Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty z kategorie Hlavní chod - stránka 43

Obrácené řízky

Obrácené řízky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 vepřové kotlety, špetka soli, 1 hrneček strouhanky, 2 vejce, 150 ml slunečnicového oleje, 1 sklenka Moravanky, 4 lžíce másla

Kotlety lehce naklepeme, osolíme, poté je obalíme ve strouhance a teprve potom v rozšlehaném vejci. Rozpálíme na pánvi olej a kotlety zprudka opečeme. Pak vezmeme pekáček, do něj vyskládáme kotlety, hezky je rozložíme, poté zalijeme směsí Moravank...

Olomoucké řízky

Olomoucké řízky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky vepřových řízků, 4 plátky anglické slaniny, 4 ks tvarůžků, 10 lžic hladké mouky, 2 vejce, 1 hrneček strouhanky, troška pepře, špetka soli, 250 ml slunečnicového oleje

Vepřové řízky lehce poklepeme, osolíme s opepříme z obou stran. Na každý řízek na jednu polovinu položíme plátek anglické slaniny a jeden tvarůžek. Řízek přehneme a sepneme párátkem. Poté obalíme v klasickém trojobalu a usmažíme na oleji.

Smažené špízové jehly

Smažené špízové jehly

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g vepřové kýty, 4 plátky Cikánského šálu (moravské uzené), 2 plátky uzeného sýra, 2 cibule, sůl, mletý černý pepř, na obalení - 2 vejce, hladká mouka, strouhanka, slunečnicový olej na smažení

Plátky vepřové kýty z obou stran naklepeme, osolíme, opepříme a nakrájíme na menší kousky. Oloupanou cibuli nakrájíme na kolečka, sýr a uzeninu nakrájíme na kostičky. Na kovovou jehlu nebo špejli napichujeme střídavě maso, cibuli, uzeninu a sýr. H...

Zapečené fleky se smetanou

Zapečené fleky se smetanou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g těstovin (fleky), 500 g točeného salámu (nebo jiný měkký salám), 4 vejce, 250 ml smetany ke šlehání (šlehačka), 1 lžíce másla

Nejprve si dáme uvařit fleky, které scedíme a necháme zchladnout. Mezitím si nakrájíme salám na kostičky. Žloutky oddělíme od bílků. Do mísy si dáme žloutky a vyšleháme s rozehřátým a trochu zchladlým máslem. Směs nalijeme do vychladlých fleků a z...

Kapr s mandlovou krustou

Kapr s mandlovou krustou

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 vykuchaný a očištěný kapr (1500g), 80 g mandlových lupínků, 2 bílky, 4 lžíce strouhanky, 1 lžíce parmazánu, 1 lžička Vegety, 3 lžíce másla, 1 mrkev, 1 petržel, sůl dle chuti

Kapra omyjeme a osušíme. Kořenovou zeleninu očistíme a nakrájíme na větší hranolky. Kapra důkladně osolíme a ochutíme vegetou. Vložíme do něj nakrájenou zeleninu a vložíme do pekáčku s olejem. Vložíme do vyhřáté trouby. Pečeme při 180°C asi 35 min...

Krkovička na černém pivě

Krkovička na černém pivě

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 silnější plátky vepřové krkovice, 4 cibule, 7 stroužků česneku, 100 g anglické slaniny nakrájené na plátky, olej nebo sádlo na vymazání pekáčku, sůl a pepř dle chuti, 300 ml černého piva

Plátky krkovičky osolíme, opepříme. Necháme chvíli stranou, vymažeme si pekáček. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka, česnek oloupeme a nakrájíme na plátky. Anglickou slaninu nakrájíme na tenké plátky a vyložíme jimi pekáček. Polovinu cibule s ...

Vepřová pečeně v medovém kabátku

Vepřová pečeně v medovém kabátku

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

800 g vepřové pečeně, 8 stroužků česneku, 3 lžíce medu, 4 lžíce másla, 3 lžíce rumu, špetka soli, troška pepře, 1 lžíce rozinek

Rozpustíme máslo a vmícháme do něj med, utřený česnek, rum a rozinky, které jsme si den předem namočili do rumu. Všechno důkladně promícháme. Maso osolíme, opepříme a vložíme do marinády. Necháme marinovat nejlépe přes noc. Poté maso upečeme v roz...

Vepřová kotleta rychlá

Vepřová kotleta rychlá

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 plátek vepřové kotlety, 1 lžička slunečnicového oleje, sůl dle potřeby, mletý černý pepř, Na polití - 1 stroužek česneku, 1 špetka pepře, 2 špetky mleté červené papriky, 2 špetky soli, 2 špetky bramborového škrobu, nepatrně ostrého kečupu a plnotučné hořčice, 1 - 2 lžíce studené vody, 2 kapky sojové omáčky

Nejprve si připravíme zálivku. Česnek oloupeme a nastrouháme, nebo prolisujeme. Dáme ho do malé misky se všemi dalšími ingrediencemi, zalijeme vodou a rozmícháme. Plátek vepřové kotlety omyjeme, osušíme, naklepeme, osolíme a opepříme. Na teflonovo...

Rolovaný šunkový řízek

Rolovaný šunkový řízek

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky šunky, 2 plátky tvrdého sýra, hladká mouka, 1 vejce, strouhanka, slunečnicový olej na smažení

Na dva plátky šunky položené přes sebe dáme plátek sýra, okraje šunky přehneme dovnitř a pevně svineme do rolády. Roládku obalíme v hladké mouce, rozšlehaném osoleném vejci, ve strouhance a opět ve vejci a ve strouhance. Obalené roládky smažíme ry...

Telecí plátky se žampiony

Telecí plátky se žampiony

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g telecí svíčkové panenky, 50 g špenátu, 250 g žampionů, 1 lžička grilovacího koření, 2 lžíce olivového oleje, 3 lžíce rostlinného oleje, 1 lžička Vegety, špetka adžiky, 1 svazek mladé jarní cibulky, 30 g másla

Telecí maso omyjeme a osušíme. Nakrájíme na malé medajlonky a lehce naklepeme, nejlépe klouby prstů. Doprostřed každého plátku položíme pár omytých listů špenátu, jeden očištěný a na plátky nakrájený žampion a vločku másla. Medajlonky překlopíme n...

Sojové plátky na smetanové zelenině

Sojové plátky na smetanové zelenině

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

80 g sojových plátků, 1 kostka masoxu, sůl, pepř a sojová omáčka podle chuti, 1 sáček mražené čínské zeleninové směsi, lžička kari koření, 200 ml smetany, 3 lžíce olivového oleje

Do hrnce nalijeme přiměřeně vody, vhodíme kostku masoxu, dost osolíme, opepříme a přidáme několik střiků sojové omáčky. Když se voda začne vařit, přidáme sojové plátky a 10 minut povaříme. Po 10 minutách vypneme, plátky scedíme a necháme vychladn...

Cikánská vepřová směs

Cikánská vepřová směs

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g vepřové kýty, sůl a pepř dle chuti, troška hladké mouky, 100 g anglické slaniny, 2-3 nohy párku, 1 větší cibule, 1 zelená paprika , 1-2 rajčata, rostlinný olej

Maso nakrájíme na nudličky, osolíme a opepříme, pak zaprášíme moukou a promícháme. Nudličky restujeme na rozehřátém oleji skoro doměkka. Pak maso vypneme, odložíme stranou a udržujeme v teple. Na lžíci oleje vhodíme anglickou slaninu nakrájenou ...

Hovězí roláda s vejci

Hovězí roláda s vejci

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 větší plátek hovězího masa, 2 vejce, 3 - 4 lžíce slunečnicového oleje, sůl dle potřeby, mletý černý pepř, kousek mrkve, 1 střední cibule, 1 lžíce plnotučné hořčice, 1 plátek šunky, sladkokyselé okurky, instantní tmavá jíška

Plátek hovězího masa dobře naklepeme, osolíme, opepříme a polovinu plátku potřeme hořčicí. Z vajec a nezbytného množství oleje připravíme míchaná vajíčka. Na potřený plát masa dáme plátek šunky, který potřeme míchanými vejci. Na ně dáme mrkev a ok...

Srnčí medailonky s hruškami

Srnčí medailonky s hruškami

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

4 hrušky, 600 g srnčí kýty nebo panenky, 100 ml bílého vína, 1 bobkový list, 1 citrón, 2 hřebíčky, 1 lžíce cukru krupice, 4 lžíce brusinkového kompotu, 1 lžička soli, 100 ml smetany, 100 ml červeného vína, 2 lžíce rostlinného oleje, 100 g hub, špetka pepře

Hrušky oloupeme, rozpůlíme, zbavíme jadřinců a dáme do kastrůlku. Zalijeme bílým vínem a 300 ml vody. Přidáme hřebíček s bobkovým listem, citronovou šťávu a cukr. Uvedeme do varu, poté zmírníme oheň a uvaříme doměkka. Vyjmeme a ponoříme do studené...

Roštěná a la mode

Roštěná a la mode

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg hovězí roštěnky, 500 g kořenové zeleniny, 150 g slaniny, 250 g másla, 3-4 lžíce olivového oleje, tymián dle chuti, 2 bobkové listy, 5 kuliček nového koření, 1 citrón, 200 ml koňaku nebo slivovice, 1 lžíce octa balsamico, 1 sklenice šípkové zavařeniny, 1 l červeného vína, 500 ml hovězího vývaru, 1 lžíce worcesterské omáčky, 1 lžíce sojové omáčky, sůl a pepř dle chuti

Na másle s olivovým olejem prudce ze všech stran opečeme maso vcelku a vyjmeme jej na připravený talíř. Ve výpeku osmahneme koření a poté vhodíme nakrájenou kořenovou zeleninu se slaninou a přidáme i ostatní ingredience - nakrájený citron, trochu ...

Bretaňské fazole

Bretaňské fazole

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g bílých fazolí, 200 ml kečupu, 100 ml slunečnicového oleje, 100 g cibule, 4 stroužky česneku, 50 g sterilované okurky, 1 lžička soli, špetka pepře, 50 ml octu

Přebrané a opláchnuté fazole zalijeme studenou vodou a necháme 4 hodiny máčet. Pak dolijeme vodu a uvaříme doměkka. Drobně nakrájenou cibuli osmahneme, přidáme utřený česnek se solí, kečup, pokrájenou okurku, vařené okapané fazole, promícháme, doc...

Domácí fleky s uzeným bůčkem

Domácí fleky s uzeným bůčkem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

800 g uzeného bůčku, 300 g hladké mouky, 8 vajec, 30 ml rostlinného oleje, 100 ml mléka, 1 lžíce sádla, 100 g eidamu, strouhanka dle potřeby, sůl a pepř dle chuti, špetka muškátového květu

Opláchnutý bůček uvaříme doměkka, vykostíme a nakrájíme na kostičky. Mezitím si vyrobíme fleky. Na vál prosejeme mouku, vyklepneme do mouky 3 vejce, přilijeme olej a špetku soli. Promícháme vidličkou dokud se všechny suroviny nespojí. Poté těsto v...

Kachna s játrovou nádivkou

Kachna s játrovou nádivkou

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kachna, 8 housek, 200 g drůbežích jater, 3 vejce, 100 g žampionů, 150 ml mléka, 1 červená paprika, 100 g másla, 2 lžíce petrželky nasekané nadrobno, 100 g hladké mouky, sůl dle chuti

Očištěnou kachnu vykostíme a rozložíme ji na plát. Místa, ve kterých není dostatek masa, můžeme vyložit masem, které odřízneme například z prsou kachny. Opatrně maso naklepeme, nesmíme porušit kůži. Poté mírně posolíme. Housky nakrájíme na kosti...

Kuře po provensálsku

Kuře po provensálsku

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kuře, 100 ml slunečnicového oleje, 200 g rajčat, 100 g cibule, 3 stroužky česneku, 100 g žampionů, 100 g bulvového celeru, 200 ml bílého vína, špetka provensálského koření, špetka soli a mletého pepře

Očištěné a opláchnuté kuře rozdělíme na porce, osolíme a opepříme. Na oleji opečeme drobně nakrájenou cibuli, očištěný, na nudličky nakrájený celer, přidáme porce kuřete, podlijeme trochou vody a dusíme do měkka. Pak maso vyjmeme, do šťávy přidáme...

Kachna pečená s jablky

Kachna pečená s jablky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kachna, 500 g jablek, 1 citrón, 1 lžíce cukru krystal, 2 lžíce mandlí, 1 lžíce hladké mouky, 100 g másla, 1 lžička soli

Na tuto úpravu používáme méně tučnou kachnu. Kachnu očistíme, opláchneme ve vlažné vodě, osolíme a dáme do pekáčku, podlijeme vodou a vložíme do trouby péci. V průběhu pečení kachnu přeléváme vypečenou šťávou a podléváme vodou. Jablka oloupeme, na...

Řezy ze svíčkové v žampionové směsi

Řezy ze svíčkové v žampionové směsi

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g hovězí svíčkové, 100 ml slunečnicového oleje, 50 g másla, 100 g cibule, 200 g žampionů, 150 g sterilované okurky, 100 ml smetany ke šlehání (šlehačka), 1 lžička soli, špetka mletého pepře, 2 dcl hovězího vývaru, 80 g kečupu

Z odblaněné svíčkové nakrájíme řezy - po dvou na porci, jemně je naklepeme, osolíme, opepříme a postupně opečeme po obou stranách na rozpáleném oleji (nebo nasucho na teflonové pánvi). Olej z pánve slijeme, na pánev nalijeme trochu vývaru a připeč...

Bavorský masový kotlík

Bavorský masový kotlík

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

150 g hovězího předního masa, 150 g jehněčího ramínka, 100 g cibule, 250 g brambor, 150 g bulvového celeru, 150 g mrkve, 1 kořen kořenové petržele, 1 střední pórek, 250 ml zeleninového vývaru, sůl dle chuti, špetka mletého pepře, špetka petrželové natě, troška pažitky

Hovězí a jehněčí maso nakrájíme na kostičky, cibuli hrubě nasekáme, brambory, mrkev, petržel a celer nakrájíme na asi 1/2 cm silné plátky, pórek podélně rozpůlíme a nakrájíme na kousky o síle prstu včetně zelené natě. Ve velkém hrnci rozehřejeme o...

Kuřecí závitky s Lučinou

Kuřecí závitky s Lučinou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 kuřecí prsa, sůl a pepř dle potřeby, 100 g Lučiny, lžička grilovacího koření, 1 lžíce nasekané petrželky, 4 plátku pršutu

Lučinu v misce smícháme se lžičkou grilovacího koření a nasekanou petrželkou. Kuřecí prsíčka rozkrojíme na plátky, osolíme, opepříme a potřeme připravenou Lučinou. Svineme do závitků a každý kousek zabalíme do plátku pršutu. Naskládáme do pekáčk...

Vepřové nudličky na kari

Vepřové nudličky na kari

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g vepřové kýty, 2 cibule, 3 stroužky česneku, 2 hrnky vody, 1 lžíce kari koření, sůl dle chuti, 2 lžíce polévkového koření

Vepřovou kýtu omyjeme, osušíme a nakrájíme na malé tenké nudličky. Vložíme do mísy, přihodíme oloupanou a nakrájenou cibuli a česnek, zasypeme kari a přidáme trochu soli. Zamícháme a necháme asi 1 hodinu odležet. Poté vložíme do malého pekáčku, př...

Králík na pepři

Králík na pepři

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 naporcovaný králík, sůl a pepř dle potřeby, trocha hladké mouky, 2 lžíce oleje

Porce králíka osolíme a obalíme v hladké mouce, kterou jsme smíchali se lžičkou pepře. Do hrnce nalijeme olej, na olej poklademe pomoučené kousky masa, lehce podlijeme vodou, přiklopíme poklicí a pomalu dusíme na mírném ohni. Maso občas přelévá...

stránka: