Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty z kategorie Hlavní chod - stránka 44

Vepřové kotlety - pikantní

Vepřové kotlety - pikantní

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 ks vepřových kotlet, 4 stroužky česneku, 1 špetka soli, 1 lžíce hladké mouky, 2 vejce, 1 lžíce mléka, 2 lžíce strouhanky

Maso naklepeme, okraje nařízneme, osolíme, potřeme prolisovaným česnekem, obalíme v mouce, po obou stranách namočíme ve vejcích rozšlehaných se lžící mléka a obalíme ve strouhance. Na pánvi rozehřejeme tuk a obalené plátky smažíme po obou stranách...

Bleskové těstoviny s uzeným masem

Bleskové těstoviny s uzeným masem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 ml smetany ke šlehání , 100 g uzené kýty, 2 stroužky česneku, 1 lžíce másla, 100 g strouhaného parmazánu, 2 lžičky nasekaného bouquet garni (nebo 1 kostka bylinkového bujonu), sůl dle chuti, 500 g těstovin

Do malého rendlíčku dáme rozpustit máslo. Česnek si nakrájíme na tenké plátky (je lepší vytáhnout "srdce" česneku) a vhodíme na rozpálené máslo. Chvíli smažíme. Jakmile se nám česnek rozvoní přihodíme na kostičky nakrájené uzené. Ještě chvíli smaž...

Jehněčí plec s fazolkami a zapečenými rajčaty

Jehněčí plec s fazolkami a zapečenými rajčaty

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

750 malých raných brambůrek, 2 cibule, 2 mrkve, 1 stroužek česneku, 1 kg jehněčí kýty, sůl a pepř dle chuti, 3/8 l masového vývaru, 8 plátků slaniny, 375 g zelených fazolek, 40 g másla, 0.5 svazku řapíkatého celeru, 4 rajčata, 25 g parmazánu

Bramborky pořádně umyjeme a nejlépe okartáčujeme. Poté je vaříme ve slupce asi 15 minut. Vodu slijeme a brambory necháme vychladnout. Oloupeme. Rozehřejeme 30 g másla a oloupané brambory na něm opečeme dozlatova. Osolíme a opepříme. Cibuli i č...

Králík ve smetanové omáčce s červenou řepou

Králík ve smetanové omáčce s červenou řepou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 králík, 2 bobkové listy, 4 cibule, 5 lžíc rostlinného oleje, 2 lžíce majoránky, 250 ml smetany ke šlehání, 1 kg červené řepy, 100 g křenu, 1 lžíce bílého vína, 1/4 l zeleninového vývaru, sůl a pepř dle chuti

Králíka pořádně omyjeme, osušíme a naporcujeme. Cibuli oloupeme a každou nakrájíme na 8 měsíčků. Na pánvi rozehřejeme tři lžíce rostlinného oleje. Porce králíka v něm namočíme, posolíme a popepříme maso, posypeme jej majoránkou a vložíme do pekáčk...

Bramborový guláš na neděli

Bramborový guláš na neděli

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kuřecí prso, 1 střední cibule, 4 střední brambory, česnek dle chuti, 2 lžíce slunečnicového oleje, 1/4 lžičky mletého černého pepře, 1/4 lžičky mletého kmínu, 1 lžička mleté papriky, 2 lžičky rajského protlaku, 1 drůbeží bujón nebo sůl, hladká mouka, 1 lžička majoránky, 1 lžička sušené petrželky

Brambory oškrábeme, omyjeme a nakrájíme na kostičky. Cibuli oloupeme, nakrájíme na drobno, oloupaný česnek nasekáme na menší kousky a prso nakrájíme na kostky. Na oleji osmažíme cibuli do sklovita a poté na ní opékáme nakrájené kuřecí maso dokud n...

Kuřecí chlebíček s okurkou

Kuřecí chlebíček s okurkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 velké kuřecí prso, 7 plátků tvrdého sýra, 3 vejce, 100 g šunkového boku nebo anglické slaniny, 1 lžička koření na mleté maso, 1 lžíce kukuřičného škrobu, kousek červené papriky nebo sterilované kapie, 2 sterilované okurky, sůl dle potřeby

6 plátků sýra nastrouháme na hrubo. Kuřecí prso omyjeme a naporcujeme. Oddělíme krátký sval a prso podélně rozkrojíme na 3 díly, které dobře naklepeme a mírně osolíme. Silikonovou formu na biskupský chlebíček vyložíme šumavským bokem a kuřecími pl...

Čočka s uzeninou jako minutka

Čočka s uzeninou jako minutka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

40 dkg zelené čočky, 25 dkg měkké uzeniny, 1 ks červené cibule, sojová omáčka dle potřeby a chuti

Zelenou čočku propereme a necháme namočenou ve vodě - vodu měním, asi 2 dny, až začne klíčit. Nakrájíme nadrobno cibuli, červená je lepší, není to však nutné, pokrájíme měkký salám, či ještě lépe nějaké uzené maso (kupuji cikánský šál, nevím zd...

Pečené kuřecí s cibulkou

Pečené kuřecí s cibulkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 kuřecí prsa, 500 g vepřové krkovičky nebo plece, česnek, malé cibulky, 1/2 lžičky kmínu, 2 lžičky soli, 80 g sádla

Cibulky a česnek oloupeme. Omytá kuřecí prsa a krkovičku nakrájíme na menší kusy. V pánvi na rozehřátém sádle asi 10 - 15 minut pomalu opékáme kousky krkovičky. Necháme mírně zchladnout a jednotlivé kuřecí kousky v sádle z výpeku omočíme. Vložíme ...

"Čína" podle Věry

"Čína" podle Věry

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g kuřecích prsou, 2 vejce, 1 lžička soli, 1 lžička rostlinného oleje, 1 lžička sojové omáčky, 1 lžička Maggi, 1 lžička worcestrové omáčky, 1/2 lžičky mleté papriky, 1/2 lžičky pepře, 2 lžičky Solamylu, 1 velká cibule nakrájená na kolečka, 2 papriky různé barvy

Maso omyjeme a osušíme. Nakrájíme na tenké nudličky a necháme chvíli stranou. Všechny ingredience kromě paprik vložíme do mísy a promícháme. Vhodíme kuřecí nudličky a opět promícháme. Necháme přes noc marinovat. Poté vhodíme na rozpálenou pánev a ...

Kuřecí lasagne s brokolicí

Kuřecí lasagne s brokolicí

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

5 hrnků mléka, 2 řapíkaté celery nakrájené na kousky, 2 šalotky nadrobno nakrájené, 2 bobkové listy, 200 g brokolice na malé růžičky, 1 cibule nakrájená nadrobno, 2 lžíce rostlinného oleje, 100 g žampionů nakrájených na kousky, 2 stroužky česneku, 2 cukety nakrájené na kostky, 3 lžíce másla, 3 lžičky hladké mouky, 100 g eidamu nastrouhaného, 350 g kuřecích prsou, 175 g lasagní, sůl a pepř dle chuti

V malém kastrůlku ohříváme mléko, přidáme šalotky, celer, bobkový list a nakonec přivedeme k varu. Poté vypneme a necháme 20 minut louhovat. Brokolici 2 minuty povaříme v dalším hrnci, scedíme a odložíme stranou. V pánvi rozehřejeme olej a na něm ...

Florentinská vejce se špenátem a parmazánem

Florentinská vejce se špenátem a parmazánem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g čerstvého špenátu, 1 lžíce másla, 100 ml smetany, 1 lžička hladké mouky, sůl a pepř dle potřeby, 3 vejce, 80 g parmazánu nebo sýra Grana Padano

Špenát zbavíme tuhých částí a nakrájíme ho na menší kousky. Rozehřejeme lžíci másla a špenát krátce orestujeme. Zasypeme ho lžičkou mouky, promícháme, zalijeme smetanou a asi 3 minuty necháme povařit. Osolíme, opepříme a odstavíme. Malé zapékací...

Kuřecí chlebíček s párkem

Kuřecí chlebíček s párkem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

2 kuřecí prsa, 2 debrecínské párky, 4 plátky sýra, 4 plátky šunky, 4 vejce, 2 lžičky kukuřičného škrobu, mletý černý pepř, 200 g anglické slaniny

Kuřecí prso podélně rozkrojíme, trochu naklepeme a osolíme. Silikonovou formu na biskupský chlebíček vyložíme anglickou slaninou tak, aby přesahovala přes okraj a poklademe prsními řízky. Zbytky kuřecího masa a šunku nakrájíme na drobno, sýr nastr...

Krůtí prsíčka se sýrem a hříbky

Krůtí prsíčka se sýrem a hříbky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g krůtích prsou, 100 g eidamu, 150 g hub dle své chuti, 2 lžíce rostlinného oleje, 2 lžíce másla, 1 lžíce hladké mouky, 1 lžička směsi koření gyros, sůl a pepř dle chuti

Krůtí maso lehce naklepeme, osolíme, opepříme a okořeníme směsi gyros. Poprášíme hladkou moukou. Na rozpáleném oleji je v pánvi osmahneme po obou stranách dozlatova. Očištěné houby nakrájíme na tenké plátky a vložíme do vroucí osolené vody. Asi 10...

Smažené plněné prsní špalíčky

Smažené plněné prsní špalíčky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 větší kuřecí prso, sůl dle potřeby, 2 plátky šunky, 1 plátek Ementálu 45%, 1 plátek anglické slaniny, slunečnicový olej na smažení, 1 vejce, hladká mouka, strouhanka

Kuřecí prso omyjeme a podélně rozkrojíme. Plátky kuřecího masa naklepeme, osolíme a můžeme i mírně opepřit. Na připravený plát masa položíme šunku, sýr a slaninu. Pokladený plátek masa pevně stočíme do rolky a podle velikosti jí rozkrojíme na 3 - ...

Ragú z kuřecích stehen s bramborovou pokličkou

Ragú z kuřecích stehen s bramborovou pokličkou

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

3 kuřecí stehenní řízky, 1 vrchovatá lžíce hladké mouky, 2 lžíce olivového oleje, 2 menší cibule, 3 stroužky česneku, 1 lžíce oregana, 400 ml drůbežího vývaru, 4 středně velké brambory, 100 g hrášku, 1 lžička citronové kůry, 50 g másla, sůl, pepř

Maso nakrájíme na nudličky a vložíme do sáčku, ve kterém jsme si připravili směs mouky, lžičky soli a trošky pepře. Obsah sáčku protřepeme, aby se směs dostala na všechny kousky masa. V hrnci orestujeme cibuli a stroužky česneku a po chvíli přidám...

Hovězí kostky v okurkách

Hovězí kostky v okurkách

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g hovězího předního masa, 1 menší cibule, 1 lžíce slunečnicového oleje, 1/2 lžičky soli, 1 kulička nového koření, 1/4 bobkového listu, 1 lžička plnotučné hořčice, 1 sladkokyselá okurka, hotová jíška nebo hladká mouka, 100 ml smetany ke šlehání

Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobno. Maso omyjeme a nakrájíme na kostky. Na oleji usmažíme nakrájenou cibuli do růžova, přidáme nakrájené maso, zamícháme, osolíme, přidáme nové koření, bobkový list, opět zamícháme a přiklopíme poklicí. Hovězí ko...

Kuřecí kousky ála buřty na pivu

Kuřecí kousky ála buřty na pivu

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 vykoštěná kuřecí stehna, 3 nohy silného párku nebo špekáčky, 2 cibule, 1/2 červené papriky, 200 ml černého piva, 100 ml kečupu, 3 lžíce worcesterové omáčky, 2 lžičky tabasca, sůl, pepř a paprika podle chuti

Maso ze stehen nakrájíme na menší kousky, lehce osolíme, opepříme, posypeme paprikou a promícháme. Cibuli nakrájíme na půlkolečka, párky na kolečka a papriku na proužky. Do zapékací misky skládáme postupně řadu kuřecího, cibuli, párek a stále to...

Cizrna na paprice se smetanovou omáčkou

Cizrna na paprice se smetanovou omáčkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g cizrny v sušeném stavu (nebo 1 plechovka biocizrny) , sezamový olej, 2 větší cibule nakrájené najemno, 1 lžíce sladké papriky (nejlépe v biokvalitě), mořská sůl dle potřeby, 1/2 l vody (nebo vývaru z cizrny) , 1 větší pórek nakrájený zešikma , 250 ml sójové smetany, granulovaný biobujón , citronová šťáva

Propláchnutou cizrnu namočte na 5-10 hodin. Namáčecí vodu před vařením slijte a použijte novou. Tím se zbavíte většiny nadýmavých látek. Namočenou cizrnu vložte do papiňáku, zalijte vodou tak, aby byla ponořená. Stravitelnost zlepšíte přidáním kou...

Bleskové kuřecí maso podle Petry

Bleskové kuřecí maso podle Petry

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g kuřecích prsou, 2 lžičky Solamylu, 1 lžička mleté papriky, 1 lžička grilovacího koření, 1 vejce, 1 lžička rostlinného oleje, sojová omáčka dle chuti

Vejce, mletou papriku, grilovací koření a solamyl smícháme v misce. Kuřecí prso nakrájíme na kostičky a v míse zamícháme se vzniklou marinádou. Nejlepší je, když maso necháme aspoň 1 hodinu uležet v lednici, ale není to nutné. Na trošce oleje na...

Sýrové kuličky s česnekem a bylinkami

Sýrové kuličky s česnekem a bylinkami

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 krabička taveného sýra v trojúhelníčcích (140 g), 150 g eidamu , 1-2 stroužky česneku, špetka pepře, 2 vejce, strouhanka, olej na smažení, 1/2 lžíce sekané pažitky, 1/2 lžíce nasekané petrželky, kousíček nasekaného kopru

Eidam nastrouháme najemno. V misce rozetřeme tavený sýr s rozmačkaným česnekem a špetkou pepře. Přimícháme nastrouhaný eidam a nasekané bylinky. Ze směsi utvoříme kuličky o průměru 3 cm. Každou kuličku obalíme v rozšlehaných vejcích, strouhance...

Hovězí steak se zelenými fazolkami

Hovězí steak se zelenými fazolkami

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g hovězí roštěnky, pepř dle chuti, 200 g zelených fazolek, špetka soli, 1 lžička másla

Steak popepříme a necháme chvilinku odležet. Grilovací pánev pomažeme trochou másla a steak zprudka opečeme. 5 minut pokud chceme steak krvavý, 8 minut středně a 12 minut když jej chceme úplně propečený. Na troše másla osmažíme fazolky, podlijeme ...

Yakitori z kuřecího masa

Yakitori z kuřecího masa

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 kuřecí prsa, 1/2 paličky česneku, 1 cibule, 2 lžíce sojové omáčky, 2 lžíce oleje, 2 lžičky hnědého cukru, špetka soli, 2 lžičky kurkumy

Každé prsíčko nakrájíme na tenké proužky, snažíme se, aby byly co nejdelší. V misce smícháme všechny ingredience na marinádu - jemně nasekaný česnek, cibuli, olej, sojovou omáčku, hnědý cukr, sůl a kurkumu. Proužky masa smícháme s marinádou, mis...

Králík na zelenině

Králík na zelenině

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 králík, 1 mrkev, 2 list řapíkatého celeru, 1 cibule, 100 ml rostlinného oleje, 250 g rajčat, 1 kousek lilku (baklažán), 1 paprika (kapie), 1 špetka oregana, 100 ml bílého vína, 1 lžíce hladké mouky, 1 lžička soli, 1 špetka bílého pepře

Králíka rozdělíme na porce, osolíme, opepříme a obalíme v mouce. Na oleji podusíme mrkev a celer s cibulí - vše pokrájené na plátky. Přidáme porce králíka, které lehce po obou stranách opečeme, podlijeme vínem, vložíme do trouby a pod poklicí dusí...

Kapr na pivě II

Kapr na pivě II

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1200 g kapra, 1 lžička soli, 1 špetka mletého pepře, 250 ml světlého piva, 100 ml rostlinného oleje, 100 g cibule, 50 ml citronové šťávy, 1 lžička kmínu, 1 lžička sladké mleté papriky

Opláchnuté a osušené porce kapra osolíme, opepříme, rozložíme na talíř, trochu pokapeme pivem a dáme asi na hodinu do chladničky. Pak v kastrolu na rozehřátém oleji osmahneme oloupané, na kroužky nakrájené cibulky, vložíme porce kapra, zalijeme pi...

Rizoto z tlačenky s cibulkou

Rizoto z tlačenky s cibulkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 menší cibule, 100 g vepřové tlačenky, 4 jarní cibule i s natí, 1 sáček varné rýže, 2 lžíce nastrouhané mrkve, sůl dle potřeby, mletý černý pepř, 1 lžíce slunečnicového oleje

Rýži uvaříme v osolené vodě podle návodu. Než se nám rýže uvaří, tak oloupanou cibuli nakrájíme na drobno a osmažíme trochu do růžova. Cibulku i s natí nakrájíme na kolečka a mrkev nastrouháme na větší nudličky. Na osmažené cibuli krátce orestujem...

stránka: