Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty z kategorie Hlavní chod - stránka 46

Hovězí kostky znojemské

Hovězí kostky znojemské

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g hovězího masa (zadní, přední), 1 střední cibule, 1 lžíce slunečnicového oleje, sůl, mletý černý pepř, 1 lžička plnotučné hořčice, 1 - 2 lžíce sladkokyselých okurek, instantní jíška, 1 vařené vejce

Cibuli oloupeme, nakrájíme na drobno a usmažíme na oleji do růžova. Opečeme na ní maso, přiklopíme pokličkou a dusíme. Maso pustí šťávu. Po vydušení na tuk maso osolíme, opepříme, přidáme hořčici, podlijeme vodou a dusíme za občasného podlévání do...

Smažené kuřecí řízky Schwarz

Smažené kuřecí řízky Schwarz

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

2 kuřecí prsa, 4 plátky Schwarzwaldské šunky, sůl, 2 vejce, na obalení hladká mouka a strouhanka, slunečnicový olej na smažení

Kuřecí prsa omyjeme, můžeme i osušit. Z celého prsa oddělíme krátký sval, z kterého usmažíme klasický řízek. Prso podélně rozkrojíme, ale nedokrojíme. Maso mírně naklepeme a nepatrně osolíme, protože šunka je slaná. Na plát masa položíme vedle seb...

Těstoviny s pórkem a kuřecím na kari

Těstoviny s pórkem a kuřecím na kari

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 kuřecí prsa, 1-2 střední pórky, 2 lžičky kari koření, sůl, pepř, 200 ml smetany, 1 lžička česneku - sušené kořenící směsi, olej, 400 g těstovin

Maso nakrájíme na kostičky, osolíme, opepříme a chvilku necháme odležet v chladu. V hlubší pánvi rozehřejeme olej a připravené maso začneme restovat. K opečenému masu přihodíme pórek nakrájený na nudličky, zasypeme lžičkou sušeného česneku a vše ...

Kuře Florida v římském hrnci

Kuře Florida v římském hrnci

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 ks kuřecích čtvrtek, 2 lžíce másla, 1 lžička rozmarýnu, 1 lžička soli, 2 ks pomeranče, 150 ml bílého vína, 1 konzerva broskví

Římský hrnec ponořte na 10 minut do teplé vody. Kuře omyjte, potřete nejdříve máslem a potom solí a rozmarýnem. Pomeranče oloupejte, nakrájejte na plátky a odstraňte jadérka. Kuře dejte společně s plátky pomeranče a bílým vínem do římského hrnce. ...

Kuřecí řízek s houstičkou

Kuřecí řízek s houstičkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kuřecí prso, 2 vejce, hladká mouka a strouhanka na obalení, zelená petrželka, sůl, Vegeta, slunečnicový olej na smažení, 1 starší houska

Kuřecí prso omyjeme a osušíme. Oddělíme z něj krátký sval a zbývající část podélně rozkrojíme. Vzniknou nám 2 větší a 1 menší řízek. Maso naklepeme, osolíme a obalíme v hladké mouce. Rozklepneme vejce a ochutíme vegetou, nebo solí. Nakrájíme housk...

Vepřová panenka s anglickou slaninkou a sýrovosmetanovou omáčkou

Vepřová panenka s anglickou slaninkou a sýrovosmetanovou omáčkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kousek vepřové panenky, 100 g anglické slaniny, špetka soli a pepře, 2 trojúhelníčky taveného sýra, 50 g Nivy, 100 ml smetany ke šlehání, 1 sáček mražené kukuřice, 2 lžíce másla

Panenku očistíme, omyjeme a osušíme a nakrájíme na malé špalíčky. Každý špalíček obalíme plátkem anglické slaniny a necháme stranou chvíli odpočívat. V pánvi wok si rozpustíme jednu lžíci másla a vsypeme balíček kukuřice, podlijeme trochou vody, ...

Hovězí roláda s hlívou

Hovězí roláda s hlívou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 větší plátky hovězího masa, 1/4 lžičky soli, 2 špetky pepře, 1 lžíce plnotučné hořčice, 1/4 červené papriky, 1/4 žluté papriky, 6 jarních cibulek, 300 g hlívy ústřičné, 50 g sýra eidam, 1 vejce, 1 lžička kukuřičného škrobu, 2 lžíce slunečnicového oleje, 1 hovězí bujón, 2 lžíce polohrubé mouky, 1 smetana ke šlehání

Maso dobře naklepeme, z obou stran osolíme a opepříme. Maso ze 2/3 potřeme hořčicí a poskládáme na natřenou část náplň. Sýr nastrouháme a 100 g hlívy také. Vejce rozšleháme s trochou soli, pepře, škrobem a vmícháme strouhaný sýr a hlívu. Zeleninov...

Pasta aglio olio e peperoncino

Pasta aglio olio e peperoncino

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

150 g anglické slaniny - nejlépe domácí, 1 kousek feferonky - čerstvé, 50 g uzeného špeku, 1 ks vejce, 2 stroužky česneku, 1 lžička olivového oleje, 1 hrst špaget, 100 g tvrdého sýra

Dáme si vařit špagety. Na pánvi osmažíme anglickou slaninu společně se špekem. Až je slanina osmažená, nakrájíme česnek a feferonku a přidáme na pánev. Restujeme jen chvíli. Scedíme špagety a přidáme do pánve. Promícháme a uděláme uprostřed pánve ...

Zapečené brambory s tvarohem - tzv."krizovky"

Zapečené brambory s tvarohem - tzv."krizovky"

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg brambor , 4 lžíce másla, 250 g tvarohu, 2 vejce, 4 lžíce kečupu, 1 lžička mleté papriky, sůl dle potřeby, mléko dle potřeby

Brambory oškrábeme, opláchneme ve studené vodě a osušíme. Pak je nakrájíme na silnější nudle (slabší hranolky - pro příklad), podusíme na másle a rozložíme do vymazané misky z varného skla. Tvarohy smícháme s pořádně rozšlehanými žloutky, přípa...

Chilský guláš - minutkový

Chilský guláš - minutkový

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g hovězího roštěnce, ev .svíčkové, 4 lžíce olivového oleje, 3 středně velké cibule, 3 lžíce kečupu, 3 lžíce mleté papriky, 1 ks papriky (kapie), 1 lžíce chilli koření

Roštěnec nakrájíme na tenké nudličky (přes vlákno), vložíme na pánvičku s rozehřátým olejem a za stálého míchání opékáme. Asi po 2-3 minutách přidáme pokrájenou cibuli, po dalších 2 minutách kapii, pokrájenou též na nudličky, kečup, mletou paprik...

Vepřové rolky zapečené s rajčaty

Vepřové rolky zapečené s rajčaty

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky vepřového masa (kotleta, kýta), 4 plátky šunky, 8 plátků sýra Krolewski zauzený, 4 plátky staročeské slaniny, sůl, mletý černý pepř, 2 rajčata, 1/2 kapie, 1 palice česneku, 1/2 červené cibule, 1 zeleninový bujón, 1 smetana ke šlehání

Vepřové plátky masa naklepeme, osolíme, opepříme. Na každý kousek masa dáme 1 plátek šunky a 2 plátky sýra. Rolky pevně stočíme, obalíme slaninou a vložíme do vymazaného pekáčku. Zeleninu očistíme, česnek nakrájíme na plátky, rajčata na dílky, kap...

Bifteky na víně se žampióny

Bifteky na víně se žampióny

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g hovězího masa - pravá svíčková, 150 g žampionů, 1 dcl červeného vína, 3 lžíce olivového oleje, 40 g másla, 1 cibule, sůl dle potřeby, pepř barevný mletý dle potřeby

Odleželou svíčkovou opláchneme studenou vodou a otřeme utěrkou. Odblaníme a nakrájíme na 4 plátky bifteků - jsou silnější!, poté je lehce naklepeme. Upravíme do pěkného tvaru, potřeme olejem a dáme odpočinout do lednice. Cibuli nakrájíme na ...

Marinovaná hovězí žebra

Marinovaná hovězí žebra

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 kg hovězích žeber, 3 lžíce hořčice z celých semen, 3 lžíce olivového oleje, 2 lžíce vinného octa, 1 lžička tymiánu, 2 lžíce medu

Vybereme si nějaká masitá žebra a na 1-2 dny je naložíme do marinády smíchané ze všech ingrediencí. Žebra v marinádě otáčíme 2x za celou dobu marinování. Pak je vložíme do zapékací mísy a pečeme cca 10 hodin při teplotě 100°C. Výborná pochoutka! P...

Kuřecí rizoto - rychlé

Kuřecí rizoto - rychlé

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 konzerva kuřecího masa ve vlastní šťávě, sterilovaný hrášek, 2 sáčky varné rýže, 1 cibule, sůl, mletý černý pepř, strouhaný tvrdý sýr

Rýži uvaříme podle návodu na obalu. Vaříme jí asi o 3 minuty méně a po uvaření rýži nenecháváme v sáčku, ale ihned jí vysypeme. Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobno. Otevřeme konzervu s hráškem, obsah vylijeme na síto a propláchneme pod tekoucí v...

Párky v županu - rychlovka

Párky v županu - rychlovka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 ks tenkých párků, 8 plátků tvrdého sýra, 25 dkg listového těsta, 2 lžíce plnotučné hořčice, 1 vejce na potření, 4 lžíce kečupu

Listové těsto rozválíme na plát, pokrájíme na obdélníky rádýlkem, do jejich středu dáme po 1 párku obaleném 2 plátky sýra, potřeném hořčicí a zatočíme do ruličky. Potřeme rozšlehaným vajíčkem, dáme péci do rozehřáté trouby 180 st.C a pečeme doz...

Námořnické maso

Námořnické maso

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

60 dkg hovězího masa z kýty , 5 dkg slaniny, 2 lžíce hladké mouky, 3 lžíce sádla na opečení, 1 větší mrkev, 1 střední kořenová petržel, 1/2 kořene menšího celeru, 1 cibule, 6 listů bobkového listu, 1/2 lžičky tymiánu, 1 dcl zakysané smetany, sůl dle potřeby, pepř mletý dle potřeby

Hovězí maso protkneme slaninou, nakrájíme na plátky, obalíme v mouce a opečeme na sádle. Vyjmeme a na sádle osmažíme očištěnou a pokrájenou kořenovou zeleninu na kostičky. Přidáme pokrájenou cibuli, necháme zpěnit a přidáme koření. Vložíme o...

Brokolice jako mozeček

Brokolice jako mozeček

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 menší brokolice, 3 vejce, 1 střední cibule, sůl, 2 špetky pepře, 2 lžíce slunečnicového oleje

Menší brokolici omyjeme a rozebereme na růžičky. Dáme do hrnce vařit vodu a dobře jí osolíme. Do vařící vložíme růžičky brokolice a vaříme necelých 10 minut. Poté vodu dobře scedíme a brokolici necháme chvíli stát, aby unikla všechna pára. Cibuli ...

Kančí na brusinkách a červeném víně

Kančí na brusinkách a červeném víně

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

350 g kančí kýty, sůl, pepř, 2 kousky bobkového listu, 4 kuličky nového koření, lžička tymiánu , worcesterská omáčka, 1 větší cibule, 200 - 250 ml červeného vína, 2-3 lžíce brusinkového kompotu, rostlinný olej

Maso rozkrájíme na menší plátky, lehounce naklepeme, nejlépe klouby rukou, opepříme a pokapeme worcestrovou omáčkou. Necháme odležet v chladu. Odleželé maso vložíme na rozehřátý olej, přidáme cibuli nakrájenou na proužky a maso z obou stran or...

T-bone steak se selskými bramborami

T-bone steak se selskými bramborami

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 brambory, 1 cibule, 100 g domácí uzené slaniny, 1 lžíce olivového oleje, 1 lžička soli , 1 lžička pepře, 700 g T-bone steak

Uvaříme brambory. Na pánvi osmahneme cibuli společně se slaninou a trochou olivového oleje. Přidáme uvařené brambory. Rozehřejeme troubu na 170°C. T-bone steak osušíme, osolíme a opepříme. Rozpálíme pánev, přidáme olivový olej. Osmahneme steak 3 ...

Vepřové ledvinky na celeru

Vepřové ledvinky na celeru

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 vepřové ledvinky, 2 lžíce strouhaného celeru, 1 bujón, sůl, 1 smetana ke šlehání , 2 lžíce hladké mouky

Vepřové ledvinky omyjeme, podélně rozřízneme a vyčistíme. Opět je omyjeme a nakrájíme na plátky. Vložíme je do 1 litru vroucí vody a vaříme nejméně 30 minut, dokud nezměknou. Mezitím si očistíme a nastrouháme celer na hrubé nudličky. Jakmile jsou ...

Kuře se žampiony a smetanou

Kuře se žampiony a smetanou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 celé kuře, 1 svazek mladých cibulek, 1 hrnek pokrájených žampionů, 200 -250 ml zakysané smetany, 1 dcl bílého vína, 4 lžíce másla, 1 lžíce polohrubé mouky, 1 vejce, sůl dle potřeby, 1 citrón, 4 lžíce hladké mouky, 4 lžíce másla - na žampiony a cibulku

Kuře rozčtvrtíme, osolíme a obalíme v hladké mouce. Na rozpuštěném másle opečeme po obou stranách. Na druhé pánvi na másle podusíme žampiony pokrájené na širší proužky a cibuli a jen málo podléváme horkou vodou. Opečené kuře dáme do kastrolu, p...

Závin z mletého masa dvou druhů

Závin z mletého masa dvou druhů

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

50 dkg hovězího zadního mletého masa, 50 dkg vepřového mletého masa, 20 dkg uzeného nasekaného masa, 1 střední cibule, 2 vejce, 1,5 rohlíku namočeného v mléce, strouhanka dle potřeby, pepř dle potřeby, sůl dle potřeby, 2 vejce uvařená natvrdo

Připravíme si dvě mísy, protože každé maso budeme připravovat zvlášť. Do každé mísy přidáme stejné množství nastrouhané cibule, namočené pečivo v mléce, klepneme vajíčko, okořeníme a doupravíme konzistenci strouhankou, popř. hladkou moukou. Ustř...

Uzené kostky v zelí

Uzené kostky v zelí

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g předvařených uzených kostek (polotovar), 500 g kysaného zelí, 2 střední cibule, 1 - 2 střední brambory, 1 lžíce sádla, 3 lžičky cukru krupice, 1/2 lžičky soli, ocet

Uzené kostky v původním obalu dáme vařit do hrnce, vaříme je nad párou téměř 60 minut. Ze sáčku se zelím odstřihneme růžek a lák slijeme do skleničky. Nevyléváme jej, můžeme ho na závěr použít na dochucení. Zelí vysypeme do kastrolu, zalijeme vodo...

Zapečená stehýnka na zelí

Zapečená stehýnka na zelí

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 kuřecí stehna, 1 střední cibule, 2 lžíce slunečnicového oleje, sůl, drcený kmín, 1/2 kostky zeleninového bujónu, 150 g mrkve, 150 g cukety, 250 g kysaného zelí, 1 větší jablko

Cibuli oloupeme a usmažíme do červena na 1 lžíci oleje. Mrkev, jablko a cuketu očistíme a nastrouháme na hrubo. Zapékací formu vymastíme usmaženou cibulkou a nasypeme do ní mrkev, jablko, cuketu a zelí. Velmi dobře promícháme a povrch pouze urovná...

Pikantní Cikánský guláš

Pikantní Cikánský guláš

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

50 dkg hovězího masa , 50 dkg vepřového masa, 2 ostravské či paprikové klobásy, 2 lžíce mleté papriky, 3 stroužky česneku, 3 cibule, 2 papriky zelené, 1 balení masoxu - hovězí, 2 rajčata, 5 plátků slaniny, sůl dle potřeby, pepř dle potřeby

Maso nakrájíme na kousky, smícháme, se sladkou paprikou, solí, pepřem a polovinou nadrobno nasekaného či utřeného česneku. Přes noc necháme chutě spojit v lednici. Ráno cibuli pokrájíme a spolu se slaninou (popř.) kousek sádla, necháme osmažit d...

stránka: