se rýže...

Roláda z mletého masa

Roláda z mletého masa

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g různě barevných paprik, 1 pórek, 3 cibule, 750 g hovězího mletého masa, 2 vejce, strouhanka dle potřeby, 250 ml masového vývaru, sůl a pepř dle chuti

Papriky i pórek pořádně umyjeme. Papriky nakrájíme na kostičky, pórek na malé špalíčky. Dvě cibule oloupeme a nakrájíme na kolečka. Připravenou zeleninu přelijeme vroucí vodou a 3 minuty blanšírujeme. Slijeme a necháme okapat. Troubu rozpálíme n...

Americké brambory s vejci

Americké brambory s vejci

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

předsmažené americké brambory, 4 vejce, 4 plátky anglické slaniny, 4 lžíce strouhaného sýra, sůl, 2 lžíce slunečnicového oleje

V pánvi na rozehřátý olej naskládáme těsně vedle sebe předsmažené americké brambory. Opečeme je z jedné strany, zmírníme příkon tepla a brambory obrátíme. Na opečené rozklepneme vejce, mírně osolíme, posypeme strouhaným sýrem a poklademe plátky an...

Křupavý toskánský nákyp

Křupavý toskánský nákyp

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 housky, 4 rajčata, 250 g kozího sýra, 6 lžic olivového oleje, 30 g vlašských ořechů, 1/2 svazku čerstvé bazalky, sůl a pepř dle chuti

Housky nakrájíme na plátky, stejně tak nakrájíme i omytá rajčata a osolíme je. Kozí sýr rozkrájíme na plátky. Všechny plátky by měly být přibližně stejně silné. Troubu rozehřejeme na 200°C. V pánvi rozpálíme 4 lžíce oleje. Krajíčky housky v něm ...

Horácké kuře

Horácké kuře

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kuře, 60 g anglické slaniny, 1 cibule, mrkev, kousek celeru a petržele, sůl, pepř, nové koření a bobkový list podle chuti, 2 lžičky citronové kůry nejlépe z bio citronu, lžička cukru krupice, 100 ml bílého vína, 1-2 lžíce hladké mouky, olej, 1 stroužek česneku

Kuře rozdělíme na porce. Na rozehřátý olej dáme slaninu rozkrájenou na kostičky a nasekanou cibuli. Po chvilce přihodíme nakrájenou kořenovou zeleninu a nadrobno nasekaný česnek. Vše spolu necháme orestovat dozlatova. Pak přidáme sůl, pepř, něko...

Brokolicovokvětákový nákyp

Brokolicovokvětákový nákyp

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g brokolice, 250 g květáku, 4 cuketky, 2 lžíce hladké mouky, 4 lžíce másla, 800 ml mléka, 100 g goudy, 2 žloutky, 4 lžíce smetany, 200 ml rajčatového pyré, sůl a pepř dle chuti

Zeleninu omyjeme a osušíme. Brokolici i květák rozdělíme na malé růžičky. Cukety nakrájíme na kolečka. Květák s brokolicí blanšírujeme asi 7 minut v osolené vodě, cukety jen 4 minuty. Poté slijeme a zeleninu necháme okapat. Připravíme si omáčku....

Rychlé těstoviny na woku

Rychlé těstoviny na woku

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g těstovin, 3 kuřecí prsa, 1 pórek, 1 červená paprika , 2 stroužky česneku, 2 lžíce kečupu, 2-3 lžíce sojové omáčky, 200 ml smetany, 50 g strouhaného sýra, sůl a pepř podle chuti, olej

Těstoviny dáme vařit podle návodu do osolené vody. Maso nakrájíme na malé kostičky, pórek na nudličky, papriku na proužky a česnek nasekáme. Ve woku rozehřejeme olej a vhodíme nakrájené maso, chvíli restujeme, pak přidáme nakrájenou zeleninu, za...

Zürcher Geschnetzeltes, Swiss rösti

Zürcher Geschnetzeltes, Swiss rösti

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g telecí kýty (nebo plec), 4 špetky soli, 1 lžička bílého pepře, 2 lžíce másla, 1-2 lžíce hladké mouky, 1 lžíce řepkového oleje, 200 g žampionů, 1 lžíce citronové šťávy, 2 dcl bílého vína, 1 cibule, 1,5 dcl masového vývaru, 2 dcl smetany, 1 lžíce Solamylu, 1 hrst petrželové natě, 200 g telecích ledvinek

Telecí maso a spařené očištěné ledvinky nakrájíme na tenké (asi 1 mm) plátky. Mírně osolíme a opepříme. Mouku smícháme s trochou pepře a soli. Maso obalíme v mouce a opečeme na másle a dáme do tepla(trouby na 60-80°C). Na pánev přidáme olej a os...

Jarní vepřové závitky

Jarní vepřové závitky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky vepřové kýty, sůl a pepř podle chuti, 200 g žampionů, 1 starší rohlík, 1 vejce, svazek ředkviček, olej, 2 lžíce nasekané pažitky

Nejdříve si připravíme náplň: na rozehřátém oleji restujeme žampiony. Asi po třech minutách přihodíme rohlík nakrájený na malinké kostičky. Dohromady krátce opečeme, osolíme, opepříme, zalijeme vejcem, promícháme a až se vejce srazí, odstavíme a v...

Zapečené brambory s romadurem

Zapečené brambory s romadurem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 střední brambory, 1 romadůr, 2 lžičky koření na americké brambory, 3 vejce, 150 ml plnotučného mléka

Menší zapékací formu vymažeme máslem. Brambory oškrábeme, omyjeme a nakrájíme na 1 cm široké plátky. Dno vymazané zapékací formy vyložíme plátky brambor a posypeme je kořením na americké brambory. Romadur nastrouháme na slzičkovém struhadle a posy...

Brambory se slaninou jako nákyp

Brambory se slaninou jako nákyp

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g brambor, 80 g anglické slaniny, 2 kedlubny, 350 g mrkve, 1/2 celeru, 125 ml masového vývaru, 2 svazky petrželky, 4 vejce, 250 ml smetany, 125 g goudy, sůl a pepř dle chuti, špetka muškátového oříšku

Brambory uvaříme ve slupce asi 20 minut, poté vodu slijeme, propláchneme je studenou vodou a necháme zcela vychladnout. Oloupeme a nakrájíme je na stejné tlusté plátky. Zeleninu omyjeme a očistíme, případně oloupeme. Kudlubnu i mrkev nakrájíme t...

Smažený sýr se šunkou

Smažený sýr se šunkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g tvrdého sýra, 100 g šunkového salámu, 1 špetka bílého pepře, 1 vejce, 1 lžička kukuřičného škrobu, na obalení hladká mouka, 2 vejce, strouhanka, sůl dle potřeby, slunečnicový olej na smažení

Tvrdý sýr a šunkový salám nastrouháme na slzičkovém struhadle a promícháme. Vejce rozšleháme, poté zašleháme škrob a pepř a přidáme k sýrové směsi. Nejprve vařečkou a poté rukou směs dobře promícháme. Rozdělíme ji na 6 dílů a stlačením a vytvarová...

Kuře pečené na cibuli

Kuře pečené na cibuli

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kuře, 70 g másla, sůl dle potřeby, 500 g cibule

Pekáč na pečení kuřete trochu vymažeme máslem a zbývající máslo rozehřejeme. Cibuli oloupeme a nakrájíme na půlkolečka, menší na plátky. Kuře omyjeme, osušíme, naporcujeme a dobře nasolíme. Cibuli rovnoměrně rozložíme do vymazaného pekáčku, poklad...

Plec se žampióny a okurkou

Plec se žampióny a okurkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g vepřové plece, 2 lžíce slunečnicového oleje, 1 bobkový list, 4 kuličky nového koření, 200 g žampiónů, 3 sladkokyselé okurky, sůl, 1 kostka bujónu, 200 ml mléka, 2 - 3 lžíce hladké mouky, 500 ml smetany na vaření

Maso nakrájíme na kostky a orestujeme na oleji do mírného zhnědnutí. Poté podlijeme vodou, přidáme sůl, bobkový list a nové koření. Za občasného zamíchání a podlévání dusíme do změknutí masa. Žampióny oloupeme a s okurkami nakrájíme na menší kousk...

Párkový guláš se smetanou

Párkový guláš se smetanou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g tenkých vepřových párků, 1 cibule, 4 lžíce slunečnicového oleje, 2 lžičky mleté papriky, 1 lžička rajčatového protlaku, 1 lžička sojové omáčky, 1 lžíce plnotučné hořčice, 1 stroužek česneku, 1 kostka bujónu, 500 ml smetany na vaření, 200 ml vody, 2 lžíce hladké mouky

Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobno. Oloupaný česnek nastrouháme na jemno a párky nakrájíme na tenká kolečka. Na oleji usmažíme cibuli do lehkého zrůžovění, přidáme nakrájené párky a mírně je opečeme. Vše zasypeme mletou paprikou, promícháme a z...

Závitky se zelím

Závitky se zelím

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g hrubé mouky, 2 lžíce slunečnicového oleje, 3 lžíce vody, špetka soli, 500 g kysaného zelí, 50 g slaniny

Vypracujeme si těsto z mouky, směsi oleje s vodou a soli. Necháme ho odpočinout. Slaninu si mezitím pokrájíme na kostičky a vyškvaříme na rozpáleném oleji. Přidáme zelí, podusíme ho a necháme vychladnout. Z těsta vyválíme placku a na ní rozprostř...

Vepřové nožičky v rosolu

Vepřové nožičky v rosolu

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 ks vepřových nožiček, 200 ml bílého vína, 1 list bobkový list, 1 lžička vinného octa, 1 mrkev, 1 cibule, 1 celer, špetka soli, špetka pepře, 1 lžíce slunečnicového oleje, 1 hrst brusinek

Cibuli pokrájíme najemno a zpěníme na rozpáleném oleji. Přidáme nakrájenou mrkev a celer. Přidáme nožičky, bobkový list, pak osolíme a opepříme a zalijeme směsí vína a vody a dusíme, až nožičky změknou, cca 4 hoidny. Je třeba pravidelně podlévat v...

Vepřová plec se šťávou

Vepřová plec se šťávou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g vepřové plece nebo 4 kotlety, 2 lžíce sladkého kečupu, 1 lžíce plnotučné hořčice, 1 lžička mleté papriky, 1/2 lžičky soli, 1/4 lžičky mletého pepře, 3 stroužky česneku, 2 lžíce instantní tmavé jíšky, 100 ml vody, sáček na pečení

Maso nakrájíme na plátky a naklepeme. Česnek oloupeme a prolisujeme do misky. Přidáme kečup, hořčici, papriku, sůl, pepř a promícháme. Plátky masa potřeme vymíchanou směsí a vložíme do pečícího sáčku. Zalijeme 100 ml vody, maso promícháme a urovná...

Zelí s anglickou a cibulí

Zelí s anglickou a cibulí

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

50 g anglické slaniny, 1 střední cibule, 1 lžíce slunečnicového oleje, 1/2 lžičky moučkového cukru, dušené kysané zelí

Anglickou slaninu nakrájíme na tenké nudličky. Cibuli oloupeme, rozpůlíme a nakrájíme na tenké proužky. Na teflonóvé pánvi opečeme slaninu a poté ji vyndáme. Do stejné pánve nalijeme olej, na který přidáme nakrájenou a rozdělenou cibuli na proužky...

Hovězí plátky se smetanou

Hovězí plátky se smetanou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 hovězí plátky po 100 g, 1 plátek másla, 1/2 lžičky soli, 1/4 lžičky mletého černého pepře, 1 lžička sojové omáčky, 1/2 kostky bujónu, 1 - 2 lžíce hladké mouky, 250 ml smetany ke šlehání (šlehačka), 1 lžička worcesterské omáčky

Hovězí zadní maso nakrájíme na 3 plátky, které dobře naklepeme. V kastrolu rozpustíme máslo a plátky masa na něm z obou stran opečeme. Poté přidáme sůl, pepř, sojovou a worčestrovou omáčku. Maso přiklopíme a dusíme nejprve ve vlastní šťávě, poté p...

Kantonské kuřecí závitky

Kantonské kuřecí závitky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

4 kuřecí prsa, 150 g šunky, 2 lžíce bílého vína, 5 lžic sojové omáčky, 1 lžička citronové šťávy, 1 cibule, 2 lžíce medu, špetka soli, 1 lžíce předem namočených rozinek, 2 lžíce oloupaných mandlí, 2 lžíce sušených a předem namočených čínských hub, 1 vejce, olej, 1 lžička škrobové moučky

Prsíčka rozkrojíme tak, abychom dostali co největší plátek a jemně je naklepeme. V misce smícháme víno se sojovou omáčkou, citronovou šťávou, medem a špetkou soli. Přidáme nadrobno nasekanou cibuli a vše smícháme na marinádu. Připravené maso vlož...

Hovězí kuličky v omáčce

Hovězí kuličky v omáčce

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g hovězího mletého masa, 1 vejce, 1/4 lžičky mletého černého pepře, 1/4 lžičky soli, 1 lžička sušené petrželky, 1 lžička kukuřičného škrobu, 1 lžička polohrubé mouky, Na omáčku - 1 l vody, 4 kuličky pepře, 4 kuličky nového koření, 1 bobkový list, 2 kostky hovězího bujónu, 300 ml mléka, 2 lžíce hladké mouky, 1 plátek másla, 1 - 2 sladkokyselé okurky, 50 g mrkve, 50 g kořenové petržele, 100 g bulvového celeru

Zeleninu očistíme, omyjeme a nakrájíme na menší kousky. Společně s bujóny a kořením jí dáme vařit do 1 litru vody. Zatím co se nám vaří zelenina, tak si připravíme masové kuličky. Mleté maso promícháme s vejcem, pepřem, solí a petrželkou. Po promí...

Hovězí na protlaku s česnekem

Hovězí na protlaku s česnekem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

750 g hovězí klížky, 2 velké cibule, 2 lžíce sádla nebo oleje, 2 lžičky mleté papriky, 1 lžička soli, 1/4 lžičky mletého kmínu, 1/2 lžičky mletého černého pepře, 1 malá konzerva rajčatového protlaku, 10 velkých stroužků česneku, 1 lžíce sojové omáčky, 1 lžíce worcesterské omáčky, 1 kostku bujónu, 2 - 3 lžíce hladké mouky

Maso omyjeme a nakrájíme na kostky. Na sádle v tlakovém hrnci usmažíme oloupané a na drobno nakrájené cibule do růžova. Zasypeme jí paprikou, zamícháme a vmícháme kostky masa. Ihned zalijeme vodou a přidáme sůl, kmín, pepř, protlak a česnek. Promí...

Kuřecí v mangoldu se zeleninovým ratatouille

Kuřecí v mangoldu se zeleninovým ratatouille

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

Na ratatouille: 1 středně velká cuketa, 2–3 papriky, 2 rajčata bez slupky, čerstvá majoránka, 2 menší cibule, můžete použít i 1/2 lilku, snítka čerstvého rozmarýnu, asi 4 lžíce extra panenského olivového oleje, voda nebo vývar na podlití, mořská sůl dle potřeby, čerstvě umletý pepř dle potřeby, Na maso: 2 kuřecí prsa, snítka čerstvého rozmarýnu, 1 lžíce extra panenského olivového oleje, mořská sůl a čerstvě umletý pepř, Na mangold: několik listů čerstvého mangoldu (nebo špenátu), Na servírování: lžička másla, tvrdý sýr (například parmazán)

Všechnu zeleninu nakrájejte na malé kousky. Na pánev dejte 3 lžíce oleje, cibuli, cuketu a vše 5 minut při střední teplotě smažte. Přihoďte papriky, lilek a pokračujte ve smažení zhruba 4–5 minut. Nakonec přidejte rajčata, rozmarýn, majoránku, sůl...

stránka: