Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty z kategorie Hlavní chod - stránka 47

Kuřecí nudličky s ananasem

Kuřecí nudličky s ananasem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kuřecí prso, 5 stroužků česneku, 2 lžíce nakrájeného ananasu z kompotu, 1 lžíce slunečnicového oleje, sůl dle chuti, pepř, 1 lžička hladké mouky, 2 lžičky sojové omáčky, 1 lžička worcesterské omáčky, 1 lžička kečupu

Omyté kuřecí prso nakrájíme na nudličky. Česnek oloupeme, nasekáme na drobno a ananas nakrájíme na drobné kousky. Nudličky masa osolíme, opepříme a na pánvi s rozehřátým olejem maso zvolna opékáme asi 10 minut. Přidáme nasekaný česnek a krátce ore...

Krůta v kelímku

Krůta v kelímku

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g krůtích prsou, 1 lžíce másla, 1 lžíce hladké mouky, drůbeží vývar, sůl, pepř, 1 lžíce worcesterové omáčky, 1/2 lžíce citronové šťávy, 120 g sýra Blaťácké zlato, petrželka, olej

Maso nakrájíme na kostičky, lehce osolíme, opepříme a na rozehřátém oleji orestujeme skoro doměkka. Opečené kostičky odložíme stranou. V rendlíku rozpustíme máslo, přisypeme hladkou mouku a umícháme jíšku, kterou zředíme drůbežím vývyrem. Rozmíc...

Vepřové plátečky s vejcem

Vepřové plátečky s vejcem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g vepřové kýty, 2 vejce, 2 lžíce slunečnicového oleje, sůl, pepř, 1 lžička sojové omáčky, 1 lžička worcesterské omáčky, 1/4 lžičky hladké mouky, 1 lžička čilli omáčky nebo kečupu, 1 lžíce strouhaného tvrdého sýra, 50 ml vody

Omytou a osušenou kýtu nakrájíme na menší plátky, dobře naklepeme, osolíme a opepříme. V pánvi na rozehřáté 1 lžíci oleje mírně opékáme. Opečené plátky vyjmeme a do výpeku dáme mouku, zamícháme a necháme jí zpěnit. Přidáme vodu, sójovou a worčeste...

Kuřecí prso v žampiónech

Kuřecí prso v žampiónech

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kuřecí prso - 200 g, 200 g čerstvých žampiónů, 1 střední cibule, 1 lžíce slunečnicového oleje, pepř, 1 drůbeží bujón, 2 lžičky sojové omáčky, 1 lžička worcesterské omáčky, 3 lžičky sladkého kečupu, 250 ml vody, 2 lžíce kukuřičného škrobu

Kuřecí prso omyjeme, zbavíme tuku a nakrájíme na menší kousky. Cibuli oloupeme, nakrájíme na drobno a očištěné žampióny na plátky. Nakrájenou cibuli usmažíme na oleji do červena, přidáme maso a žampióny. Vše promícháme, přiklopíme pokličkou a zvol...

Smažené plněné kuřecí prso v housce

Smažené plněné kuřecí prso v housce

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

2 kuřecí prsa, 2 plátky tvrdého sýra, 4 plátky šunky od kosti, 2 vejce, sůl, 1 hrnek hladké mouky, 2 hrnky strouhanky, asi 300 ml slunečnicového oleje, 1 starší houska

Kuřecí prsa omyjeme, osušíme, podélně rozkrojíme, ale nedokrojíme. Maso rozložíme a z vnitřní strany naklepeme a osolíme. Na maso položíme plátky šunky na každou stranu a plátek tvrdého sýra. Rozkrojené naplněné prso složíme zpět, obalíme jej v hl...

Guláš z ledvinek a jater

Guláš z ledvinek a jater

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g ledvinek (2 kusy), 400 g vepřových jater, 3 střední cibule, 5 stroužků česneku, 2 lžíce gulášového koření, 2 lžíce hladké mouky, 2 lžíce sádla, sůl

Ledvinky omyjeme, rozkrojíme a vyčistíme. Omytá játra spolu s ledvinkami nakrájíme na kousky. Na sádle usmažíme cibuli do růžova a poté přidáme česnek, ledvinky a játra. Zamícháme, přiklopíme poklicí a za občasného zamíchání dusíme ve vlastní šťáv...

Zapečené nudle s uzeným a tvarohem

Zapečené nudle s uzeným a tvarohem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 obdélníky instantních nudlí, 3 vejce, 150 g masa z uzených žeber, 1 hovězí bujón, 3 lžíce horké vody, 125 g tvrdého tvarohu, 1 lžička sádla

Instantní nudle trochu rozmačkáme, zalijeme vařící vodou a po 3 minutách vodu scedíme. Uvařená uzená žebra obereme a maso rozdělíme na menší kousky. Ve 3 lžících vařící vody rozpustíme bujón. Tvrdý tvaroh nastrouháme na hrubo. Zapékací formu vymaž...

Ledvinky s broskví a česnekem

Ledvinky s broskví a česnekem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 ledvinky, 3 stroužky česneku, 3 půlky broskví z kompotu, 1 balení smetany ke šlehání , 1 střední cibule, 1 lžíce slunečnicového oleje, 2 lžíce kremžské hořčice, 2 zeleninové bujóny nebo sůl, 2 lžíce hladké mouky, 5 cm kousek mrkve

Ledvinky omyjeme a rozřízneme. Ostrým nožem vykrájíme nežádoucí vnitřek a poté je nakrájíme na menší kousky. Oloupanou cibuli nakrájíme na drobno a na oleji usmažíme do růžova. Přidáme očištěné a nakrájené ledvinky a začneme je pod pokličkou dusit...

Smažená kuřecí stehna s kostí

Smažená kuřecí stehna s kostí

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 kuřecí stehna, sůl, Na obalení - 1 vejce, 1 hrnek hladké mouky, 1 hrnek jemné strouhanky, Na smažení - slunečnicový olej, sádlo

Kuřecí stehna s kostí omyjeme. Ze stehen odstřihneme kloub (nemusíme) a stáhneme kůži. Odkrájíme nežádoucí tuk a stehna opět omyjeme pod studenou tekoucí vodou. Osušíme je a nožem podélně z každé strany 3 - 4x nařízneme. Stehna doře nasolíme z obo...

Vepřové výpečky s cibulkami

Vepřové výpečky s cibulkami

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g vepřového plecka, 1 miska malých cibulek, 1/2 lžičky kmínu, 1 lžička soli, 3 stroužky česneku

Oloupání malých cibulek nám zabere více času, tak si je oloupeme jako první a poté je opláchneme pod studenou tekoucí vodou. Česnek oloupeme a nasekáme na drobno, nebo utřeme. Vepřové plecko omyjeme, nakrájíme na kusy požadované velikosti a narovn...

Zapečené zelí s dýní a uzeným

Zapečené zelí s dýní a uzeným

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g uzeného bůčku, 4 středně velké cibule, 5 stroužků česneku, 250 g očištěné dýně, 1 kostka zeleninového bujónu, 3 středně velké brambory, 1 lžíce sádla, 500 g kysaného zelí, 3 lžičky krupicového cukru

Dáme si vařit uzený bůček. Oloupeme česnek a cibuli, oškrábeme brambory a očistíme dýni. Oloupanou cibuli nakrájíme na půlkolečka a česnek nasekáme na drobno. Očištěnou dýni nastrouháme na hrubo. Maso nakrájíme na větší kostky. Brambory nastrouhám...

Kuřecí křidélka smažená

Kuřecí křidélka smažená

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 kuřecí křidélka, sůl, Na obalení - 1 vejce, 4 lžíce hladké mouky, 5 lžic strouhanky, slunečnicový olej na smažení

Křidélka opláchneme pod studenou tekoucí vodou a dáme na prkénko. Ostrým nožem odstraníme konce křidélek, nebo je odtřihneme nůžkami na drůbež. Nožem je podélně z každé strany 3x nařízneme a uprostřed křidélka v místě kloubu kůži přeřízneme. Vejce...

Královské vepřové plátky

Královské vepřové plátky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky vepřové kýty, sůl, pepř, 1 velká cibule, lžíce hladké mouky, vývar, 100 ml bílého vína, 1/2 červené papriky, 2 lžíce kečupu, 80 g anglické slaniny, olej

Plátky masa naklepeme, osolíme a opepříme. Nadrobno nasekanou cibuli zpěníme na oleji, přidáme masové plátky a z obou stran je opečeme. Pak zaprášíme moukou, podlijeme vývarem a dusíme pod pokličkou doměkka. Měkké plátky opatrně vyjmeme stranou,...

Zeleninová pánev s kuřecími prsíčky

Zeleninová pánev s kuřecími prsíčky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 kuřecí prsa, 1 svazek naťové cibule, 200 g malých žampionů, 1 žlutá paprika, 1 bílá paprika, 2 červené kapie, 3 - 4 cibule, 3 malé mrkve, 1 lžíce hladké mouky, 1 lžíce kremžské hořčice, 2 kostky zeleninového bujónu, 2 lžíce sterilovaného hrášku, 2 velká rajčata, 2 lžíce slunečnicového oleje

Kuřecí prsa omyjeme, osušíme a nakrájíme na nudličky. Očistíme zeleninu a nakrájíme ji na kostičky. Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na kostky. Oloupané středně velké cibule nakrájíme na půlkolečka. Na pánvi rozehřejeme olej a osmažíme na něm...

Pečená bažantí stehýnka na divoko

Pečená bažantí stehýnka na divoko

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

8 bažantích stehýnek, 1 dcl olivového oleje, 1 větší cibule, 6-8 stroužků česneku, 6 bobkových listů, 10 kuliček pepře celého, 8 kuliček nového koření, 5 jalovcových kuliček , 1 lžíce soli - dle chuti a potřeby, 8 dkg anglické slaniny, 2 mrkve, 2 plátky bulvového celeru, 1 kořen kořenové petržele

Bažantí stehýnka pečlivě odblaníme a zbavíme nežádoucích kousků popř. tuku a zbytků opeření. Omyjeme, naskládáme do mísy, osolíme, zalijeme olivovým olejem, cibuli nakrájíme na kostičky či kroužky a dáme do pekáče, kam přidáme i pokrájený česnek...

Klužské ( Sedmihradské) zeli

Klužské ( Sedmihradské) zeli

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

800 g kyselého zelí, 300 g vepřové plece, 200 g uzeného masa, 100 g domácí uzene klobásy, 50 g uzené slaniny, 50 g sádla, 1 větši cibule, 100 g rýže, 2 lžičky mleté sladké papriky, 1 lžička mleté pálive papriky , 250 ml sladké smetany, sůl podle potřeby, trochu strouhanky na vysypani pekáče

Údenú slaninu pokrájame nadrobno a opražíme. Škvarky vyberieme a odložíme. V masti, ktorá sa vyškvarila, udusíme na drobno pokrájanu kapustu, ktorú trošku podlejeme vodou. Na masti zapeníme cibuľu, pridáme červenú sladkú papriku aj podla chuti p...

Makrela na dijonské hořčici ma bílém víně

Makrela na dijonské hořčici ma bílém víně

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

4 střední makrely, 2 cibule, 4 lžíce dijonské hořčice, 200 ml suchého bílého vína, sůl, pepř, olej na vymazání pekáčku, 4 snítky petrželky

Pekáček vymažeme nebo vystříkáme olejem a na dno rozprostřeme cibuli nakrájenou na půlkolečka. Ryby očistíme, lehce osolíme, každé makrele vložíme do bříška snítku petrželky a rybky narovnáme do pekáčku na cibuli. Smícháme hořčici s vínem, přidá...

Kotleta se sýrem a šunkou

Kotleta se sýrem a šunkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 menší plátky vepřové kotlety, 1 plátek uzeného sýra Krolewski 45%, 2 plátky vepřové královské šunky, 1 lžíce slunečnicového oleje, 1 lžíce plnotučné hořčice, 2 špetky soli, 2 špetky mletého černého pepře, Na šťávu - 1/4 kostky hovězího bujónu, 1 lžička sladkéko kečupu, 1 lžička worcesterské omáčky, 1 lžička sojové omáčky, 1 lžička kukuřičného škrobu, 100 ml vody

Smícháme si šťávu na přelití masa. Nakrájenou kotletu naklepeme a okraje nepatrně nařízneme. Mírně osolíme z obou stran, z jedné strany opepříme a potřeme hořčicí. V pánvi na rozpálený olej klademe maso potřené hořčicí dolů. Kotlety opečeme, obrát...

Roztocká bašta

Roztocká bašta

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1.2 kg hovězí klížky, 4 cibule, 1 malá konzerva nakládaných žampionů, 1 červená a 1 zelená paprika, 3 lžíce worcesterské omáčky, 3 lžíce sojové omáčky, 2 lžíce Solamylu, 100 ml vody, sůl a pepř dle chuti

Maso očistíme a nakrájíme na kostičky jako na guláš. Oloupanou cibuli nakrájíme na plátky a papriku očistíme a nakrájíme na asi centimetrové proužky. Maso s cibulí vložíme bez omastku do tlakového hrnce a lehce osmahneme, až pustí šťávu. Poté vlož...

Pstruzi po indicku

Pstruzi po indicku

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 pstruzi, 100 g mandlových lupínků, 2 drcené hřebíčky, 1 citrón, 40 ml rostlinného oleje, 1 lžíce hladké mouky, 1 lžička kari koření, špetka soli, špetka pepře

Vykuchané pstruhy umyjeme a osušíme. Mandle spaříme vařící vodou, oloupeme, nasekáme na malé kousky a osmahneme v rozpáleném tuku, jen lehce, mandle nesmí příliš zhnědnout, jinak by zhořkly. Z mouky, hřebíčků, soli, kari a pepře připravíme směs na...

Šunkové brambory s pohankou

Šunkové brambory s pohankou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g brambor, 100 g šunky od kosti, 100 g eidamu (Edamu), 200 g pohanky, 50 g sádla, 4 stroužky česneku, 1 cibule, špetka kmínu, špetka soli, špetka pepře

Brambory oloupeme, opláchneme, nakrájíme na plátky a uvaříme v osolené vodě s kmínem. Pohanku propláchneme pod tekoucí vodou a uvaříme. Cibuli oloupeme a najemno nakrájíme. Vše smícháme, přidáme utřený česnek, kmín a podle chuti osolíme a opepříme...

Slezské vepřové na pivu

Slezské vepřové na pivu

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g vepřové kýty, 1 lžíce sádla, 1 větší cibule, sůl, pepř, 200 g žampionů, 1 sklenka leča (směs rajčat a paprik), 1-2 chilli papričky (kdo nemá rád ostrá jídla, může je zcela vynechat), 120 g hrášku, mletá paprika , 250 ml světlého piva

Maso nakrájíme na nudličky. Na sádle osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, přihodíme maso, osolíme, opepříme a za stálého míchání orestujeme. Přidáme lečo (lze použít i syrovou směs rajčat a paprik), žampiony nakrájené na klínky, nadrobno pokráje...

Zapékané artyčoky se šunkou

Zapékané artyčoky se šunkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 artyčoky, 30 ml citronové šťávy, 100 g šunky, 5 vajec, 200 ml mléka, 2 lžíce hladké mouky, 60 g strouhaného parmazánu

Z artyčoků odkrojíme spodní část a nůžkami ustřihneme špičaté konce listů. Artyčok potřeme citronovou šťávou a uvaříme v hrnci s osolenou vodou. Scedíme a necháme okapat. Lžící vybereme "chmýří" a artyčoky narovnáme na plech, vzniklými dolíky naho...

Zapečená plněná ačokča

Zapečená plněná ačokča

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

16 ačokči, 400 g hovězího mletého masa, 1/2 lžičky tymiánu, 1/2 lžičky oregana, 1 lžíce plnotučné hořčice, 150 g uvařené rýže, špetka soli, špetka pepře

Maso a rýži (lepší je lehce rozvařená) smícháme a důkladně spojíme. Přidáme mezi dlaněmi promnuté oregano a tymián, hořčici a dochutíme solí a pepřem. Touto směsí plníme vydlabané ačokči, poklademe na pekáček, podlijeme vodou, přiklopíme a pečeme ...

Szoldra

Szoldra

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 bílé klobásy, 20 g droždí (kvasnice), 100 ml polotučného mléka, 300 g polohrubé mouky, 2 žloutky, 60 g másla, špetka soli, 1 lžíce petrželově natě, 1 jarní cibulka, lžíce pažitky

V misce rozdrobíme droždí, přidáme asi 100 g mouky a 5 lžic vlažného mléka a zaděláme kvásek. Necháme vykynout. Přimícháme 1 žloutek, rozpuštěné máslo, sůl a vypracujeme hladké těsto. Na deset minut ho odložíme a poté vyválíme na dva pláty silné...

stránka: